Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Menu za dojilje

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Menu za dojilje

Ja stvarno više nemam ideja što jesti! Dosta mi je juha i lešeg mesa. Šta zapravo treba izbjegavati, a šta mogu jesti? Nikom nije u cilju da mi oslabi imunitet sad kad je najbitnije. Ne mogu živjeti od Prenatala. I čokolade
    Moja baka je jela graha, jote i dojila. Koliko zapravo mi danas pretjerujemo?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tko pretjeruje?
    preporuke su da se smije jesti sve, u normalnim kolicinama. i grah, i zelje, i narance, i cokoladu, i luk, i sve ostalo.
    ako slucajno primijetis da bebi nesto ne pase, onda to izbacis.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa puno pretjerujemo
    gle jedi koliko toliko zdravo , neke bebe podnose sve, neke ne, prema bebinoj reakciji češ vidjeti

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam pazila dok A. nije napunio 2 mjeseca (nije imao grčeve, osim jedne epizode kad sam se najela kikirikija ). Postepeno sam povećavala količiine hrane (to se posebno odnosi na mahunarke, koje obožavam i jedem barem svaki drugi dan, i kelj). I zaključila da Andriji ništa ne smeta :D .

(jedino do dana današnjeg nisam ponovo pokušala jesti kikiriki, mislim da ni neću dok god dojim).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pred 2 tjedna jela sam 3 dana zaredom maneštricu sa grahom, kukuruzom itd. Ne moram vam ni pričati kako je to djelovalo na moje dijete. Pretjerala sam znam, ali šta ću kad sam se zaželjela toga. Mislim da se moram kontrolirati.

Ja sam za da se jede raznovrsno ali u umjerenim količinama. Naravno meni se dogode iznimke, al šta ću, taka sam.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Smetala mu je Cedevita i brokule i cvetača - par dana je doslovno urlao.
    Kad sam malo pripazila, znači ništa šta nadima, ne pre slano, ne agrumi postao je dobro dijete

Ostavila sam čokoladu sebi za gušt, a jela sam je svakodnevno i u trudnoći pa se vjerojatno navikao.. samo izbio mu je neki osip, može biti i od čokolade , al sam kupila Mustelu i nadam se da će bit ok

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ...
    ako slucajno primijetis da bebi nesto ne pase, onda to izbacis.
    Ovo je kod mene jos na nivou teorije, pa ne zamjerite ako je odgovor na pitanje preocigledan meni nije
    Ok, skuzis da bebi nesto ne pase, ali koliko vremena treba proci da se onda to makne iz mlijeka? Kako beba izdrzi do tada?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pojedeš malo, kod nas dvije trebalo bi cca 24 sata da reagira na hranu koja "otvara"

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam npr. sve jela, pa i grah.

evo nesto o nadimanju (plinovima) i hrani opcenio

One fairly common belief about breastfeeding is that if mothers eat foods that make her gassy, such as broccoli or cabbage, the baby will be gassy. Is this true? No. Gas from a mother's intestinal tract cannot pass into her blood and deposit itself into the breast for her baby to drink. However, when food is digested, some of the proteins do enter the blood and may then pass into a mother's milk. Some babies may be sensitive to a particular protein and react with gas and fussiness. If a baby has an obvious reaction every time a mother eats a certain food, she can eliminate that food from her diet, but it is important to remem-ber that, for most fussy and gassy babies, the problem stems from some source other than mother's milk. Allergic reactions to substances in mother's milk may also appear as skin, respiratory, and intestinal problems. When a family has a known history of an allergy to a specific food, mothers are advised to avoid that food during breastfeeding.

With all that said, the average nursing mother should feel free to eat whatever she likes and be assured that the vast majority of babies do not have any problems with food proteins.
    How Do Substances Enter Human Milk?
    http://www.llli.org/NB/NBMarApr05p44.html

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koliko treba vremena da se hrana koju jedem "pojavi" u mlijeku?

Ja sam pazila i nije bilo grčeva ni minute. Sad jedem polako sve ali do graha još nisam stigla... I šta je sa slatkim?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pola sata treba, to sam negdje pročitala.......sve se može jesti, ali u normalnim količinama......

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zumbi, razlicita hrana se razlicito dugo probavlja, a i ako je skombiniras razlicito, opet moze biti odstupanja od uobicajenog, onda ovisi i o pojedinom covjeku, netko ima brzu probavu, ... tako da je na pitanje "koliko hrani treba ... " jako tesko odgovoriti, sve ovisi o trenutno pojedenom i o pojedinoj osobi.

Ako vidis da dijete ima neku jaku reakciju, jednostavno pocnes zapisivati sto si tocno i kada pojela te kada se tocno pojavila reakcija. U pravilu ce se nakon par reakcija pokazati izvor problema. Do pojave reakcije jedes sve u normalnim kolicinama i ne zapisujes nista.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja isto tako čula za naranče da se ne smiju, tj agrumi, međutim obožavam naranče pa sam počela jednu dnevno jesti. Sad sam na 2 i to mi je dosta

A što se tiče graha,moram priznat da imam fobiju od njega. Tako bi se najela graha s kupusom, ili ti jote, da nemate pojma Jednostavno imam feeling da bi bilo svega da se najedem. Sjećam se epizode dok sam bila trudna. U 8.mj (ili ti kolovozu)poželila sam jotu i dogovorim se sa starom da ću nabavit namirnice a ona neka napravi za sve (naravno blijedo me gledala di jota u 8.mj ) I tako natukla se ja dva tanjura pojela i sljedeća 3 dana mi je bilo slabo, ali stvarno...Taj pritisak u stomaku...uh Kasnije sam probala samo s jednim napola napunjenim tanjurom i nije mi ni to pasalo. Tako da nekako od tada zazirem od graha. Sad se mislim da bih mogla probati par žlica hm

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

astralis, pa naravno da bi mogla probati
    ja jga edem bez ustezanja, naravno, umjereno, nemoj se sad prejedati

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Oprezno sa čokoladom - obične čokolade (mliječne) stvarno su krcate proteinima kravljeg mlijeka. Ako primjetiš kakav osip - skreši čokoladu, jedi onu crnu (ne mliječnu). Ja sam jela jaako puno čokolade i mali mi je postao teški atopičar - alergičan na kravlje mlijeko. Ne znam ima li veze ali da mogu vratiti vrijeme unazad ne bi ju jela opet.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e sad si me prepala drndalice..

ja sam stvarno čokoladni ovisnik i puno sam je i u trudnoći jela.
    primjetila sam ja opis al sam to pripisala prvo muževoj bradi pa se jadnik počeo svakodnevno brijati.
    pa centralnom grijanju i sad su mi radijatori puni posudica sa vodom i na kraju sam kupila stelatriu od mustele i osip je gotovo nestao u dva dana. gotovo. hmm..al izgleda da je stvarno problem u meni

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

primjetila sam osip

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •