Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Kontrola na Srebrenjaku

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kontrola na Srebrenjaku

Bili jučer.
    Da počnem od ljepšeg.

Rahelu su alegološki testitrali i nema nikakve alergije :D Međutim ima problem što joj se svaki "šmrkalj" spušta na pluća. Trenutno je u infektu i imala je temperaturu i tamo. Richter predlaže Sumamed i nakon toga 3-4 mjeseca tretmana sa Singular mini. Ima li netko iskustva s Singularom?

Aleksandrova astma je pod kontrolom, ali ne potpuno. Trenutno isto u virusnom infektu koji već kao prolazi, ali ipak se žuje bronhitično disanje, a ta viroza mu je nekoliko dana prije skoro prešla u laringitis. Pravovremenom terapijom uspjeli smo spriječiti. Zbog toga mu dr. povećava dozu Flixtide-a na 2x50 ili 1X125 - kao trajnu terapiju (a na Fliotidama je već skoro 2 godine
    )

Anjina astma je pod potpunom kontrolom (isto je na trajnoj terapiji Flixotide-om već 2 godine). Htio je ukinuti, neđutim napravili su ponovnu alegološku obradu i ispostavilo se da ima vrlo visoki stupanj nutritivnih alergija na ribu i kivi, te nešto manji stupanj na inhalacijske alegrene (trava, korov, ambrozija, grinje, prašina, dim). Tako da terapija flixotide-om ostaje trajno.
    Ono što me malo zabrinulo je to što je dr. ozbiljno upozoravao na problem alegrija (mi s tim živimo već 8 godina, pa kad te netko nakon toliko godina tako ozbiljno upozorava, onda shvatiš da stvarno nešto nije u redu) Predložio je nabavku one male spravice za samodoziranje adrenalina koji bi Anja uvijek imala kod sebe, jer bi se joj mogao desiti antifalaktički šok. Uz to uvijek moramo imati Claretin za manje reakcije.
    Mi jako pazimo na hranu (konzumiramo samo domaće), ali on upozorava da u piletini ima tragova ribljeg brašna i da bi mogla reagirati i već na paru kad se riba priprema. Anja je jako svjesna svojih alergija i vrlo ozbiljno tome pristupa, ali upozorio nas je dr. da je moguće da konzumira te alergene u tragovima sa hranom koja ih inače uopće ne sadrži, pa da ima jaku reakciju.
    Dajte me malo utješite.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja vam šaljem pusu tješilicu

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Samo prijavljujem da mi sutra idemo na kontrolu i već sam nervozna.
    I mi na izlasku iz infekta u kojem smo morali koristiti Ventolin.
    Moramo raditi alergotestiranje.

Molim malo vibrica da sve ispadne što je bolje moguće.

Poslid, držite se.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije vam veselo s tolikim alergijama...
    Drž'te se
    Ima li šanse da se alergija s godinama povuče?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ima li šanse da se alergija s godinama povuče?
    Mi smo se tome nadali, ali eto nije. Lažem, nije više alergična na kravlje mlijeko i kikiriki.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima li netko iskustva s Singularom?
    mi smo od bozica na singulair, nema nuspojava i ak se iz ovog infekta izvucemo bez bronhitisa reci cu ti da je uspjesan jer nam je ovo prvi infekt od kad ga uzimamo ,a uzimamo ga od bozica ...

drzi se i nabavi sve kaj ti je rekao , bit ce sve ok

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nadam se da će pregled dobro proči.
    Mi isemo u petak i pitati ću dr-a da nam da singular i za inhalacije. Jako bi volila da nam da da probamo nešto osim Fliksotida jer mislim da nam on ništa ne pomaže.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:D :D :D :D
    Bili na pregledu, ponovljeno alergotestiranje, nema alergije, ukinut nam je Flixotide, dobili smo Singulair mini, i to samo za preko zime, kad vladaju viroze i prehlade. Poslali nas kod otorinca.
    Da li netko zna kako se prekida Flixotide i uvodi Singulair da ne bude prenaglo jer sam čitala da se Flixotide ne smije naglo prekinuti. Dr. nam nije ništa rekao, a ja zaboravila pitati. Pomozite!!!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama nije dao singular, rekao je da ako ne djeluje fliksotid sigurno neće ni singular. Dobre vijesti su što nije astma, niti alergije. Poslao nas je na desetak pretraga, čak sumnja na nekakve parazite koji odlažu ličinke na plučima i to izaziva bronhitis i kašljanje. To bi bilo super, jer je terapija sirupom 3 dana i gotovo. Jeste li čuli za tako nešto?

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čudno, kako za iste simptome daju različite lijekove i upute.
    I nama rekli da nema astme.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

A kada točno dijagnosticiraju astmu kod male djece? Nama na povijesti bolesti jednom pišu astma, drugi puta opstrukcija dišnih puteva, a nekad atipični bronhitis ili sve to zajedno, pa više ne kužim.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    A kada točno dijagnosticiraju astmu kod male djece? Nama na povijesti bolesti jednom pišu astma, drugi puta opstrukcija dišnih puteva, a nekad atipični bronhitis ili sve to zajedno, pa više ne kužim.
    Tako i nama, svaki put drukčije. Ne znam. :?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet smo bolesni. Rahela kašlje već dva dana strašno i to najviše po noći. Noćas više nismoznali kaj napraviti i dali smo joj rinolan. Pomoglo je.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Baš sam sad vidjela da imam među ljekovima taj rinolan . Uopče se ne sječam kada i zašto su mi ga dali. Ira ima bronhitise i dajem joj ventolin, flixotid i ponekad claritin. Za šta vi dajete rinolan?

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Rinolan ti je za istu stvar kao i Claritin. Ja ga dajem kod laringitisa, ali inače ne.
    Uostalom, opet me ulovila tuga jer ustvari opet ne znam s čim se borimo.
    Kašlje, ima bronhitise od svakog šmrklja, a s obzirom da nije alergičan, ne treba mu Flixotide i nema astmu, (tako nam je rečeno, točno tim rječima). Taj Singulair mini mi se ne čini ništa posebno, a jak je, ide u krvotok, i ima stravične nupojave. Eto, sad smo imali gripu i nakon 5 dana temperature i uz antibiotik počeo je kašljati i svirati i opet smo posegnuli za Ventolinom.
    Ma bezveze !

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Opet smo bolesni. Rahela kašlje već dva dana strašno i to najviše po noći. Noćas više nismoznali kaj napraviti i dali smo joj rinolan. Pomoglo je.
    Sunčeko, drži mi se!
    Već sam napomenula da ti se divim i to 1000%.

Mi jako pazimo na hranu (konzumiramo samo domaće),...
    Ako ti bude trebalo nešto od tog domaćeg slobodno javi. Raspolažemo i domaćim jajima Ostalo znaš.

Ja sam skužila da mojoj maleckoj na te laringitise, bronhitise, traheobronhitise i društvo jako utječe centralno grijanje.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa
    Sunčeko, drži mi se!
    Već sam napomenula da ti se divim i to 1000%.
    ja isto, same bolesti su po sebi koma! a tek cjelokupna prehrana! to mora da je stvarno iscrpljujuće! a tek brige!
    to vjerojatno usmjeruje cijeli život, u svim segmentima
    Sretno i nadam se čim boljim prognozama!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I eto, danas se Anja probudila sa groznim laringitisom. Dobila ventolin, flexotide i inhalaciju (fala bogu, pingvin je radio). Doktorica veli ponoviti flexotide u podne i navečer. Nikamo van i ne govoriti. A ona je tako tužna - danas je fašnik.

Moram li napomenuti da Aleksandar i Rahela još nisu b.o.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikamo van i ne govoriti
    a zasto ne van kad se kod laringitisa bas preporucuje hladan zrak i od njega uvijek prestane napad???

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    Nikamo van i ne govoriti
    a zasto ne van kad se kod laringitisa bas preporucuje hladan zrak i od njega uvijek prestane napad???
    Hladan zrak? :shock: Nama to pogoršava.

Kod bronhitisa da, ali kod laringitisa ne.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~~~~~~~~~
    za Anju da sto prije ozdravi

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas cudno? :? nama u napadu uvijek prestane na hladnom zraku :? sto ljudi sto cudi

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što prije ozdravljenje!

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Citiraj lunahor prvotno napisa
    Nikamo van i ne govoriti
    Hladan zrak? :shock: Nama to pogoršava.

Kod bronhitisa da, ali kod laringitisa ne.
    Mi prošli tjedan imali frku s laringitisom. Dobila je dvije injekcije za prodisavanje. Nakon druge je čitav dan histerično vrištala. Nisam više znala što bih, ni kako ju smiriti. I onda (već je pao mrak) izađem s njom malo na zrak i ona se smiri. Vani nije previše kašljala (bar ne u napadima), kad smo se vratili unutra, opet napadi. Doduše, taj dan nije bilo hladno, već uistinu proljetno pa ne znam ima li veze.

Nego, od tog vrištanja prošli utorak već kao pravilo svaki dan dobije fazu kad ju uhvati (uglavnom kad nije po njenom) pa vrišti do iznemoglosti. I jutros u 5 sati. A sad više ne kašlje tako jako pa to ne može biti razlog. :/ To me navodi da se zapitam u čemu griješim.

Poslid, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kako je ovo jedna od novijih tema vezana za Srebrnjak, ventolin i flixotide, imam jedno pitanje. Moja R. je prošli mjesec bila u dnevnoj bolnici, a sestra mi je iz njihove ljekarne "posudila" te lijekove i napomenula da ih moram vratiti najkasnije po otpuštanju djeteta iz bolnice?!? Jako sam se začudila jer je R. i prošle godine bila u dnevnoj bolnici i lijekove koje je primala tamo nisam morala vraćati u bolnicu.
    Ne znam varam li se, ali mi je nekako logično da ako je dijete primljeno u bolnicu, da onda bolnica snosi troškove liječenja. Ili?
    Naravno da sam otišla pedijatru i on je napisao recepte, ali je isto negodovao.
    Isto tako prilikom nedavne posjete pedijatru, napomenuo je kako je bila inspekcija i baš se uhvatila tog ventolina i flixotida, jer je iste fakturirala i bolnica i on!
    Zato vas pitam, morate li i vi donositi lijekove u dnevnu bolnicu?

Hvala i pusa svima da brzo ozdrave :D

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama na Srebrenjaku ništa ne propisuju niti daju, samo pišu preporuke, a pedijatrica piše recepte.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad je M.bio u bolnici 5 dana sve smo dobili tamo, ali smo morali donjeti uputnicu za bolničko ljećenje, neznam kakva je situacija sa dnevnom bolnicom.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi u dnevnu bolnicu (prije 2 mj) isto nismo ništa nosili osim uputnice za bolničko liječenje.
    Za lijekove koje nam prepiše specijelist nam pedijatrica napiše recepte.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Mi u dnevnu bolnicu (prije 2 mj) isto nismo ništa nosili osim uputnice za bolničko liječenje.
    Za lijekove koje nam prepiše specijelist nam pedijatrica napiše recepte.
    Isto tako!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda sam se krivo izrazila, R. je primala Ventolin i Flixotide isključivo dok je bila u dnevnoj bolnici. Dr. je prekinula terapiju nakon izlječenja bronhitisa, jer je to bio jedini ove godine ( nadamo se da će tako i ostati ). Tako da te lijekove nismo koristili kasnije.
    Uputnicu za bolničko liječenje smo isto tako donijeli, tako je bilo i prošle godine, jedino mi je ove bilo čudno zbog tih lijekova, ali očito da njih svi dižu preko recepta.

Hvala i pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •