Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 103

Tema: Curenje plodne vode

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Curenje plodne vode

Možda samo panika...trudna sam 30 tjedana. Na poslu sam , bila sam na Wc i oko pola sata kasnije skužila sam da mi je uložak mokar ( podosta) a i gačice...moguće da mi je mokraća, moguće da paničarim.Beba je dosta nisko, i osječam ga da se miće ! Help! Da odem giniću ili da ne paničarim?

pepic

Početno

Ne bih te htjela uspaničit, ali mislim da bi se trebala hitno pokupit sa posla i ako ne radi tvoj dr na hitnu, bar bih ja to napravila, ako si sigurna da se nisi popiškila idi. bolje da ti kaže ''kog vraga si došla nego što nisi na vrijeme došla''. Trči... i javi se

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Svakako odi na pregled iako nekad ni oni ne skuže da je došlo do curenja plodne vode. Ako treba inzistiraj na uzv jer se tamo vidi da li ima dovoljno plodne vode.
    Sretno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se u nedjelju ujutro probudila mokra. bila sam skoro pa sigurna da sam se pomokrila u snu, ali stvarno je preriskantno nagadjati takve stvari - otisla sam na hitnu.
    i bila je mokraca. ali mi je ginic rekao da, ako mi se opet to dogodi, nema mi druge nego opet na hitnu, nikad ne mozes biti potpuno siguran.

i mali savjet, odmah stavi neku krpu ili rucnik u gacice (ne ulozak, on previse upija) i hodaj naokolo pola sata. ako je krpa nakon toga suha, najvjerojatnije nije plodna voda

Nile

Početno

Isto sam i ja mislila kad mi je ulozak bio mokar...idi ti kod doktora i neka te pregledaju ultrazvucno. Drzim fige da je sve ok

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

[idem sada pa se javim

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je ginic savjetovao plivanje ...32 tj...zbilja se lakse krecem u vodi...ali imam takav strah da kada bi mi vodenjak pukao nebi ni skuzila...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Sve je ok, malo smo se popiškili...e sramoto..

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam u 32. tjednu isto zakljucila da mi je procurilo malo plodne vode, tj. da se dogodilo visoko prsnuce vodenjaka... moj me doktor cim sam ga nazvala poslao u Petrovu, ali srecom nije bilo nista (vjerojatno se radilo o pojacanom iscjetku, jer sada (40+4) imam problem s zadrzavanjem urina, i to definitivno nije isto)...
    inace, jos je jedna zimska zavrsila u bolnici nesto kasnije s istom idejom - kako smo obje bile na istom trudnickom tecaju u domu zdravlja, vjerojatno smo do zakljucka dosle jer je patronazna ondje spominjala opasnost od visokog prsnuca vodenjaka...

inace, postoje ulosci koji indiciraju plodnu vodu. no, nisam ih uspjela pronaci u dosta apoteka, tako da izgleda nisu neko uobicajeno pomagalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoje i kostaju 70 kuna komad.
    medjutim, doktori ih ne preporucuju jer ne daju bas sigurne rezultate.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni je prvi glas o tome bio od doktora koji me tada pregledao u Petrovoj... inace, zbilja sam prekopala pol grada i nis, u dijelu apoteka su me gledali :? . jedna me teta cak pitala: 'mislite indikator za plodne dane?' - a ja stojim pred njom (pult je bio nizak) s trbuhom do zuba

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U prvoj trudnoći mi je curila plodna voda a doc me uvjeravao da sam luda. Ispalo je da sam bia u pravu.
    U drugoj trudnoći mi je pukao vodenjak i nisam ni skužila i doc opet paljbu da kako nisam primjetila da mi je pukao vodenjak.

I sad ti budi pametan
    Zato svaki put kad sumnjamo treba provjeriti - i nije sramota

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Curenje plodne vode

Uloške koje spominjete distribuira tvrka NIHON. Imaju svoju internet adresu. Ja sam ih nazvala na telefon i oni su mi rekli koje sve apoteke u Splitu imaju uloške (dosta apoteka). Istina je da koštaju 60,00 kn komad.
    Ja se isto borim sa tom idejom curenja plodne vode jer imam samo ujutro iscjedak već par dana. Da se radi o plodnoj vodi mislim da bi curilo non stop - to se ja tješim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, ako brinete da je plodna voda, stvarno napravite ono s krpom/ rucnikom.
    mozda vam zvuci primitivno, ali tako u bolnici provjeravaju da li vam curi, i meni su tako, a i rekli su mi ako cu opet sumnjati, prvo stavit krpetinu u gace, prohodat tih pola sata, pa se smirit ako je krpa suha.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam pitala u bolnici kako znam da mi je puko vodenjak i rekli su mi da ću sigurno znat
    kad ono ja na pregledu i forsala ih da pogledaj što mi to kapa već 2 tjedna
    (kad bi sjela par kapljica il kad bi se naprezala)
    ženska kopa kopa po meni i kaže IDEMO U BOX
    a to bila plodna voda
    nedovoljno i za rućnik i za uložak

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bodycreator prvotno napisa
    ja sam pitala u bolnici kako znam da mi je puko vodenjak i rekli su mi da ću sigurno znat
    kad ono ja na pregledu i forsala ih da pogledaj što mi to kapa već 2 tjedna
    (kad bi sjela par kapljica il kad bi se naprezala)
    ženska kopa kopa po meni i kaže IDEMO U BOX
    a to bila plodna voda
    nedovoljno i za rućnik i za uložak
    ..ajme...a ja ocekivala da to ko bujica...kad krene,nema kraja...
    ..a koliko dugo se smije biti bez plodne vode?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze iscuriti odjednom, a moze i curkati neko vrijeme (ali nisam bas sigurna da moze curkati 2 tjedna :/ , jesi 100% sigurna da je to bila plodna voda, bas su ti tako rekli?)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tako mi je kapalo 2 tjedna al stvrano pomalo
    da sam metnula uložak bio bi mokar za 4 dana

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo meni jutros nešto dva puta procurilo kao da je iscjedak, ali je nekako vodenast. Poslije toga sve normalno...
    U petak sam naručena na pregled, imam li se razloga zabrinjavati ili je to samo iscjedak pa je sada malo pojačan :?
    Trenutačno sam na 34+2

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

isto sam imala problem s 'jutarnjim iscjetkom', za kojeg sam sumnjala da je pl.voda.. doktor kaže da je trudnicama iscjedak u većini slučajeva pojačan..... :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jucer opet hodala s rucnikom medju nogama, ali bio je samo iscjedak

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nemojte se brinuti za to curkanje (ako ste u terminu), ako i je plodna voda ona se obnavlja. Može curkati danima.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala Eci,
    poslije ovih prica gore pomislila sam da makem ulozak i pratim boju na gacicama

By the way, za danas!

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Može li mi netko reći u kojoj mjeri je normalno to curenje plodne vode?
    Jučer mi je toliko procurilo da je probilo uložak,gaćice i trenerku.Danas sam promijenila 3 dnevna uloška.U 26.sam tjednu.Iscjedak je bez boje,mirisa i proziran.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    Jučer mi je toliko procurilo da je probilo uložak,gaćice i trenerku.Danas sam promijenila 3 dnevna uloška.U 26.sam tjednu.Iscjedak je bez boje,mirisa i proziran.
    pa cuj, ja bi na tvom mjestu svakako odjurila do ginekologa jer i da je 'normalno' (koliko znam, plodna voda uopce ne bi smjela curiti, osim pred porod) da postoji neka kolicina koja *smije* 'otici', ukoliko ti se smocilo sve do trenerke to ne moze biti dobro. osim ako to nije plodna voda vec mokraca...

dicky

Početno

meni je u prvoj trudnoći pred porod nakon što mi je otišao onaj "čep" sa vodenjaka lagano kapalo i curkalo i nisam imala pojma da je to plodna voda i kad sam došla napregled dr me pitao pa jel ja znam da mi curi plodna voda??? :shock: :shock:

da moram u rodilište :shock: nisam imala pojma i imala sam blage trudove u donjem dijelu trbuha a ja čekala da me uhvati u leđima
    nisam imala pojma mislim da ću sada znati više..

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sada sam se još nešto sjetila. Plodna voda je malo ljepljiva pod prstima, mokraća nije.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne pojavljuje mi se više pa nisam išla dr.Bila sam dan dan prije toga kod njega pa se sve mislim da je to od njegovog pregleda reakcija.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    Nakon što se ovo gore ponovilo više puta ipak sam išla kod dr.koji je utvrdio da se ne radi o plodnoj vodi nego o gljivicama koje izazivaju tako
    velike vodenaste iscjedke.Dao mi je royazol vaginalete i lactogin kapsule pa me zanima što znate o toj kombinaciji ljekova i je li to možda malo previše kemije?[/code]

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U prvoj trudnoći bila sam cijela preplašena, što ako mi plodna voda bude curila a ja ne skužim. Imala sam obilan iscjedak zadnje tjedne i išla na wc provjeravati stalno. Ispostavilo se da su to gljivice (koje smo riješili geonistin vaginaletama). Onda nisam bila sigurna u sluzavi čep, je li ispao i što ako je... uglavnom dosta vremena sam provodila u kupaonici provjeravajući iscjetke Na porod sam došla sa trudovima i tamo mi je izašao čep, a doktor je probio plodnu vodu.
    Opet me počela hvatati panika oko plodne vode i baš mi je super taj savjet sa krpom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i mene sa tim problemom,od jutros sam primijetila da mi nesto curi,onda sam skinuna gacice i pustila da se osuse,kad se osusilo tamo gdje je iscjedak bio ostalo je bijelo kao krec a ono ostalo se samo osusilo i moglo se vidjeti da je bilo mokro,onda sam stavila dnevni isto tako,iscjedak bijeli a oko njega opet mokro!Sad sam evo skinula ulozak i stavila bijeli kuhijnski papir mislim da cu na njemu naj bolje vidjeti jel voda ili nesto drugo,usla sam juce u 34 sedmicu,nemam nikakvih drugih bolova i sve te flekice od jutos su velicine kasike obicne...al ja detaljno opisujem sta mislite o tome???

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja mislim da je to pojačani iscjedak koji je normalan u ovim tj. Tak je i meni i to curne obično ujutro, popodne ga ne primječujem.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Curenje plodne vode

Citiraj ncimpric prvotno napisa
    Možda samo panika...trudna sam 30 tjedana. Na poslu sam , bila sam na Wc i oko pola sata kasnije skužila sam da mi je uložak mokar ( podosta) a i gačice...moguće da mi je mokraća, moguće da paničarim.Beba je dosta nisko, i osječam ga da se miće ! Help! Da odem giniću ili da ne paničarim?
    Ako te to može utješiti, u ljekarnama ima za kupiti posebne uloške koji "detektiraju" curenje plodne vode. Tako možeš biti sigurnija. Ne mogu se sjetiti kako se točno zovu i koja im je cijena jer sam na godišnjem, ali ako te interesira, mogu nazvati u ljekarnu da mi cure kažu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

disa, identična stvar, samo što sam ja u 38.tj.
    u petak idem na pregled pa ću pitati o čemu je točno riječ

za opis

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hajde pitaj pa mi javi,jmeni je danas bilo jos malo i sad ga vise nema,ustvari ima iscjedak,ali za ovo znam da je iscjedak jer je bijelo

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u ljekarnama ima za kupiti posebne uloške koji "detektiraju" curenje plodne vode
    :shock: nisam znala za ovo.....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

rekoše da je to uobičajeni iscjedak, koji može biti različite gustoće
    prirodno je da ga u zadnjim tjednima ima više
    bitno da nije intenzivnog mirisa i da ipak nije preobilan
    dakle, ništa novo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ah tako,pa dobro,valjda je normalno,i ja cu sledeci utorak na pregled pa vidjet cemo,a ti kad planiras ici roditi

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Termin mi je 11.07., ali s obzirom da se onaj iscjedak danas pretvorio u blago rozi (+našla mali krvavi ugrušak na ulošku), a i kontrakcije moje uobičajene su jače i bolnije... tko zna, tko zna...
    navijam za neki skoriji datum

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima li sta novo?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, od jutra do sada sam dobila nove strije oko pupka
    a sve ostalo se smirilo, i kontrakcije i iscjedak... kao da neću još mjesec dana; a mali se riće i štuca kao da ga se sve ovo ne tiče

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uh,ja sam od jutros malo cistila pa ribala tepih u dnevnoj i poslije dobila konakcije i iscjedak i male grceve u stomaku :/ a strija hvala bogu JOS nema,ali imam ja jos.Sad moram malo u horizontalu jer se i moj mali nesto uzvrtio,nesto mi je aktivniji nego inace,valjda sto sam ribala tebi puno srece sa tvojim stijama i bebicom.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne želim nikoga plašiti, ali ako imalo sumnjate da vam curi plodna voda, nemojte čekati do redovnog pregleda već odite odmah. Nije se za igrat.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kako sam prestrašena svih mogučih simptoma mislim da sam možda sad i umislila da mi curi plodna voda. Tek sam 13 + 3-4 ali eto danas je neki "freak out" dan.
    Pijem dosta tekučine pa zato i mokrim puno, ali danas kad god se obrišem papirom (mimo mokrenja) pored nekog oskudnog iscjedka koji imam, papir bude lagano na dodir vlažan, površine jagodice prsta. Do sad nisam imala dane da me ovako neki strah hvata pa nisam primječivala količinu vlažnosti papira ali me zanima koliko je normalno da papir uvijek bude na dodir malo vlažan nakon brisanja (ne nakon mokraće)???

I da li je uopče glupo misliti da u 13 tjednu može curiti plodna voda?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    I da li je uopče glupo misliti da u 13 tjednu može curiti plodna voda?
    Nije glupo misliti, plodna voda može curiti bilo kada i naravno da onda treba intervenirati. Ne bi bilo dobro, pogotovo u ranoj trudnoći.
    Ali, mogu ti reći iz vlastitog iskustva. Iz mene stalno "curi". Sad sam 18 tj.. Mokra sam i moram nositi dnevni uložak. Ali, to je tekućina koja je svjetlo bijele boje (poput jako razrijeđenog mlijeka). I kao takva normalna je u trudnoći. Probaj malo "uhvatiti" na prst da vidiš kakva je tvoja. Plodna voda bi morala biti bistra i zato je često zamijene s urinom.
    Ja vjerujem da je i tebi to iscjedak iz rodnice.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Roza ,ne curi ti voda.Bježi sa ove teme.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    ovo sam ti i ja mislila reći, no poznavajući sebe i da sam u sličnoj situaciji radila bi isto što i ti - istraživala, iščitavala, provjeravala, pa mi bilo malo licemjerno to napisati....uh kad bih mogla isključit mozak, poslat ga na pašu :/

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E baš si me nasmijala. A valjda jesam paranoična. Sad sam šetala po kući sa pamučnom maramicom u gačicama i ništa na njoj. Izgleda da nije voda. Hvala vam cure, a valjda sam morala jedan dan totalno puknut, i izgleda da je danas taj dan. Nema što mi nije! Zvala sam gin. i žena če radi mene s godišnjeg doč u Četvrtak u ordinaciju samo da me pogleda, jer je čula da sam isprepadana. Do sutra ću se valjda unormalit

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Normalno je da si paranoićna.To iz tebe govori PTSP.
    Ovo je nova trudnoća i nova prića,sve je dobro.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Normalno je da si paranoićna.To iz tebe govori PTSP.
    Ovo je nova trudnoća i nova prića,sve je dobro.
    tebe bi valjalo imat doma...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •