-
privatni ginekolog
Curke, koliko ste puta nazvale svog ginekologa i pitale ako vas nešto muči ili zanima? Meni je već iskreno neugodno. U mjesec dana, bar 7 puta
-
ja zovem svaki put kad me nešto muči
-
Ja ne mogu to brojčano napomenut,jer kad sam imala problema u trudnoći ionako sam išla češće na kontrole,ali kad samhtjela nešto pitat,ipak sam ga nazvala.
-
ja srećom još nijedanput nisam nazvala..........
Ali kad sam na pregledu uvijek netko zove i on svima odgovora.
I meni je rekao da nazovem ako bilo što zatrebam....ali eto nisam još iskoristila.
-
Tocno jedan puta i to u 6. tjednu kad sam prokrvarila.
S ovom trudnocom imamo srecu i od samog pocetka sam bila uvjerena da ce biti savrsena, pa nisam imala niti potrebu da zovem svojeg doca. Na svakom pregledu smo lijepo popricali (uvijek bi dosla naoruzana sa salabahterom s pitanjima i s muzem), doc je uvijek pitao za 'reklamacije' tako da sam nakon svakog pregleda uvijek bila smirena i sretna
-
meni je došlo da ga zovem ali stvarno zbog svakakvih gluposti, ali ipak nisam, bilo mi neugodno...i bolje da nisam jer stvarno nije bilo ništa značajno, zvala sam ga samo kad je prigustilo (krvarenje u 11. tjednu), i da mu javim što je bilo na pregledima u bolnici.
A što se tiče ovih manjih "gluposti", na svakom redovitom pregledu sam se oboružala pitanjima i znali smo razgovarati i po sat vremena (meni se mojih 350,00 kn za trudnički pregled s ultrazvukom itekako isplatilo). On je naravno sve stoički podnio i odgovarao na moje gluposti što mislim da je jednoj trudnici (pogotovo prvi put) jako važno, više psihički nego fizički
-
Osoblje foruma
samo jednom, sad nedavno, u 33. tjednu kad sam imala krvavi trag nakon mokrenja.
u prosloj trudnoci sam ga nazvala prvi i jedini put kad sam dobila trudove i zanimalo me da li da idem u rodiliste...
sve ostale stvari mogu saznati i sama, na netu, na forumu.... telefoniranje mi je opcija samo kad se desi nesto stvarno zabrinjavajuce.
-
ja sam zvala samo jednom, kad sam posumnjala da mi (u 32. tjednu) curi plodna voda, pa me on hitno uputio u bolnicu. srecom, nije bilo nista, lazna uzbuna... inace, da sam imala cesce ozbiljnih pitanja, zvala bih ga, ali srecom sve je bilo ok. za sitnice ga nisam zvala, kao sto kaze Lutonjica, imamo mi svi svoje druge izvore (a moram priznati da mi je forum bio glavni izvor
)
inace, moj je doc imao uvijek puno strpljenja na pregledima - a ja blokic s pitanjima, relativno je brbljav i sam od sebe, cak mi je zao sto sam s 36 tjedana prestala ici k njemu i krenula u bolnicu (ali bilo mi je glupo duplirat preglede, i ovako mi ih je dosta)
-
Zvala sam samo jednom, kada sam bila prehladjena, da pitam sta smijem uzimati. Tada jos nisam toliko bila na forumu, da jesam, vjerojatno ni tada ne bi zvala. Iskreno, ne vidim svrhu telefoniranja doktoru: ako imam neka "laksa", manje vazna pitanja, informirati cu se iz knjiga, casopisa, i naravno na forumima. I ne zelim gnjaviti doktora koji vjerojatno radi i mora radi mene prekidati pregled/razgovor sa nekom drugom pacijenticom. Znam kako mene jako iritira kada se doktor ili netko drugi (pa cak i frizer) javlja na telefon dok "radi" na meni. A ako je nesto sto mislim da bi moglo biti ozbiljno, onda cu svakako otici na pregled. U tom slucaju me ne bi niti mogao umiriti savjet preko telefona, a i sumnjam da bi u takvim situacijama kvalitetan lijecnik dao dijagnozu preko telefona, bez pregleda.
-
Jednom i to kad je bila frka - krvarenje u 25. tjednu - i to samo da mi kaže da li da idem do njega ili odmah u bolnicu. Reče 'odmah bolnica'. Tamo sam i ostala sljedeća 3 tjedna.
Ne vidim inače baš neku svrhu u zivkanju ginića na telefon jer ipak najčešće mora sam vidjet da bi znao što i kako. Sve drugo bi mi se činilo šarlatanski. Za sva 'ona' pitanja tipa - jel smijem ili ne smijem, jel OK ili nije - sam odgovore prvo tražila na netu pa kod njega kad bi došlo vrijeme za redovan pregled.
-
Ja sam bas danas bila u kontaktu sa mojom ginekolicom iz Poliklinike Harni nakon sto mi je antipaticni lijecnik odavde (kojeg sam napokon promijenila) priredio novu seriju stresova i trebalo mi je drugo misljenje, a i normalno ljudsko bice koje zna pricati s ljudima, a ne samo ocitavati rezultate i prepirati se sa mnom sta mi je rekao na proslom pregledu i zasto ja necu inducirani porod samo zato sto on to prakticira.
Zena me nazvala u Englesku, uredno smo popricale bez vremenske stiske, nemam rijeci
Inace komuniciram uglavnom sa babicom koja vodi moju trudnocu, a ako trebam neki savjet, misljenje, uputa sta i kako dalje, u bolnici rade dvije specijalistice... zene su fenomenalne, vec sam o njima pisala, imam osjecaj da bih bez njih par puta do sada stvarno bila izgubljena.
-
Ja isto svog cesto zovem i stalno mu se ispricavam jer sam paranoicna. Al sta da radim kad mi tih 4 tj. do sljedeceg pregleda predugo traju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma