Ja nemam starije dijete, ali razmišljam tako da svakako, ako ne prije, dijete treba poslati u vrtić bar godinu dana prije škole, ne radi socijalizacije jer se ona može puno kvalitetnije provesti i bez vrtića, već da usvoje nekakav osjećaj obveze. Dakle, da to nije priča kad mi se ide onda idem, a kad mi se ne ide onda me mama ostavi doma, igram se i na sigurnom sam. Nažalost, koliko čujem u današnje vrijeme imati školsko dijete nije mala briga, ni njemu niti roditeljima....meni je jako važno da se moje dijete (koje btw već sad ide u jaslice, a kako će dugo i hoće li skroz ići u vrtić - ne znam, jer isto ovisi kako će on to sve kasnije doživjeti) nauči izboriti za sebe, da nauči živjeti u grupi jer u školi će to itekako morati jer onima koji to ne nauče na vrijeme nema opstanka - kad ih grupa odbaci, kasno je razmišljati o nekim psihičkim traumama...ovo sve ne pišem iz iskustva jer ga nemam, ali čini mi se da i o tome treba razmišljati.
Jedno je malo dijete ostaviti doma jer se možda nije najbolje snašlo u vrtiću ili mu je dosadno ili mu jednostavno ne odgovara, ali isto tako ne čini mi se niti najbolje za dijete iz te čvrste sigurnosti doma poslati ga u školu među djecu od koje je većina već prošla i vrtić i sve tipove takve socijalizacije