Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: duda varalica i dojenje

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno duda varalica i dojenje

Sunčica ima grčeve i nemirna je većinu dana. Dobila sam puno savjeta od bliskih osoba da joj dam dudu - jer će se smiriti i lakše podnjeti grčeve. Ne volim baš dude, ali probala bih sve što bi joj moglo pomoći, samo mi imamo malo specifičnu situaciju.

Tek sad polako uspostavljamo dojenje, Sunčica prihvaća ciku kad je smirena a kad je nervozna napapa se samo iz boce - tako da malo dojim a malo se izdajam. Polako napredujemo i bilo bi mi žao da to pokvarimo zbog dude varalice (treća vrsta dude koja bi je možda zbunila).
    Još me nešto muči - grčići su počeli otprilike u vrijeme kad je počela prihvačati ciku. Možda je slučajno, a možda se s cike naguta više zraka (puno puta tijekom dojenja se "otkači", ne uhvati dobro isprve itd). MM predlaže da se probam nekoliko dana isključivo izdajati pa da vidimo hoće li grčići biti manji. Mene je strah da ćemo se nakon toga još teže naviknuti na dojenje.

Meni nije teško ubaciti bubu grižnje savijesti u uho i počela sam se osjećati kao neodgovorna mama koja ne želi dati djetetu dudu i forsira dojenje zbog nekih svojih ideja - iako bi joj možda pomoglo suprotno. Što da radim?

Početno

ako ikako mozes ne daji joj dudu... ne razumijem zasto bi se izdajala kad moze lijepo jesti sa cice?
    samo ti njoj daj da doji kad hoce, a za pomoc nazovi i cure sa sos telefona..
    cure su ljubazne, strpljive i znaju znanje

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

samo joj daj da doji. što češće, odnosno na zahtjev.
    bez bočice i dude, jer ovo potkopava dojenje.

nemamo nikakav smajlić koji cica?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    ... ne razumijem zasto bi se izdajala kad moze lijepo jesti sa cice?...
    mislim da nisam bila dovoljno jasna: Sunčica je ranije rođena i bila u inkubatoru - da ne prepričavam sve. Uglavnom navikla je na bočicu i tek vježba dojenje, iz cike se napapa samo ako su uvijeti idealni (ona smirena, cika puna ali ne prepuna...). Dojenje za nju nije nešto na što je navikla i što je smiruje nego nešto na što se tek navikava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa bas zato bi mozda trebala dudu ne davati. Uplest ce ti se nepotrebno u taj proces navikavanja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nikako ne daj dudu dok se sa dojenjem ne uhodate kako treba.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko često dojite?
    probaj smanjiti razmak između podoja.

beba može imati grčeve ukoliko ti konzumiraš neke vitamine ili željezo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kuzim problem klara. Ne mislim da mucis dijete ako joj ne das da dudu. Moze ti upropastiti dojenje! Razumijem da dojenje nije opcija za nju u ovom slucaju - ali kako sama pises doji ako su uslovi IDEALNi - pa pokusaj praviti sto vise i cesce idealnih momenata.
    Sa druge strane, njena potreba za sisanjem se moze zadovoljiti i nez dude: npr. stavis joj mali prst (prvo odsijeci nokat) u usta - dijelom bec nokt prema nebcetu - i to sisa umjesto dude. Fazon je da vrhom prsta trebas da osjetis mekani dio nebceta - to cesto ljudima izgleda jaaako duboko. Ne znam kolike su ti ruke, ali bi u mom slucaju to bilo do drugog zgloba na malom prstu.

Osim toga djeci koja imaju grceve jako prija nosenje u marami. Prija im toplina, polozaj i pokret. Za svjete koja i kako nositi samo se javi - budem pomogla koliko mogu.

Sto se tice vjezbanja dojenja: Jesi pokusala da je suzmes u narucje (ti bez majice) i tako da lagano sece po kuci i pokusavas da joj das da doji. U mom slucaju je jaaaako pomagalo. Ja bih O sravila na sisu i tako u setnju po kuci. Na taj nacin je mnogo duze sikio i bio puuno mirniji.

I naravno nazovi SOS-telefon - porazgovaraj sa curama.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala cure! Danas mi je i pedijatrica potvrdila da je bolje da ne uvodim dudu - tako da sad imam argument "doktorica je rekla" ako me netko bude pokušavao uvjeriti da je duda potrebna. A prošla me je faza grižnje savijesti iako da nastavljamo vježbvati dojenje i to bez dude.

lejla otkrili smo već prednosti marame, kada se nikako ne može smiriti stavim je u maramu i šećem po kući. Najbolji način uspavljivanja.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i mi se borimo sa sličnim problemom....
    isto je bio u inkubatoru, a u bolnici su mu davali i čaj i dudu.... :/ meni su ga dali tek treći dan
    sad smo doma, još je mali pa ne vjerujem da se mogao naviknuti na dudu do sada, ali me sinoć izludilo.....
    neće spavati, plače, stavim ga na cicu - neće!
    stavim ga leć - neće!
    dudu hoće.... :/
    ajde dam mu malo, zaspe, ako mu je uzmem, budan je i plače!
    opet mu vratim, zaspe, ispadne mu iz usta - opet plač!
    ne znam što mu dođe....
    trudim se da mu je ne dajem, ali sinoć nije išlo bez dude.....dva sata nakon podoja smo se tako mučili....došlo vrijeme opet za dojenje, a on još nije niti zaspao....kako da mu pomognem kad tako neće ništa, a da ne dajem dudu :?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mirna atmosfera
    mirna mama-jako bitno!
    pritajeno svjetlo
    opuštajuća glazba
    koža na kožu najbolje se razgolitite
    dojku prije nuđenja bebi malo izdoj rukom
    nudi što češće npr. svakih pola sata
    probaj mjenjati položaj sjedeći ležeći nosajući
    nek spava kraj tebe

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mellyna tvoje iskustvo me jako motivira da ne dajem Sunčici dudu.

Ja ti ne mogu pomoći savijetom, samo ti želim da prevladaš poteškoće. Ako te može utješiti, Sunčica se nakon 6 tjedana isključivog hranjenja s bočicom polako ali uspješno privikava na dojenje.

Što se tiće smirivanja, nama jako pomaže ona velika lopta za pilates. Doduše ne mogu doijti sjedeći na njoj, ali dok skačemo prestane plakati.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne znam se namjestiti nikako nego sjedeći dok dojim...
    probala sam ležeći ali maleni vrišti na sav glas, nikako mu ne štima....
    u sjedećem položaju nam ide jako uspješno, ali nisam se probala izdojiti prije podoja, jer zbilja se malo zagrce pa kašljuca, valjda mu ide prejako... :/
    neke pute ga podojim bez "kme" a neke pute se toliko grči pa ne može ni jesti ni spavati....
    pazim i na prehranu, ne želim riskirati, jedem lagano i kuhano, ali i dalje ga muče plinovi.....ne bih rekla da su grčevi klasični

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ima netko da uspješno doji i koristi dudu varalicu?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo 10mj uspjesno dojili i koristili dudu. zasto?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mi koristimo dudu samo za uspavljivanje i dojimo cijelo vrijeme

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi koristimo dudu za uspavljivanje, ali smo to počeli prakticirati tek sa njenih 8 mjeseci.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi koristimo dudu nekih 10- ak mjeseci, dojimo, evo za 4 dana ravno jednu godinu! Prvih 6 mjeseci iskljucivo, od pocetka dohrane skoro pa iskljucivo...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pitam jer imam bebaca starog nepuna 4 tjedna i pocela sam mu davati dudu varalicu.
    iskljucivo dojimo na moje veliko zadovoljstvo i ne bih to htjela nicim pokvariti.
    no, on je uzasno pohlepan! stalno hoce sisu, no ne moze mi biti na sisi svakih pol sata do sat!! :/
    do sada sam ga dojila iskljucivo na zahtjev i to je bio zacarani krug:
    on place - ja ga stavim na sisu, on ophlepno vuce, naguta se zraka i mlijeka koje niti ne stigne probaviti vec trazi novi obrok.
    onda krece plac jer kaka, prducka, bljuje od viska mlijeka i zraka kojeg se naguta i tako u krug.

jedno jutro smo zavrsili kod pedice jer nije prestajap plakati, kad ga je vidla odmah je rekla da je mali halapljivac.

zadnjih par dana ga hranim na razmak od cca 2 - 2,5 sata a u meduvremenu mu uvalim dudu da ga smirim i mogu reci da su mu probavne smetnje puuuuno bolje!
    ne bljuca toliko, mirniji je, crijeva mu stignu probaviti mlijeko pa ga ne buba trbuscic i ne prducka toliko.

eto...cijela price.
    samo se nadam da ce se dojenje nastaviti jednako uspjesno.

e da, dudu varalicu najcesce pljune van, tako da mu ju gurkam u usta.
    grozno, znam
    i :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •