-
porodiljne naknade za pola radnog vremena
Cure, vidim da neke od vas znaju izracunati naknade, ja dobivam razlicite informacije gdje god nazovem i zapravo nemam pojma kolika ce mi biti naknada na porodiljnom...
Dakle, radim 4 sata na dan, pet dana u tjednu, placa mi iznosi 2,000 kuna i kada odem na porodiljni, 01/06, imati cu 6 mjeseci staza. Zna li netko koliko cu dobivati prvih, a koliko drugih 6 mjeseci porodiljnog?
Da li se prvih 6 mjeseci dobiva 100% place ili osnovice(i sto je to osnovica place?) a drugih 6mj. minimum je 1,600 kuna, odnosno za mene na pola radnog vr. 800? Pomagajte pliz.... :?
-
Dakle,ja nisam sigurna,ali mislim da bi logično bilo da prvih 6mj. dobivaš naknadu pune plaće(2000kn), a drugih 6mj. ti naknada nikako ne bi smjela biti manja od 1600kn.
Pa i nezaposlene majke primaju minimalno 1600kn.
-
-
-
Koliko ja znam računa se prosjek 6 zadnjih primanja s tim da mjesec u kojem si otišla na bolovanje ne ulazi u prosjek već je zadnji onaj prije njega (ja sam, neznajući za ovo otišla na komplikacije 25.01. a 12mj mi je zadnji koji se računao).
čak možda ima nade da ti naknada bude i veća od plaće jer se računa satnica a ne ukupan iznos plaće - ako je ovako sretno!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma