-
Pošto sam se ja kao luda raspitivala na sve strane (definitivno je lakše roditi sam nego očekivati da ti se neko drag porodi, još ako se nešto zakomplikuje ...) doznala sam da je sestra moje dobre prijateljice (šta je ovim sestrama, samo nas sekiraju
) imala isti slučaj sa visokom rupturom vodenjaka u 6. mjesecu trudnoće (ne znam koja je tačno sedmica bila) i da su je držali na antibioticima i terapiji do termina, i beba se sasvim normalno i prirodno rodila.
Moja seka je na antibioticima, rekli su joj da je beba OK, da je plodne vode još uvijek dovoljno, i dalje čekaju spontani razvoj situacije. Procjenili su da je beba 37/38 sedmicu, posteljica dovoljno zrela, tako da nas nije strah od prijevremenog poroda. Nadamo se najboljem.
-
Ja sam isto tako jednom pitala slicno za prijateljicu. Njoj je naime vodenak pukao u 18 sedmici, na spavanju, probudilo je i bilo je otislo dosta vode. Primili su je u bolnicu i citav taj dan i noc nisu poduzimali nista, vec se ujutro iscudjavali kako jos nije abortirala i kako to da nit krvari nit ima bolova. Onda je dosla druga dr i ukljucila joj infuziju i neku terapiju (ne sjeca se koju, bila je sva u soku, a vjerovatno antibiotike). Bebaca je rodila u terminu, sve pet. Istina, beba je bila nesto sitnija, ali nista zabrinjavajuce...
-
uf, ovo su dobra iskustva. pročitala sam ja na nekom njemačkom forumu da se kao često dogodi da beba malo pokida vodenjak, al da se to samo ponovo zatvori, da se ni ne skuži. ??? to mi je potpuno novo. isto tako sam pročitala da se voda nanovo stvara i da se može izgurati s ležanjem, ali su problem moguće infekcije.
a mojoj sestri izgleda ipak ne curi voda. hvala dragom bogu! ali toliko su joj različitih stvari rekli na raznim pregledima, da više ne znam šta da mislim - i to u Njemi... Slažem se Strobery, radije sam se brinula za sebe nego za nju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma