Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Sezona gripe i tata na porodu...

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Sezona gripe i tata na porodu...

Drage moje, pročitala sam negdje baš na portalu, da kad traje sezona gripe nedaju tatama da prisustvuje porodu bez obzira jel zdrav. Budući da je upravo gripa na vrhuncu, a mi imamo još jaaako malo zanima me zna li netko kakva je praksa?? Rađat ću u Vinogradskoj, i nebi htjela biti sama. MM je zdrav. Uostalom, može li se potpisati nekakva izjava da prihvaćamo odgovornost ili nešto sl.?? I tko mi garantira da nitko od osoblja nije zaražen?!?
    Ukoliko postoji već ova tema, molim link. Fala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene ovo poprilicno muci :/
    ja cu na SD, a trenutno tamo stoje na svim odjelima natpisi da vladaju crijevne viroze i napisane su upute kako se posjetioci moraju ponasati, ali nigdje nema zabrane posjeta niti tata u rodilistu.
    nadam se da ce tako biti i u sezoni gripe.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kazu da je ovo sto "hara" neki blagi oblik gripe. nadam se da ce i ostati tako.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da ni tebi nebi bilo svejedno da u boksu do tvoga bude netko zaražen gripom.

Ipak se radi o tek rođenim bebama,teško da će se smjeti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mislim, nikad ne znas koju bolest mozda ima netko u boxu do tvoga, pa ni je li medicinska ekipa u tvom boxu zdrava... kod vecine bolestina ionako si zarazan i nekoliko dana prije pojave simptoma.

plus sto kroz cijelu godinu "nesto" vlada, ili gripa, ili rota virus, ili ovo ili ono.

tako da me smeta ta zabrana, ako ce je biti

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ova napomena o crijevnim virozama na SD visi vec tri tjedna. i mene muci da ne bi zabranili tatama ulaz na porod, nekako stalno racunam da ce mm biti sa mnom, ne bih bas bez njega

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nebi MM da je kojim slučajem i bolestan obilazio okolo bokseve. I kaj da i je netko sa gripom do mene-pa to može biti i rodilja. Tome služi ventilacija, ako ona kašlje 3 metra od mene ne znači nužno zarazu. I što ako se dogodi da ja obolim u međuvremenu-to mi je totalna bezvezarija.
    Ti njihovi sterilni uvjeti moš' mislit . Prokrvarila ja fest prije par tjedana na kontroli . Ono-po stolu, stepenici, podu itd. A sestra GOLIM RUKAMA :shock: pokupila samo krv OBIČNIM PAPIROM ZA RUKE (baš sam pratila) i ja otišla, ona zove drugu ženu. Ili kad je golim rukama kopala po smeću punom čaša od urina... Treba još??? A kaj je sa radnicima koji se slobodno šeću ispred otvorenih boxeva, ili koji metar dalje buše :shock: ?? Ja vidjela na svoje oči!!! Aj da vidim ko će ZDRAVOM MM zabranit ulaz-zagorčat ću im život....
    E da vidjela sam i da sestra LJUBI novorođenčad kad ih je nosila na podoj!!
    brrr ma neću više ništa govorit, nadam se samo da će MM ostat zdrav do poroda...

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

misice, brrr, strasno, ali tocno mogu zamislit kako se to sve dogadjalo...
    ja inace takve epizode kad ih vidim nastojim sto prije zaboravit, jer me inace pocne pucati paranoja (recimo, sjetila sam se scene kad je zubarica s kirurskim rukavicama isla brojat novce).
    mozda sam preosjetljiva, ali i one gaze s kojima se veze ctg su toliko grozno prljave da ne mogu povjerovat kad mi ih vezu oko trbuha

uglavnom sto se zaraza tice, mi bi trebali do rodilista svaki dan, nadam se da se gripa nece razmahat do tada...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, bilo danas u nekim novinama (jutarnji ili metro), u Petrovoj zabranili posjete. S tim sigurno ide i zabrana za prisustvo na porodu, to sam prošla i sama, nisu pustili MM-a makar je bio zdrav i cijepljen protiv gripe, a ja šmrkava i kašljava ali od obične prehlade - zamislite, mene su pustili (šteta, možda bi imala kućni VBAC) i onda me poslije poroda stavili s ženom koja ima BAŠ GRIPU u sobu. Piše da očekuju da će te mjere trajati desetak dana.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PSMTR i našim bolnicama !!!
    U ovakvim trenutcima pomislim da bi morti mogla rodit i doma :/ ... I znate kaj -opće me ne plaši ta misao-nek mi je prvo dijete. Više me plaše naši dr, sestre i bolnice nego pomisao da se ja i mm snalazimo sami. Off tema, ali nekako se veže na ovo sve.
    Enivej, idem sutra na kontrolu pa ću pitati i usput malo pokazati svoj plan poroda dr.
    Uostalom, ako je beba zaštićena majčinim antitijelima i onima iz mlijeka, čemu zabrane?? Rodilja je i tako izložena svemu i svačemu. Fakat mi nije jasno :?

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

misice, bas sam isla gledat u koju ces bolnicu, mislila sam ak je SD se sutra mozda i vidimo, ali vidim da nije...
    ja moram sutra priupitat jel mm moze na porod. cijelo vrijeme racunam na njega, ak mi kazu da su uveli zabranu bit ce mi koma...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bas sam jučer bila na kontroli u Vinogradskoj i još sam malo :? ,kak je bila užasna gužva dole išli smo MM i ja sjesti gore na klupu gdje je prijem u rodilište,još stoji obavijest o zabrani posjeta (naravno i prisustvo tate na porodu)....a ono.....preuređuju sve u šesnest...svaki čas ulaze i izlaze sa tačkama punim šute i prašine (pitala sam "vele" preuređuju wc).Malo me je i doc začudila s pitanjem: kaj vi sigurno hoćete već roditi?(38+1),dobro...istina da izgledam ko međedica...ali rekla sam:ja bih ipak kada mi dođe prirodno,a i nadam se da ćete uskoro skinuti zabranu zbog gripe...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad zvala SD, muz nemre bit na porodu jer imaju nekakve radove u radaoni i nista od njegovog prisustva

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

vidiš ja sam čak mislila odustati od V zbog zabrane i odlučiti se za SD koji nema zabranu zbog gripe u rodilištu,a u vezi preuređenja čula sam da će biti negdje do srijede,valjda ubrzo završe,a u vezi posjeta i prisustva tate na porodu ovaj mail sam dobila 28.02. na moj upit epidemiološkoj službi
    copy;

vezano uz Vaš upit, dr. sc. Velimir John, dr. med., voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba, odgovara sljedeće: „Epidemija gripe u Zagrebu je u fazi jenjavanja. Zabrana posjeta u zagrebačkim bolnicama isključivo je u ingerenciji bolnica, tako da mi kao Služba za epidemiologiju, na te odluke ne možemo utjecati. Osobno smatram da ukoliko Vaš suprug u trenutku poroda ne boluje od respiratornog infekta, nema nikakvog stručnog opravdanja da mu se zabrani prisustvovanje Vašem porodu.“

Nadam se da će Vam ovaj odgovor pomoći i želimo Vam puno sreće!

eto danas je već 06.03 a još ništa od ukidanja..... :? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja zbog tih radova mozda u zadnji cas promijenim rodiliste, organizacija je vec u tijeku

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a gdje molim te,hvata me panika.... :shock: izbor je sve manji....
    a željela sam i u Rijeku,ali sada je ipak prekasno za takve radikalne promjene....

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moja kolegica sa posla rodila krajem 2 mjeseca u vinogradskoj i muz nije mogao biti sa njom na porodu zbog gripe!!

srecom ,ja sam radjala polovicom 8-og mjeseca!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dramica prvotno napisa
    a gdje molim te,hvata me panika.... :shock: izbor je sve manji....
    a željela sam i u Rijeku,ali sada je ipak prekasno za takve radikalne promjene....
    upravo u rijeku
    i meni se cinilo kao radikalna promjena, ali MM me uvjerio da je sve ok

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uf....sad sam ne u dilemi nego u trilemi... :? :? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A tu kod nas u Becu jos nisam cula da ogranicavaju nekome prisustvo muza ili nekog drugog na porodu zbog sezone gripe, viroza itd. :?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajde ti od tamo ne sipaj soli na ranu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •