Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: DOJENJE I PUŠENJE

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno DOJENJE I PUŠENJE

danas sam upoznala jednu mamu koja propagira dojenje i hrani bebu na ciku, no priča samnom i puši i to mi je sve skupa bilo degutantno i mislim si..čemu????doji i hrani bebača nikotinom, odnosno truje ga hranjenjem.To me tako ljuti !!! Ispada baš užasno dvolično.Eto htjedoh to podijeliti sa vama.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Znam da si ljuta i razočarana; meni je također jako ružno vidjeti uopće ženu koja puši (a bila sam strastveni pušač godinama, sve do trudnoće). No, ono što je bitno, jest to da je majčino mlijeko najbolja hrana za bebe i nema te cigarete koja bi trebala biti prepreka.
    Istina, nije idealno kao kod recimo mame koja ne puši ali bolje i ovako.

Ako se radi o osobi koju poznaješ trebala bi joj pokušati vrlo pristojno reći da si naišla na podatak da nikotin prelazi i u majčino mlijeko pa bi bilo dobro da smanji ili prestane.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ako se radi o osobi koju poznaješ trebala bi joj pokušati vrlo pristojno reći da si naišla na podatak da nikotin prelazi i u majčino mlijeko pa bi bilo dobro da smanji ili prestane.
    A evo i link koji će ti pomoći.
    http://www.rce-nce.gc.ca/media/succe...pira9798_e.htm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne mislim da je to dvolicno. Sigurna sam da mama zna sve nedostatke pusenja. A tko zna, mozda se zena trudi prestati. Mozda je to jednostavno jace od nje momentalno....Pa ne mislim da je ideja propovijedanja bas dobra, pogotovo nekome koga smo tek upoznali.
    Inace, misljenja sam kao i vecina autoriteta po ovom pitanju: uvijek je bolje nastaviti pusiti uz dojenje nego prestati.

Ja sam pusila u prvoj trudnoci. (fuj, grozno, odvratno, ali ne krijem to) Nakon poroda sam prestala, onda opet nakratko pocela pa definitivno prestala. Sada sam vec cetiri godine nepusac. I mogu reci da, bez obzira na sve procitano o stetnosti nikotina, o ovakvoj ili onakvoj propagandi, dok se meni nije desio taj klik u glavi, nista nije pomagalo, nista nije utjecalo. Svaki pokusaj "popovanja" tada je samo imao kontraefekt. Eto, zalosno, ali istinito.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Svaki pokusaj "popovanja" tada je samo imao kontraefekt. Eto, zalosno, ali istinito.
    Ma ni ja ne mislim da je "popovanje" , pametovanje što već, potrebno a ni učinkovito. Ja recimo nisam znala da nikotin prelazi u majčino mlijeko (a nisam baš neobrazovana, no ne možeš sve znati), pa kad sam saznala za to - htjela sam provjeriti. Istina, nije mi bilo frkovito jer sam odavno prestala kako u trudnoći ne bih utjecala na bebu, ali ipak, sada me jako zanimalo provjeriti ove info..

Mislim da je važno pokazati zanimanje za temu i biti jako taktičan. Ja uostalom kad vidim da neke mame neke stvari ne zanimaju (jer je lakše zabit glavu u pijesak) onda odustanem. Nisam baš zadužena za preodgoj svih ljudi na ovom svijetu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se s ovim o zabijanju glave u pijesak.

maururu

Početno

Ja nisam za dojenje i pusenje ali svaka majka odlucuje za sebe i svoju bebu. :shock:

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

boljke da doji i puši, nego da daje adaptirano i puši
    beba je ionako okružena nikotinom (dim cigare se zavlači svugdje, u kosu, u odječu..) , bar uz dojenje dobiva maminu imunost

ja ne kužim zašto netko uopće puši :?
    pa škodi zdravlju

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja ne kužim zašto netko uopće puši :?
    pa škodi zdravlju
    A zašto netko ima puno kila viška kad svi znamo da je pretilost nezdrava,zašto netko pije alkohol,zašto živimo u gradovima kad je zrak sve samo ne čist,zašto bojamo kosu kad je to čista kemija,zašto jedemo slatkiše i junk food.....itd itd itd?

Pušači nisu idioti

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisu idioti
    sorry nisam mislila tako

nego onak: ak ćemo pričati o zdravom...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MGrubi

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma zašto ići na takve rijeći. MGrubi nije nikome rekla da je idiot.
    MGrubi nemaš se zašto sramiti nisi ništa ružno rekla.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma nespretno sam se izrazila

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma možda sam se ružno izrazila.MGrubi se zapitala zašto bi netko uopće pušio kad to nije zdravo :? :? Zar to nije pomalo smiješno pitanje?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pomislih da netko samo opet podbada vruću temu
    mary33, na forumu se netom o tome vodila žučna raspava, smoke gets in your eyes.... pa tu možeš iščitati i mišljenja cura, a ima i nekih stručnih mišljenja (vidi i gornji link od Irchi)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nikako nije smiješno pitanje, već vrlo, vrlo ozbiljno, samo ovisi kako si ga netko uzima srcu.
    Nije cilj ove teme kuditi nekog tko puši, tko ne puši, tko se pita zašto uopće pušiti i nekog koga šokira kad vidi dojilicu koja puši. Svi smo mi ljudi razlićiti i zato raspravljajmo o temi u normalnom tonu i ne nazivajmo se ružnim nazivima.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Nikako nije smiješno pitanje, već vrlo, vrlo ozbiljno, samo ovisi kako si ga netko uzima srcu.
    Nije cilj ove teme kuditi nekog tko puši, tko ne puši, tko se pita zašto uopće pušiti i nekog koga šokira kad vidi dojilicu koja puši. Svi smo mi ljudi razlićiti i zato raspravljajmo o temi u normalnom tonu i ne nazivajmo se ružnim nazivima.
    Naravno,zato ja nikoga nisam nazvala idiotom nego sam rekla da pušaći nisu idioti,misleći pritom na to da je većina pušača itekako svjesna štetnosti cigareta.
    Samo da napomenem,ja ne pušim tako da nebi ispalo da branim samu sebe.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    MGrubi se zapitala zašto bi netko uopće pušio kad to nije zdravo :? :? Zar to nije pomalo smiješno pitanje?
    Meni to uopće nije smiješno pitanje, iako je Grubi rekla da se nespretno izrazila.
    Dakle, pitanje je vrlo na mjestu. Odgovori mogu biti različiti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: DOJENJE I PUŠENJE

Citiraj mary33 prvotno napisa
    danas sam upoznala jednu mamu koja propagira dojenje i hrani bebu na ciku, no priča samnom i puši i to mi je sve skupa bilo degutantno i mislim si..čemu????doji i hrani bebača nikotinom, odnosno truje ga hranjenjem.To me tako ljuti !!! Ispada baš užasno dvolično.Eto htjedoh to podijeliti sa vama.
    Kada mama pusi i doji, jednostavno pretpostavlja svoje potrebe bebinom zdravlju. I ako onda govori da doji bebu jer je dojenje zdravije za dijete (naravno da je, samo pojasnjavam kontekst), naravno da se moze zakljuciti da je takvo ponasanje dvolicno. S jedne strane govori da nesto radi radi zdravlja dijeteta ,a s druge strane to zdravlje narusava. Naravno da se moze ici u rasprave o vecoj korisnosti dojenja od prelaska nikotiina u mlijeko, ali to nas dovodi do statistike i brojnih medicinskih istrazivanja. I vjerojatnosti da li ce kod odredjene bebe prevagnuti korist od majcinog mlijeka ili stetnost nikotina. A to je onda igranje "ruskog ruleta" sa zdravljem svog djeteta.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

slažem se s Deaedi

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    da li ce kod odredjene bebe prevagnuti korist od majcinog mlijeka ili stetnost nikotina. A to je onda igranje "ruskog ruleta" sa zdravljem svog djeteta.
    Baš tako.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ali nikotin je već prisutan oko bebe, u zraku oko mame, jer se dim uvlači u robu, dakle imamo situaciju gdje je beba već izložena pasivnom pušenju, ako će nikotin napraviti štetu, već je napravija,
    mislim da bi adaptirano bilo gora varijanta za tu bebu, nego majčino mlijeko

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nitko ne savjetuje ni ne ukljucuje u pricu adaptirano, nego komentiramo dojenje i pusenje.
    Ali ako i tu opciju uzmemo u obzir, opet je to onda stvar vjerojatnosti i sta bi bilo kada bi bilo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa onda bi svi trebali prstati pušiti, bez obzira na dojenje
    radi svog zdravlja i globalnog zatopljenja

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    pa onda bi svi trebali prstati pušiti, bez obzira na dojenje
    radi svog zdravlja i globalnog zatopljenja
    ... ako je ikako moguće .
    Ako nije, onda oni koji daju adaptirano ne pušiti u istoj prostoriji gdje se nalazi dijete, dakle, najbolje vani.
    Oni koji doje, suzdržati se od pušenja dok doje - bez daljnjeg.

Svoje stavove iznosim kao bivša pušačica koja se pridržavala svega što je gore napisala.
    I vrlo dobro znam da nije lako, ali nije ni nemoguće onome tko se dovoljno jako potrudi.

lininamama

Citiraj mary33 prvotno napisa
    Tu mamu si tek upoznala a vec si je postavila kao temu na forumu.
    Ne mozemo si dati za pravo da sudimo drugima,ona zna zasto to radi
    i mislim da nema sta da to tebe ili mene ili bilo koga ljuti.
    Sigurna sam da i ovdje na forumu ima puno mama koje doje i puse.
    Znaci sve one su dvolicne.I don't think so :/

hrgovanv

Početno

U mlijeku ima nekoliko puta više nikotina i drugih štetnih sastojaka popušene cigarete nego u krvi majke, pa je onda i pušenje za vrijeme dojenja malo štetnije nego pušenje za vrijeme trudnoće. Pročitala sam da se sugerira dojit tek negdje sat nakon popušene cigarete i s l. savjeti ako se već ne može prestat. No nije u pitanju tamo neka mama koja doji i zapali koju, ona je problem al ne da se je razapinje na ovaj ili onaj način po forumu.
    Mene je više zasmetalo to što imamo "ambasadoricu" za dojenje dotičnu Maju Vučić, koja javno priznaje da doji i puši. To mi je ipak too much i neumjesno i degutantno i ne kužim kaj joj niko ne može reć čuj stara nemreš više bit UNICEF-ova ambasadorica jer nas sramotiš. A sramoti nas sve ,pušačice i nepušačice, jer ne možeš se primiti takve jedne važne uloge (ja barem mislim da je važna i da je to velika čast) i onda ju ko prava ljose iz Dubrave zasratt s čikom u gubici.
    A prve 3 su kao najvažnije.

(nemam niš protiv Dubrave al mislim da su neke od tih pevaljki , na mogu se sjetit kak se zvala grupa, bile iz dubrave jel i ona ???)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne želim se uplitati u raspravu, samo da kažem...postavila sam temu na topiku od dojenju smije li si mama ukoliko doji 'priuštiti' koju cigareticu dnevno... dobila sam odgovor da je ipak bolje dojiti a pušiti (naravno, postoje neke granice), nego uopće ne dojiti (tekst s rode) . do 10 cigareta dnevno smatra se ajmo reći najvišom granicom...no treba poštovati i pravila, npr ne pušiti tik prije dojenja itd.....
    meni se čini puno većom katastrofom dopustiti da novorođenče spava i boravi u prostoriji u kojoj se puši. neću se petljati u tuđe odluke, svi smo mi odgovorni za SVOJU djecu, ali ne znam...nekako fuj... :? :? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •