jedna mama traži endokrinologa za svoju četverogodišnju djevojčicu.
znate li nekoga koga bismo joj mogli preporučiti?
hvala!
jedna mama traži endokrinologa za svoju četverogodišnju djevojčicu.
znate li nekoga koga bismo joj mogli preporučiti?
hvala!
Dr. Mislav Dumić, Rebro, Klinika za pedijatriju, Zavod za endokrinologiju.
Tel. +385 (0)1 2388-532 (ordinacija)
Tel. +385 (0)1 2388-556 (Prof.dr. Miroslav Dumić)
Kod Dumića se jako dugo čeka na red, ali mislim da se može ići i privatno.
Privatno: dr. Erika Kutlić na Krugama. Tel: 01 6116453, 098221665
Zaboravila sam napisati: oboje su naravno pedijatri endokrinolozi.
U Vinogradskoj Dr. Stipančić (mi smo kod nje s Janom došli na preporuku i zadovoljni smo).
I meni je dr Stipancic bila ok
Dr Dumića smo dobili odmah jer je dr sa Šalate, koja nam vodi djeviočicu, nazvala da je pregleda i išli smo odmah sutra. Možda zato što smo iz Zadra došli :?
Nije bitno zašto,glavno je da ste uspjeli brzo naći liječnika.![]()
gdje privatno, u neku kliniku ili?Deaedi prvotno napisa
od prošle godine nitko nije odgovorio gdje se još može do dr. Dumića. Zovem sutra na Rebro da se probam naručiti privatno pa javim
Kod dr. Dumića se može i privatno ponedjeljkom popodne i subotom ujutro. Mi idemo već duže vrijeme na kontrole kod njega. Baš smo bili prije tri tjedna! Dr.je super.
dobila sam dr.-a direktno na broj 2388-556 i dogovorila pregled privatno za dva tjedna. na pregled u bolnici bismo čekali nekoliko mjeseci, kaže on.
tek sad vidjela ovo. mi isto idemo na kontrole kod dr Dumića i stvarno je doktor za poželjeti, vrijedi svake kune
I ja bih trebala svoju kćer odvesti endokrinologu ?Zna li netko, ako se prvi put ide kod dr. Dumića privatno, može li se kasnije ići kod njega na Rebro ? Koliko otprilike košta pregled ? Zahvaljujem na odgovoru !
pregled privatno košta 300kn. nismo ni pokušavali se poslije prebaciti na rebro jer nisu toliko česte kontrole
jeli tko od vas vodio dijete endokrinologu radi rasta?
Zanima me kako izgleda pregled, i koliko bi nas to kostalo da idemo privatno. Koliko kuzim guglanjem, trebat ce RTG sake, i trebat ce nam krvna slika prije samog posjeta endokrinologu. Jeste i to morali dugo cekati?
Mi od proljeća idemo na slične pretrage. Prvo što je endrokrinolog tražio su nalazi hormona, zatim RTG šake, MR hipofize, pregled kod ginekologa, UZV jajnika...Djevojčica je 5,5 godina i ima povišen hormon rasta. Vodili smo je liječniku ne zbog visine ( iako je prilično visoka za svoju dob),već zbog početnog rasta dojki).
Da, mi smo iz Slavonije pa smo sve to obavljali u Osijeku.
Draga cyber-mama i igralište, hoćete biti ljubazne pa napisati o kojem se endokrinologu pedijatru radi u Osijeku. Sestra ima djevojčicu koju bi trebalo uputiti na pregled, čuti drugo mišljenje. Unaprijed se zahvaljujem i ispričavam na dizanju teme.
U Osijeku pri KB Osijek radi Dr Marjanac i sestra Ivana 512 - 293 vodim dijete u Zagreb kod dr Dumića i sve je kao je napisano ... dr Dumić je pedijatar-endokrinolog, subspecijalizacija endokrinologije u pedijatriji i mislim da trenutno nema većeg stručnjak u Hrvatskoj ... sve je kako je napisano, dr Dumić nije podizao cijene do sada ...
Mi smo iz Slavonije i HZZO nam ne sufinancira troškove ... ali mi nije žao novca ...
Mi u Osijek idemo također kod dr Marijanca, a on nas je uputio po drugo mišljenje dr. Dumiću . Naručili smo se na Rebro kod dr. Dumića i nismo dugo čekali, manje od mjesec dana! Ne vidim razloga ići privatno, osim ako nije nešto hitne prirode. Za Zg smo dobili putni trošak.
Sretno mamama i dječici!
Hvala vam : )
Mi smo išli direktno kod dr Dumića preko preporuke pedijatra iz naše bolnice - preskočili smo Osijek. S obzirom da nam je Osijek bliža ustanova, a nemamo njihovu preporuku, putne troškove moramo sami plaćati. Na tu "foru" su mi odgovorili iz HZZO kad sam pisala prigovor.
Uglavnom, svi mali pacijenti kod dr Marjanca iz OS idu na kontrolu dr Dumiću u KBC Rebro ... fora je u tome, ja mislim, da on sam procijeni tko bi mogao ići na privatne preglede u Kruge. No, ponavljam, ja sam inzistirala na prvom privatnom pregledu (prvotno nismo imali nalaze MR) pa da predugo ne čekamo s početkom terapije ... jednom privatni pregled, privatni pregled do daljnjega ... iako dr Dumić traži uputnice ... iako se ne žalim, neke stvari su vidljive iz aviona ... a za zdravlje, pogotovo zdravlje djeteta mora biti ... sretno svima ...
Zna li netko može li se u Osijeku privatno kod nekog pedijatra endokrinologa (ima li uopće njih više u Osijeku?)?
Zvala sam danas da se naručimo i popunjeni su do godišnjih pa dalje naručuju tek za jesen.
Znate li možda nekog endokrinologa (bilo gdje) koji se malo više bavi pretilošću djece?
Hvala.
Igralište možeš li mi reći šta vam je rekao doktor u vezi rasta dojki? Unaprijed zahvaljujem.
Joj oprosi i još jedno pitanje koliko je visoka tvoja kćer
Može li mi netko reći kako izgleda pregled kod endokrinologa?? Dobila sam preporuku da vodim bebu od 15 mjeseci kod koktora Dumića privatno, za koliko se može doći na red kod njega?
Mi smo baš danas bili na pregledu kod dr. Dumića. Naša beba ima panhipopituitarizam - prednji ražanj hipofize mu slabo radi. Ima li još netko dijete s takvom dijagnozom? Uzima nadomjesnu hormonsku terapiju i zasad je dobro.
Bila sam na endokrinološkom odjelu dva tjedna s bebom pa mogu reći mamama koje se raspituju za pretrage oko hormona rasta - to traje otprilike tri dana, ali neki ostaju i dulje. Doktora tamo svi hvale i obožavaju, kažu da je vrhunski stručnjak. Ja sam očekivala ljubaznog starčića, kad ono: zgodan!!!Na vizitama niš ne govori pa sam bila neugodno iznenađena dok nisam skužila da treba zatražiti razgovor. Razgovor: jezgrovit i jasan. Moraš smisliti što ćeš ga pitati jer ak niš ne pitaš, malo doznaš.
Pregledi na Krugama su isto vrlo profesionalni, stalno je sve krcato, našoj bebi je od terapije koju je prepisao odlično, tako da valjda mogu reći da je doktor odličan. Družimo se tek par mjeseci, ali nemam potrebu tražiti nekoga drugoga - ulijeva povjerenje.
Odgovor Suzani: pregled se sastoji od razgovora s roditeljima, normalnog pedijatrijskog pregleda djeteta i onda on kaže koje nalaze treba izvaditi i gdje.
Jel netko išao endokrinologu u Vinogradsku s djetetom u skorije vrijeme?Koliko se čeka na red?Radi se o povišenom šećeru.Molim i preporuke za privatnog endokrinologa u Zagrebu.Čitam za prof.Dumića.Gdje on radi privatno?
Kasnim "samo" godinu dana, toliko me nije bilo na Rodi.Ove je godine stanje ovakvo: nepunih 7 godina, 140 visoka, 31 kg,zbog početnog rasta dojki smo i krenuli na ostale pretrage, budući da one upućuju na preuranjeni pubertet. Ostali su nalazi pokazali da liječenje nije potrebno, pratimo hormone svakih 4-6 mjeseci, stanje s grudima nepromjenjeno, tako da je OK.
Hvala na odgovoru. Ja idem sa svojom curicom u 7 mjesecu pa ćemo vidjeti. Moram priznati da sam baš zabrinuta.
Moja ljepotica je izgleda u preuranjenm pubertetu. OD prošle godine (6g.) se pojavio znoj ispod ruke (miris), baš jaki, a sad ovo ljeto slučajno primjetim (7g.) bijele dlakice ispod ruke. Pa za par dana pogledam i vidim na intimnom dijelu također par. Totalno sam šokirana ovim saznanjem, zaista sam mislila da ima za to još vremena. Progooglala sam sve kaj sam našla, vidim da i ovdje imam mama sa takvim iskustvima. Molim podršku jer me zaista to tresnulo ovak nepripremljenu. Vidim da bi se trebalo odvesti dijete endokrinologu. Kako točno izgleda taj pregled? Ja sam joj skomentirala kako ima tih par dlakica i da je to normalno, pa sada ne znam što bih joj rekla iz kojeg razloga ju vodim doktoru, ne bih ju htjela traumatizirati?! Kako ste se vi nosile sa tim saznanjem?
ja sam kao dijete imala preuranjeni pubertet.mama me odvela kod dokt jer se prepala.i tako su joj rekli.vec u 2.razredu osnovne sam cice dobila,u 5.razredu menzis.
http://mothering.com/all-things-moth...ehold-chemical naletjela sam na ovo...
Kod endokrinologa ti je samo pregled koji vrlo kratko traje ništa posebno, nas su sad slali na slikanje šake da se odredi koštana dob. Moja curka sad ima točno 8 godina a već je na veliko u pubertetu na žalost. Grozno mi je kad vidim druge curice njezine dobi ravne ko daske a moja već ima cice.
a jel tvoja i deblja i veća od njih, češto viđam malo deblje cure ( a opet mlade) koje imaju baš prave cice.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.09.2012. at 07:29
Moja cura je visoka oko 138 cm a debela nije, ima 31 kg ali eto tako nam je od kad se rodila imala je pojačane cicice kao beba a sad su joj i krenule rasti ono zapravo
E da ja išla kod dr. Dumića meni taj čovjek nije rekao ništa posebno a na Rebru su me slali na dodatne pretrage
ivana77 doktor Dumić radi, potrebno zvati subotom na br. 01 6116453.
I ja planiram do doktora, međutim muči me što da kažem svojoj curki zašto idemo, ne bi htjela da se ona
osjeća loše iz bilo kojeg razloga a vezano za taj pregeld, i zanima me konkretno kako točno taj pregled izgleda, samo razgovor ili ima i nekakvog skidanja?
Pregled uvijek, bar prvi uključuje skidanje do gaćica. Bar je takvo moje iskustvo. I onda pregleda ruke, noge, tijelo, kralježnicu....
Hvala na obavijesti.Najprije ću pokušati na Rebru kod dr.Rojnić jer sam čula sa foruma da je jako dobra.Ako se dugo čeka onda ću otići privatno. I moja curica je mala.Imat će 9 godina za koji dan ali sam joj objasnila da ćemo ići kod dr. i da će možda morati piti tablete kao mama( i ja imam problema sa štitnjačom i pijem euthyrox).Sada ću morati provjeriti i mlađoj kćerki štitnjaču jer pretpostavljam da je genetski. Samo lijepo objasni djevojčici da će dr. pregledati.Nemojte joj lagati jer Vam dijete više neće vjerovati. <3
Zdravo,
Molim Vas za jednu informaciju. Nisam iz Hrvatske.
Koi doktor na Klinika za pedijatrija, zavod za endokrinologija pri Rebro radi sa decom sa kongenitalna andrenala hiperplazija KAH? Ili dajte neka preporuka za doktor koj radi privatno u Zagrebu.
Pozdrav
Molim info. Da li se kod dr.Dumica mogu raditi i pretrage tipa hormona kod preuranjenog p.?ako ne,gdje se mogu napraviti u zg i os,da li su potrebne narudbe i koliko se ceka na red i nalaz?
a što kad je u pitanu samo pojačana dlakavost? čini mi se da je bitno jače sad nakon ljeta (6,5 godina). ruke i noge. ostalo ne. strah me da nisu nki podivljali homoni. slala sam mail dr. kutlić, ali nisam dobila odgovor
liste čekanja na Rebru su užasne, mi smo kod dr. Rojnić bile početkom devetog mjeseca, veli kontroa za dva mjeseca. pedijatar nas naruči preko centralnog naručivanja i dobijemo termin u veljači 2015.???
Ima li tko iskustva s tim naručivanjem, ima li smisla da dosađujem na mail ili telefon?![]()
Evo i mi otkrili prije par dana da nasa cura 6 g i 10 mj dobila par stidnih dlaka...bili nedavno na pretragama za mjehur pa kad je doktorica vidjela rekla da moramo na pretrage kod endokrinologa...vidim da su neki imali slicne situacije pa me zanima kako je dalje bilo nakon pregleda, terapija neka?