Ma, da, nisam baš bila jasna u prvom postu...
Uglavnom ovako je teklo po redu :
Godinama sam pila kontracepcijske pa sam, naravno, imala m. svakih 28 dana. Onda smo muž (tada dečko) i ja odlučili raditi dijete pa sam ih prestala piti.
Iza toga sam počela dobivati čudne menge, kratke (čak i od dan, dva) i jako česte (kratki ciklusi od 19-22 dana), tu i tamo koji ciklus od 25 do 26 dana. Poslala sam post na Harni i dr. mi je odgovorila da napravim pretrage hormona i da su tako kratki ciklusi anovulacijski. Tada sam izvadila hormone i pokazali su se visokim. Hormone sam vadila 4. dan ciklusa. S tim nalazima i još nekim drugima (štitnjača koja je OK) otišla sam u Vili na razgovor s dr. On je preporučio da ponovim hormone i tada su mi nalazi bili bolji, ali je rekao da su svejedno previsoki. Imala sam sa sobom slike prošlog vag. ultrazvuka na kojem se ne vide jajašca (a dr. je rekao da bi u mojoj dobi i u fazi MC kada je rađen UZV sve trebalo vrviti od njih), pa sam naručena na ponovni pregled poslije menge da on to još jednom pregleda. Rekao je da sumnja na prijevremenu menopauzu, da ne postoji pretraga koja će to striktno potvrditi i da ćemo se slijedeći put kad dođem na UZV dogovoriti što ćemo dalje.
Rekao mi je da u najgorem slučaju postoji rješenje donacija j.s., naravno ako će sve ostalo biti OK. Muž je napravio spermiogram i sva sreća kod njega je sve OK.
Jučer sam bila sa sistematskom i nosila sam te nalaze sa sobom i ginekolog i internist su mi rekli da moji nalazi upućuju na prijevremenu menopauzu !!??!!
Sad se samo nadam da kod mene postoji još barem mala zaliha j.s. pa da pokušamo nešto s njima...