Nemamo nekih iskustava s bolestima pa sam potpuno izgubljena. Trebam svaki i najmanji savjet.
Danas je povraćala. Nakon sat vremena sna probudila se i pojela pola banane. Malo mlijeka i čaja. Nakon toga samo spava. Neće piti ni jesti... :?
Nemamo nekih iskustava s bolestima pa sam potpuno izgubljena. Trebam svaki i najmanji savjet.
Danas je povraćala. Nakon sat vremena sna probudila se i pojela pola banane. Malo mlijeka i čaja. Nakon toga samo spava. Neće piti ni jesti... :?
Moze biti da je samo iscrpljena od bolesti. Ima li temperaturu? No, u svakom slucajuja bi sto prije pedijatru.Koliko je stara?
23 mjeseca. ima temperaturu.
Koliku temperaturu? Ja sam panicarka, uvijek si mislim bolje da odem doktoru, nego da krivo procijenim.
I Š. kada je bolestan uglavnom stalno pajki. Slabo i jede i pje. Do sada je jedan put bio ozbiljnije bolestan, a dva puta ga je napala temp. zbog zubića. Više ne paničarim, znam da je pospanac kada jeopd temp., što i nije loše, jer tako štedi ionako umoran organizam. Ali opreza nikada dosta. Prati simptome koje će imati. Čula sam da "vladaju" virusne temp., antibiotici neće pomoći, dovoljno je skidati temp., davati što više tekućine i pajkiti![]()
Mora piti, mjeri temperaturu, prati pelene? Ja bih ipak provjerila krv ako toliko spava.... naše spavanje nije završilo dobro, pa pušem i na hladno (ali bio je tek 7 tjedana bebač)
Jooj, mogu misliti kako ti je.
Moja R. je često bolesna, a ako neće jesti ni piti onda znam da je stvar ozbiljna. Često je povraćala jer joj se šlajm sljevao u želudac, pa ju je to iritiralo, ali bi joj bilo lakše nakon povraćanja. Isto tako je povraćala kad je imala 3 dnevnu groznicu, nakon čega se sva osula po cijelom tijelu. Dok je imala 3 dnevnu groznicu, bila je skroz ok, samo kad je temperatura rasla bila bi nervozna.
Kad je imala afte u ustima nije htjela niti jesti niti piti, popodne bi doslovce klonula, da smo se MM i ja toliko prepali da smo išli na hitnu na Zvijezdu, iako nam je dan prije naš pedijatar postavio dg: herpangina.
Uglavnom kod herpangine se preporučuje blago začinjena hrana, mlaki napitci, najbolje čaj od kamilice.
Drži se, daj maloj puno piti i stavljaj čepiće ili joj daj sirup.
Ako se imalo brineš ili bojiš, idi liječniku.
koliko mogu izdržati bez hrane? M. ima 2,5 godine, im trenutno upalu grla i afte. 3 dana nije ništa jela, samo pije čaj/vodu, i spava... Kad ne spava, vrišti, što mi je razumljivo, jer je boli, ali sam zabrinuta zbog hrane...
Evo da javim da smo danas dobro.Kad je dugo spavala bez hrane i tekućine, dala sam joj čaj od koprive na flašicu i dobro ga je primila. Kratko nakon toga dobila je apetit natrag i sve je krenulo na bolje. :D :D :D
tinkie winkie- ja bi već izgubila pamet da sam na tvojem mjestu. Znam da ponekad tijelo treba odmor čak i od hrane,ali mi se to čini dugo. To spavanje je čuvanje energije. Probaj i ti s nekim priprodnim čajevma. Sigurno postoji neki za apetit. Javim još jer ne znam na pamet.
Kaj kažu doktori?
Provjerila sam i piše da je baš čaj od koprive dobar za apetit. (ali mi ne kupujemo nego koristimo svježeg iz našeg "uzgoja").
od antibiotika još uz to ima i proljev.
nakon što se razbudila, cijelo je popodne revala i plakala da je bole usta, ležala na podu i nitko joj nije smio prići. Onda se sjetila bake, pa smo je njoj morali odvest, jer nam nije dala mira. Tamo je opet plakala jedno 2 h i onda se smirila, malo raziglara, i čak uspila nešto pojest. Jest da je čokolada i 5 tic tac bombonića, al je bar nešto htjela stavit u usta. Nakon toga je popila malo kakaa, pa je sad svimalakše. Sreća u nesreći je što na svaku bol koju osjeti u ustima, traži čaja ili vode... Afte su joj naprijed na zubima, desni su joj grozno otečene...
Bebibranka, drago mi je za tvoju curicu- :D , pokušat ću sutra s koprivom, mada sumnjam da će ga htjeti piti, morat ću pomiješati s još nekim čajem. Jel kopriva otvara ili zatvara?
od antibiotika još uz to ima i proljev.
nakon što se razbudila, cijelo je popodne revala i plakala da je bole usta, ležala na podu i nitko joj nije smio prići. Onda se sjetila bake, pa smo je njoj morali odvest, jer nam nije dala mira. Tamo je opet plakala jedno 2 h i onda se smirila, malo razigrala, i čak uspila nešto pojest. Jest da je čokolada i 5 tic tac bombonića, al je bar nešto htjela stavit u usta. Nakon toga je popila malo kakaa, pa je sad svima lakše. Sreća u nesreći je što na svaku bol koju osjeti u ustima, traži čaja ili vode... Afte su joj naprijed na zubima, desni su joj grozno otečene...
Bebibranka, drago mi je za tvoju curicu- :D , pokušat ću sutra s koprivom, mada sumnjam da će ga htjeti piti, morat ću pomiješati s još nekim čajem. Jel kopriva otvara ili zatvara?
Od koprive bi joj se samo moglo jače mokriti. I bolje da ga pije blažega, nek samo malo oboji vodu. Mi to pijemo češće pa smo svi naučeni na okus,ali nije ni malo loš. Samo ne šećeriti puno.
za koprivin čaj sam inače čula da je dobar jer "jača" organizam?!
Super je za krvnu sliku, pretpostavljam zeljezo :?
Drago mi je da su misici bolje :D
Vi'š ovo mi nije palo napamet... Inače sam joj prije znala kod prehladde kuhati kombinaciju koprive, sljezovog, lipinog, kamilice i nekog voćnog radi okusa i mirisa.red sonja prvotno napisa
Inače, danas je puuuno bolje, još uvijek se žali nda je bole usta, ali ne plače, i jela je dvaput juhu i jedan cijeli bioaktiv. Spavala je 4 h popodne, navečer je sama tražila juhice...
Vidi se da joj je bolje :D
da sto prije prodje.
A jeste li dobili onu tinkturu za afte?
Mozes joj u tu mjesavinu caja i malo kadulje ubacit, i meda.
Kadulja je prirodni atb, puno pomaze usnoj supljini, kad ima bilo kakav problem.
Samo nemoj puno, listic - dva, dosta je jaka.
nismo dobili tinkturu, nego sprej/raspršivač na bazi echinacee
Hvala z informaciju o kadulji. Svašta čovjek nauči.![]()