Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Državljanstvo bebe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Državljanstvo bebe

Ja sam državljanka RH, a on BIH.
    Koje će državljanstvo moći imati beba? jel može imati dvojno?
    i kakav je postupak?
    Hoćemo li mi dobiti dvojno kad se vjenčamo?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i kad rodim bebu u zgb jel možemo kući k tatici prek granice?

već vidim da će bit papirologije na kile, kao što ih još uvijek skupljamo za vjenčanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nakon vadjenja rodnog lista i domovnice mozes izvaditi putovnicu. Ne znam koliko se tamo ceka, nama je postupak trajao oko mjesec dana. Nakon toga beba moze najnormalnije putovati i prelaziti preko granice.
    Nisam sigurna kako je s bosanskim zakonom. Po hrvatskom mislim da ti beba moze imati dvojno drzavljanstvo. Moja starija kcer ima dva.
    Nakon rodjenja (tu u Becu) morali smo odnijeti rodni list u Zenicu i tamo je prijaviti. Pa nakon toga u Splitu.
    E sad, u Bosni su trazili potvrdu da vec nije prijavljena u Hr. Tako da sam skoro pa sigurna da u Bosni ne mozes dijete prijaviti ako je prvo prijavis u Zg. Obrnuto moze. (mozda da to sve provjerite sluzbeno jer moja starija kcer ima cetiri i po godine, zakon se mozda mijenjao)

Ako budete morali birati, preporucujem prijavu i vadjenje hr dokumenata jer si slobodnija sto se tice putovanja. Mm ima bosansko drzavljanstvo i dokumente i jos uvijek mora traziti vizu za otici u neke zemlje. S hr dokumentima ide lakse. Plus sto beba u Hrvatskoj dobije putovnicu na pet godina. Znaci na dug period ste mirni. U Bosni se dijete upisuje u putovnicu roditelja, nemam pojma moze li dobiti svoju vlastitu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam napomenuti, za sve dokumente u Hr i u Bosni oba roditelja su se trebala potpisati ili dati punomoc. (tako je barem bilo kod nas, a mi smo sve dokumente sredjivali iz Beca ili smo pisali punomoc mojim roditeljima)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uh već mi je muka...i niš ne kužim kak ću to izvesti...

gdje se o tome trebam raspitati? u MUPu?

i brine me to s putovnicom mjesec dana nakon...jer ne mogu ja živjeti u Zagrebu tako dugo tj. on ne može ostati u Zgbu zbog posla...neću da budemo razvojeni pogotovo odmah nakon što se bebica rodi.

hvala puno na pomoći...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Beba definitivno moze imati dvojno drzavljanstvo i po bosanskim zakonima. E sad, nemam pojma igra li ulogu to gdje ju prvo prijavis, u BIH ili u Hr.
    I dijete se u BIH vise ne moze upisivati u pasos roditelja, vec mora imati svoj vlastiti.
    Nek ti se muz raspita u maticnom uredu u mjestu njegovog stanovanja za proceduru oko prijave djeteta, oni ce mu najbolje znati reci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leki, na koliko vremena daju pasose bebama?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zorana, u BiH se djeci pasoš izdaje na 2 godine, bar je tako bilo(prije 5 godina) i čekalo se samo 2-3 dana, u Sarajevu, možda je u Zenici više jer oni sve papire vjerovatno šalju u Sarajevo. Trebaju dokumante potpisati oba roditelja.
    Yuma, Hrv. državljanstvo, ne dobivaš odmah po vjenčanju, mislim da trebaju proći barem 3 godine, pogledaj na MUP stranicama detalje. Sada se manje čeka na putovnicu(oko 2 tjedna) ali možeš tražiti i žurno izdavanje uz molbu, imaš u Pertinjskoj poseban šalter za žurno, pa pitaš koliko traje.Žurno se moglo dobiti uz valjano pismeno obrazloženje, tipa bolest, put..
    Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, jos uvijek je na dvije godine. Mi smo prosle godine cekali sedam dana na pasos. Oba roditelja moraju doci, predati potrebne dokumente i u prisutnosti sluzbenika potpisati saglasnost, a podignuti pasos moze samo jedan od roditelja.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

yuna imaš pp

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ukoliko beba po tati dobije austrijsko drzavljanstvo..dali je potrebno vaditi i nasu vizu ili ne...?ubiti,znam da nije potrebno ko potrebno samo nisam sigurna dali ima neke poante se ici s tim maltretirati ili ne...?
    s jedne strane si mislim bolje nek se nadje,a s druge strane da nam nije potrebno...zanimaju me vasa iskustva...jel ukoliko nakon rodjenja bebe moze sve proci puno brze,jeftinije i s manje papirologije da to odma rjesimo ili da pustimo da ima samo austrijsko drzavljanstvo pa nek jednog dana sama odluci sto ce htjet...

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno državljanstvo

od prije neki dan kad je potpisan sporazum o dvojnom državljanstvu izmedju bih i hrvatske beba bez problema moze imati oba drzavljnstva

i nema nikakve veze gdje prvo prijavis dijete, ali buduci da ste u rh da bi s bebom presli granicu morate prvo tamo dsve papire srediti i dobiti putovnicu pa tek onda ovdje sredjivati:uvjerenje o državljanstrvu, rodni lis-tj maticni broj, CIPS prijava pa tek onda pasoš

mi to jos nismo obavili
    sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •