Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 132 od 132

Tema: Koji express lonac kupiti?

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo da i ja javim dojmove. Kupila sam onaj wmf-ov u intersparu. Jucer sam prvi put kuhala juhu,ispala je savrseno. 20 minuta kuhanja, junetina i piletina su se suer skuhali, povrce mekano, a juhica bistra. Trenutno sam skuhala grah, cekam da se smanji tlak pa ga otvorim. Uglavnom sam zadovoljna. Lagan je za rukovanje, u uputstvima sve pise, ok je za odravanje. Uglavnom, ja sam zadovoljna,vrijedi tih novaca. A i usteda je na vremenu.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Do kad je rok za kupnju, kraj sijecnja ili veljace? Jos dvojim naime. Javi za grah

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bodovi se sakupljaju do 25.02., a kuponi se mogu iskoristiti do 03.03. Grah je ispao super. Namočen večer prije, kuhao se 20 minuta od dizanja prstena. Inače se povrće i meso kuha 20 minuta, a riba i sokovi (?) 10 minuta na manjem pritisku. Ja sam prezadovoljna, u potrazi za receptima. U planu mi je kuhati kelj varivo, a jedan dan i junetinu narezanu na kockice, prodinstanu, na to cu krumpir, salicu vode... javim dojmove.
    Uglavnom mislim da je veličina ovog linca zadovoljavajuća za cetveročlanu obitelj.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma odlicno! Jos imam dakle vremena

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam isto kupila taj wmf. Kuhala sam dvaput juhu za sad i super je. Mene jedino mući što nisam uštedila zapravo ništa vremena. Dok se ugrijalo do potrebne temperature, trebalo je pola sata, juha se kuhala 15 munuta (bilo je sasvim dovoljno), a onda je trebalo još skoro 20 minuta dok sam ga mogla otvoriti, dok se tu prsteni vrate na mjesto. Sve skupa opet preko sat vremena i nisam baš sretna.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sat vremena za juhu u ekspres loncu?!? Ja sam danas kuhala pileću i to tako da sam ubacila komad od leđa u hladnu vodu i posolila. Kuhala 7,8minuta. Povrće sam dodala kasnije kad je tlak otpustio (nakon cca 10tak minuta) jer ako sve odmah ubacim raskuha mi se a onda mi nije fino. Prvo sam dodala mrkvu, celer i glavicu luka na 5 minuta i još 5 minuta za prokulice, brokulu. I zakuhala rezance za 5minuta. DAkle cca 35minuta. Dok se kost kuhala pripremila povrće i to je to.

Varivo kuham tako da sve ubacim unutra i kipi ravno 5 minuta i gasim plin. (Varivo, zelje, poriluk)

Grah varivo 10minuta, ako ga kuham duže raspadne se. Govedinu i junetinu 20min.

Super uštedim vrijeme uz dvoje male djece.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kuhala se meni juha 15 min, ali dok je zakuhalo, tj. dok su se pojavili ti prstenovi nakon kojih treba smanjiti vatru i onda kao počinje kuhanje, trebalo je pola sata i nakon kuhanja, lonac se ne može otvoriti dok se ti prstenovi ne povuku, a to opet traje i traje... Ne znam, možda ja nešto krivo radim, nije mi jasno.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lotta ali i tako stedis: plin ili struju. Meni je to glavni motiv za kupnju expr. lonca buduci da svaki dan kuham variva i juhe i puno plina trosim.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš promjere 20 i 24 cm Ja imam 20 cm i paše mi na 3 lonca.
    Koštao je 2000,00 kn
    2000kn za lonac?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja zakipim vodu u kuhalu, pa prelijem u expres lonac. Također, ako ti se žuri otvoriti lonac, stavi ga kod otvorenog prozora ili iznesi na terasu (tako ja radim) i polako otpuštam onaj gumb na ručki prema dolje, otvorim ga onda za 1-2 min.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zakipim vodu u kuhalu, pa prelijem u expres lonac. Također, ako ti se žuri otvoriti lonac, stavi ga kod otvorenog prozora ili iznesi na terasu (tako ja radim) i polako otpuštam onaj gumb na ručki prema dolje, otvorim ga onda za 1-2 min.

Pametno, pokušat ću to!

[B]Lucija Ellen[B], imaš pravo za plin/struju, ali vrijeme i nedostatak istoga mi je najgori neprijatelj!
    Ma, naći ćemo zajedničko riješenje, moj lonac i ja!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja svoj lonac već godinama samo frknem pod mlaz hladne vode koja ga brzo rashladi. nekad čak i dignem onaj pipak da para brže izađe. tako mi radi sister, sveki i više njih koje znam. nisam nikad čula da bi to bio problem

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dignem ja taj ventil da para izlazi, ali ubrzo počne i juha izlaziti, pa ga moram vratiti. Onda kad se umiri, onda opet, pa tako mnogo puta dok se ti prstenovi konačno ne vrate na svoje mjesto da ga mogu otvoriti. Malo mi je to bezveze, ali što je , tu je. Moja mama ima expres lonac već gooodinama i na njenom jednostavno kad je jelo gotovo, digneš ventil, sva para izađe kroz par sekundi/minutu možda i gotovo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isto kupila taj wmf. Kuhala sam dvaput juhu za sad i super je. Mene jedino mući što nisam uštedila zapravo ništa vremena. Dok se ugrijalo do potrebne temperature, trebalo je pola sata, juha se kuhala 15 munuta (bilo je sasvim dovoljno), a onda je trebalo još skoro 20 minuta dok sam ga mogla otvoriti, dok se tu prsteni vrate na mjesto. Sve skupa opet preko sat vremena i nisam baš sretna.
    kaj se sve dobi uz lonac, ili li možda i ona mrežica ili posuda za paru, ko na katove.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Lotta slobodno lonac pod pipu i pusti vodi po njemu, za čas se otpusti i slobodno otvoriš.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kaj se sve dobi uz lonac, ili li možda i ona mrežica ili posuda za paru, ko na katove.
    Dobiju se nogice i mrezica/posuda za kuhanje na paru, tako da mozes kuhati i na kat.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I meni je bolognez zagorio, ne kuzim zasto, a bilo je dosta tekucine. Prvi put mi je ispao super, a ovaj put zagorio, a sve sam isto radila?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko kosta taj wmf u intersparu sa i bez bodova?
    moj lonac, star 20 godina, nije prezivio zadnje kuhanje bakalara

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    koliko kosta taj wmf u intersparu sa i bez bodova?
    moj lonac, star 20 godina, nije prezivio zadnje kuhanje bakalara
    Bez bodova je, čini mi se 1.299,00kn, a sa bodovima je 600,00kn. Imam ja bodova, pa ako kome treba, poklanjam.

Jučer sam kuhala povrće i sve je bilo gotovo jako brzo (bilo je manje tekućine, pa sam mogla bez problema ispustiti svu paru za jednu minutu. Problem mi je samo kod juhe, jer onda kad ispuštam paru, izlazi i juha, ali s praksom će to sve doći na svoje!)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bez bodova je, čini mi se 1.299,00kn, a sa bodovima je 600,00kn. Imam ja bodova, pa ako kome treba, poklanjam.

Jučer sam kuhala povrće i sve je bilo gotovo jako brzo (bilo je manje tekućine, pa sam mogla bez problema ispustiti svu paru za jednu minutu. Problem mi je samo kod juhe, jer onda kad ispuštam paru, izlazi i juha, ali s praksom će to sve doći na svoje!)

koliko bodova treba? ja ih imam samo 5, interspar mi je daleko i putujem tamo samo par puta godisnje
    mozes li mi ih poslati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

20 komada trebaš

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

koliko bodova treba? ja ih imam samo 5, interspar mi je daleko i putujem tamo samo par puta godisnje
    mozes li mi ih poslati
    Mogu, nema problema, napiši mi adresu na pp. Jel imaš karticu za bodove?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu, nema problema, napiši mi adresu na pp. Jel imaš karticu za bodove?
    nemam, kakva je to kartica?
    gledam sad u novcaniku, 6 bodova imam

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nemam, kakva je to kartica?
    gledam sad u novcaniku, 6 bodova imam
    Mislila sam na onu karticu di se zalipe bodovi, jer ja je isto nemam , pošto sam iskoristila za lonac. Do 25. 02. se dijele bodovi, tako da do onda možeš uzeti tu karticu u dućanu i zalijepiti bodove.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako još netko ima viška naljepnica, bilježim se

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    ako još netko ima viška naljepnica, bilježim se
    Imam ih ja još 21.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U aktualnom metro katalogu je tefalov ekspres lonac, 6 L za 523 kn. Cini mi se ok cijena, a sigurno je dobar, pa kome treba...
    Posljednje uređivanje od Anastasia 30 : 03.03.2013. at 10:51

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u interšparu ima neki od 6 litara za 180 kn

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam prklani kupila u Merkuru neki jeftiniji (čini mi se oko 250 kn) i trajao je možda desetak kuhanja, a glasan toliko da misliš da će svaki čas uzletiti. Mislim da se za ovakve stvari ipak treba malo više novca izdvojiti.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hitnu pomoć trebam

gosti samo što nisu stigli, a ja lonac ne mogu otvoriti!
    zaglavilo se!

šta da radim?
    zna li itko servis
    google mi ne daje ništa vezano za wmf

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jesi ga probala ohladiti?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004