Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 157

Tema: Jesenje bebe 2005. (7.dio)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nelzi,baš sam ti odgovorila na onom drugom topicu, inkubacija je 4-8 tjedana (po nekim autorima je kraće-oko 2 tjedna ), a kod ovako male djece često prolazi blago i bez jako izraženih simptoma. Dokazuje se raznim pretragama-sve su iz krvi (gleda se diferencijalne krvna slika, protutijela na Epstein-Barrov i citomegalo virus koji su uzročnici ove bolesti). Simptomi su :umor, slabost, grlobolja, povećani limfni čvorovi (vrat, pazuha), jetra i slezena, povišena temperatura (uglavnom ne ovako visoka), osip na nepcu, a ponekad i po koži (sličan rubeoli) itd. itd. Liječenja, kao i kod svih ostalih viroza, nema, odnosno simptomatsko je-skidanje temperature, nadoknada tekućine isl.
    Prema svemu navedenom ja ne bih rekla da S. ima mononukleozu, već respiratornu virozu koja hara i Zagrebom zadnjih tjedana.
    Držite se!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mamanatali, hvala na informacijama.
    mnogo mi je lakse kad neko ovako razlozno kaze svoje misljenje, nego kad samo odmahije rukom.
    Cekam da se probudi, pa cemo meriti temperaturu.
    uh kad ce se ovo vec zavrsiti

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koliko već ukupno traje?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nelzi,držte se!
    Puse Strahinji!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pocelo je u nedelju u noci, sa temperaturom 38,3 pa je sve do juce ujutro bilo 39 i vise. U sredu uvece je bio jako jako placljiv (tad je t malo pala na 38,8) i sa tim raspolozenjem je nastavio i juce. Juce mu je spala i do 37,5 ali je bio jako jako placljiv i razdrazljiv, sto nije bio dok je imao onu visoku t.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod Tina je trajalo od subote rano ujutro do petka popodne. Od toga 4 dana konstantno temperatura oko 40oC. Jeo nije ništa, čak je i za siku vikao "Neće" a ja sam ga nalijevala Lupocetom (paracetamol) i Dalsyem (ibuprofen)-na kraju je dijete od tog režima dobilo i par proljevastih stolica. Cijeli taj tjedan on je doslovno proveo na mojim rukama jer je bio uuuužasno cendrav. Izgleda dramatično i dugo traje ali prođe Vjerojatno ste pri kraju, izdrži!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, nelzi, držite se, mislimo na vas dvoje!!!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sad opet nema t.
    ipak necu nositi urin u lab. nemam koga poslati, a sa njim, da ga opet mucim i vucem, ne mogu.
    i strahinja nece nista da pije. jedino hoce da sisa non stop, ali i pored toga, kad mu temperatura skoci, pelena mu je satima suva.
    je l i tin imao dosta slajma?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Strahinji ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Je, bio je krcat šlajmom. Pogotovo noću je to strašno zvučalo, onako vlažno, zrelo, svaki put kad bi se zakašljao mislila sam da će povratiti. Dobro je što hoće sisati, ali mu i dalje stalno nudi vodu (ili šta mu je već najdraže). Gutljaj, gutljaj, nema veze. Kod nas ponekad upali da, kad on neće piti, ja uzmem njegovu bočicu i pravim se da pijem, pa onda odmah i on promijeni mišljenje.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eto i mi smo bubani!
    Zvali me iz jaslica, temp tada 38,0 C..došli doma, Jan normalno raspložen ali okice se cakle, ručao u jaslicama...zaspao i puno kašljao i evo sad opet pajki i dosta mi kašlje. Za mjerenje temp. čekam MM da dođe jer sam mu pokušala izmjeriti u guzi-nema šanse!! A pod pazuhom sam uspjela na kratko, tri minute i tada je bila 37,8 C...
    Ne znam...a baš sam se hvalila kak mi je zdrav

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

naša teta čuvalica je na rubu bolesti, danas je čuvala elu (nisam imala izbora, nadam se da joj nije ništa 'donijela'). budući ne znamo kakvo će stanje biti u ponedjeljak, otišla sam jutros do jaslica izvidjeti 'situaciju'. 'situacija' je: teta na sumamedu, grupe spojene, djeca hriplju i sve popratno. sad mi preostaje samo nadati se da će teta čuvalica do ponedjeljka bit ko nova.
    razgovarala sam s jednom mamom iz eline grupe - veli da su popili četiri ture antibiotika od rujna, dva tjedna vrtića, tri doma ... malena je imala istu onu bakteriju kao i ela kad je završila u bolnici, vrtićka zvjerka. i nikako je, očito, ne mogu iskorjenit.
    neki moj point je: nađite čuvalice tko god može, jaslice su katastrofa. ako je dijete sa supersoničnim imunitetom, ok, ali ako nije, nema smisla. baš svačija iskustva govore tome u prilog.
    najmanje želim pametovat, sva'ko svoje zna, samo mi je se danas iskristaliziralo ono očito i djelim eto s vama.
    zdravi bili

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jan je bio sad mjesec i pol dana u komadu u jaslicama pa sam se ponadala kak će sve biti super! A možda još i bude..
    A i u ovim privatnim su manje grupe+više teta tak da je stvarno ok..i što je najbolje, bez pretjerivanja, Jan jako voli ići tamo...
    A i bitna je razlika u cijeni jaslice/čuvalica..pa makar i privatne..riječ je ipak o tisućici...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bubani
    bas mi je zao strahinje sto ga ovoliko drzi, mogu mislit kako vam je.od same pomisli na cepice vrecice mi je zlo.Ni jagic vise nece sirup nikakav, dok se nije razbolio zadnjih puta nekako sam mu na foru uvik uspjela dati multivitaminski sirup, ali od onda vise nece pa nece :/ .
    Jan

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bubani
    bas mi je zao strahinje sto ga ovoliko drzi, mogu mislit kako vam je.od same pomisli na cepice vrecice mi je zlo.Ni jagic vise nece sirup nikakav, dok se nije razbolio zadnjih puta nekako sam mu na foru uvik uspjela dati multivitaminski sirup, ali od onda vise nece pa nece :/ .
    Jan

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Držite se bubani i mame!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bubanima.
    Ja Luki dam sirup na ovu foru: otčepimo bočicu pa njemu dam čep,onda ulijem u žlicu (on sve budno prati) i onda mi on začepi bočicu i ja mu istodobno dam žličicu u usta.On je toliko zaokupljen tim čepljenjem da bez problema popije.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj lali prvotno napisa
    Ja Luki dam sirup na ovu foru: otčepimo bočicu pa njemu dam čep,onda ulijem u žlicu (on sve budno prati) i onda mi on začepi bočicu i ja mu istodobno dam žličicu u usta.On je toliko zaokupljen tim čepljenjem da bez problema popije.
    mi ovako jedemo ...

memole avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Strahinji velika pusa i da sto brze ozdravi!
    Mi smo isto muku mucili zadnji put kad je dobila nekakav sirup, ali stvarno je bio odvratan, jadno dijete, kakva su to nagovaranja bila i nema sanse da joj dva puta prodas istu foru, nece pa nece, inace voli multivitaminski siruo piti i propolbaby, ali taj sirup nikako.
    Pozdrav svim bubanima, Tonkica je bila prehladena, ali smo inhaliranjem i sterimarom sve rijesili.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    mi ovako jedemo ...
    he he

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

jos ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sirup - pio je jedino Panadol baby i sljezov sirup i za svaki je vikao da hoce jos

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~ svim bubinima, mi smo zdravi kuc-kuc u drvo, kako Kejt kaže supersonični imunitet, u jaslicama od 11. mjeseca, doma je bila dva puta po četiri dana, lagana virozica i to je sve, antibiotike još nismo probali.
    Sirupi: kada je pila Lupocet imale smo pripreme, upoznavanje sa špricom, pa sa flašicom, pa "mama malo pije" i svejedno se bunila kada je na nju došao red, željezo je, nakon početnog oduševljenja pila na rate, jednu žličicu na tri puta i svejedno bi obje bile smeđe-naranđaste. Biljni sirup protiv kašlja voli popije bez problema.

Inače je super, pleše, pjeva, igra se, postala je prava mala glumica.

pusa svima, tipkamo se

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mi smo dan pregurali bez temperature, i sad jos da se resimo kaslja, i bicemo ko novi. :D

Jan, Shiny

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bravo Strahinja i Nelzi!
    Nama dan prošao u mini temperaturi, čak smo bili i vani prošetati se...
    Međutim, evo prije spavanja je zakurio, 39,3 u guzi..dala sam mu Panadol baby..oko kreveta sam mu izrazala luk...skuhala domaći sirup za sutra.. (MM kaže da sam postala k'o vještica s tim narodnim lijekovima)...
    sutra zovem pedijatricu šta dalje!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajme, ajme... bubanima. Mi smo zdravi već duže vrijeme. Danas smo bili u Tuhelju na kupanju pokazati svoje nove kupaće pelene. Bilo je super! Sutra se spremamo u Samobor na fašničku povorku.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

E da!
    Mi smo ovaj vikend trebali biti u toplicama Sveti Martin!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A mi bili na maškarama!
    Kliknite na http://www.pixiekid.com/index.html dolje na banner maškare da vidite kako nam je bilo!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MM kaže da je tamo super. Bio je tamo prije mjesec dana na team buildingu. Mi smo planirali tamo na jedan vikend.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Upravo sam pregledala! Svi ste bili divni! Svaka čast Annie

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Annie
    Stvarno je bilo super!
    Mi imamo maškare u utorak u jaslicama-ako Jan ozdravi!
    MM je već isplanirao da ćemo ga maskirati u igrača Dinama-jer, jel'te, imamo dres!
    Eh da je to jedini dres..MM ih skuplja..i za sebe i za sinčeka...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

strahinja...bravo! drago mi je da ti je danas bolje.

nama dan bio jako naporan. ujutro maškare,a popodne rođendan.
    annie bilo je super. hvala

i cure i bebe koje niste mogle doći baš ste mi falile. nisam vas vidjela od kad? od gusaričinog rođendana??? ajme!

nego kejt, irena i ja smo nešto pričale. mogli bi kod mene neki kružok dogovorit uskoro. kad dođu ovi ljepši i malo topliji dani pa možemo biti iza kuće u dvorištu. mjesta ima a klinci ne mogu nikud jer je ograđeno. kaj velite?

u subotu se spremamo u austriju pa ćemo i mi konačno upoznati sandru

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

:D
    evo da i ovdje pohvalim slike,buba frizura ti je bila odlicna 8) jedino nigdje nisam ugledala Vitu il je nisam prepoznala?
    Annie izgledala si fenomenlano
    a Skoljkicu i Kejt nisam prepoznala

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vitu ni ja nisam vidjela na fotkicama. A kejt i školjkicu imam ja,budem stavila svoje fotke. Meni je mrak Roko, pravi gazda na OVOJ

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Roko

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo rano otišle, a i moje dijete me jako iznenadilo, zaspala na ciki usred fešte, muzika, pucanje balona, vika djece ništa je nije probudilo, doma ako zaškripe vrata se probudi, a tamo niš,
    a meni je bilo lijepo iako sam se malo družila
    bubimira naravno da može-ja sam uvijek za druženje,još samo da gusarica prohoda do proljeća pa da i ona trči skupa s ostalima

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj tigrić već spava! Danas je kurio preko 39,0 C!
    Tuširali ga i dali Panadol baby!
    Onda mu malo padne temperatura pa živne ali ubrzo se umori i samo nepomično sjedi i gleda u jednu točku..pa bi zaspao al' mu ne ide..zvala sam pedijatricu pa kaže da vlada takva gripa koja traje 4-5 dana. Svejedno sutra idemo vaditi barem krv da budemo sigurni šta je u pitanju.
    I još nešto..iz očiju mu curka neka sluz, kao krmelji a on izgleda strašno iscrpljeno.
    Mrrrrrzim boleštine...pogotovo što mi jadničak ne može reći gdje ga buba, što mi se ne može požaliti...

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a mi smo danas bili na riječkom karnevalu,bilo je super. puuuuno ljudi,lijepo vrijeme,ma predivno

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

JR-u.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    a mi smo danas bili na riječkom karnevalu,bilo je super. puuuuno ljudi,lijepo vrijeme,ma predivno
    I mi smo bili,i to od 11 do 18 . Luka je oko 13 zaspao tati na rukama i spavao više od sat vremena,uopće mu nije smetala buka.
    Kasnije je bio kao nov,ostali bi mi i duže al je postalo malo hladno.
    Sve u svemu super.

Puse bubanima!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    I još nešto..iz očiju mu curka neka sluz, kao krmelji a on izgleda strašno iscrpljeno.
    to je eli bilo kad joj se razbahatila upala, držim vam fige i šaljem najveću pusu
    bilo je lijepo na maškarama, domaćice, hvala ti
    jedva čekamo druženje kod vite
    puse svima, i da nam budete zdravi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi smo bili,i to od 11 do 18 . Luka je oko 13 zaspao tati na rukama i spavao više od sat vremena,uopće mu nije smetala buka.
    Sve u svemu super.

Puse bubanima!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    nego kejt, irena i ja smo nešto pričale. mogli bi kod mene neki kružok dogovorit uskoro. kad dođu ovi ljepši i malo topliji dani pa možemo biti iza kuće u dvorištu. mjesta ima a klinci ne mogu nikud jer je ograđeno. kaj velite?
    mi bi, mi bi :D :D :D !!!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    to je eli bilo kad joj se razbahatila upala, držim vam fige i šaljem najveću pusu
    Joj Kejt, kakva je to upala bila u pitanju? Kak ste to riješili? Koliko traje?

I mi smo za druženjeeeeee!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nelzi, kako je Strahinja?
    JR-u i ostalim bubanima za brzo ozdravljenje

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Aaaaa...i mi smo bubini
    noćas je jako kurio, sad ima 38. Inače funkcionira OK, samo je cendrav i vruć. Ne kašlje, ne curi mu nos, ništa drugo. Da li da ga uopće vodim pedijatru ili da samo skidam temperaturu? Čula sam da su čekaonice pune, gripa, pa da još nekaj ne pokupi tam. Savjeti?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Joj Annie..mi uvijek čekamo treći dan kad ima temperaturu pa onda idemo! A da nazoveš prvo?
    Istina-čekaonice su prepune, mi bili danas!

Jan je opet na antibiotiku. Ima neku bakteriju koja se iz nosa širi u oči i sad mu okice curkaju. Moramo kapati neke kapi u oči i mast stavljati, što graniči s nemogućim. A kako jadničak izgleda, s crvenim očima i podočnjacima
    Nismo spavali već tri noći, ja ni oka sklopila...Lifrala sam MM-a u dnevnu sobu a mališa i ja smo bili na bračnom krevetu. On se vrtio, kunjao, malo jecao...
    Odoh...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma, ne da mi se zvat, sestra je katastrofa, Jedino kaj bu mi rekla nek dođemo, teško da će mi dat savjet preko telefona

a niš, budemo vidjeli...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jan i Roko, ozdravite sto pre!

Annie, mozda da ga ipak odvedes kod lekarao. Ovako ne mozes znati je l mu je grlo crveno ili ne.
    Mi smo sad ok, i kasalj se polako smanjuje. Hm, trebalo je da odemo na kontrolu, ali se bojim da se ne razboli ponovo.

Slike sa maskara su fenomenalne! Annie, ko je bio u ulozi fotografa?
    Deca su prekrasna!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Fotograf je bio Josein muž, i stvarno je fenomenalan!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Sve u svemu super.
    tako smo i mi,isto je Noa malo odspavala,ali čim je sunce zašlo bilo je hladno.
    bila bi te zvala da se nađemo,ali sam mob.zaboravila doma :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •