na 4-dnevni izlet s vrtićkom tetom i ritmičkom tetom, u sportski kamp?
da se vozi busom?
na 4-dnevni izlet s vrtićkom tetom i ritmičkom tetom, u sportski kamp?
da se vozi busom?
Ja bih, ako bi to moje dijete htjelo (sve pod pretpostavkom da je organizacija super...što god to značilo).
Ali, da li bi mi bilo svejedno, ne bi. Izjela bih se sigurno do kostiju (a imala bih što grickati).
ja ne bih poznavajući moje dijete koje jauče i kad je kod bake na jednom u dva mjeseca na spavanju.
ovisi ti o djetetu.
pa dijete ne pokazuje želju kad je s nama doma, ali teta kaže da stalno ponavlja kako ona ide.
nije za dugačka razdvajanja
ljubomorna je na brata
ja i MM patimo od sindroma cmoljavih roditelja kad nije s nama
prema tome uopće nema dvojbe bi li ju pustili ili ne - ne bi.
međutim,
iskusni roditelji kažu da smo posesivni i da ne puštamo samo zbog sebe, jer kao nama će bit teško, ali njoj uopće neće i
da ništa ne znači to što je ona vezana uz nas, jer "kad ode u sportski kamp sve će zaboraviti"
mislim, pa da dijete ne lišavam jednog takvog životno važnog doživljaja samo zbog svoje posesivnosti...
Moja cura ima 3god i 9 mj i ja je ne bi pustila, mislim da je premala za to.
Kad pomislim da joj 4 dana ne bi nitko oprao guzu nakon kakanja niti je podsjetio da promjeni gaćice odmah odustajem od takvih avantura.
džizus, fakat...aleksandra70vanja prvotno napisa
ja nisam razmišljala dalje od dude koja joj tgreba za spavanje, gdje će ju čuvati...
Potpisujem a70v, a imala bih u korist nepuštanja još nekoliko stvari nadodati. Uglavnom, smatram da je prerano kakva god organizacija bila.
Niti ja ne bih. Ništa prije osnovne škole.
Imam isto loša iskustva u obitelji. Sve je to lijepo-krasno, ali počesto se dogodi da i tete taj četverodnevni izlet shvate kao vlastiti odmor pa malo popuste uzde... Brisanje guze i promjena gaća još i nisu tako strašna kako sve to može izgledati ... Jelo, spavanje, presvlačenje, tuširanje ... brrr... na dvadesetak djece bi trebalo biti barem 7 "čuvara" što se sigurno neće dogoditi ...
ja L. bi- ustvari i trebala je ici prosle godine na skijanje s vrticem, al se izjalovilo
al se slazem s Mamitom da ovisi o djetetu
Ako je rođena 2002. onda ima punih četiri godine, možda i bliže pet. Sve ovisi o djetetu.
I ako ode, zaboravit će sigurno sve čim prođe prvih par metara puta. Moglo bi joj biti ludo i nezaboravno.
Ja bih se raspitala o broju odraslih osoba na broj djece, organizaciji putovanja, smještaju i svim ostalim sitnicama. Ako bi sve to štimalo - zašto ne?
I koliko je to daleko od vašeg mjesta stanovanja?
Isto tako. Moj je prvi puta išao s vrtićem na more s pet, jer prije nije htio. Da ga nismo pustili onda kad je htio osjećao bi se zakinutim.mamma san prvotno napisa
Kad je autobus zamaknuo iza ugla, ja sam počela plakati. Jedva sam čekala da se vrati. Ali opet bih ga pustila.
Ne bih ju mogla pustiti. Mada moje dijete nema još ni 3 godine, već sad razimišljam kako ću preživjeti vrtićke odlaske na bazen??? stvarno mi je to problem, kad pomislim da su samo 2 tete na njih 20-ak![]()
Ja ne bi pustila. Odnosno bi kad bi bio jedan odrasli na dvoje troje djece, ali ne vjerujem da je tako nešto izvedivo.
Zapravo mi nije jasno zašto na takve izlete ne ide i određeni broj roditelja.
Tada bi se organizirali pa bi na jedan izlet išla djeca sa jednom grupom roditelja, a na drugi s drugom.
Ne želim niti razmišljati što bi se dogodilo sa malom guzom koja se zacrveni za dva sata ako ga u vrtiću nisu dobro obrisali.
Plus, još jedna stvar. Ima li autobus koji prevozi tako malu djecu pojaseve?
ja ne bih.
vise od (eventualno) ne-dobro obrisane guze i ne-cistih gacica, brinula bi me pomisao da joj jako nedostajem (ja ili tata) za mazenje prije spavanja...
nek sam sto puta posesivna, mislim da su (moji) sa 4 godine jos premali za ovakve izlete bez roditelja
Ni ja se ne bih mogla odlučiti da ga pustim. Čak ni da je zdrav, a ovako nema šanse.
Moram priznati da sam ove godine prvi put počela uopće razmišljati o tome kada smo u vrtiću dobili ponudu za skijanje.
Prvo, što ako ćemo mu faliti, pa brisanje guze, pranje zubi, skidanje, oblačenje...
A nama je još ekstra to što on mora puuuuno piti... pa tko će mu svakih 15 minuta davati piti, tko će ga svakih 20 minuta voditi na pišanje, tko bi mu uopće kuhao čaj, tko će mu davati lijek 2 puta po noći i voditi ga na wc itditd. Mislim da ga neću moći pustiti ni sa 10 godina![]()
pa nema, ali izgleda da to roditelje i tete ne brine...tweety prvotno napisa
pa dosta daleko, mi smo u Zagrebu a to je negdje kod Pule...Sanjica prvotno napisa
znači, kad ju uhvati kriza, ne možemo se tek tako stvoriti tamo...
To najviše ovisi o djetetu.
Naš F je sa 4 godine išao tjedan dana na skijanje sa vrtićem.
Pustili smo ga iz nekoliko razloga. Dva najbitnija su nam bila da
je on jaaakooo želio ići i da su tete u vrtiću bile super (znali smo
da će im brisati guze i tuširati ih - kao što je netko spomenuo prije).
Meni najupečatljivi detalj odlaska je bio taj da su samo roditelji
cmizdrili i cmoljili, dok su se djeca smijala, nisu znala što bi od veselja
i jedva čekala odlazak.
Ne, iz svih gore navedenih razloga.
Osim toga, ne mogu zamisliti kako bi izgledala ta vožnja autobusom- tko bi je mogao zadržati da mirno sjedni na mjestu (bez autosjedalice, pojaseva...)
Ma kakvi, mislim da bih umrla od brige, a o tome da bi mi falila za poludjeti, neću ni pričati.
Možda bih je čak i pustila, ali ona najvjerojatnije ne bi mogla biti bez mame![]()
Mnoga djeca nisu spremna prespavati ni kod prijatelja, ali ce moljakati za ovakav izlet jer "svi idu". To je spika čopora i mode, a ne samostalan odabir.
I jos nesto: Zasto tete u vrticu imaju skraceno radno vrijeme? I zasto bi onda mogle hendlati s djecom na izletu 4 dana X 24h?
Za visednevni izlet djeca ipak moraju imati dovoljnu dozu samostalnosti i emotivne zrelosti.
Potpisujem.emily prvotno napisa
OT- nemaju skraćeno radno vrijeme, valjda si se krivo izrazila
možda vole ić na zimovanje s djecom? možda dobe dobru lovu? sigurno ih nitko ne tjera...
Necu rec sta bih ja, al meni nije jasno kak se vrtici usude organizirati takvo sto na tako dugo vrijeme, toliko daleko od Zg-a za tako male kikace :shock:
Da sam ja vlasnik ili ravnatelj vrtica, ne bih se upustala u takvo sto. Kolika je to odgovornost...
Ni meni nije jasno :/Mony prvotno napisa
Ja isto ne bih pustila malenog iz svih gore navedenih razloga za NE.
Mislim da je zivot pred njima i da ce biti vremena i za izlete i skijanje........
Ne, još je premali. Ima vremena čitav život ići na izlete kad za njih bude spreman i on sam, a i mi.
Mislim da u tim godinama djetetu više znaći vrijeme koje kvalitetno provodi sa svojim roditeljima, pa makar i u svome domu.
A primjedbe "iskusnih roditelja" koje dobivate ja nebi uzimala srcu, ko zna kakav u biti odnos imaju sa svojom djecom u svoja četri zida, već bi se fokusirala na sebe i svoje osjećaje.![]()
ma nije vrtić organizirao, nego neka...kako bih to nazvala...firma, koja nudi poduke iz ritmike u vrtiću.Mony prvotno napisa
a njihova vrtićka teta bi išla s njima (ne pitajte me žašto, ne znam, možda će dobiti novce) pa kao bilo bi im super, jer znaju svoju tetu, bla, bla...
i teta druka djecu da kažu mamama i tatama da ih puste na more!!!! :shock: (kao da će se kupati, a idu slijedeći mjesec).
A što se tiče iskusnih roditelja, to su naši vrlo dobri prijatelji, pa otprilike znam kakav odnos imaju sa svojom djecom (super) a kamp komentiraju afirmativno jer imaju kćeri sportašice koje su od malih nogu putovale busom s vršnjacima na natjecanja, bez roditelja.
Ja sam s vrticem redovito isla na jednotjedna ljetovanja i zimovanja i bilo mi je fenomenalno. Ma fenomenalno. I beskrajno sam zahvalna mojim roditeljima sto su me pustili/poslali.
Ja bih se osvrnula na "cijeli zivot je pred njima - ima vremena". Nema vremena. Zivot je prekratak za sve sto mozemo i zelimo. Carpe diem.
ma nema šanse, meni su to premala djeca za tako daleka putovanja...
grupa moje curice ide na zimovanje par dana na Bjelolasicu i naravno da moja mala ne ide (5 god.), djelomično i najviše radi toga što ona ne želi jer se jedva odvoji od mene i tih par sati u vrtiću![]()
iako vidim drugu djecu da se dosta tome raduju.... :/
jedino da ja mogu stići za kojih 3-4 sata u slučaju da mu bude bezveze. inače, ni govora.
Nema šanse, ja sam išla na jednom na maturalno putovanje kao voditelj i 3 dana nisam spavala (a imale smo dobru djecu). Kad samo pomislim što se sve može dogoditi tako velikoj djeci (7. raz.) kosa mi se diže na glavi, a kamo li malim kikićima od 4 godine.
Po meni se ta putovanja kod nas shvaćaju preležerno, dvoje- troje ljudi na po ne znam koliko djece je neozbiljno. Ja osobno ne želim više preuzeti takvu odgovornost i mislim da bi bar na svakih desetero djece (a kod tako malih i na svakih 5) trebala ići jedna odrasla osoba-ne bi to trebao biti neki veliki problem organizirati uz pomoć roditelja, cijeli izlet bi bio malo skuplji, ali zato i sigurniji.