ja ovo ne pričam kao pozitivno iskustvo koje bi drugim mamama trebalo pomoći da svoju djecu što ravnodušnije odvode u vrtić, nego sam i sama svjesna da mi se sutra, kao i tebi, može dogoditi da primjetim da moje dijete pati u vrtiću i tada ću, ko što rekoh, tražiti alternativu, jer vjerujem da rijetko koja mama može kao prioritet postaviti komoditet koji sa sobom donosi vrtić (ostaviš dijete, odeš na posao, platiš 200 kn - ili kolko već i svi zadovoljni) ispred djetetovih potreba.
Ali isto tako, da se sad ne ponavljam, nema potrebe, mislim da kao i u svemu u životu treba sagledati cjelovitu sliku (poznavati svoje vlastito dijete) jer univerzalnog odgovora nema, i u vrtiću gledati i pozitivne i negativne učinke, koje vrtić ima baš kao i sve ostalo na ovome svijetu.
Moji postovi su bili upućeni samo na to da ne vidim potrebu okarakterizirati vrtiće i jaslice kao zlo (pa makar i nužno), jer vjerujem da ima djece koja se brzo snađu u grupi i dožive to na pozitivniji način, a ako baš ne ide, uvijek sam za to da roditelj sluša srce....