Ko to kaze da nije lakse cuvati vise dece odjednom????
To je super! Zabavljaju se uzajamno a mi samo pratimo sa strane situaciju!
Ko to kaze da nije lakse cuvati vise dece odjednom????
To je super! Zabavljaju se uzajamno a mi samo pratimo sa strane situaciju!
Zachu jucer izasla i cetvrta trojka i sada imamo 16 zubica!
Roko, legendo!Annie prvotno napisa
![]()
Annie, ajde nam se pridruzi na pdf 'prije zaceca'.![]()
mamanatali, daj fotkicu da vidimo novu frizuru!
Hm, osim nove frizure imamo od noćas i temperaturu OPET!!!!!!! Luda sam više od toga, 2 tjedna je bio zdrav, od toga samo jedan tjedan u jaslicama i sad sve ispočetka.
Što se tiče fotke, moram zagnjaviti muža da ju stavi, jer sam ja toliko lijena naučiti to raditi sama da me sram.
Evo i nas malo, isprobavam novu tastaturu i miša - mužić kupio nešto svemirsko, ergonomsko...super je!
Med klopamo, ne u ogromnim količinama, ali skoro obavezno u žitaricama.
bebe - Andrej je ljubomoran, poludi ako uzmem neku bebu, iako, primjetila sam da je posesivniji ako je to neka "nepoznata" beba. Inače, i on uzurpira kolica svoje sestrične. Al definitivno mu je najdraža igračka metlica i lopatica.
Zubića ima 16, već neko vrijeme, al možda ima i više, nema šanse da me pusti da vidim jesu li i petice iznikle. A grize sve živo. Jel i vaši klinci jedu papire? Andrej obavezno, i papire i kartone. Bilo mi je neugodno jer je jednom u gostima skoro pojeo kartonski podmetač za čašu![]()
Miha, Rok je presladak! A majica... 8)
Roko trpa u usta sve što nije hrana![]()
Bok cure,
ja neznam kak vi i dalje stignete ovak puno pisati uz posao. ima dana kad ja ne stignem ni upaliti kompjutor
annie...super ti je avatar
mi ovih dana jako loše spavamo. vita se budi non stop i jako plaće. uopće neznam kaj joj je. mislila sam da nije možda zub. gornje četvorke su joj izašle a donja je jedna jako nabubrena, al neznam. za gornje nije tak jako plakala pa mi je čudno da ju sad ova donja tak boli.
po danu je inače ok.
što se tiće ljubomore nisam primijetila da je ljubomorna kad ja neku bebu ili dijete pogledam al kad mm eee onda je to već problem. onda se odamh zaleti k njemu u krilo i gura.
ovih dana se spremamo na godišnji. ići ćemo malo u austriju na snijeg. mislim si da je bolje da odemo malo na svježi zrak i da se vita bar malo sanjka kad ovdije nema snijega. a i meni će goditi promjena.
di ima za kupiti tih malih malih lutkica i kolica? mi bi isto viti to kupili, neki dan je tu jednoj curici u susjedstvu uzela kolica; napravila nekoliko krugova oko naselja, i jedva se rastala od njih. al po dućanima sam vidjela samo neke očajno ružne lutke. u tubo limaču nema ništ normalno za kupiti, sve su neke ružne kupusići lutke ili ne jagodice bobice i sve nešto trenutno komrecijalno. ja bi onu klasičnu vulgaris bebu čelavicu al mini.
bubimira, quelle
bok, cure![]()
samo da vas pozdravim, naletim ovdje svakih par mjeseci, sad sam izgubila pola sata cudeci se kako sve neke nove mame surfaju na Jesenskim bebama, onda sam skontala da trazim na pogresnom pdfu - na Skupini 0-1![]()
moja korina je super, zilava mrsavica, bistrica, njurgavica (jos uvijek).
stavljam jednu od zadnjih slikica da je vidite:
http://i25.photobucket.com/albums/c8...e/DSC01850.jpg
pozdrav, doci cu opet za par mjeseci 8)
joj, kako je Korina slatka!!![]()
mi jutros bili na pregledu i trebali dobiti priorix. veli pedijatrica (posto sam joj rekla da je zach dobio osip oko usta nakon sto je probao jaje - iako ga je jeo u nekoliko navrata prije toga) da ga testiramo na jaja, obzirom da priorix u sebi sadrzi pileci embrij.
kad ono, zach alergican na jaja!! :shock:
veli ona da je to najniza reakcija, ali ipak je.
tako da smo odustali od cijepljenja dok ne navrsi dvije godine
Vidim da su i druge bebe bubane... mi sa prehladom kuburimo vec jako dugo.. te kasalje te ovo te ono
Danas ga vodim kod ORL da cujem sta ce reci. Ne mogu vise nagadjati
Pusa od nas
mi eto zdravi - ja se čudim svakim danom, bubanima puse ozdravliice
bili u samoboru na fašniku-nemaskirani, ali je bilo zgodno, vozio se frajer prvi put u lunaparku, plač nakon prve vožnje pa je baka odmah platila još jednu![]()
Korina![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~ bubanima
drage mame,
prvo hura sa sve buduce brace i seke ..na kojima se radimomze ,annie... :D
zach na jaja alergican? ma bice to ok kroz neko vrime...
cuj pileci emrbij? brrrrrrrrrrr....Jago ga nije primio jer sam ja trudna i rekla je da je bolje da ne dobije dok se braco ne rodi i ne bude m bar misec dana.
i da prevlacila mu kozicu preko pise i rekla " hm ne ide to bas .... vidicemo do drugog puta , ako ne moracemo to kod urologa... :shock:
ja ono u sebi ...aha , kako neces....![]()
ono ide malo , nije bas skroz i ona sad tu pametuje. Ne dam !
Vracamo se u zagreb u sridu, tata ce mi izgleda lezat na rebru, jer su mu pronasli povecane limfne zljezde/cvorove ..ne znam sta na gusteraci .. nista maligno , hvala bogu, ali jako sam se bila ispripadala. Ni ova dijagnoza nije sala , dugotrajno je lijecenje,ali doktori ocekuju potpuni oporavak. Inace je cale uvijek bio zdrav , ne pusi i ne pije ..puno mladji izgleda za svojih 56 godina .
I tako ... idemo gore pa da ga smistimo i da vidim sta ce reci koliko ce morat ostat.
bubanima puse ozdravilice... znam kako je to![]()
Mis mo bili kod ORL, dao mu je neke lekice, sve je u sustini ok, ali eto ta prehlada malo duze traje, a i sekret mu se cuje u plucima...
I rekao nam je da je ono sto Bane ima na obrvi 99 % dermoidna cista koju ce trebati otkloniti ali bolje sad ne, nego kad poraste...
Evo i nas nakon dugo vremena, bio nam kompna popravku. Ne stignem sad sve procitati tako da sam malo izvan toka, ali pusa svima, vidim da su sad svi vec pravi mali frajeri i frajerice.
Tonkica je isto prava mala lukavica puno prica, uglavnom sve ponavlja, glavna fora joj je u 6 ujutro, nekim svojim umilnim glasicem, maaaama digi! Pa kako da joj covjek odoli. Momze draga supatnice spavanje nam je i dalje koma, nema sanse da joj ne dam ciku po noci, vice ne , necu, daj ko da su joj sve lade potonule, tako da sam ja hodajuci zombi.
Od posla jos nista tako da u zadnje vrije ozbiljno razmisljam da se i mi bacimo na posao oko jos jednog malog zlata. Drzim fige vama koje ste vec u poslu.
Stavit cu neke slikice da nas vidite.
Pusa svima
Evo i nas posle dosta vremena.
Strahinja mi od juce ima 39 temperaturu. Od sinoc je pocela da skace do 39,7. Ne pomaze ni sirup ni cepici a jedino tusiranjem uspem da mu sa 39.8 spustim na 39. Zvala sam hitnu 2 puta, kazu da je to verovatno taj virus i da ga najbolje odvedem kod pedijatra.
A tamo je red do nebesa, i gomila dece sa razlicitim oblicima bolestima. Sta da radim? Da li da ga mrcvarim?![]()
Pre 2 sata sam ga istusirala mlakom (skoro hladnom) vodom, i dala mu sirup i kad sam mu izmerila temperaturu dok sam ga dojila, imao je 39,2.
Je l smem da mu dam 1/4 izmrvljenog brufena (onog od 400mg)?
nelzi , jesi probala voltaren cepice????
meni su bili ti spas i nepogresivi, lupocet cepici nisu djelovali.
bubum bubanu glavicu![]()
ne, fenergan.
a brufen, moze-ne moze?
tj znam da moze, ali ne znam koju kolicinu bi smeo
Nelzi, jel' to temperatura u guzi?
Jel' ne možeš nazvati svog pedijatra i pitati šta da radiš?!
Shiny, to je mereno pod pazuhom.
Isli smo kod pedijatrice danas popodne, kaze da je viroza. Kad smo dosli kuci imao je opet 39,9. Tusirala sam ga 15 min mlakom vodom i dala sam mu ovoga puta sirup Brufen jer je ped. rekla da mozemo i sa njim obarati temperaturu. I nekih 10 min posle tusiranja temp mu je skocila vec na 38,6.
Sad spava, nadam se da ce se makar malo preznojati.
nelzi, baš se neki dan pitam gdje ste vi i kad ono - danas s lošim vijestima! nadam se da će brzo proći, mogu ti samo poslati malo ~~~~~~~~~. noa je imao temp samo kad su mu rasli zubi, 39 i voltaren čepić je pomogao.
![]()
Nelzi,Strahinji!!!
I nama su voltaren čepići pomagali kad je imao visoku temperaturu.
nelzi ibuprofen se kod djece dozira tako da broj kila pomnozis sa 20 mg i dobiveni broj mg podjelis recimo na 4 doze tokom dana (npr. ivan ima 15 kg - 15*20=300/4=75 mg kod visoke temp dala bih mu 100 mg svakih 6 sati) Maksimalna dnevna doza nesmije biti veca od 40 mg/kg tjelesne tezine.
Ako se radi o suspenziji onda se kod temperature preko 39 daje 10mg/kg svakih 6 sati.
pusa i zelje da temperatura brzo padne
nelzi, sanjam71 ti je sve rekla. Ozdravite brzo! (Znam kako ti je , meni je oboje djece u zadnja 3 tjedna imalo tu istu virozu s jako visokom temperaturom)
Tko želi vidjeti mušku frizuru-slika br 4 u našim slikama.
ma koja je to frizurica![]()
strahinja ~~~~~~~~~~ da prođe temperatura. meni je nos u komi već 2 dana, izgleda da i mene nešto hvata.
i samo da se pohvalimo, danas smo konačno našli kostim za maškare. sam kaj neznam koliko bu izdržala u njemu jer je onja poliester kao plišani medo. bljak....al kad nema niš drugo!!!!
annie valjda ne bu prevruće?
ma ne bude prevruće. Apropos kostima, Roko je trebao biti medi, slatki kostim u komadu, samo mu je glava vani, ali nema šanse! Čim ga obučem, skida ga sa sebe i nikako ne želi biti u njemu! What to do??!!
sinoc smo otisli do hitne jer je imao 40. Dali su nam uput za bolnicu, i tamo je primio brufen sirup (20mg). Krvna slika pokazala da ima nesto veci broj leukocita, a i u medjuvremenu mu se grlo zacrvenelo, tako da cemo poceti i sa antibioticima. Doktorka me je naribala sto sam ga juce samo dojila i nista vise. On caj jednostavno nikad nije hteo a vodu je jedva okusio juce. Upozorila me je na mogusnost konvulzija ako ne unosi dovoljno tecnosti. SAd sam stvarno preplasena, jer je jako malo piskio u ova 2-3 dana i cim je budan najpre mu dajem vodu (popije mozda 1-2 gutljaja i odmah hoce siku).
U povratku iz bolnice, imao je 40,2.Onda sam ga tusirala i tusirala, i uspela da mu smanjim na 39.
Dajem mu na 4 sata jedno od ova 2: pola kafene kasicice paracetamola ili jedna kasicica brufena. Unatar ta 4 sata, tusiranje.
Kod nas nema voltaren za nabaviti, ili je mozda trenutna nestasica.
Sanja, Mamanatali, koliko jedna dozvoljena doza sirupa u tih 6 sati koje vi preporucujete, iznosi u kafenim kasicicama?
ajme, nelzi, drži se. jeste sami ili imaš još nekoga da ti pomogne??
mamanatali prvotno napisa
![]()
Nelzi..ja se sjećam da sam Janu davala Panadol baby, oko 2,5 ml što ti je oko 60 mg svakih 6 sati a to ti je skoro pa ista količina koja stane u čajnu ili kako kažeš kafenu kašičicu. Ali nismo baš kurili 40! Valjda će ti se ubrzo Sanja javiti!
Strahinji pusa!
Strahinja,brzo ozdravi,zlato malo!!![]()
I nas je tako doktorica prestrašila kad smo završili na ifuziji jer nije htio piti.Rekla je:"Znate ,roditeljstvo je velika odgovornost,ako vam dijete umre vi ćete odgovarati!" :shock: :shock:
Al ipak sam mu od tog dana doslovno gurala tekućinu u usta,onako na silu.
I bilo bi dobro da kupite rehidromiks,pa da mu to opopiš u vodu ili čaj.Da dobije potrebne vitamine!
nelzi mala žlicica je 5 ml
koliko strahinja ima kila? uz sirup dobijes uvijek i zlicicu ili spricu za doziranje ako ima preko 10 kg mozes mu dati 1,5 zlicicu ibuprofen sirupa (7,5 ml) svakih 6 sati kod temperature preko 39
Strahinja![]()
samo na brzinu - pusa ozdravilica Strahinji!![]()
Nelzi, Zach je jednom imao visoku temperaturu 39.7 i tada su nam pomogli voltaren cepici (ali samo pola i strogo paziti na razmak). samo sam mu 2 dala i vec se sve bilo sredilo.
cure hvala!
pored toga sto non stop sisa, pocela sam da mu pre dojenja dam najpre vodu, i danas mnogo vise piski.
lali, dajem mu pikovit sirup a treba mama da mi dodje pa cu joj reci da donese i rehidromix, ili nesto slicno. Hvala na podsecanju.
evo sad mu je vidno bolje. Ustao je, pobacao igracke po sobi, a temperatura pre pola sata je bila 37,5 C !!!
super!
Super!
vibrrrrrrrrrrrrrrrrr za Strahinju!
Sad imamo drugi problem. Odbija sirup. Sa tim je poceo od sinoc jos u bolnici kad mu je sestra spricem sipala u usta. Verovatno se isprepadao.
Probala sam sa razlicitim kasikama, pa spricem, pa iz 100 poza, ali neprestano place, baca se, sav se zacrveni, gura me... a mora ga popiti, antibiotik je.
Any idea?
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=30560
Pogledaj ovdje malo...možda ćeš naći neku ideju kako Strahinji dati sirup!
ah nelzi ...nadam se da ste bolje
mi smo isto bubani, a taman sam se bila pohvalila, u jednom danu došli do 39,8, i tako dva dana, sada mu je puno bolje, na antibiotiku smo, ja radim -ne smijem više na bolovanje, bila sam samo prvi dan s njim, drugi dan baka-deda, a sada će dva dana mm
ni nama nisu baš pomagali lupocet čepići, tek za sat vremena, a panadol baby tek za cca 45min, baš ću nabavit voltaren čepiće za drugi put
svi naši planovi za maškare ovaj vikend padaju u vodu kad smo bubani...
Mamanatali - frizura je za 5!
bubinima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bubanima!
opet ima 39,6C
poludecu, nikog zivog ne mogu naci da ode do apoteke i da nam donese onu kesicu sto sluzi da se sakupi urin. U bolnii su nam rekli da obavezno damo urin na analizu ako opet bude visoka temperatura. Joj stvarno cu dobiti nervni slom od brige.
Joj, nelzi, baš mi je žao što to sve prolaziš sama.
Za tzv.obični urin možeš uzeti i malu staklenku od ****-a ili neku sličnu, pa ju iskuhati (samo ćeš ga onda morati staviti u kadu i vrebati kad počne piškiti da uloviš). Ako je u pitanju urinokultura onda bi ipak trebala imati vrećicu. Ali koliko sam shvatila vi ste već na antibiotiku, ne vjerujem da se sad razvio nekakav uroinfekt naknadno. Sigurno je u pitanju viroza.
Ja sam s Tinom prošla dvije viroze u mjesec dana, obje s temperaturama oko 40, s tim da je ova druga bila upravo ovakva kako opisuješ-visoka temperatura, pa dan i pol bez temperature, pa onda opet visoka temp. Ja sam nakon tog ponovnog skoka mislila da je prešlo na uho i bili smo na pregledu-sve je bilo OK, a pedijatrica je rekla da joj u zadnje vrijeme svi dolaze s takvim varijacijama temperature.
Nadam se da će Strahinji uskoro biti bolje.
nasla sam sestru, pa sam mu montirala tu vrecicu.
Mamanatali, mi smo pre mesec dana od prilike, imali kontakta sa jednom nasom rodjakom koja je imala mononukleozu. (najpre smo imali kontakt jos dok nisu znali da ima tu bolest, a posle kad je ozdravila. sada je ona opet nesto bolesljiva, i ja mislim da mozda ona nije ni bila skroz zdravakada smo se sa njom druzili ovaj drugi put). Ja se nekako plasim da nije mozda to u pitanju i kod Strahinje. Pedijatrica kaze da misli da nije, ali koje bih jos pretrage urina (kad vec nosimo radi ovih uobicajenih pretraga) mogle da se urade? Kolika je inkubacija za mononukleozu?
Da li moze da se desi da virus negde "odluta", pa da je to uzrok toliko dugoj temperaturi? Ne znam sta da mislim.