-
upala mjehura-antibiotici-dojenje
pisem na brzinu, pa ce mozda bit malo zbrckano...
dakle, negdje 10. dan od poroda san zaradila paklenu upalu, dobila ceporex kojeg san i uredno popila, ali evo sada opet... sta cu? znan da uvin caj nije preporucljiv, pijem brusnice ali one ne mogu izljecit upalu. strah me iti zvat doktoricu da mi ne bi rekla da se moram oprostit s dojenjem zbog tih glupih antibiotika. postoje li jos neki koji su kao dopusteni uz dojenje? ako ne, neke alternativne metode?
heeelp, ne zelin prestat dojit
-
postoje antibiotici koji ide uz dojenje
obavezno napomeni lijecnici to, ako ti ih bude dala
napravi antibiogram, najbolje
i ako pijes antibiotike, obrati ppaznju na gljivice
~~~~~~~~~
-
Ja sam vise puta imala upalu mjehura - tretirala je antibioticima i dojila bez problema.
Svakako napomeni da dojis i da ne zelis prestati. Ima antibiotika koji su komatibilni sa dojenjem. I naravno pazi na gljivice - nene spopale bas nakon nekoliko kura antibiotika!!
-
Ja sam kroz cijelu trudnoću imala problema sa urinarnim bakterijama. Već sam postala imuna na Ceporex. Pila sam neke čajeve koje mi je travar dao i mogu reći da je bilo nekog poboljšanja. Sada još uvijek pijem brusnicu u tableti, 2 na dan.
Ja baš nisam za antibiotike, tako da prakticiram najviše prirodne stvari. Probaj kontaktirati nekog travara.
-
možeš probati i čaj od kore mjendula/bajama. To je tradicionalni recept kod nas za upale mjehura, pomaže, a čak je i ugodnog okusa.
Doduše ne znam kako funkcionira s dojenjem...
i pij, pij, pij, bilo koju tekućinu!
u svakom slučaju ~~~~~~~~~ da što prije prođe.
-
hvala na odgovorima i vibrama
ma vec san se prepala da ce lose utjecat na dojenje pa san malo prosufala i vidila da ima dosta antibiotika kompaktibilnih uz dojenje
anyway, sutra dajem urin na pretrage. ajde sad vibrajte da ne bude esherihija
-
fresh i malo manje fresh news-urin je katastrofalan, krvna slika odlicna. urinokultura dobra (nalaz: fizioloska flora), sta maximalno zbunjuje, kako moju dr tako i mene. ugl, doktorica ne zna sta je i kako se bestije nisu unistile od onog ceporexa (nalaz urina-puno bakterija i leukocita) pa me lipo poslala u ginekologa, jer kako kaze, sada je to ginekoloski problem. a mene cisto zanima kojim ce metodama ginekolog ustvrdit sta je meni, pa nece mi valjda radit (vrlo vjerojatno jako bolne) neke briseve, dzidze midze.... ima netko sa iskustvom da napise ric-dvi, pliz
-
mozda je bolje da ovo bude na zdravlju odraslih? ocete vi moderatori prebacit ili da ja otvaran novi, zasebni topic?
-
uh, mozda ce ti napraviti bris
pa nece valjda boliti
ajde, drzi se, nadam se da ces se rijesiti bestija ~~~~~~~~~~~~~~~
-
a nista, rec cu samo: ajme
-
dobila san medazol tablete, medazol vaginalete i geonistin vaginalete. ginic kaze da se moze dojit i uzimat medazol, a na uputama od lijeka zestoko ne-ne, kaze izdajat se i bacat pa nastavit s odjenjem 24-48 h nakon zavrsetka terapije. sada san cila :? da zoven pedijatra sutra?
-
luce, nisam bas naisla na podrsku medazolu uz dojenje
cini mi se da bi bilo najbolje da pitas lijecnika alternativni lijek, bar oralni...
nazovi i
LJEKARNA REBRO
Te./Fax +385 (0)1 2421-852, 2388-103
pa upitaj njih
i pitaj vaseg pedijatra....
-
evo zvala san pedijatricu pa san jos vise :? ona kaze da mm pije tablete (a sta ce njemu posto nismo imali odnose posli poroda) a ja da stavljan vaginalete, njih kao mogu. aj iden sada zvat rebro
-
jos nesto, sta mislis bi li bilo pametno preventivno staljat neki orjalzol na bradavice ili slicno
-
ups, rojazol
-
ja ne bi preventivno stavljala rojazol, da ne poremetis floru, mozda ne skupiti gljivice, samo budno prati stanje
nego, ako nisi imala odnose s mm, i dalje se cuvaj, dok se ne izlijecis, jer bi i on morao biti pod terapijom....
ajde nazovi rebro pa upitaj i zamoli ti lijecnika slobodno drugi lijek
-
kazu da ne. nista, zamolit cu gin da mi da nesto drugo
zrinka,
-
-
-
Pogledaj kakve lijek nuspojave moze izazvati i prati to kod bebe.
Ma, bit ce sve OK.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma