na ovaj njegov prijedlog imam nekoliko primjedbi... prvo gdje su dide u toj prici ?kao najidealnije nakon roditelja cuva bakaoni imaju pravo na penzionerski zivot, a bake ne ?
drugo: smatram neumjesnim od searsa, a od roditelja djeteta cak i prilicno sebicno, uvaljivati po defaultu dijete baki /bakama/, kao da te zene u svojim godinama (i pored ogromne ljubavi koje gaje za svoju unucad) nemaju pametniji posao (il barem nesto svog zivota, svojih interesa, svoje pravo na odmor) nego ne samo se poigrati, nego cuvati, hraniti i presvlaciti iz dana u dan malo dijete. kicmu svoju kriviti dok trcis za djetetom koje prohodava...
iz osobnog iskustva, koliko god puta sam dijete dala baki da idu zajedno na more, da setaju, idu u zooloski vrt, pa i da ju pricuva i po nekoliko dana (dok sam ja bila zauzeta) nikad mi nije padalo na pamet takvu obavezu trajno (znaci 5 dana u tjednu, svaki tjedan do unedogled) prebaciti mojoj majci (koliko god bi ona mozda bila i odusevljena tom idejom). s jedne strane tu je i razlog sto ona, iako mlada baka, fizicki ipak vise nije bila u stanju nju cuvati 8-9 sati na dan, a drugo zato jer sam mislila da ona ima pravo na svoj zivot, na svoje izlaske, svoje prijatelje... na kraju na svoj odmor.
trece... ovakvo razmisljanje o baka-servisu jos je potpuno shvatljivo za nase podneblje. al recimo na zapadu (govorim o ch) poznajem jako malo, gotovo nijednu baku koja je spremna tako nesebicno cuvati svoju unucad. ne znam kako je u drugim zemljama... stoga me jos vise cudi taj searsov prijedlog.
cetvrto: jel ce baka bit placena za taj svoj posao il ? sto veli stricek sears ? 8)
peto: ova druga opcija je po meni pravednija. al bi mogao i po koji otac ostati po dan doma.![]()