mda - ne da mi se citati sve postove - pa ako pitanje vise nije aktualno, zanemarite moj odgovor.

Ja nisam nikad isla u vrtic i mislim da mi nista ne fali. Skolu sam jedva docekala.

Osobno sam prilicno protiv vrtica - barem ovih gdje je u jednoj grupi 25 djece - jer mislim da se istinski nitko tom djecom ne moze pozabaviti na pravi nacin. Zato mislim da vrtic ima smisla ako je nekakav privatni gdje su grupe do 10-oro dijece.

Pal sam stavila u vrtic sa 3.5 godine. Iako je i bez njega bila sasvim dovoljno druzeljubiva i otvorena. Prilagodba je isla lose. Zato sam sretna sto sam uz vrtic zadrzala i cuvalicu. Dakle, Pal je od 9-12 u vrticu, a zatim (prije spavanja) dolazi cuvalica i s njom je kod nas doma do cca 5 dok dodjemo doma. Ne vidim da je Paula osobito sretna u vrticu, i iskreno receno radije bih da je doma. Na vrtic pristajem samo ako se desi da je cuvalica bolesna ili ako (opet) ostanem bez nje - ne moram misliti kamo cu s njom. Sve one price da se dijete mora izboriti za sebe i da to uci u vrticu su mi glupe. Dijete se mora izboriti za sebe - ali ne sa 3 godine. Niti sa 5. U to doba imaju druge stvari za uciti.

Eto, toliko od mene.