Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Odabir grudnjaka za dojenje

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Odabir grudnjaka za dojenje

Još malo pa će moja bebica ugledati svjetlo dana, a pripreme za dojenje (uglavnom teoretske) su u punom jeku. Ovih dana planiram otići u shoping grudnjaka za dojenje, pa bi mi dobro došli vaši savjeti i iskustva. Dakle, koliko mi komada treba za početak, koliko veći broj uzeti od broja koji mi je sada dobar (za sada je to 80-85 C), koje marke preporučujete i sve čega se još sjetite, a moglo bi biti od koristi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupi tek nakon poroda jer nema pravila koliko ce ti se prsa povecati

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    Točno. Nađi dućan gdje imaju npr. Liscine (njih cure hvale) ili od Anite, probaj veličinu koja ti sada odgovara, pa zapamti sve da možeš poslati muža po grudnjak kasnije Lako ga on zamijeni za veći ako treba...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam imala broj veći. Važno je da se lako otkopčava i zakopčava košarica sa jednom rukom.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da to bi bilo super, ali bojim se da za kupnju grudnjaka neću baš imati vremena barem prvih mjesec dana, obzirom da do Rijeke imam 45 min vožnje. Zato bih kupila barem 1-2 grudnjaka prije da mi bude za prvu ruku, a poslije ćemo lako.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam ih naručila preko kataloga, mislim od Neckermana i od Otta. Cijena je neusporediva s Anitinim, a za usporedbu kvalitete ne znam jer ništa drugo nisam probala... I nigdje nisam mogla naći crni pa sam na kraju sama bojala bojom za tkaninu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa posalji poslje muza ili naruci prek nekog kataloga? ja sam slala matsa po grudnjak naknadno, pa uvijek se moze zamijeniti ak ti ne odgovara velicina

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ostao isti broj koji sam nosila pred kraj trudnoće, do onda su mi se povećale koliko su htjele nakon poroda su možda i bile još mrvicu veće, ali ne toliko da mi je trebao još veći broj

isto tako, ja sam prvi grudnjak za dojenje kupila kad je zara imala godinu dana , prije toga sam nosila normalne grudnjake. tako da ti se ništa neće desiti ni ako nemaš odmah grudnjak za dojenje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, potaknuta jednim drugim topikom, sjetila sam se da u početku uopće nisam nosila grudnjak, jer mi je samo smetao

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja uopće ne nosim grudnjak od kada dojim , samo ispod potkošulje stavim jastučiće da mi ipak majica ne bude mokra

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam pred kraj trudnoče kupila 2 grudnjaka za dojenje Anita i oni mi se čine dosta fleksibilni a i nisu mi puno narasle poslije. Inače nemam velike. Sada večinom nosim benetonove (ne zato što je beneton već jer je njihov materijal stvarno najmekši i najprozračniji) rastezljive potkošulje i to mi je puno lakše samo povuči prema dolje a dosta su čvrste i drže gazice protiv curenja a i leđa nisu gola. Grudnjake rijetko nosim ali dobro ih je imat jer su praktični i lako se otvaraju ali važno je imati i praktičnu odječu preko njih. Na netu imas jeftinijih grudnjaka, oko 10 $.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam kupila 2 Liscina: jedan model je super, odmah sam uzela i još jedan isti, a drugi model mi je koma. Ovaj drugi ima nekakvu čipku, i sav mi se otegne nakon 10 minuta, baš sam se razočarala.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Martina, jesi li te grudnjake od lisce kupila baš u liscinu dućenu ili si ga kupila u nekoj trgovini baš za trudnice?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Ja sam ih naručila preko kataloga, mislim od Neckermana i od Otta.
    Razmišljala sam o tim grudnjacima iz neckermanna ali se dvoumim jer s njima nikad ne znaš kada će poslati robu, dosta su nepouzdani. A kako se tebi pokazao taj grudnjak iz neckermanna, mislim materijal i da li je lako otvoriti "prozor" s jednom rukom?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    Martina, jesi li te grudnjake od lisce kupila baš u liscinu dućenu ili si ga kupila u nekoj trgovini baš za trudnice?
    U Lisci. Taj koji mi je dobar nema šav posred cice, što mi je važno jer me ti šavovi žuljaju. Imam bijeli i svijetloplavi.

Ovaj koji mi ne valja ima šav po dijagonali posred cice (nadam se da kužiš što sam htjela reći ) koji dijeli tkaninu od čipke.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Odabir grudnjaka za dojenje

Još malo pa će moja bebica ugledati svjetlo dana, a pripreme za dojenje (uglavnom teoretske) su u punom jeku. Ovih dana planiram otići u shoping grudnjaka za dojenje, pa bi mi dobro došli vaši savjeti i iskustva. Dakle, koliko mi komada treba za početak, koliko veći broj uzeti od broja koji mi je sada dobar (za sada je to 80-85 C), koje marke preporučujete i sve čega se još sjetite, a moglo bi biti od koristi.
    Ja sam si uzela obicne pamucne grudnjake za dojenje, htjela sam sto prirodniji materijal, da mi budu sto ugodniji i da ih mogu prati na visokim temperaturama, i nisam pogrijesila.
    Sto se broja tice, ja sam u Italiji i uopce ne znam kako to po brojevima ide u HR; ranije sam bila broj 4, pa sam kupila dva grudnjaka - sestice i dva grudnjaka - osmice. Osmice sam nosila na pocetku, prvih 6 mjeseci, a onda sam presla na sestice (koje nosim jos uvijek, iako ne one za dojenje, naravno ).

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Razmišljala sam o tim grudnjacima iz neckermanna ali se dvoumim jer s njima nikad ne znaš kada će poslati robu, dosta su nepouzdani. A kako se tebi pokazao taj grudnjak iz neckermanna, mislim materijal i da li je lako otvoriti "prozor" s jednom rukom?
    Otvara se bez problema, materijal je čvrst i unatoč hrpi pranja je zadržao formu. Nisam nezadovoljna, ali jasno da to ne moze drzati kao grudnjak sa žicom (u skupini sam onih kojima je grudnjak obavezna oprema). Možeš pitati kad će stići pošiljka, meni su svaki put točno rekli.

Mislim da sam ove naručila: http://tinyurl.com/2xme82

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko se ja sjecam nasih preporuka sa laktacije grudnjak za dojenje ne bi trebao imati zice jer ti moze pritisnuti na prsa tako da prignjeci mljecne kanale

i ja sam koristila samo pamucne

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko se ja sjecam nasih preporuka sa laktacije grudnjak za dojenje ne bi trebao imati zice jer ti moze pritisnuti na prsa tako da prignjeci mljecne kanale

i ja sam koristila samo pamucne
    Nisam se možda baš dobro izrazila - nisam željela sugerirati grudnjak sa žicom, samo sam željela bolje opisati kakav je ovaj.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Njbolji koji imam je od marks&spencera, a mislim da upravo imaju i snizenje slobodno ga kupi vec sada ako ima model kao sto je moj, a to je sa gomilom onih kukica za podesavanje i super napravljenim rastezljivim kosaricama tako da ga mozes poceti nositi vec u trudnoci, a bit ce dobar i za onu najbujniju fazu. barem je meni tako bilo.

Tajči*

Početno

Pri nas pravijo, da ga kupiš od 37.tedna nosečnosti naprej, da so takrat prsi že pripravljene.

Pri nas se veliko kupujejo tudi v drogeriji Muller (Ljubljana, Maribor), zelo kvalitetni in poceni.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sa kupila u Mulleru, u CC-u i dodju 65kn. obicni bijeli, pamucni, sa dobrom kopcom, a prije toga sam imala od Neckermanna i super su, oni najjeftiniji, mislim da dodje kom 59kn, bijeli sa plavom i bijelom crtom oko kosarice.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam anitine od mikrofibre i odlicni su mi. imala sam i pamucni al se nekako guzvao i iso mi na zivce. ovi od mikrofibre su mi strava. imam 2 crna, bijeli i boju koze. za sve prigode

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Odabir grudnjaka za dojenje

U novom Quelle katalogu za bebe imaju grudnjaci za dojilje po dva u pakiranju. Od čistog pamuka dođu 99kn a od pamuka i 5% licre 119kn. A ja sam u Anite platila grudnjak 160kn i to je bio tad najjeftiniji..
    Ja si onda fino naručila ove od 119kn 8)

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kupila 2 kom (Neckermann ili Quelle ne pamtim), nisam ih obukla niti jednom. Na dodir činili su se jako fini i cijena je bila jako povoljna... ali ja općenito ne volim grudnjake. Poslušala sam savijet prijateljice: "sad možda možeš bez grudnjaka ali vidjet ćeš kad rodiš" -pa sam naručila. Rodila i vidjela da mi ne treba pa sam ih dala dalje. Prvih mjesec dana hodala u MM majicama bez grudnjaka. Kasnije event. mikrofibra topić kad idem van (tek toliko da imam u što utrpati jastučić).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    ja uopće ne nosim grudnjak od kada dojim , samo ispod potkošulje stavim jastučiće da mi ipak majica ne bude mokra
    U zadnje vrijeme i ja tako, samo nosim užu potkošulju, da mi stisne tek toliko. A mlijeko ne curi nekontrolirano već odavno, tako da mi ne trebaju jastučići.

Ja inače nosim obične, najobičnije grudnjake koji se kopčaju naprijed, to mi je jako praktično. Ne smijem vam ni reći koliko ih platim, mislim da za jedan Liscin mogu kupiti najmanje 4-5 ovih mojih. Ali ja imam poprilično omanje grudi (bez obzira na dojenje), tako da mi ni ne trebaju neki posebni podupirači. 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •