Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Gripa u trudnoći

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Gripa u trudnoći

Citiraj ariya prvotno napisa
    gripa u prva tri mj. trudnoće uzrokuje pobačaj, druga 3. mj. anomalije na bebi, a zadnja 3. mjeseca najvjerojatnije rodiš mrtvu bebu..
    Jel zaista tako? :shock:
    Da li je netko prebolio gripu u trudnoći i rodio zdravu bebu?

Ne moram vam ni reći da sam prestravljena, danas Ninu nisam ni vodila u vrtić i najrađe ju ne bi vodila sljedeća 2-3 mjeseca... Znam da to nije rješenje i da ako trebamo dobiti gripu možemo ju pobrati i u marketu...
    Užasno me strah

Cure molim vas iskustva...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma joj, molim te, koje pretjerivanje

evo idem malo prosurfati, ali sigurna sam da ovo gore nije tocno

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma joj od kud ovi podaci ariyi?

Nije baš dobro dobiti gripu u trudnoći, ali to svakako ne znači ovo što si quotala.

Probaj ju svakako izbjeći ako ikako možeš-evo moja rodica je trenutno u 33.tjednu i dobila je gripu i nije joj sjajno je joj se beba spustila od silnog kašlja, a i prilično je iscrpljena.
    No beba je itekako živa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, sa stranica doktorice harni:

Kao i ostali dio populacije, tako niti trudnice nisu pošteđene valova gripalne infekcije koji se najčešće javljaju u proljeće i jesen svake godine. Na sreću, prehlada ili gripa neće ostaviti traga na vašoj trudnoći i vašem djetetu. Zbog promijenjene imunološke reakcije u trudnoći, prehlada ili gripa mogu trajati nešto duže.

Pokušajte s nekoliko sljedećih savjeta savladati gripu već u njenom začetku, kako ne biste zaradili koju od težih komplikacija kao što su upala sinusa, angina, bronhitis ili upala pluća u trudnoći:

obratite pozornost na dovoljan unos tekućine, osobito ako imate vrućicu, znojite se prekomjerno, kišete ili vam curi nos;
    pokušajte se riješiti visoke temperature na prirodan način izbjegavajući lijekove: koristite hladne obloge, nosite širu odjeću, uzimajte umjereno hladne napitke;
    ukoliko vrućica ne prestaje ili naglo skače svakako informirajte vašeg liječnika;
    uporaba lijekova tek nakon konzultacije s liječnikom;
    jedite redovito, bez obzira da li imate ili nemate apetit;
    osigurajte si dobar san, glavu položite nešto više tako da su disajni putovi slobodni;
    kod grlobolje ili kašlja pomognite se s inhalacijama eteričnih ulja.

Dr. Vesna Harni
    Literatura:

1.Holzmann K. Gesund in der Schwangerschaft. 2. Auflage; Wort&Bild Verlag Baiersbrunn 1998.
    2. Heller L. Ratgeber für Schwangere. Deutsche Abbott GmbH, Ingelheim.
    3. Knörr K, Knörr-Gartner HK, Beller FK, Lauritzen C. Geburtshilfe und Gynäkologie. 3. Auflage. Springer Verlag Berlin Heidelberg New York, 1989.

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/tjedan23.asp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poludim od ovakvih bapskih prica, da nije slucajno i zabranjeno prati kosu za vrijeme menstruacije jer ces odmah umrijeti???

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    poludim od ovakvih bapskih prica, da nije slucajno i zabranjeno prati kosu za vrijeme menstruacije jer ces odmah umrijeti???

Lut, rvukovi, hvala vam, sada mi je lakše...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I meni je lakše, hvala!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa ja sam upravo prebolila gripu i bebač se stalno miče, kao i prije!!! to su baš "bapske priče"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam na zalost tek u pocetku... Jucer sam dusu iskihala, i cudo toga ispuhala. Onda me ulovila neka temperatura preko noci (oko 37.6) da bi mi se danas digla do 38.5. Na koncu sam popila Lupocet jer je nikako nisam mogla skinuti i sad se preznojavam ko luda. Nadam se da ce sve proci OK... Inace, sad sam u 29. tjednu...
    Loopy, koliko je tebi trajala gripa i koje si simptome imala?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A joj, gripa mi je trajala oko 6 dana. Sva sam bila u panici,jer se zaista bojim tih lijekova u trudnoći. Ja nasreću nisam imala temperaturu preko 37, ali kihanja i kašljanja na tone... Pila sam prženi šećer i mlijeko i sljezov čaj... i tone bijelog luka.
    Smrdi, ali zaista pomogne u gripi. Meni je teta u ljekarni rekla da se smije popit Lupocet ako se baš mora, ali samo ako je temperatura jako velika; ali u tom se slučaju najbolje javiti liječniku. :/
    Sretno vam u borbi...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovaj topic moram pokazat muzu i svekrvi. Oboje su odlucili da je najbolje za mene da ne izlazim iz kuce, po mogucnosti uopce, kako slucajno nebi dobila gripu. Doduse, svekrva je doktorica ali mislim da mi zivot pod staklenim zvonom nece bas doprinjet....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovaj topic moram pokazat muzu i svekrvi. Oboje su odlucili da je najbolje za mene da ne izlazim iz kuce, po mogucnosti uopce, kako slucajno nebi dobila gripu. Doduse, svekrva je doktorica ali mislim da mi zivot pod staklenim zvonom nece bas doprinjet....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preboljela gripčinu 7 tj prije poroda, 3 dana se nisam ustala iz kreveta osim na WC, temp nije spadala 3 dana spod 40, popila par paracetamola, bez nekog efekta, u 5 dana izgubila 5 kg (uglavnom vodurine iz nogu, kako sam stalno ležeala tako su mi se lijepo ispraznile, ali su se do poroda opet napunile)
    Bila sam tako iscrpljena da sam se molila da ne krene porod ranije, jer mislim da ne bi imao tko roditi.
    Nakon toga sam još tjednima kašljala
    Rodila zdravu normalnu prekrasnu bebu.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da se i meni sprema gripetina. Moja kći og 3,5 god. danas zakurila preko 38 C, i dr. rekla da je to viroza (povračanje i bolovi u trbuhu), ali i začetak gripe jer ju boli glava. Zbog istog ovog što je INESKA navela u prvom postu me je uhvatila ogromna panika jer sam još u prvom tromjesečju 11+6. Nadam se da i u tako ranoj trudnoći ne može štetiti bebi, iako znam da temperatura u početku zna izazvati velike probleme.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zibba nadam e da će te gripetina zaobići.
    Ja sam zadnji put imala gripu 95. godine :shock:
    Mužić ju je imao 2002 -ja sam ga njegovala ali gripu nisam pobrala pa se nadam da neću ni sada.

Uglavnom Lupocet 500 je spreman, kljukam se narančama, limunima, čajem i nadam se...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

zibba kako ste ti i curica?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vec sam negdje rekla al eto ponovicu...U ranoj trudnoci imala sam temperaturu 39 zbog trovanja hranom kao i prehladu od nekog virusa koji sam pokupila na moru...Nisam znala da sam trudna...U drugom tromjesecju imala sam prehladu sa jakim , jakim kasljem...Pila sam mlijeko sa secerom al nije bas puno pomoglo dok samo nije proslo...Sad sam u trecem tromjesecju, 7.mjesec i ovakve price mogu samo da me jako uznemire i uspanice...Al nakon svega sto sam do sad prosla znam da ako nesto hoce da bude bice... Naravno treba se paziti al nemogu sad da ne izlazim iz stana da ne bih u prodavnici pokupila virus od nekog ko se nakaslje...Uostalom i muz mi se moze zaraziti i prenijeti mi virus dok se jos i kod njega nije aktivirao... Ne daj Boze nikome da se to desi u trudnoci al smatram da je ipak nerealno da ce svaka trudnoca koju poprati gripa zavrsiti na tako los nacin kako je doticni doktor naveo...Dont Panic

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam otisla kod svog ginica i pitala ga dali se stvarno moram stavit pod stakleno zvono (to bi moj M najrade htio), ili mogu nastavit sa svojim zivotom uz, naravno, vise opreza. On mi je lijepo objasnio da je cak pozeljno da izlazim, da prosecem, da se dobro osjecam, samo da se predugo ne zadrzavam u velikoj guzvi i na mjestima gdje je zagusljivo. Nazalost, kod nas je sad poceo fasnik a ja cu ga ove godine propustiti, ali isplati se. Ali definitivno necu sjedit doma u 4 zida i izbjegavat svaki kontakt sa vanjskim svijetom i mislim da to nijedna nebi smjela. Gripu mozemo pokupit i doma.
    A uostalom, za bebino zdravlje je bitno i nase psihicko stanje i ako mene netko izolira od svih sigurno cu biti nesretna i nervozna.
    Jos kad bi to sve moj M shvatio....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja sam od onih koji su gripu preboljeli u prvom tromjesečju trudnoće. I to opaku gripu. Mjesec dana nisam ustala iz kreveta, temperatura mi se stalno vraćala preko 39. Ostatak trudnoće sam proplakala u strahu hoće li sve proći u redu.
    I evo je sada, krv mi pije zbog nečitanja lektire.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je moj doc, kad smo o tome pričali, rekao otprilike ovo što je ukopirala Lutonjica. Rekao je da je za trudnicu gripa neugodna, dosadna gnjavaža i iscrpljujuća, ali da nije zabilježeno da je plod ikad imao posljedice od gripe (ni u kojem razdoblju trudnoće).

Jedino da treba paziti na temperaturu i skidati obavezno da ne prijeđe 38 ako je ikako moguće jer se već preko 38 beba lagano isto počne "kuhati" kao i mama, da to laički rečemo...Srećom pa sam se borila samo s virozama, bez većih temperatura, popila do sada 2 lupoceta u čitavoj trudnoći (još odbrojavamo 3 tjedna), nešto me sad opet zeza grlo i sve pomalo, ali se nadam da će to proči u par dana...ali, slažem se, gripa nije razlog za neku paniku.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i ja sam u gripi upravo, doc mi je rekao da obavezno skidam fibru lupocetom i da se ne brinem, nije nista opasno.
    Inace cila sam slomivena, jucer kurila 39...nadam se da ce brzo proci, traje dva dana ali danas mi je vec puno bolje...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

imala sam gripu u 38. tjednu trudnoće. Bilo je gadno, kurila sam do 39C, nisam se mogla micati koliko me sve bolilo, puhala, kašljala...grozno.

Kako do tada nisam uzimala ništa od lijekova u trudnoć i(nije bilo potrebe, samo Prenatal kao dodatak prehrani od 2. tromjesečja), pokušala sam prirodnim liječenjem: čaj, med odmor i često tuširanje mlakom vodom za skidanje temperature....Međutim, bilo mi je sve gore i treći dan sam otišla liječnici da se raspitam mogu li ipak nešto uzeti, jer više nisam mogla dalje...temperatura je rasla....Doktorica, kad me čula i vidjela kako dišem i izgledam-poslala me ravno internisti i totalno me splašila. Srećom internist je bio 8) i rekao da što se mučim i da popijem Lupocet 500mg i skinem više tu temperaturu i odležim tu gripu da budem spremna za porod. Kad sam zavapila "Lupocet je lijek, a ja trudna.." On je rekao tipa trudni ste 38. tjedana i to dijete može izaći sutra, da ima žuticu ili bilo što drugo mi odmah bebici damo lupocet, tako da nema opasnosti ako nešto i uđe u posteljicu. Popila sam ukupno 3 lupoceta u razmaku od 36.sati i konačno došla k sebi. Kašljala sam doduše, još duuugo i to je bilo grozno nakon rezanja na porodu, jer svaki put kad bih zakašljala sve me dolje bolilo...valjda još 2-3 tjedna ....Ali bebica je izašla zdrava, vesela i ogromna od 4300g....
    Dakle, bilo je sve ok, ali ja bih opet napravila isto: probala prirodnim putem dokle ide...ako ne, savjetovala bih se s liječnikom. Nikada u trudnoći ne bih uzela ništa na svoju ruku....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo me u krevetu, 37,8C, dakle lupocet ili panadol smijem. koma mi je u 19tjednu sam, a imam i klinca od 18mjeseci. ako jos ko ima sta pametno dodati molim raspisite se.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma gluposti! imala sam gripu, dosta gadnu, jedino što se ne smije je uzimati antibiotike, tj. neke lijekove koji se ne smiju piti u trudnoći....ostalo sve dopušteno-čajevi, ležanje, smije se piti lupocet to sa sigurnošću znam...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvata me gripa. Ćulasam da nije dobro piti biljne čajeve. Koji su to konkretno čajevi? Smijem li se inhalirati sljezovim korijenom, kako piše u jednoj knjizi?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajme meni groznog pocetka ovog topica ... ja sam upravo u gripi, temperaturu smo skinuli hladnim oblozima oko zglobova, MM me marisao frankovkom po sljepoocnicama da mi olaksa glavobolju, pijem litre caja s medom, jedem narance i odmaram se ... bila sam jutros kod doca i rekao mi je da tako nastavim i da ce proci, preporucio mi je jedino zbog kaslja propolis ili islandski lisaj, za Lupocet samo ako stvarno ne ide drugacije i to je to.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene samo boli grlo (ne stalno) i uhvati me kašalj.....nemam temperaturu niti znakove gripe....

Pijem, litre i litre čaja sa limunom i medom i jedem med sam da mi pročisti grlo.....

~~~~~~~~~~~~~ svim bubanima da brzo ozdrave......

srecice i tebi veliki i pohvale za brižnog M-a..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •