...ima neke simptome, a bilo ga je i u vrticu. Jel da idem sad odmah na hitnu
ili moze i ujutro?
...ima neke simptome, a bilo ga je i u vrticu. Jel da idem sad odmah na hitnu
ili moze i ujutro?
Kakve simptome?
Ako je dobro opce stanje ponasas se kao da je u pitanju obicna streptokokna upala grla.
Znaci spustas temperaturu i ides lijecniku drugi dan.
Šarlah je streptokokna upala grla, praćena osipom. Nema potrebe za panikom, snižavaj temperaturu ako je ima, možeš sutra dijete odvesti liječniku.
sirius, znam
samo mi ide na zivce, jer smo u bolestinama vec jedno vrijeme (namjerno pisem "mi")
Nemaš potrebe sad za hitnom, ujutro odite dežurnom pedijatru.
Hvala cure, ostale smo doma. Opce stanje nije lose, malo je klonula. Za temperaturu ne znam kakva bi bila jer je jednom imala...mislim da se na hrvatskom to zove konvulzije...na njemackom je fieberkrampf, pa ju odmah spustam. Gnojne krajnike, bijeli jezik, smrdi joj iz usta boze sacuvaj i to je to za sada. Uplasila sam se za sarlah je ga je proslo tjedan i sestricna imala, a igrale su se zajedno samo dva dana prije nego je ovoj izbio. Ustvari mislim da ce biti samo gnojna angina sudeci po ovom do sada, ali MM panicari ko da je neznam sta. Nema kod nas dezurnog pedijatra, mogu samo u bolnicu.
Ustvari...jel moguce da angina ne boli, ili da boli samo malo? Curka se pozalila prije dva dana da ju malo boli grlo, od tada nista, jede ko i inace, a krajnici evo danas tockasti.
osip moze doci i nakon dan, dva. bar je tako bilo kod MM. grlo ga je malo bolilo, ali mu je bilo ful crveno.
Mojoj maloj se temperatura pojavila u nedjelju navečer. U ponedjeljak i utorak je kurila do 39,5 ali je dobro podnosila temperaturu i brzo joj je pala nakon sirupa, pa smo pretpostavili da je viroza jer nije imala drugih simptoma. U srijedu je rekla da je boli grlo i imala je crveni i točasti jezik i grlo, temperatura je bila do 38 još taj dan, poslije više ne. Dobila je Silapen na 10 dana, jer je ipak šarlah.
nema veze sa šarlahom, ali da ne otvaram novu temu.
malog već par dana boli grlo i jutrom ima debele bijele naslage
koje tokom dana nestanu.
mislim da je bakterijsko da bi naslage bile cijelo vrijeme na mjestu,
ovako pretpostavljam da je nekakva viroza, ali me kopka.
temperaturu nema.