gledala neki dan Dobro jutro i kuhar je razrezao koru od narance na stapice i zapekao ih u seceru, pa kasnije polio narancinim sokom.
Inace sam ko mala jela i narancinu koru, a ovo mi se cini naravno bolje.
Bas me zanima jel ko od vas to radi?
gledala neki dan Dobro jutro i kuhar je razrezao koru od narance na stapice i zapekao ih u seceru, pa kasnije polio narancinim sokom.
Inace sam ko mala jela i narancinu koru, a ovo mi se cini naravno bolje.
Bas me zanima jel ko od vas to radi?
Obožavam ih jesti, nisam još nikad sama napravila, ali bš bi mogla. Jel to tak jednostavno kako si napisala?
Izgledalo je privlačno to prije par dana u Dobrom Jutru. Ja nisam nikad sama pravila, ali mislim da i ne bih jer se bojim svega onoga čime su te jadne naranče tretirane ( sigurno je u kori hrpa pesticida i kojekakve druge kemije).
A šta misliš da ništa od toga nije ušlo "unutra"?Dream prvotno napisa
Pravila sam ih po onom starom receptu (3 dana), ali ni ovo nije loše, moglo bi se probati!![]()
winnie pa daj i taj recept!
Evo recepta:
2 naranče
300 g šećera
Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo na pola i iscijedimo sok. Pomoću jušne žlice s unutarnje strane ostružemo preostali mesnati dio naranče tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost. Kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice kora od naranča ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. Na hladnu tavu dodamo toliko šećera da pokrije dno posude i miješajući pričekamo da se počnu stvarati grudice. Odmah zatim dodamo trakice kora od naranača i lagano miješamo sve dok se za njih ne počne primati šećer (šećer se ne smije topiti). Tako našećerene stavljamo u zdjelu s kristalnim šećerom, dobro izmiješamo i slažemo na podlogu ili sl. da se ne dodiruju i sušimo par dana.
Na:
http://www.hrt.hr/htv/emisije/djh/
to bi trebale bizi one malo mesnatije naranđe, tj one što imaju deblju koru, s više onog bjelog, ili je svejedno?
ja ih pravim kad mi mama posalje neprskanih naranaca
problem je samo taj sto sve sto napravim pojedem cim se osusi :/
sljedeci put cu od tih limuna i naranaca napraviti marmeladu u pekacu
Evo ovdje sam ga napisala, pa da se ne ponavljam!Sun prvotno napisa