Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Suha koža

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Suha koža

Imamo jedan problemčić. Po dolasku iz bolnice primjetila sam da nam bebač ima dosta suhu kožu koja se čak i na nekim mjestima perutala. Počela sam ga mazati mlijekom za tijelo od Nivee i bilo je sve o.k.

Međutim prije nekih 3 tjedna prolazeći rukom po njegovoj koži primjetila sam da na nožicama ima kao nekakve lišajeve koji u biti nisu vidljivi već ih se može samo opipati.

Nakon par dana primjetila sam suhu kožu i na prsima a sada vidim da mu se na bokovima koža čak malo i peruta. Počela sam ga mazati Johnsonovim uljem ali mi se čini da ne pomaže. Šta da učinim? Jel imao tko sličan slučaj pa da mi kaže šta da učinimo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ukucaj neurodermatitis (iako to ne mora biti to) i u temama koje nadjes ces naci hrpe ulja i kremica prilagodjenih osjetljivoj kozi.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moram ti reci da je johnson uglavnom uzrok koznih problema. mijenjaj kozmetiku. koristi ili bademovo ulje ili parafinsko (imas za kupiti u ljekarni). ako vidis da je problemcic postao problem odi kod dermatologa. mi smo poceli s jednim lisajem koji se prosirio otisli kod dermatologa, dijagnoza blagi atopijski dermatitis. dobili kremice i stvar se jako poboljsala.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da ne otvaram novi topic, napisat ću ovdje što nas muči. Naime, moja curica (15 mj.) ima dosta osjetljivu kožu, posebice na licu. U posljednje vrijeme joj je dosta suha i hrapava, pogotovo nakon boravka vani. Kad izlazimo, mažem je Nivea kremicom za hladno i vjetrovito vrijeme, ali ne pomaže.
    Koju kremu biste mi preporučile da zaliječimo ličeko, a i za kasnije kao preventivu, tj. svakodnevnu njegu. Ima li možda Mustella takvu kremicu?

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za lisajeve odlicno je nevenovo ulje, a po zelji moze se dodati malo e.u. njemacke kamilice i smilja.
    Za neurodermitis kantarion, neven, tamanu, divlja ruza, sa e.u. rimske kamilice i sjemena mrkve.

Izbaciti djecja ulja, jer samo pogorsavaju stanje. Najoicnije bademovo ulje je sasvim okej izbor ako se nema mogucnosti komplicirati s necim drugim.

Kupanje u "zobenom mlijeku" pomaze (zobene pahuljice umotati u gazu, potopiti u vodu i cijediti mlijeko).

Nocurak/borazina/divlja ruza oralno isto jako pomaze.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi isti problem imamo sa blagim atopijskim dermatitisom i koristimo adermu. dobili smo elocom od doktorice, ali ima kortikosteroida u sebi pa ga i ne koristimo baš. Aderma mlijeko možeš kupiti u lijekarni i dođe ti oko 120, 130 kn

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo zbog istog problema bili u Klaičevoj kod dermatologa jer ja imam nurodermitis pa sam se smrzla od straha. Savjetovala nam je Eucerin ulje za kupanje i na mokru kožu mazati Linola feet kremu. Nakon par tretmana ko rukom odneseno. Koristimo i dalje i jedno i drugo preventivno.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam ju počela kupati isključivo u maslinovom ulju, bez ikakvih kupki ii nakon toga ju namažem sa linola mlijekom za suhu kožu (preporuka dr.), obraze joj mažem sa mustelinom - zones irritees......

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

naša terapija je balmandol kupka (uljna). kupati samo 2 puta tjedno. i krema atoderm-jakooo dobra. kosta 90 kn.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

linda zaboravih napisati da mustella ima kremicu za lice. mi je koristimo i zadovoljna sam.pitaj u ljekarni, kosta oko 60 kn.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lailah, ovo sto si napisala je bilo i kod nas, prvo perutanje, a onda cak i guljenje koze onako u plahtama. svi su mi govorili da se dijete u pocetku "cisti", ali ipak smo zavrsili s diagnozom blagi atopijski deramtitis. o tome se fakat pisalo na forumu jako jako puno pa malo pretrazi. uglavnom bjezi od Johnsona i Johnsona jer su fakat koma, imas par krema za bas jako suhu kozu. MUstelina Stelatopija, Aderma Exomega, Avene Trixera, Eucerin Urea ne sjecam se koliko %, Dr Wolf Linola fett, i kobila suzy ti je dala fakat super ideje, probaj prvo s njima, jer koliko kuzim tvoj BeBe je jos jako jako mali, pa mozda prvo s prirodom, a onda kozmetikom.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih napisati, ako dojis, onda ti uzimas nocurak/borazinu/divlju ruzu oralno.

Ako su u pitanju lisajevi a ne neurodermitis, pij caj od korijena cicka.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Istih takvih problema i mi imamo. I prošli tjedan sam kupila A derminu kremu za tijelo i evo danas baš poslije kupanja sam gledala koža mu je glatka, bez ijedne točkice. Jedino što imamo još problema sa bradom, ona Mustelina krema Cold cream mu nije pomogla. Ne znam jel ima a dermova za lice?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MM nam je jučer kupio Adermu od Ducraya (po preporuci dr.) pa ćemo vidjeti kako će nam biti s tom kremom. Na bazi zobi je pa smatram da ne bi trebala ništa škoditi. Ako ne vidimo poboljšanje, a nadam se da bi se trebalo vidjeti nakon par dana, prelazimo na novu terapiju. Probat ćemo nešto od onoga što ste vi curke napisale.

Linda iz osobnog iskustva mogu ti reći da je dječja mast za guzu super za hrapavo lice. Ja svom bebaču mažem lice, naravno pp, a i starijem dan danas namažem ukoliko mu koža postane hrapava.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravih pitati!

Kakvi su Niveini proizvodi za djecu? Mi naime našeg bebača od prvog dana kupamo u Niveinim kupkama. Koristimo gel za kupanje i blagi šampon. Jel moguće da mu to isušuje kožu?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj lailah prvotno napisa
    Linda iz osobnog iskustva mogu ti reći da je dječja mast za guzu super za hrapavo lice. Ja svom bebaču mažem lice, naravno pp, a i starijem dan danas namažem ukoliko mu koža postane hrapava.
    Ovo mi nije palo na pamet. U međuvremenu sam kupila eucerinovu ph5 kremu, pa ćemo vidjeti.
    Citiraj lailah prvotno napisa
    Kakvi su Niveini proizvodi za djecu? Mi naime našeg bebača od prvog dana kupamo u Niveinim kupkama. Koristimo gel za kupanje i blagi šampon. Jel moguće da mu to isušuje kožu?
    Moguće. Probaj Mustella kupku ili sapun. Malo su skuplji, ali vrijede. Meni njihov sapunčić traje mjesecima, a koža je od njega kao svila.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Linda, protiv "zimske hrapavosti" nam je Melem zakon.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •