-
punkcija
Trebala bih ići na punkciju fibroadenoma (bar se pretpostavlja da se o tome radi), ali me je strah da bi to moglo izazvati probleme s dojenjem. M. ima 8 mj. i nikako još ne bih voljela prestati s dojenjem. Može li punkcija izazvati kakvu upalu? Pretpostavljam da može biti krvi u mlijeku, jel da se izdajam i bacam ili da mu normalno dajem da ciki? :?
-
Ja sam imala slicnih problema. Zapravo, najpre sam primetila da je prisutna krv u mleku,pa sam radila bris i analizu mleka, te je utvrdjeno da je sve ok,samo da je u mleku prisutan gnoj. To je meni delovalo grozno. Cak mi je savetovano da dojim iako ima krvi u mleku. Nakon mesec dana punktirana mi je cista i savetovano mi je da se normalno ponasam.
-
prije nego kreneš izdoji si zalihe za jedno dva dana, za svaki slučaj ako se ne budeš osjećala dobro.
inače, možeš odmah nakon punkcije dojiti ukoliko ti je to ok. možeš dojiti na drugu dojku.
moguća je pojava krvi u mlijeku. to je normalno i ne treba se brinuti. krv neće štetiti bebi, iako će možda buniti se kad ga staviš na tu stranu.
ukoliko ne možeš neko vrijeme dojiti na toj strani ili beba odbija izdoji malo rukama tek toliko da ti bude lakše i da ne dođe do upale.
javljaj nam se.
sretno!
-
ja sam imala fibroadenom. istina, punkciju sam obavila prije dojenja
( prvo punkcija, pa je trebala operacija, pa saznala da sam trudna, pa dojenje, s prestankom dojenja išla ponovno na kontrolu i više nije fibroadenom, već mastitis.)
išla sam na institut za tumore i tamo su mi rekli da me dojenje štiti, tako da mislim da se ne moraš bojati.
mislim da punkcija ne bi smjela biti prepreka dojenju, bez obzira na krv, jer i kad beba izgrize bradavicu, zna ići krv, jel da?
ali sigurno ima cura koje to znaju pouzdano.
bit će sve ok!
pusa bebici
-
Ja sam radila pukncije dok sam dojila. Meni je to doktorica radila s tankom iglom, i sat kasnije sam normalno dojila dijete i nije bilo tragova krvi, bar ne vidljivih. Niti je cura protestirala da joj nešto ne paše. Ono što je mene najviše mučilo bilo je čekanje rezultata tih punkcija!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma