Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 132

Tema: Koji express lonac kupiti?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    thx cure!

Sad nesto ne kuzim za snicle na naglo i za saft te gulase. Kako to radite u ekspres loncu? U kojem trenutku zatvarate kod safta?
    Moze neki konkretan primjer? Pa da pobacam sve ostale lonce, ionako nemam mjesta u kuhinji.
    Šnicli- pobrašniš jednu stranu, zapečeš s obje, i to malo jače, skoro da pocrni, vjerojatno će ti se malo primiti i za dno (pazi na ne zagori, smanji palmen, ako treba), kad je zapečeno uliješ vode da ih pokriješ i zatvoriš lonac. Isto tako s većim komadom mesa (samo tu uliješ vode da bude 2-3 prsta) ili piletina , puretina, umočiš jednu stranu u brašno i jako zapečeš sa svih strana, podliješ vodom, zatvoriš i kuhaš. Kad skuhano, otvoriš i pustiš još malo da ispari voda.
    Saft- dinstaš luk, pa meso s lukom, dva-tri puta malo podljevaš (ovisi koliko dugo inače dinstaš), kad si prodinstala dodaš brašno, češnjak, krumpir ili rižu, uliješ vode koliko želiš, začiniš i zatvoriš lonac.
    Eto .

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Super! hvala

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure, znate li gdje kupiti Fisslerov lonac od 3 litre tu u Zgb?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupila lonac od BK www.bk.nl i pokusala skuhati i kao prvo nije mi opce profuckao

koliko dugo treba da lonac pocne fuckati

koliko jaku vatru treba staviti dok ne prokuha

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vi koje imate AMC ili Zepter, koji promjer imate? 20 ili 24 cm? I koji se više isplati?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam fissler i super mi je..

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jel znate gdje se moze kupiti rezervni cep tj. ono crno kroz koje pisti para - od Lagostine?
    Moj je otisao u nepoznatom pravcu (vjerojatno zabunom u smece)

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    Jel znate gdje se moze kupiti rezervni cep tj. ono crno kroz koje pisti para - od Lagostine?
    Moj je otisao u nepoznatom pravcu (vjerojatno zabunom u smece)
    ..a mi kao svadbeni poklon dobili l'agostinin express lonac ali,pazite-bez tog ventila... ...necu nis komentirat.sva sreća imali smo doma već jedan upravo isti takav pa smo jedno vrijeme mijenjali taj ventil s jednog na drugi-dok ga MM nije kupio,čini mi se u Italiji.
    ......neš' ti poklona.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mozda su ga i oni izgubili, a lonac im je zauzimao previse mjesta.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo curke, ja sam nova pa da se malo i ja ubacim. ja imam tefalov i prezadovoljna sam. da mi još samo naći tavicu sa express poklopcem, dušu dalo. možda netko zna gdje ima?

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja trebam u roku dva dana odlučiti, naći i kupiti express lonac (da ne nabrajam sad razloge) pa molim da mi se jave Slavonke i otkriju gdjeeeeee da to ovdje kupim (u obzir dolazi i Lagostina i Fissler pa čak i Tefal). Ako ima tko svježa iskustva - molim da ih podijeli sa mnom!

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Cure, zna li tko koliko košta taj Zepterov poklopac koji svaki lonac pretvara u ekspres lonac? Jel ima različitih promjera?
    Hvala

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možda bi bilo najbolje nazvati ured Zeptera, jer oni znaju mjenjati neke stvari. Ja sam davno kupila samo taj poklopac koji paše na 4 l lonac, ali znam da tih poklopaca više nema u prodaji , imaju nešto novo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sandy-l prvotno napisa
    Cure, zna li tko koliko košta taj Zepterov poklopac koji svaki lonac pretvara u ekspres lonac? Jel ima različitih promjera?
    Hvala
    Imaš promjere 20 i 24 cm Ja imam 20 cm i paše mi na 3 lonca.
    Koštao je 2000,00 kn

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i vrijedi svake kune

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja kažem

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo mene i tu s istim pitanjem, pošto se radi o expres loncima. cure jel neko zna di je FISSLER-ov servis u Zagrebu?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Spremam se na kupnju ekspres lonca, planiram ga koristiti uglavnom za kuhanje žitarica, eventualno grahorica i sličnih stvari što se duže kuhaju, povrće je i tak brzo gotovo i u običnom loncu.

E sad, vidim da se hvale uglavnom Fissler i Lagostina lonci. Zepter znam da je super, ali je preskup, pa izlazi iz razmatranja, a isto tako i WMF.
    Fissler je duplo skuplji od Lagostine, koliko vidim ima poklopac s vanjske strane što mi izgleda puno praktičnije, a Lagostina s unutarnje. Sjećam se da je i moja seka ekspres koji je imao unutra poklopac (možda baš takav Lagostina lonac) i bilo je dosta komplicirano izvaditi poklopac, posebno kad je vruć od kuhanja.
    Druga stvar, sjećam se da je bilo dosta glasno ono zviždanje i izbacivanje pare što me dosta smetalo. Mislim da je netko spomenuo da je Fissler ovdje u prednosti jer je puno tiši.

Jel mi može netko iz vlastitog iskustva reći nešto više o ovoj tematici? Thnx.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

trebam info i to što prije - gdje u zg ima za kupiti fissler pretis?
    a gdje lagostina?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lagostinu imaš u Konzumu super

meni se ne čini bučan a bome niti kompliciran, možda je tvoja sestra imala neku stariju liniju obzirom da se ova jako jednsotavno koristi, a poklopac se skida jednosavno,imaš na poklopcu ručku za otvaranje i to je to!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prije par godina sam kupila u Getrou Solingenov ekspres lonac, dušu dao - svaki dan u njemu kuham od tada!!! :D A cijena je bila ispod 300 kn

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

u intersparu imaju WMF lonce uz njihove naljepnice, pa si razmišljam uzeti express lonac (dala mi teta odmah 20 naljepnica). imaju od 6 litara i zanima me jel to dovoljno veliki lonac za skuhat nešto za 4 osobe?
    http://online-katalog.spar.at/progra...osti/#/page/13

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I mene zanima

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da je to dovoljno velik lonac, pa lonac je lonac, jel inače kuhaš za vas 4 u 6 l loncu? Nas je 5 + kuham za još 2 sa strane, pa je dovoljan i onaj ekspres od 4 l. Imam dva lonca; 4 i 6 l; kombiniram; u jednom krumpir, u drugom juha i tako...

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa nemam pojma, nisam nikada imala express lonac..ali sam iz procitanog tu dobila dojam da to nije kao i svaki drugi lonac..jer se puni samo 1/3 ili tako nesto..
    Ali imas pravo, i u tom slucaju (2L) je dovoljno

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa Vidi poruku
    u intersparu imaju WMF lonce uz njihove naljepnice, pa si razmišljam uzeti express lonac (dala mi teta odmah 20 naljepnica). imaju od 6 litara i zanima me jel to dovoljno veliki lonac za skuhat nešto za 4 osobe?
    cini mi se sasvim dovoljno...ja imam lonac od 7 l i kuham za nas petero, a uvijek bi se nasao jos koji pijat za putnika namjernika . Moj ima onu izbocinu do koje granice ga se smije maksimalno napuniti i kad kuham neka variva i grahorice pridrzavam se te granice, a kad recimo spremam meso u sugu treba mi puno manja zapremnina.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 01.11.2012. at 14:49

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da je to dovoljno velik lonac, pa lonac je lonac, jel inače kuhaš za vas 4 u 6 l loncu? Nas je 5 + kuham za još 2 sa strane, pa je dovoljan i onaj ekspres od 4 l. Imam dva lonca; 4 i 6 l; kombiniram; u jednom krumpir, u drugom juha i tako...
    sada kuham tako da imam za smrznuti, da ne moram nakuhavat kad dođem sa posla, već samo zagrijem odmrznuto. i za takvo kuhanje trebam velike lonce. ako je u expressu sve tako brzo onda neće trebati veliki.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nemam pojma, nisam nikada imala express lonac..ali sam iz procitanog tu dobila dojam da to nije kao i svaki drugi lonac..jer se puni samo 1/3 ili tako nesto..
    ovako i ja, zato sam i pitala je li 6 l dovoljno veliki lonac

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa Vidi poruku
    Da, dovoljan vam je i dobra je cijena u odnosu na kvalitetu (600 kn). Poklopac sa gumom je pouzdaniji, ali treba gumu prati i posebno održavati. Uh, kada se sjetim naših prvih aluminijskih...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam danas kupila lonac!!!
    berghoff eclipse, 6 litara, bio je na PRIVON prodaji za 699 kn (inače 1749 kn). kupila sam da zadnju minutu! kroz 2 tjedna bi ga trebala dobiti. zadnjih par dana sam koristila od svekrve fislerl od 4,5 l i super mi je...
    ovaj moj mi je super, jer nema dugačke ručke, već je sve okruglo, samo se nadam da nije kompliciran za korištenje

http://yoursmartkitchen.com/eclipse-...ressure-cooker - ovakav

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I jel netko kupio taj Intersparov lonac (tj. WMF)? Ovaj, dakle http://www.interspar.at/c/produkte/W...&searched=true !
    Ja se mislim, ali bih rado neku preporuku ili komentar nekoga tko ga ima.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Biti će sada u Intersparu Tefalov - Clipso Modulo 6L, za 899 kuna. To je od 2. 1. 2013 u knjižici sa kuponima.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja imam wmf-ov, i meni je super.
    Prvo mi se činio malim, kak je nas 4, ali sada kad kuham i nije.
    Čini mi se odličan, do sada sam kuhala razne juhe i variva u njemu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo uzeli taj wmf za bodove u Sparu, prosli tjedan. Kuhala sam 2x juhu, gotovo za 25 min.Ali nismo dobili nikakvu garanciju?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala!
    Još me zanima koliko je glasan taj WMF lonac, tj. jel tih?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Skroz tih..to neka te ne brine.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mene zanima taj lonac. Jel bolji tefalov ili ovaj koji sad nude u intersparu?

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I mene zanima taj lonac, planiram ga kupiti. Samo me zanima zasto konkretno tog modela nema na njihovoj stranici u ponudi? Tave, rucnici,poklopci su tamo ali lonca nigdje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je Lagostina ekspres lonac svojevremeno eksplodirao, nicim izazvan i otad sam ih prekrizila zauvijek. Fissler ima bolje sisteme ventila.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Fissler je odličan, imam njihov set lonaca i ekspresni već 11 godina, samo smo trebali promijeniti gumu prije dvije godine, preporučam.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je Lagostina ekspres lonac svojevremeno eksplodirao, nicim izazvan i otad sam ih prekrizila zauvijek.
    Isuse Bože! Je li netko stradao pritom?

Kako vam se slažu ekspres lonci sa staklokeramičkim pločama? Ova moja zeza kad koristim obično emajlirano posuđe i wok.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja gledam onaj tefalov iz interspara, pise da je za indukciju pa si mislim isprobati.
    Jel ima tko iskustva s njim, sto paziti prilikom kupovine? Meni je osim da radi na indukciju jako bitno da nema neko posebno odrzavanje nego da ga mogu samo baciti u sudjericu, nemam vremena ni volje za bilo kakve dodatne procedure ciscenja i njege...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Anastasia 30 prvotno napisa Vidi poruku
    I mene zanima taj lonac, planiram ga kupiti. Samo me zanima zasto konkretno tog modela nema na njihovoj stranici u ponudi? Tave, rucnici,poklopci su tamo ali lonca nigdje.
    Na onom letku gdje se lijepe naljepnice ga ima. Valjda je to dovoljno. Pitat cu u svome sparu pa javim.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I mojoj mami, bila sam dijete, ali i dan danas me prođe jeza kad se sjetim. Zato ga gledam sa sjetom i ne usudim ga se kupiti.
    Kao posljedicu mama je imala opekline 3. stupnja po rukama i licu i friško okrečenu kuću.

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je Lagostina ekspres lonac svojevremeno eksplodirao, nicim izazvan i otad sam ih prekrizila zauvijek. Fissler ima bolje sisteme ventila.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene nije nitko stradao, cak ni zid, jer je ventil izletio prihe nego se to sve skupa uopce zagrijalo skroz. Uglavnom iz lonca je sukljao stup vode i graha.
    Ako se dovro sjecam ja sam bez problema iskljucila sparet i zbrisala van dok se to ne umiri. Misli da bi bilo puno gore da se uspio skroz zagrijati.
    Al Lagostina je na crnoj listi otad. Taj lonac uopce nije bio ni star ni zapusten, skroz smo ga po uputama odrzavali, oko tri godine je imao. Nakon toga smo kupili Fisslera.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Draga Branka, ja sam prije skoro 2 godine kupila Metalčev express lonac i oduševljena sam! Doduše, platila sam ga 200KM što je otprilike 780kn, ali nisam se pokajala! Toliko je divan, kvalitetan i lagan za održavanje da ga moj mm hvali na sva usta čim god se spomene kuhanje. Gume su mu debele, 2 sam dobila, a što drugo reći kad za dvije godine nisam još imala potrebu da prvu promijenim. Uz to ima dodatak za kuhanje na pari, svoj stakleni poklopac i nijednom mi se nije začepio ili da sam morala nešto posebno s njim uraditi. Normalan je za čistiti, deeeeeebelo mu je dno tako da zadržava toplinu... ma stvarno smo se spasili s njim i isplatio je i na uštedi vremena i energije (bilo struje ili plina) svaku marku koju smo dali za njega. Od srca bih ga preporučila svakome! I prekjučer sam ga vidjela u Hadžićima (što su Sesvete Zagrebu-to su Hadžići Sarajevu) i dalje drži istu cijenu u trgovini- 204 KM - eto čak za 4 KM skuplji, hehe! Inače, proizvodi Metalac su se, barem ovdje u Bosni, pokazali izuzetno kvalitetnima.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inace, u hami je neki solingenov express 6l za 550kn, ide i na kartice, ide na indukciju ali... Poklopac se ne pere u sudjerici
    jel se kod ostalih poklopci peru u sudjerici? Ili je to standarno ogranicenje?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, ni kod wmf se poklopac i guma peru rucno.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, u hami je neki solingenov express 6l za 550kn, ide i na kartice, ide na indukciju ali... Poklopac se ne pere u sudjerici
    jel se kod ostalih poklopci peru u sudjerici? Ili je to standarno ogranicenje?
    I ja sam se nabrusila na ovaj. Zna li netko kakav je? Solingen je ipak neka firma, jelte...

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo uzeli taj wmf za bodove u Sparu, prosli tjedan. Kuhala sam 2x juhu, gotovo za 25 min.Ali nismo dobili nikakvu garanciju?
    Evo i ja sam ga uzela. Pitala sam za garanciju i rekli su mi da je dovoljno sačuvati račun. Garancija je dvije godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •