Sunčica ima grčeve i nemirna je većinu dana. Dobila sam puno savjeta od bliskih osoba da joj dam dudu - jer će se smiriti i lakše podnjeti grčeve. Ne volim baš dude, ali probala bih sve što bi joj moglo pomoći, samo mi imamo malo specifičnu situaciju.
Tek sad polako uspostavljamo dojenje, Sunčica prihvaća ciku kad je smirena a kad je nervozna napapa se samo iz boce - tako da malo dojim a malo se izdajam. Polako napredujemo i bilo bi mi žao da to pokvarimo zbog dude varalice (treća vrsta dude koja bi je možda zbunila).
Još me nešto muči - grčići su počeli otprilike u vrijeme kad je počela prihvačati ciku. Možda je slučajno, a možda se s cike naguta više zraka (puno puta tijekom dojenja se "otkači", ne uhvati dobro isprve itd). MM predlaže da se probam nekoliko dana isključivo izdajati pa da vidimo hoće li grčići biti manji. Mene je strah da ćemo se nakon toga još teže naviknuti na dojenje.
Meni nije teško ubaciti bubu grižnje savijesti u uho i počela sam se osjećati kao neodgovorna mama koja ne želi dati djetetu dudu i forsira dojenje zbog nekih svojih ideja - iako bi joj možda pomoglo suprotno. Što da radim?