Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 103

Tema: Curenje plodne vode

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eto mene s mojim PTSPom nazad.
    Ne znam jel to plodna voda i iskreno se nadam da nije, ali evo simptoma:
    Gačice nisu ni mokre ni vlažne na dodir, ali kao da se nekakva vlaga kondenzirala pa se isto ima taj neki vlažni feeling, koji međutim baš ne ostaje na prstima, dakle nije ono da je mokro pa kad prođem da su mi prsti mokri. Mislim da nije mokrača, jer kad se obrišem papirom nekad je apsolutno suh a nekad ima nešto mljekasto sjajno po sebi. Pošto me taj vlažni "sensation" užasno plaši, zanima me kakav je to feeling kad vam zaista curi voda? Jel se te gačice smokre toliko da stvarno djeluje da je mokro?

Nemojte me cure sad špotat, imam takve panic attacks zadnjih dana, zatupila sam da mi curi voda a ne želim zvati doktoricu jer ako slučajno nije plodna voda a ona vidi da sam ja pod nekim stresom, odma če me strpat u Petrovu a onda tek sljedi pravi nightmare!

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

RozaGroza nemam ti sta pametnije reci od OPUSTI SE.
    Da je plodna voda to bi ipak bilo konkretnije od tog vlaznog osecaja, to ipak mora namociti gace....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kole hvala draga! Kako si ti? Kako podstanarkica??
    Ja eto kopala i kopala i našla u jednoj apoteci te uloške koji pokazuju jel plodna voda ili nije,mm ih je sad donjeo...za nekoliko sati vam javim rezultat. Nadam se da nije...a ako nije, e onda me možete popljuvat što paničarim

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A sigurno cemo te popljuvati
    Ja sam super mala divlja.....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma nije, al stvarno si u panici ( nazalost to je normalno i nimalo za pljuvanje u tvojoj situaciji ), al bas da bi tak slabo curkalo sumnjam. jedna moja frendica je rodila sa nekih 24 tjedna, par dana prije se probudila skroz u vodi... isto je nazalost zavrsilo ko kod tebe.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Ja eto kopala i kopala i našla u jednoj apoteci te uloške koji pokazuju jel plodna voda ili nije,mm ih je sad donjeo...za nekoliko sati vam javim rezultat. Nadam se da nije...a ako nije, e onda me možete popljuvat što paničarim
    Ja znam da nije voda.
    Jedinu vodu koju ćeš ti vidjeti je ona kad te induciraju jel si prenjela .
    Roza,sve bu super.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sirius

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I mene plaši to curenje plodne vode jer je kad sam ležala u bolnici u prvoj trudnoći samnom bila cura koja je izgubila skoro svu vodu, a da uopće nije skužila. A iskreno- ni ja uopće nisam skužila kad mi je na prvom porodu puknuo vodenjak jer je to tako polagano curkalo da je bilo neprimjetno.

Daj pliz reci kako se zovu ti ulošci i koliko koštaju? I koliko ih je u paketu? Ja si moram kupiti ih prije poroda jer me panično strah da ne odem prije reda u rodilište, a to bi mi se moglo dogoditi jedino ako opet ne budem sigurna da li je puknuo vodenjak ili nije.

A Roza, ja sam uvjerena da je sve ok kod tebe! Vidjela sam da si uzela od Roda onaj aparat što mjeri otkucaje srca, pa i po tome možeš vidjeti da je sa bebom (a time i sa plodnom vodom) sve ok

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh Sirius
    Dobila sam tih 5 uložaka u paketu, i napravila 1, naravno da se pojavila neka bljeda bljeda plavičasta mrlja, navodno ako se pojavi baš modra znači da je plodna voda. Hodala sam s krpom, nema ni kapi na njoj, ali eto, glupa kakva sam, čula sam se i sa doktoricom u Dubrovniku (koja nije zabrinuta i vjeruje da nije plodna voda) i sa svojom dok ovdje u Zagrebu, ona me je odmah naručila u 8.30 ujutro u Petrovu na faking pregled, da vidje jel voda ili nije. Naravno da sam se prepala...ali nekako vjerujem da če sve biti OK...a strah me hebiga PTSP...

Javim vam sutra cure, vibrajte za nas

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ninči zovu se Al-sense, nabavila sam ih u Zagrebu Draškovičeva 3 apoteka alegra. Kupiš neki VitaMam proizvod i dobiješ ih gratis. Ima ih 5 u kutiji, ja sam iskoristila samo 1, sve ostale smo mm i ja kao provu ili popišali ili smočili

Kad sam kapnula običnu vodu totalno se pomodrilo, a ovaj koji sam ja držala svega sat-dva ima neku svijetlo svijetlo plavičastu mrljicu...iskreno se nadam da to ne znači plodna voda!

Vidjet ču, i javim vam....

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Rozica, razumijem da ti je panika. ALI bit će sve ok.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma bit će to sve u redu!

I super da te dr. naručila ujutro na pregled jer drugačije ne bi bila mirna!

Svakako nam javi kako je prošlo!

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

RozaGroza sve je u redu, jel da?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure ja na kraju ne idem na pretragu! Odlučila sam to nakon suhog dana jučer i suhe noći. Zvala sam svoju gin iz dbk-a koja je rekla da ja sad lijepo preležim vikend i vidim kako-što, i ako se ništa ne bude pojavljivalo, e onda vjerovatno nije ništa. Mislim da bi me neka doktorska pretraga u Petrovoj samo izfrikirala i eventualno još i izazvala neke loše stvari, pošto vjerujem da mnoge znate moje osječaje napsram doktora i bolnica.

Ležim i nadam se da je sve OK, a Špirek me lupka i cupka, pa mi je milo oko srca

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Super, to ti je odlicna odluka. Uzivaj

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Rozita i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pitam za isprepadanu prijateljicu (36+5):
    je li morao iscuriti čep da može curiti voda? pretpostavljam da ne, ali ipak pitam.
    a što se može dogoditi ako stvarno curka voda a ne odeš doktoru? infekcija neka?
    jel se vidi da curka na vaginalnom pregledu ili mora na UZV?

hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa ak je stvarno isprepadana i skoro u terminu onda bolje da ode do bolnice. ak je puko vodenjak uskoro ce rodit, moze doc do infekcije. jel stalno curka pomalo ili? meni se u zadnje vrijeme znalo desit da npr. kad kihnem - fakat se upiskim - prosli put kod sveki mi i na traperice otislo , pa sam se i ja znala prepast da nije vodenjak jer uopce nisam osjetila od kud je izletilo. al ak je samo u jednom navratu bilo i mozda naporu, aposlije stalno mozda se i frendica upiskila .

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

poslije stalo sam htjela napisat. ak bas curka skuzit ce oni i na vaginalnom, a vjrojatno ju slat i na uzv da vide kolko je iscurkalo...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a eto, ona je veliki paničar, a opet, u trudnoći smo sve takve, ili? nisam bila niš' bolja ja bi rekla da je pojačan iscjedak ili je malo urina, ali tko će znati. pretpostavljam da je najbolje da ode pregledati. hvala mihim

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

, i ja panicarka.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je moja doktorica rekla da stavim debeli komad neke tamnije pamučne tkanine dole i malo hodam, nekih 15-30 minuta, ako baš vidim da je nekakva voda se upila o tkaninu a ne običan iscjedak onda je dobro poč na pregled.

Nemoj da kupuje one uloške koji kao detektiraju plodnu vodu, totalno bezveze, i meni i mužu bilo pozitivno na vodu - malo smo ih testirali

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, ja u 23 tjednu.
    jučer došla s posla i išla na wc.a kad tamo gaćice mokre! prepala se, obukla suhe i za 2 min, gaćice opet mokre.
    stavila treće i otišla na hitnu.
    tamo me preglaedali dvoje doktora i oba su mišljenja da nije plodna voda.
    mene totalna frka jer nemam osjećaj baš da sam piškila bez kontrole i to vodeno, bez mirisa utina i možda je bio neki ludi iscjedak jer mislim da imam nešto gljivica po laganim osjećaju peckanja dole...
    krpa koju sam nosila u bolinici bila je suha a i od sinoć nenan mokrih gaćica pa se tješim da nije valjda???

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mrva, provaj staviti komad tkanine, sjedni i dobro se nakašlji. Moja doktorica govori ako curka da bi nakon kašljanja morala tkanina biti mokra. Ali ako i jest mokra to opet nije znak da je plodna voda, nego da bi eventualno bilo dobro proči na tu pretragu pomoču koje se ustanovi dal je plodna voda il ne.

Jesu ti radili ikakve pretrage? To je nešto kao uzimanje brisa, lagano ti sa onim štapičem pobrišu rodnicu i nakon par sati se zna jel voda il ne.

Ali, potšo ja svako 2 tjedna imam svoju fazu "curenja plodne vode" evo i danas je početak ovotjedne, čitam puno o tome i skužila sam da cure često uopče ne skuže da im mjehur popušta, il kako si rekla od gljivica imaju neki dosta vodenskati iscjedak, a neke kojima je i curkala govore da je curkala po par tjedana/mjeseci svako malo, pa bi stalo. Također ti savjetujem pretragu krvi CRP koja pokazuje znakove ikakvih upala, ja to vadim svaki tjedan, jer sam paranoična

E da, i nemoj se živcirat, ako je stalo super, i najvjerovatnije nije plodna voda.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mrva, provaj staviti komad tkanine, sjedni i dobro se nakašlji. Moja doktorica govori ako curka da bi nakon kašljanja morala tkanina biti mokra. Ali ako i jest mokra to opet nije znak da je plodna voda, nego da bi eventualno bilo dobro proči na tu pretragu pomoču koje se ustanovi dal je plodna voda il ne.

Jesu ti radili ikakve pretrage? To je nešto kao uzimanje brisa, lagano ti sa onim štapičem pobrišu rodnicu i nakon par sati se zna jel voda il ne.

Ali, potšo ja svako 2 tjedna imam svoju fazu "curenja plodne vode" evo i danas je početak ovotjedne, čitam puno o tome i skužila sam da cure često uopče ne skuže da im mjehur popušta, il kako si rekla od gljivica imaju neki dosta vodenskati iscjedak, a neke kojima je i curkala govore da je curkala po par tjedana/mjeseci svako malo, pa bi stalo. Također ti savjetujem pretragu krvi CRP koja pokazuje znakove ikakvih upala, ja to vadim svaki tjedan, jer sam paranoična

E da, i nemoj se živcirat, ako je stalo super, i najvjerovatnije nije plodna voda.
    vadili mi krv i urin i rekli da su nalazi uredni.valjda je to to na šta ti misliš.
    zasad nije mokro, al evo sad sam piškila i sad kad je prazan mjehur idem se probat nakašljat, iako tamo su me sinoć tražili da kašljem dok sam bila na stolu valjda iz tog razloga...
    hvala puno, sam neka ja piškim nego da je plodna...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Probaj pitati u apoteci za test na plodnu vodu. Nalikuje na običan uložak, samo ovaj u doticaju sa plodnom vodom promijeni boju. (Imali su ga zimus u apoteci preko puta bolnice SD).

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Grom, Roza u postu iznad piše baš o tim ulošcima. Oni mijenjaju boju na sve živo. Ne isplati ih se baš kupiti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Grom, Roza u postu iznad piše baš o tim ulošcima. Oni mijenjaju boju na sve živo. Ne isplati ih se baš kupiti.
    Iskreno savjetujem ako vam baš ne curi očito nego je "paranoja" kao što je bila kod mene, ne kupujte te uloške jer reagiraju na sve živo, znoj, eventualno vodu koja je ostala u vagini nakon tuširanja, sve živo...i samo se sfrikirate. Meni je poplavio prije 3-4 tjedna, nakon toga sam bila na pregledu i sve i uspostavilo se da ipak ne curi

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sorry , nisam pažljivo čitala gornje postove. Ali mene (bebu) su ti ulošci spasili - nakon što su me svi u bolnici uvjeravali da sam inkontinentna temeljem testa sa krpom , (Kittrich je navodno nepouzdan tako rano u trudnoći) i da mogu kući, oni su jedini pokazali da se ne radi o urinu. AFI je bio 6. Rodila sam 3 dana kasnije (s 33+0)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne mogu vjerovat da su ti u bolnici dali test s krpom?!?!?! Pa zašto ti nisu napravili pretragu da sigurno utvrde? Uf naši doktori

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ne mogu vjerovat da su ti u bolnici dali test s krpom?!?!?! Pa zašto ti nisu napravili pretragu da sigurno utvrde? Uf naši doktori
    pa i ja sam 2 sata hodala s pelenom med nagama..
    2 dana ništa ne curi ,aleluja

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mrva kako je? Ne curka više ništa?

A ja, kao i na vrhu ove stranice, vračam se na mjesto zločina sa par pitanja koja če vam se možda izgledat glupa, al please Look outside of the box

Ja nemam nikakvo očito curenje, tipa bude mi namočen uložak i to. Al ono što me mući jesto to da od stalnog ležanja ja se valjda malo dole i uznojim, pa osjetim kao nekakvu vlagu u međunožju, nije mokro, al uložak kad ga u prvih par sekundi dirnem bude kao oznojan, osjeti se vlaga, kad ga naslonim na obraz nije baš vlažan, nego nešto između vlažnosti i suhoče, ispipam ga cijelog naravno. Nemam iscjedaka osim nakon stolice mlječno bijeli, al kad se ponekad brišem dole, znate ono "za provjeru", bude mi nekad lagano mokar toaletni papir, kao da su 3-4 kaplje nečega bile u rodnici, to je onako prozirno bjelkaste boje, i sjaji se, zeru kremasto na dodir, a nekad bude samo vlažno i sjajno. Ne bude toga puno, možda ostane trag 2-3 par cm-a na papiru.

Mene zanima dal se vi znojite dole, i ako nema onog nekog očitog curenja tipa namočen uložak i gačice, dal ovo moje svejedno može bit plodna voda? Znam da je iscjedak normalan u trudnoči, al ja ga stvarno nemam baš zadnjih mjeseci, pa kad se ovo pojavi lagano me sfrikira.

Molim one koje bi me najrađe poslale u neku stvar da to ne učine

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma, ja mislim da ti je to normalno. Ja sam u obje T šetala s ulošcima( ne dnevnim) jer sam svašta vidjela. Ok, imala sam oba puta hematome, pa me bilo frka. Uglavnom, osjećaj vlažnosti je bio stalan, malo od znoja, malo od iscjetka, malo od paranoje koja je normalna.
    Ajde se ti malo opusti pa uživaj što si došla do kraja čuvaj živce trebat će ti kad se bebonja rodi

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E....da se bar mogu opustit! Uh...ponekad se promislim: Da mi je imat surogat!!!

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Da mi je imat surogat!!!
    Eeee, to onda ne bi bilo to (Inače mislim da razloga za brigu nema. Voda se osjeti kao kad pobjegne mokraća a i može se potencirati recimo kašljem).
    Drži se.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Roza, ne znam može li to biti plodna voda...ali meni je tako cijelu ovu trudnoću (u prvoj mi nije bilo). Dolje mi sve bude mokro i par puta sam se stvarno uplašila jer baš da mi i trenerka bude mokra :/ Ali evo, jučer sam bila na pregledu i kažu da plodna voda stoji. Dakle, voda kod mene nije sigurno.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Roza, ne znam može li to biti plodna voda...ali meni je tako cijelu ovu trudnoću (u prvoj mi nije bilo). Dolje mi sve bude mokro i par puta sam se stvarno uplašila jer baš da mi i trenerka bude mokra :/
    I kod mene isto povremeno ovako. Ja sam si to protumačila da me beba nekad tako pristisne glavicom da izađe malo zaostale mokraće, a ponekad da je to malo jači iscjedak.
    Roza, još malo i glavna će ti briga biti pelene koje cure.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A evo malo se skulirala "plodna voda paranoja" javim se u vezi toga opet valjda početkom sljedečeg tjedna

Sad me strah što me mišek iznutra jako jako lupa, ustvari kao da me grebe laktima i rukama iznutra, na mahove bude jaaaaaaaaako bolno da zaista zajecam. Danas je jedno 5-6 puta baš navro tako se bolno komešat, ukenjala sam se u gače da nešto nije uredu. Ali onda čitam po netu dosta žena je imalo takve bebe koje su jednostavno nemilosrdne prema našim unutarnji organima. Nadam se da je dobro. Slušali smo mu srce na dopler, otkucaji između 120 i 140, to je valjda OK.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Otkucaji mu nisu OK, nego super!

Što se tiče lupanja- pa buni se frajer jer mu ponestaje mjesta u trbuhu Smirit će se on čim se navikne da je sad tako tijesno kako je i da tu ne može ništa

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

...pa osjetim kao nekakvu vlagu u međunožju, nije mokro, al uložak kad ga u prvih par sekundi dirnem bude kao oznojan, osjeti se vlaga, kad ga naslonim na obraz nije baš vlažan, nego nešto između vlažnosti i suhoče, ispipam ga cijelog naravno. Nemam iscjedaka osim nakon stolice mlječno bijeli, al kad se ponekad brišem dole, znate ono "za provjeru", bude mi nekad lagano mokar toaletni papir, kao da su 3-4 kaplje nečega bile u rodnici, to je onako prozirno bjelkaste boje, i sjaji se, zeru kremasto na dodir, a nekad bude samo vlažno i sjajno. Ne bude toga puno, možda ostane trag 2-3 par cm-a na papiru.
    Kod mene sve isto ak te to tješi . Samo kaj ja ne ležim, al kad mi je vruće se uznojim pa i na tom mjestu.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, roza, sve ok ne curi plodna.
    često sam dole vlažna, što od iscjetka, što od znoja, što mi malo urina pobjegne...to je sve normalno

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mrva super da je sve ok :D

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja u prvoj T pred sam kraj imala takav iscjedak, otišla naHitnu i ništa..sve super

sad sam imala isti takav 3 dana (uzimala vaginalete)..čim sam prestala sa vaginaletama prestaoi iscjeadk

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    postoje i kostaju 70 kuna komad.
    medjutim, doktori ih ne preporucuju jer ne daju bas sigurne rezultate.
    najbolje za utvrđivanje toga da li se radi o plodnoj vodi ili mokraći je mjerenje ph vrijednosti.

već sam jednom ovdje na forumu spominjala plastične rukavice koje sam dobila ovdje u de sa mjeračem ph vrijednosti na kažiprstu za mjerenje ph vrijednosti rodnice. koristi se prije svega da bi se izbjegao prerani porod uslijed infekcija koje kod mnogih žena u trudnoći prođu posve nezapažano, a kad se dođe na kontrolu kod ginekologa već može biti ponešto kasno, pogotovo ukoliko još k tome ginekolog ne provjeri ph rodnice.

druga im je svrha mjerenje, odnosno provjera radi li se o plodnoj vodi ili mokraći kada žena nije sigurna, a nalazi se kod kuće.

ph 3,8 (naračasta boja) = mokraća

ph > 5 (zeleno-plavo) = plodna voda

najsigurniji i najtočniji način za provjeru curi li nam ili ne plodna voda.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa
    pa i ja sam 2 sata hodala s pelenom med nagama..
    2 dana ništa ne curi ,aleluja
    ne kužim čemu se ovako mučiti...osim toga kod nekih trudnica (ne svih naravno!) curenje plodne vode može biti opasno, a kada nismo sigurne radi li se o plodnoj vodi.

zbog čega jednostavno ne pitate te svoje ginekologe da vam daju mjerače ph vrijednosti. jednostavno, brzo i pouzdano. osim toga oni bi se sami to po ps-u trebali sjetiti i dati to trudnicama posebno pred kraj trudnoće, ako ne već radi infekcija, onda barem radi plodne vode...

ovo za pelene među nogama čujem prvi puta...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj moia prvotno napisa
    zbog čega jednostavno ne pitate te svoje ginekologe da vam daju mjerače ph vrijednosti. jednostavno, brzo i pouzdano. osim toga oni bi se sami to po ps-u trebali sjetiti i dati to trudnicama posebno pred kraj trudnoće, ako ne već radi infekcija, onda barem radi plodne vode...

ovo za pelene među nogama čujem prvi puta...
    Možda stoga što to ovdje nije uobičajena praksa a samim time niti jednostavno. Meni su upravo na taj način ustanovili i "povjerovali" da je to zaista plodna voda, ali to nije uobičajeni postupak. Tako je čovjek koji ga je radio pozvan s drugog odjela tek nakon višednevnog natezanja.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    Možda stoga što to ovdje nije uobičajena praksa a samim time niti jednostavno. Meni su upravo na taj način ustanovili i "povjerovali" da je to zaista plodna voda, ali to nije uobičajeni postupak. Tako je čovjek koji ga je radio pozvan s drugog odjela tek nakon višednevnog natezanja.
    da točno, žao mi je, uvijek zaboravim da su kod nas vrlo često i najjednostavnije stvari i najjeftiniji postupci nešto extra....

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Seka je jutros primljena na patologiju trudnoće zbog puknutog vodenjaka. Potpuno je zatvorena, i ima samo sporadične lagane menstrualne bolove. Plodna voda curka sasvim polako, kad se podigne iz ležećeg/sjedećeg položaja. Pošto je kod nje nekakva komplikacija sa izračunom očekivanog termina (imala je jedno kratkotrajno lagano krvarenje u vrijeme menstruacije, i tek je slijedeće izostalo; na prvom ultrazvuku beba je umjesto 5. sedmice po mjerama već bila 8. sedmica stara, tako da ona predpostavlja da je beba začeta prije, i da krvarenje koje je imala nije bilo menstrualno) tako da ljekari smatraju da je prerano za porod, i ostavili su je na leženju. Ako je neko imao iskustva, kakve su procedure? Koliko su radi pustiti da curka prije nego počnu nešto raditi? Da li je praksa da se sačekaju prirodni trudovi, ili oni ipak poslije nekog roka induciraju? Uključili su joj antibiotike, a nisu joj savjetovali nikakve posebne mjere (tipa mirovanja ...).

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo me opet. Ako neko ima iskustva ili poznaje lično neki slučaj, jako bi mi značilo. Hvala

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hej Strobery, i ja za sestru da pitam, a možda ti odgovorim. Ona je isto u bolnici sa smunjom da curi plodna voda, dobiva antibiotike, mjere joj temperaturu i mora strogo ležati. Međutim ona je tek 24. tj. koliko dugo može tako curkati voda, koliko još može izvući vremena? zna li netko?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •