Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: velika cista jajnika ili bubrega u bebaca

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno velika cista jajnika ili bubrega u bebaca

Moja je sestra zanijela iako su doktori predviđali dugotrajnu terapiju zbog viskoke prolaktekije. Bila je presretna ali na drugom ultrazvuku otkrili su veliku cistu na fetusu u podrucju jajnika- bubrega ( ni sada jos nemogu sa sigurnoscu tvrditi gdje se tocno nalazi).
    Na pocetku je to bio pravi šok jer nijedan lijecnik nije htio pružit ikakvu lažnu utjehu, svi su se složili da je situacija doista teška i da krajnji ishod nemože niko predvidjeti .
    Sada je u 19 tjednu trudnoce i nakon svih losih predviđanja o ishodu trudnoce sad se ipak nadamo da ce proci sve donekle u redu jer je zadnji ultrazvuk pokazao da se cista nesto smanjila.
    Da li je netko od vas imao slicno iskustvo?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da li je išla po drugo mišljenje?
    Malo mi je nevjerojatno da nisu vidjeli gdje se tumor doista nalazi.
    Da li su išli na 2D ili3D uzv dijagnostiku tumora ploda?
    Da li bubreg funkcionira normalno?
    Nemam sad puno vremena za traženje pa dok ne nađem nešto pametno pogledaj ovo
    http://www.ultramedika.co.yu/neuroblastom.htm

Mislim da smijete biti optimistični

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Trazili smo drugo, trece i cetrvrto misljenje i svi su bili jako skepticni oko pozitivnog ishoda. Cak su prepuricili da ja budem ta koja mora nagovoriti sestru da je bolje pobaciti.
    Sad trenutno odlazimo kod dr. Kosa koji je među vrsnim strucnacima u tom podrucju i ostaje nam samo da cekamo i nadamo se da ce sve ipak proci bez vecih posljedica ( navodno se beba može operirati nakon poroda). Strah nas je najvise težih posljedica jer je do sada cista bila tako velika da je smetala razvoj drugih organa ( kojih sve samo bog zna )

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pikacu, jedino mogu reci da je tvoja sestra kod Milana Kosa u najboljim mogucim rukama - ja imam neograniceno povjerenje u njega! Dali je mozda (u inozemstvu) moguce operirati bebin bubreg dok je jos u maminoj busi? Mozda bi bilo dobro da se o tome raspitate? Vibram za pozitivan ishod trudnoce

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jaa sam obje trudnoće pratila kod dr Kosa.U prvoj nam je otkrivena od omfalokela,rascjep na trbuhu bebe i dio crijeva je stajao van trbuščića.Odmah po porodu je Jana operirana u Klaićevoj,za koju sam se tijekom trudnoće dosta informirala i saznala da zbilja operiraju svakakve tumore i ovakve deformacije kao što je bila kod nas.Operacija je super prošla,probajte se raspitati u Klaićevoj za operacijua nakon poroda.Mi smo u Klaićevoj bili kod dr. Andrije Cara.
    Nije ista situacija kod nas i kod tvoje sestre,ali i namase predviđalo da se drugi organi zbog toga što su crijeva vani neće možda dobro razviti, tj na pravom mjestu,ali hvala Bogu je sve bilo ok na kraju.
    Dr Kos nam je stvarno super,nikad nas nije tjerao da razmišljamo o pobačaju,iako sam išla i na amnioc.
    Puno ~~~~~~~~~~~~~~ za bebicu!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja samo šaljem puuuunoooo bebici i hrabroj sestri! iskreno vam želim da sve prođe dobro!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Procitala sam sve poruke vezane za ciste ali ,iako me malo ohrabrilo sto su vecina nestala ipak nisam nigdje naisla na isti problem.
    Naime njoj su u 17 tjednu trudnoce pronasli cistu od 20X21 mm sto ,na velicinu bebe, priblizni je bila velika kao 2/3 malenog trbuscica. Svi su zabrinuto gledali i sumljali u pozitivan ishod.
    Na zadnjem ulltrazvuku se neznatno smanjila ali barem vise ne raste.
    Nadamo se...sto drugo reci

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

želim da uskoro nestanu....~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Draga Pikaču,

Danas sam bila na pregledu (19+2 tjedan trudnoće) i doktor mi je rekao da moja beba ima cistu desno u donjem dijelu trbuha, neposredno ispod desnog bubrega promjera 20 mm. Ne zna da li je na jajniku ili mokraćovodu.

Vidim da je tvoja sestra imala gotovo isti problem, MM i ja smo očajni molimo za bilo kakav savjet, informaciju ili pomoć.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Konačno da se javim sa novostima zbog onih koji će možda imati isiti problem da im bar malo bude lakše. Na pregledu sam bila nakon tri tjedna i cista se potpuno povukla. Nema je više !!! Ne moram vam pričati kako smo MM i ja proživjeli ta tri tjedna i moram priznati da se s užasom sjećam tih trenutaka i dugo nam je trebalo da se opustimo i priviknemo da je sve u redu. Trenutno uživam u trudnoći što i svima vama od srca želim, da sve prođe u najboljem redu bez ikakvih problema.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I moja je beba imala zločeste ciste!!! Samo u likvoru (mozak)
    Ali isto su nestale.... :D :D sad uživajte u svom andjelu. Meni su još ostala 2 dana do termina i jedva čekam da se i uvjerim da je sve ok... tebi i andjelu!!!

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svim zabrinutim mamama:

bebi su 17 tjednu vidjeli cistu na podrucju desnog bubrega, pratili smo sve do 32 (svakih 15-20 dana). zadnja dva uzv pokazala su da vise NEMA CISTI, NAKUPINA niceg slicnog. SVE se povuklo!!!!Nemoramo vise kontrolirati..iako su na pocetku cak i punktaciju spominjali

ne ocajavajte (iako znam da je lako to reci, ..ja sam prosla pakao)

SVE NA KRAJU MOZE ISPASTI SUPER!!!

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Da li su išli na 2D ili3D uzv dijagnostiku tumora ploda?
    tumor i cista nisu sinonimi, koliko sam procitala u prethodnom tekstu, rijec je o cisti , ne tumoru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •