-
Bolovanje ili godišnji - molim pomozite!
Upravo me sada MM zvao iz ordinacije da će morati na operaciju vene krajem ovog mjeseca, što znači da će morati tjedan do 10 dana strogo mirovati. Imamo dvoje djece koje nema tko čuvati (MM i ja se oslanjamo isključivo jedan na drugog) dok je on na bolovanju,a da bi ja mogla raditi. Da li postoji neka mogućnost da mogu dobiti bolovanje na osnovu kućne njege MM? Ako ne, to bi značilo da moram koristiti godišnji pa mogu godišnji ljeti zaboraviti. MM ne može brinuti o njih dvije u takvom postoperativnom stanju (voziti u vrtić, školu, ići po njih i baviti se njima dok se ja ne dovučem kući u 5).
Molim vas pomozite!
-
Postoji mogućnost njege supružnika. Moraš provjeriti u kolektivnom ugvooru svoje firme - ako ga imate ... Ili se raspitak kod administratora koji vam vodi plaće i sl.
-
Stavr je u tome što radim u privatnoj knjigovodstvenoj firmi od samo 5 zaposlenih, a plaće radi moja kolegica koja nema pojma o tome, niti ju interesira jer nema djece i muž joj radi u inozemstvu. Ta nije nikad na bolovanju. Šefica je super, ali ponekad imam feeling da te neke priče moram držati malo dalje od nje i staviti ju ponekad pred gotov čin. Ako joj sad kažem da mi za 3 tjedna treba tjedan dana, a ludnica je sa poslom i završnim obračunima, neće reći ne, ali ću 3 tjedna gledati kiselu facu i lagano optuživačke poglede. Stoga bi se prije htjela informirati o tom članu zakona (ako kao takav postoji).
-
Mozes dobiti bolovanje za njegu clana obitelji, ne mora imati veze s kolektivnim ugovorom. Kao i za dijete, tako i za muza, s tim da je mislim propisan broj dana. Trebas se raspitati kod njegovog i svog doktora.
Mozda ima nesto i u zakonu o radu.
-
Pogledaj si zakon o zdravstvenom osiguranju nn br:94 od 30.10.2001 pod naknada plaće čl 23 i 26
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2001/1587.htm
-
Najbolje ti je nazvati svoju doktoricu opće prakse i pitati ju za taksvu vrstu bolovanja! Ali ja mislim da imaš pravo.
8)
-
Upravo sam mislila nazvati svoju doktoricu opće prakse. Hvala vam cure!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma