Citiraj AdioMare prvotno napisa
Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
Iskreno, pojma nemam što bih da moram ići raditi za mjesec i pol, uopće se ne mogu staviti u kožu mama koje moraju.
I mislim da bi bilo vrlo nezahvalno govoriti o drugoj djeci...
Onda mi nikako ne možeš odgovoriti na pitanje kako bi izgledalo čuvanje tvog djeteta da radiš ? Nisam niti očekivala da daš svoje mišljenje o čuvanju druge djece, neko općenito, već konkretno o tebi prihvatljivoj opciji za tvoje vlastito dijete. Naravno, da si full time zaposlena majka, jer iz neke kože ljudi naprosto ne mogu. Iz ovih ili onih razloga.
Ali, ja radim. Moj porodiljni je samo nominalan, prvi sam posao uzela kad je K. imao 2 tjedna i često radim više od uobičajenih 8 sati dnevno. Samo što sam stvorila uvjete da mogu raditi kad meni odgovara (dakle, kad K. zaspe pa do 2,3 ujutro - prema potrebi).
I nisam sigurna da ću dugo moći držati taj tempo bez pomoći - no, tu se vraćamo na ono što sam spominjala, dozirano izlaganje djeteta čuvalicama, bakama i didama, pa u krajnjoj liniji (nikako prije 3. godine) - i vrtiću. Ipak, smatram da je jaaaaako velika razlika između 2-3 sata i 8-10 sati u vrtiću i odlaženja svaki dan ili 2-3 dana u tjednu. Ista stvar s čuvalicama i bakama i didama.

Da nisam uspjela otvoriti svoju djelatnost i da moram raditi, hm...Mislim da bih se odlučila za neku kombinaciju bliskih osoba.