Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: porodiljne naknade za pola radnog vremena

galadriel

Početno porodiljne naknade za pola radnog vremena

Cure, vidim da neke od vas znaju izracunati naknade, ja dobivam razlicite informacije gdje god nazovem i zapravo nemam pojma kolika ce mi biti naknada na porodiljnom...
    Dakle, radim 4 sata na dan, pet dana u tjednu, placa mi iznosi 2,000 kuna i kada odem na porodiljni, 01/06, imati cu 6 mjeseci staza. Zna li netko koliko cu dobivati prvih, a koliko drugih 6 mjeseci porodiljnog?
    Da li se prvih 6 mjeseci dobiva 100% place ili osnovice(i sto je to osnovica place?) a drugih 6mj. minimum je 1,600 kuna, odnosno za mene na pola radnog vr. 800? Pomagajte pliz.... :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle,ja nisam sigurna,ali mislim da bi logično bilo da prvih 6mj. dobivaš naknadu pune plaće(2000kn), a drugih 6mj. ti naknada nikako ne bi smjela biti manja od 1600kn.
    Pa i nezaposlene majke primaju minimalno 1600kn.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U zakonu stoji da je prvih po godine porodiljni u visini plaće (tj čini mi se prosjek zadnje 3 plaće) s tim da najviši iznos može biti 4250. A u drugoj polovici ako inače primaš više od 2500kn onda ti porodiljni iznosi 2500 a ako je manje od tog iznosa onda primaš 1600kn.
    E sad neki tumače (na dva mjesta di sam zvala, na zdravstveno-savjetnik i pravnik iz onog knjigovodstvenog lista, kad je meni trebalo) da za punu naknadu tih prvih pola godine treba imati bar 1god staža u istoj firmi ili u 2 god 1.5 god staža u različitim firmama. To se zapravo odnosi na komplikacije u trudnoći međutim neka gospoda iz zdravstvenog si daju za pravo taj isti zakon primjenjivati i za porodiljni. Kad sam nazvala tu u St rekla mi je žena da je za porodiljni normalno...E ali ja sam ne budi luda još natukla i taj 12.mj tako da imam 1god staža pa da me ne bi zafrknuli i dali mi 1600kn A šta da ti kažem najbolje nazovi vaš područni ured pa ih pitaj, to ti je najsigurnije

galadriel

Početno

hvala vam cure, zvala sam vec svuda i kad bi se netko udostojio odgovoriti uvijek su bili kontradiktorni odgovori...al mislim si, nemogu to izbjeci ni na koji nacin, moram i zelim na porodiljni, tako da mi je najsigurnije cekati i vidjeti...

a potajice cu se nadati da ste u pravu!

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koliko ja znam računa se prosjek 6 zadnjih primanja s tim da mjesec u kojem si otišla na bolovanje ne ulazi u prosjek već je zadnji onaj prije njega (ja sam, neznajući za ovo otišla na komplikacije 25.01. a 12mj mi je zadnji koji se računao).
    čak možda ima nade da ti naknada bude i veća od plaće jer se računa satnica a ne ukupan iznos plaće - ako je ovako sretno!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •