Bili jučer.
Da počnem od ljepšeg.
Rahelu su alegološki testitrali i nema nikakve alergije :D Međutim ima problem što joj se svaki "šmrkalj" spušta na pluća. Trenutno je u infektu i imala je temperaturu i tamo. Richter predlaže Sumamed i nakon toga 3-4 mjeseca tretmana sa Singular mini. Ima li netko iskustva s Singularom?
Aleksandrova astma je pod kontrolom, ali ne potpuno. Trenutno isto u virusnom infektu koji već kao prolazi, ali ipak se žuje bronhitično disanje, a ta viroza mu je nekoliko dana prije skoro prešla u laringitis. Pravovremenom terapijom uspjeli smo spriječiti. Zbog toga mu dr. povećava dozu Flixtide-a na 2x50 ili 1X125 - kao trajnu terapiju (a na Fliotidama je već skoro 2 godine
)
Anjina astma je pod potpunom kontrolom (isto je na trajnoj terapiji Flixotide-om već 2 godine). Htio je ukinuti, neđutim napravili su ponovnu alegološku obradu i ispostavilo se da ima vrlo visoki stupanj nutritivnih alergija na ribu i kivi, te nešto manji stupanj na inhalacijske alegrene (trava, korov, ambrozija, grinje, prašina, dim). Tako da terapija flixotide-om ostaje trajno.
Ono što me malo zabrinulo je to što je dr. ozbiljno upozoravao na problem alegrija (mi s tim živimo već 8 godina, pa kad te netko nakon toliko godina tako ozbiljno upozorava, onda shvatiš da stvarno nešto nije u redu) Predložio je nabavku one male spravice za samodoziranje adrenalina koji bi Anja uvijek imala kod sebe, jer bi se joj mogao desiti antifalaktički šok. Uz to uvijek moramo imati Claretin za manje reakcije.
Mi jako pazimo na hranu (konzumiramo samo domaće), ali on upozorava da u piletini ima tragova ribljeg brašna i da bi mogla reagirati i već na paru kad se riba priprema. Anja je jako svjesna svojih alergija i vrlo ozbiljno tome pristupa, ali upozorio nas je dr. da je moguće da konzumira te alergene u tragovima sa hranom koja ih inače uopće ne sadrži, pa da ima jaku reakciju.
Dajte me malo utješite.