kako perete plišance? koliko stupnjeva, sušilica da ili ne? hoće li im se od centrifuge sa 1200 okretaja izmišat unutarnji organii tako to. imam ih hrpu a došlo je vrijeme i za njih 8)
kako perete plišance? koliko stupnjeva, sušilica da ili ne? hoće li im se od centrifuge sa 1200 okretaja izmišat unutarnji organii tako to. imam ih hrpu a došlo je vrijeme i za njih 8)
Ja se nekako ne usudim staviti ih u perilicu, natopim ih u kadu s malo deterdženta i isperem.
Ono malo plisanaca koje smo zadrzali peremo na 40 stupnjeva u masini. Sa istim deterdzentom i na istom programu kao i sareno/tamno rublje. Unutarnji organi su im na mjestu.![]()
Perem ih ručno, ne želim da se previše izgnječe, a kamoli centrifugiraju. Sušim ih u sušilici.
centrifuga mi se čini važna da istjera sav deterdžent. nekako mi se prašak čini veći otrov od ovo malo kućne prašine šta je po njima :/
Ne perem, hvala Bogu nitko nije alergičan na prašinu, a malo prljavštine nikome nije naškodilo.
Onda bi ih prvo trebala oprati kad ih kupim, tko zna gdje su sve bile, tko ih je prebirao preko ruku, kako su bile skladištene....
Čišća je moja kućna prljavština.
Ja ih sve potrpam u mašinu, na nekih 40C, nekada stavim i omekšivač. Centrifugu na 800 obrtaja i onda ih pokačim što za uši, što za repove, rogove da se suše što duže.
Potpisujem, osim što ih ja perem i nove, prije nego ih dam L. da se igra.Brankica prvotno napisa
Da, naravno![]()
u perilici, naravno!
sa Perwoll-om ili Woolite (ili nekim takvim detergentom za sareno rublje)!
Perwoll mi je najbolji!
Malo detergenta stavim i sve ok...
i prodje i centrifuga i plisanci ostanu 'citavi' !!
Istina, nisu vise onako 'glatki' kao pri kupnji ali eto... sasvim su zadovoljavajuci i cisti!![]()
U mašini na 40 stupnjeva na nekom programu za šareno rublje, centrifuga na 800 ili 1000 okretaja i u sušilici. Sušilica većini plišanaca daje približno istu glatkoću. Još ako možeš smanjiti temperaturu u sušilici.....
mogu :DJoš ako možeš smanjiti temperaturu u sušilici.....
hvala![]()
da vidis... susilica!![]()
Imam ja kombinirano perilica/susilica sa odabirom temperature!
Ali .. iskreno, nije mi se dalo za toliko paliti susilicu, iako se ti plisanci brzo suse i na zraku, tako da pretostavljam da su u susilici za 30min. suhi!
I sigurno budu fluffy... onako napuhani i mekani i topli... mmm...
![]()
Naravno da budu mekani ili ti fluffy kad izađu iz sušlice!
isprobano već nekoliko puta!
ja ih uspijem skupiti za skoro punu perilicu!
Naše igračke su još uvek kao nove, mislim glatke. Pranje ih uopšte nije promenilo, a perem ih jednom godišnje (već 6 godina).
Joj, mene sramota, ja moram 3 puta paliti mašinu za igračke :/ U
potrpam u perilicu na 30 ili 40 i kasnije u sušilic. Ko novi!![]()
Bez obzira na alergije - perite plišance radi grinja! 40, centrifuga, sušilica ili bez svejedno.