Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Skidanje brodskog poda

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Skidanje brodskog poda

Dakle,živimo u stanu u kojem su prije živjeli moji roditelji i ostao je taj brodski pod koji bi mi htjeli maknuti jer mi sve izgleda "škuro" tj. tamno u kući.Ipak volim kad su zidovi bijeeeeeli...-jeli ga netko dosad već skidao i kakva su iskustva????..-a mogu pretpostavljat krša i loma i prašine.....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A da ga prebajcate u bijeu boju? Mislim ako je još lijep i neogtećen? Ima danas lijepih bajc nijansi u kojoj god hoćeš.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nakon skidanja brodskog poda ispod će ti ostati rupetine po zidu gdje je bio pričvršćen pa ti definitivno ne gine krpanje rupa i gletanje komplet zidova ako ih hoćeš farbati. Mi imamo u spavaćoj na stropu i samo smo ga pofarbali u bijelo i ja sam super zadovoljna-ljepše mi je nego da je glatki plafon.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...hmmm-farbanje u bijelo?nisam se tog sjetila....cun se konzultirati s MMom....moze koja slicica tako ofarbanog brodskog poda mozda?

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na žalost, nemam digitalni fotić pa ti ne mogu staviti slikicu.
    Samo preporučam da uzmete majstora da vam to napravi jer inače zna ispasti flekavo i neujednačeno.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo dio brodskog poda tj. stropa u tavanskom stanu prefarbali s nekom skupom bijelom bojom iz Bauhausa. skupa je jer ne trebaš podlogu brusiti, a možeš birati mat, polusjajno i sjajno bijelo. izgleda dobro osim na tu i tamo kojem spoju. sve nedostatke vidiš tek kad je pobijeljeno :/

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam kakva je to skupa boja iz Bauhausa, ali znam da prvo ide temeljna boja i nakon toga završni sloj lak bojom. Možeš birati sjajni ili mat lak. Temeljnu zato mažeš u dva ili tri sloja-ovisno o podlozi da sve prekrije i bude jednolično. Inače, mislim da se podloga ne treba uopće brusiti jedino ako je brodski pod bio prije lakiran pa se stari lak odigao i popucao.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

za ovu koju smo mi rabili ne trebaš podlogu pa je sve jednostavnije, zapravo je to lak

Lila ha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi skinuli sa kuhinjskih zidova brodski pod, kada smo adaptirali prije cca 3. god.
    I bas sam sretna zbog toga jer su ispod bili žohari i to hrpetina ružnih, crnih, fuj..
    Ali mi tada nismo živjeli u stanu, što je dobro jer oko brodskog poda ima puuuuno posla
    Čupanje lamperije, gletanje, a mjestimice i cementiranje, brušenje, farbanje...
    Ukratko- gomila posla

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti govoriš o brodskom PODU ili lamperiji po zidovima?

ja bih to skinula, ne vidim zašto bi ostale rupe: lamperija se najčešće zabija najsitnijim mogućim čavlićima, pri dnu i pri vrhu po jedan (ako su visoki, onda i po sredini ).
    nema ni krša ni loma ni prašine.

najčistije je skinuti i, ako treba, pregletati pa prebojati zid.
    bojanjem se ne bi riješio dojam skučenosti (pogotovo ako je od poda do stropa), a i tko zna kakva se crvotočina skupila u drvetu tijekom svih tih godina.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ak te ne muci crvotocina i ak ti se na da muciti samo kupi knauf i zasarafi na tu lamperiju
    i gotova si za 3 dana

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovisi kakve je boje drvo - ako je svijetlo, pobrusite ga i pofarbate lazurnom bijelom bojom. kroz nju se vide godovi i šare i izgleda fenomenalno. ako je tamno - ja bih bez razmišljanja skinula. gletanje i farbanje zidova nije neki problem!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ja bih tako željela brodski pod (na podu)!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa
    . gletanje i farbanje zidova nije neki problem!
    a šta ako ispod nema žbuke, ili ima sloj samo grube žbuke?

kad bi se moglo nekako virnuti ispod

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa neka odšarafi jednu letvicu.
    ili neka skine kutnu na podu i pogleda.

manči20

Početno brodski pod..hmhm

hej vidim da imate iskustva s tim brodskim podom..imamo ga po stropu u dnevnom boravku,blagovaoni i hodniku..negdje cca50kvadrata..kako to mozemo skinuti a da ne ostetimo,tj.da ga prebacimo u konobu?i koliko dana cca nam treba da to skinemo? i kako se to radi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •