Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: isplati li se raditi arancine

  1. #1
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno isplati li se raditi arancine

    gledala neki dan Dobro jutro i kuhar je razrezao koru od narance na stapice i zapekao ih u seceru, pa kasnije polio narancinim sokom.

    Inace sam ko mala jela i narancinu koru, a ovo mi se cini naravno bolje.

    Bas me zanima jel ko od vas to radi?

  2. #2
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    Obožavam ih jesti, nisam još nikad sama napravila, ali bš bi mogla. Jel to tak jednostavno kako si napisala?

  3. #3
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Izgledalo je privlačno to prije par dana u Dobrom Jutru. Ja nisam nikad sama pravila, ali mislim da i ne bih jer se bojim svega onoga čime su te jadne naranče tretirane ( sigurno je u kori hrpa pesticida i kojekakve druge kemije).

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    ( sigurno je u kori hrpa pesticida i kojekakve druge kemije).
    A šta misliš da ništa od toga nije ušlo "unutra"?

    Pravila sam ih po onom starom receptu (3 dana), ali ni ovo nije loše, moglo bi se probati!

  5. #5
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    winnie pa daj i taj recept!

  6. #6
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Evo recepta:

    2 naranče
    300 g šećera

    Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo na pola i iscijedimo sok. Pomoću jušne žlice s unutarnje strane ostružemo preostali mesnati dio naranče tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost. Kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice kora od naranča ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. Na hladnu tavu dodamo toliko šećera da pokrije dno posude i miješajući pričekamo da se počnu stvarati grudice. Odmah zatim dodamo trakice kora od naranača i lagano miješamo sve dok se za njih ne počne primati šećer (šećer se ne smije topiti). Tako našećerene stavljamo u zdjelu s kristalnim šećerom, dobro izmiješamo i slažemo na podlogu ili sl. da se ne dodiruju i sušimo par dana.

    Na:
    http://www.hrt.hr/htv/emisije/djh/

  7. #7
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    to bi trebale bizi one malo mesnatije naranđe, tj one što imaju deblju koru, s više onog bjelog, ili je svejedno?

  8. #8
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja ih pravim kad mi mama posalje neprskanih naranaca
    problem je samo taj sto sve sto napravim pojedem cim se osusi :/
    sljedeci put cu od tih limuna i naranaca napraviti marmeladu u pekacu

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    Citiraj Sun prvotno napisa
    to bi trebale bizi one malo mesnatije naranđe, tj one što imaju deblju koru, s više onog bjelog, ili je svejedno?
    Evo ovdje sam ga napisala, pa da se ne ponavljam!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •