prije 5 godina dijagnoza kronični gastritis i refluks, terapija mjesec dana controloc ujutro natašte

u međuvremenu prestala pušiti, ubrzo nakon toga piti tursku kavu i naučila "ne primati sve k srcu"

danas, 5 godina kasnije mogu reći da mi je uglavnom dobro, povremeno mi se pojave žgaravice ali ništa prestrašno, bilo me strah što će biti u trudnoći ali na sreću čak ni sada nisu jake i grozne i liječim ih tako da pojedem jednu kiselu jabuku navečer kad me uhvate

inače jedem dosta začinjenu i tešku hranu, pijem gazirano i ne pazim se previše osim što izbjegavam često jesti zelenu salatu, svježu papriku i luk ali i to jedem povremeno

meni osobno med, čajevi i bademi još pogoršavaju stanje, pila sam svojevremeno i aloe veru, pomogla je ali definitivno mi je najviše pomogao controloc i to što sam se naučila nositi sa stresom tako da me sad žgaravica uhvati par puta godišnje kad se stres zaista nagomila a ja još pretjeram s hranom koja je teška

znali su mi pomoći i voćni jogurti ali samo kruška i/ili jabuka okus a često je jedina stvar koja mi je pomogla bila coca cola iako mi ju je dr strogo zabranio