Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Koprivnjača

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Koprivnjača

MAureno mi je dobio koprivnjaču par dana mu je zabranjena proteinska hrana i dobio je fenistil kapi 3x7...umirem od straha i molim malo vibrica i utjehe od mama koje su prošle koprivnjaču.....hvala od

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Maurenu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Koprivnjača nije bolest, to je samo naziv za simptom. Osip koji svrbi, peče, mjehurići i to... Mislim da se još kaže urtikarija. Alergijska reakcija, rekla bih.
    ~~~ da brže prođe

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

do sad su mu dva puta izbili plikovi..jednom nakon lupocet sirupa,a drugi put nakon čepića...nije ništa jeo drugačije nego inače.navodno može bit i virusno :?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eva je tako reagirala na hranu sa mlijekom ali njoj su se plikovi uvijek povukli za pola sata. Bili na alergološkom testiranju, izbjegavamo zabranjene namirnice i sve 5.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

e tak maurenu dođu i nestanu a nemam pojma na kaj ak je hrana u pitanju

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod nas je bilo na sve što u sebi ima mlijeka a testiranjem smo ustanovili i na jaja i lješnjake.
    Najbolje otići na testiranje.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Gdje možemo otići na testiranje?jel možemo privatno?mbee

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne znam za privatno, mi smo išli u Klaićevu sa uputnicom od našeg pedijatra a nakon pozitivnih nalaza upisali se kod njihovog alergologa gdje dalje idemo na kontrole. Ne znam kakva je sad situacija ali čekali smo mjesec dana :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa ako mu je oba puta izbilo nakon paracetamola najveća šansa da je do toga. Ali ni ne mora.

Leu je jednom izbilo u ruku od 10 minuta po cijelom tijelu, toliko da je sav bio u "pliku". Prošlo na Fenistil. Ni dan danas ne znam na što. Nadam se da neću ni doznati.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I moj klinac u 11. mjesecu prvi put dobio urtikariju. Sad ima 25 mjeseci. Nakon tih crvenih točkica, većinom po licu i vratu završili na hitnoj, dobili Rinolan sirup, mislim da sam dobro napisala, i hvala Bogu više se nije ponovilo. Ne znam od čega mu se pojavilo. Čak sam skoro mj. dana vodila dnevnik što je točno taj dan pojeo, ali budući da se više nisu javile urtike, ne znam od čega su.
    Ukoliko bi se to ponavljalo vjerojatno bih tražila da se alergološki testira.

Autorici teksta, možda se više nikad ne ponovi, držim fige. Nemoj puno brinuti.
    Mada i sama često ga pregledavam i čim nešto se negdje zacrveni, ja problijedim...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

~~~~~~~~~~
    da što prije medenjak ozdravi

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i ja vibre
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ evo vibri
    Mi smo pretprošli četvrtak isto zbog toga završili na Zaraznoj, nakon jedne ture Fenisti kapi se povuklo, nemamo pojma od ćega je dobio.

Mi smo na alergotest išli isto u Klaićevu, s uputnicom od pedice. On ne smije jaja i mlijeko, ali crvenilo od toga mu prođe za 15 min, a ovo u četvrtak je trajalo cijeli dan :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

~~~~~~~~~

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Romina, kakvo je stanje? Jel Maurenu kaj bolje?

Svakako vibram da što prije prođe~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nema temperaturu i urtikarija se nije pojavljivala hvala Bogu :D kak je tvoja ljepotica?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Možda je od lupoceta. Pitaj pedijatra za neku zamjenu za lupocet.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ajd' ja ću još malo, neće škodit, vibre mislim
    ~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    nema temperaturu i urtikarija se nije pojavljivala hvala Bogu :D kak je tvoja ljepotica?
    :D :D :D Hvala Bogu!
    Ema je isto dobro. Osip je imala samo jedan dan i još bila malo kenjkava i sad je ona stara. Baš je skinula šlape i čarape i kesi mi se bosa iza ćoška

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma super za malu šminkericu :D

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi smo je zaradile, ali A se sad već boji kaj smije jesti, još ne znam uzrok od čega, ali već nažalost drugi put u 4 tjedna. Pedi mi rekla da se to čisti do 6 tjedana..., a danas bile kod dermatologice i s njom ću dalje pregovarati za testiranje.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jrl pila neke ljekove<'ja sumnjam na lupocet kod nas

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije, malo netko mi rekao da može biti i na prašak i slično, pa sam sumnjala na omekšivač!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

joj znam kak ti je mi smo morali izbaciti sve proteine,mliječno i slatko na par dana i dobili smo fenistil kapi

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kako je rekla dermatologica može jesti kuhano, tako smo joj i dale. Jučer je bilo bolje stanje što se tiče crvenila, ali danas su joj se opet pojavili na licu, podočnjaci katastrofa... Pijemo Flonidan i mažem je Elocomom. Jučer ćak imala i lagano iznad 37 temperaturu... Baš sam zabrinuta...
    Prvi put sam primjetila prije Božića taj osip, namazala Melemom i ujutro ga nije bilo, ali ovog puta... :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nemam pojma jel znaš ali elocom nije dobro koristit dulje od tri dana

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nemam pojma jel znaš ali elocom nije dobro koristit dulje od tri dana
    Da, u apoteci su rekli...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo dobili koprivnjaču i dobili smo inekciju na srebrnjaku...bubi je dobio napadaj kihanja i tad je izbila vještica...gore smo dobili inekciju i kasnije se nije pojavljivala....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja starija je imala prije mjesec dana, pojavilo se 2 dana zaredom, nisam skužila na kraju na što. bila je 6 dana na dijeti.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nama se dogodila ta koprivnjača kad je D. imala visoku temepričr, pa sam joj davala lupocet čepiće. Jel od lupoceta ili tempričr, who knows !

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da ne otvaram novi topik, evo i nas (nazalost) tu.

jucer smo zavrsili na inekciji (izgledalo je prestrasno) i dobila je claritine.

sad trazim o dijeti, i razmisljam kako smanjiti kol. konzervansa u hrani. prilicno sam sigurna da je do toga. vec kao mala je znala odmah reagirati na vegetu i kocku za juhu (odmah smo znali da li je jelo kuhano s time jer bi se osula oko ociju i ustiju)...a jucer je za dorucak u vrticu dobila - hrenovke i zimsku salamu...ne treba puno za zbrojiti 2 i 2.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Strasno! Suosjecam.
    I mi smo uvijek znali sto je bilo na jelovniku u vrticu po tome kako je izgledala kod kuce (osipi, svrab i sl.).

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon tri dana stroge dijete (voda+riza+mrkva+krompir+dvopek) ipak opet na inekcijama za poluditi...

jeste li nakon koprivnjace mijenjali prehranu, isli u vrtic razgovarati o prehrani?

dobivam kontradiktorne info. neki kazu mijenjati prehranu (izbaciti sto je moguce vise konzervanse) drugi kazu da to ne treba...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi osobno napravila sve u mojoj moci da joj organizam bude sto manje opterecen prerafiniranom hranom, aditivima i kemijom.
    Prvo, ocito joj smeta, drugo, ionako je takva hrana stetna pa joj radim korist i u tom smislu da joj organizam ne opterecujem s njom.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

evo i nas tu,bile ujutro na inekciji i sada mora na dijetu. dobila je sirup za piti,ali sam od silne zbrke zaborvila pitati koliko dana mora piti sirup? :?
    sada je par dana neću peljati u vrtić da vidimo kako će joj biti.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: Koprivnjača

MAureno mi je dobio koprivnjaču par dana mu je zabranjena proteinska hrana i dobio je fenistil kapi 3x7...umirem od straha i molim malo vibrica i utjehe od mama koje su prošle koprivnjaču.....hvala od
    Moja kcer je imala prije tri tjedna. Uzasno ju svrbilo, bili na djeti(preporuka dr.) i dobila je CLARITINE sirup i od njega proslo.
    Idemo na alergotest 28.12
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Ne znam za privatno, mi smo išli u Klaićevu sa uputnicom od našeg pedijatra a nakon pozitivnih nalaza upisali se kod njihovog alergologa gdje dalje idemo na kontrole. Ne znam kakva je sad situacija ali čekali smo mjesec dana :/
    Mi idemo u Klaićevu 28.12, a termin smo napravili prije 3 tjedna, čeka se oko mjesec dana za termin...

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

noa je dobila rinolan sirup

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa

dobivam kontradiktorne info. neki kazu mijenjati prehranu (izbaciti sto je moguce vise konzervanse) drugi kazu da to ne treba...

nama je naša dr.rekla jesti samo rižumrkvu,paštu bez jaja...dok je druga rekla da se može sve jesti osim konzervansa,bombona i obojanih sokova.
    slali smo krv u zg na alergo test pa sada čekamo nalaze

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Lara je imala urtikariju 19.11. i na dermatologiji na Šalati smo uz Claritine sirup (5 dana) dobili dijetu:

1.dan: prežgana juha, gris ili riža na vodi, ribana jabuka

2.dan: čista pileća juha, bijelo kuhano pileće meso, banana

3.dan:svježi kravlji sir, kuhana nemasna teletina,slani u vodi kuhani krumpir

4.dan:bijela kuhana riba, kelj ili špinat na lešo bez začina

Uz gore navedenu hranu može se jesti i dvopek, a nakon završetka dijete može se postepeno prelaziti na ostalu hranu, ali i dalje vrlo blago začinjenu i to pretežno kuhanu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Emanuela je na Badnjak krenula svom pedijatru jer je kulminiralo to s njezinim nosom, sekretom, povraćanjem sekrete.....bez temp.

Kod premotavanja primjetila sam da na nogici ima "prišt" tj. kao ubod komarca ili pauka.
    Pedijatar je rekao da izmišljam, da joj nije ništa.
    Kada smo došli doma to se ponovilo još par puta na nogicama i spolnom organu, kako nastane, tako i nestane, izgleda poput opekline od koprive, a ostane prištić, sitni.
    Znala sdam da je koprivnjača jer sam je ja dobila, na jednom ljetovanju u Dubrovniku i na hitnoj dobila injekciju, jer mi je i jezik počeo naticat, a zaključili su da je od mora ili stresa.

Uglavnom drugi dan joj se nije vratilo, ali zato je prije neki dan dobila crvene prištiće po licu i strah me dermatitisa.
    Ima 9mj. kupam ju u čistoj vodi s par kapi parafinskog ulja, svaka 3 dana, nema suhu kožu i ne mažem ju s ničim.
    Ne koristim omekšivać.
    Doji, ponekad pojede jabuku ili bananu.
    Što bi to moglo biti?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

koliko dana je trajao osip?
    noa već 4. dan ima urikariju,sva se zacrveni po nogama i rukama i nakon par sati prođe. zvala sam dr.i rekla je da treba par dana da se organizam očisti? u ned.je dobila inekciju i pije rinolan.

jesu li i vaši imali toliko dana za redom?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bojim se da se i mi pridružujemo :/

Jučer je Viti nakon poslijepodnevnog spavanja na licu izbio plikić - kao od uboda komarca. Namazala sam Kamagelom i povuklo se dost brzo.
    Malo kasnije vidim ja na obrazu kod ustiju, nešt se crveni :? a kad ono mnoštvo istih onakvih plikića. Opet namazala kamagelom i povuklo se , al ne skroz.
    Nakon večernjeg tuširanja, primijetila sam da ima tih plikića onak razbacanih po tijelu (osim na leđima) i sve namažem i stavim je spavati. Oko 3 ujutro ona nervozna, stenje, hiće se..Vidim, češka se sve u šesnaest. pod prstima sam osjetila da su se plikići proširili. Odvedem je u kupaonu pod svjetlo i imam kaj vidjeti!! :shock: Jadna sva puna krcata plikova! ko da je kroz koprive hodala!

Sad se spremamo na hitnu..

I cijelo vrijeme si razmišljam od čega joj to može biti, ali ništa mi ne pada na pamet jer nije ništa novoga jela, niti smo ništa mijenjali (kozmetika, deterđenti itd) :?

Svakako, prestrašno izgleda, a još kad je vidim kako se muči i sumanuto češka dođe mi da zaplačem od muke

Mene isto zanima mogu li se alergo testovi napraviti privatno...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naš mali od 3 godine je jučer dobio koprivnjaču,prije toga je bio nemiran tako da dvije noći nije normalno spavao,imao je upalu grla i dr mu dala ceporex,a temperaturu smo skidali lupocet čepićima,uglavnom jučer smo bili u bolnici i tamo se pedijatrica složila da je vjerojatno alergičan na lijek jer je prije par mjeseci iste simptome imao na silapen.E sad ova pedijatrica u bolnici u Sisku kaže da alergo test može napraviti kod njih,a ova naša pedijatrica hoće da ide u Zagreb gdje bi bio 3-4 dana na što mi nećemo pristati jer će malom ostat traume.Slični slučaj radi druge bolesti smo imali s starijim sinom kojeg smo ostavili tako 3 dana u bolnici pa se i danas toga sjećamo kao velike traume.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •