Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: sta s mamama koje nisu udate a odlucile su ipak rodit?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno sta s mamama koje nisu udate a odlucile su ipak rodit?

Evo ja imam jedan nesvakidasnji problem ili mozda i nije problem ali je pitanje koje me jako muci!
    odlucila sam rodit bez obzira na to sto otac djeteta nije bio odusevljen tom mojom idejom ali me nije ni odgovaro od toga! Pa me sad zanima dali ima neka posebna procedura oko podataka koje treba dati u bolnici kad se tamo dodje?
    Mislim on nije ni u jednom trenu reko da nema namjeru priznat djete!
    Pa me zanima ima li to neke veze ?
    Jer su mi rekli da nikako nesmijem ostavit rubriku ime oca praznu, jer to bolnica navodno salje odma socijalnoj sluzbi?
    Unaprjed hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa reci onda ime oca, ne budeš se nikaj zlagala

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah, takve mame treba zatući odmah, a očevima koji su napravili dijete - ali nisu oduševljeni idejom da se ono rodi - dat medalju. znaju oni što znači rodit. ne spavaš, ne jedeš, izbezumljen si, hodaš ko zombi, nisi oran za tulumarenje, ne stigneš pospremiti, dobivaš manje love na poslu - ili u njihovom slučaju takve majke im lovu otimaju... a lova se može potrošit s dečkima u birtiji, ili na klađenje, itd....

on nije reko da ne misli, ali nije reko ni da misli. pa ćeš na kraju vidjeti da li uopće misli (svojom glavom).

u bolnici su nas tražili podatke o djetetu, a one koje su navele ime oca - trebale su dati vjenčani list.

nikakvih prijava socijalnoj službi nije bilo - a i da je - to može biti samo pozitivno. naime, onda se oni brinu da otac počne misliti .

kad ideš upisati dijete, otac bi trebao biti s tobom - tako da svojim potpisom ovjeri da su podaci točni i da želi priznati dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne sjecam da su me u bolnici trazili podatke oca.
    Tek na prijavi.
    A mozda i jesu al se ne sjecam.
    Uglavnom, bracno stanje nema veze sa porodom. Niti s prijavom.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nisam udana, a s ocem djeteta sam u vezi. nakon poroda u bolnici, kad sam rekla sestri da nisam udana, trazila je samo moje podatke (ostale cure su davale i podatke o muzevima). dijete smo prijavili u maticni ured zajedno, tamo je decko dao svoje podatke i rekao da priznaje dijete.
    znaci: u bolnici dajes samo svoje podatke. oni sigurno ne zovu socijalnu sluzbu, mislim da bi se to kosilo s osnovnim ljudskim pravima.
    u maticni ured (za prijavu djeteta) ides sa deckom. ako on ne priznaje dijete, ili ako dodes bez njega, rubrika "otac" ostaje prazna.
    ako se on naknadno odluci priznati dijete, to obavljate u tom istom maticnom uredu, on da izjavu maticaru, dobijete novi rodni list i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U bolnici ne pitaju podatke o ocu ako nisi u braku.
    Kod matičara idete zajedno , a ako on neće , onda ti sama
    daješ njegove podatke pa ga oni iz matičnog pismeno pozovu da se izjasni.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja se ne sjećam da me itko pitao o djetetovom ocu-što će im to uopće :? ...
    ne sjećam se ni da su me pitali za bračno stanje...

dala sam samo svoje podatke, i dijete je bilo tamo zavedeno pod mojim prezimenom, iako smo ga kasnije išli oboje upisati u matični ured pa danas ima tatino prezime...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala vam na savjetima, sad su mi neke stvari ipak jesnije!
    mikka-znaci nisam jedina to me malo tjesi mada to nije bas pohvalno s njihove strane . ali ja smatram da cu i bez njega uspjet odgojit pametno i odgovorno djete koje ce jednog dana znat preuzet odgovornost za svoje postupke! I mi smo u kontaktu , ali me ipak zanimaju ta pravna i zakonska pitanja!
    HVALA vam svima od srca na informacijama

bubimirko

Početno

evo mojeg slučaja..........znam da bu te bile oduševljene šta će te saznati i ponešto o mom privatnom životu.....
    dakle cura išla sama u bolnicu i tražili su samo njezine podatke
    nakon šta je došla doma.....zajedno smo nakon 10-tak dana otišli na općinu i zajedno prijavili dijete.....s mojim prezimenom.......i nakon toga otišli još na policiju da dobijemo jmbg.........dakle nitko me nije niti pitao da li smo oženjeni a o socijalnoj službi niti govora........s time da bih još napomenuo da nam niti adrese tj. mjesto prebivališta nije na istoj adresi

nedavno sam čak i čuo da nekome na rodnom listu ili izvodu iz matične knjige rođenih piše da je dijete rođeno u vanbračnoj zajednici.........hmmmm kakava glupost

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene su u rodilistu ispitali svasta, ime oca, pa i to jesmo li vjencani kad su skuzili razlicita prezimena, ali to je bilo u proslom stoljecu

bubimirko

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mene su u rodilistu ispitali svasta, ime oca, pa i to jesmo li vjencani kad su skuzili razlicita prezimena, ali to je bilo u proslom stoljecu
    pa i moj slučaj je bio u prošlom stoljeću.....pa je skroz suprotan tvojemu.....izgleda da tu nema pravila

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vendela prvotno napisa
    mikka-znaci nisam jedina
    pa odi na podforum jednoroditeljske obitelji - pa ćeš vidjeti koliko nas ima ...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bubimirko prvotno napisa
    pa i moj slučaj je bio u prošlom stoljeću.....pa je skroz suprotan tvojemu.....izgleda da tu nema pravila
    vjerojatno svako rodiliste - svoj obrazac. meni je lakse bilo roditi nego se sjetiti datuma vjencanja. a i to su pitali.

nego, OT, gledam sad slike i sin ti je isti ti.

bubimirko

Početno

vjerojatno svako rodiliste - svoj obrazac. meni je lakse bilo roditi nego se sjetiti datuma vjencanja. a i to su pitali.

a mi se kao znamo?????????????baš bi ti bio zahvalan da me prosvijetliš....na pp

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Iskreno, neznam da li bih uopće navela ime oca. Svaki otac trebao bi biti uz svoje dijete barem prvo vrijeme dok se majka ne prilagodi na novonastalu situaciju.
    Vendela želim ti puno puno sreće i da odgojiš svoje dijete u zdravu, poštenu i sretnu osobu. S ocem ili bez njega.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da li želiš reći da je bubimorko jako slatki ili da je dete grdo?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj anki prvotno napisa

i ja bi te slike vidjela

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma da ali ja imam namjeru roditi u ovom ako uspijem

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Vendela želim ti puno puno sreće i da odgojiš svoje dijete u zdravu, poštenu i sretnu osobu. S ocem ili bez njega.
    Hvala na ljepim zeljama to mi je i namjera pogotovo sto sam ja oduvjek bila borac a kazu da su majke najopasnije kad brane interese vlastite djece!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj se prestani brinuti oko ovih popratnih stvari. ti ćeš sigurno biti upisana kao mama - a ovo drugo će se rješavati kad za to bude vrijeme.

bubimirko

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa

i ja bi te slike vidjela
    srećo a koga bi ti to gledala........dijete ili mene?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

daj se prestani brinuti oko ovih popratnih stvari. ti ćeš sigurno biti upisana kao mama - a ovo drugo će se rješavati kad za to bude vrijeme.

Ma ni ne brinem se previse ali morala sam komentirat izjavu mad ami je jasno o cemu se radi!
    Stvarno ste divni sa svim tim stavovima i iscrpnim informacijama
    Hvala vam jos jednom svima al ste mi pomogli svojim komentarima de se malo nasmijem i opustim a to mi je trebalo!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Premještam ovu temu na pdf jednoroditeljske obitelji.
    Vendela, malo prođi po tom pdf-u, mislim da ćeš naći neke odgovore na svoja pitanja.

PS
    Bubimirko, Anki, Ivarice....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pitanjce jedno...

moj dragi i ja živimo zajedno, ali nismo prijavljeni na istu adresu. za mene je sam čin vjenčanja samo komad papira (ponavljam: za mene, znam da mnogima drugima to nije tako). dragi me pitao da li bi se trebali, sad kad sam zatrudnila možda, i vjenčati, ali sam ja rekla da ne namjeravam sada prolaziti još i taj stres. ima vremena...

eh sad... može li moje dijete imati njegovo prezime i može li prisustvovati porodu? ako ima netko da mi kaže iz prve ruke jer sam svašta čula... hvala unaprijed!

bubimirko

Početno

Citiraj munja prvotno napisa
    pitanjce jedno...

moj dragi i ja živimo zajedno, ali nismo prijavljeni na istu adresu. za mene je sam čin vjenčanja samo komad papira (ponavljam: za mene, znam da mnogima drugima to nije tako). dragi me pitao da li bi se trebali, sad kad sam zatrudnila možda, i vjenčati, ali sam ja rekla da ne namjeravam sada prolaziti još i taj stres. ima vremena...

eh sad... može li moje dijete imati njegovo prezime i može li prisustvovati porodu? ako ima netko da mi kaže iz prve ruke jer sam svašta čula... hvala unaprijed!
    naravno da može...prezime se određuje na općini kad ga dođete prijaviti.....i nikakvih problema nema........napiše se tko je otac, tko majka.....svoje adrese.....te ime i prezime djeteta......glede poroda -nisam probao ali ne vidim ko bi me u tome spriječio tj. šta njih briga za moje prezime

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj munja prvotno napisa
    pitanjce jedno...

ja imam istu situaciju, jedino je md stranac.. moze i porod i prezime. cak cete moci dobiti novce od grada zagreba ako je on prijavljen u zagrebu (ne mora biti ista adresa)
    3000 kn za prvo dijete, ee!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala puno, umirili ste me!

i nisam znala da Grad Zagreb daje novce za novorođenčad... vau!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

o, da, daje, ali ne svima.
    ja, recimo, nisam mogla dobiti iako sam ja rodena u zagrebu, moj sin je roden u zagrebu, i pravno nemam nikakvu vezu s ocem djeteta (nismo vjencani, niti prijavljeni na istoj adresi.. samo smo u vezi, a on je strani drzavljanin, koji je priznao dijete). valjda nisam punopravna gradanka ovog grada
    dobro, na stranu s tim, imas pravo na jednokratnu pomoc od grada zagreba ako:
    -je dijete priznato, a i ti i otac prijavljeni u zagrebu
    -dijete nije priznato (rubrika "otac" u rodnom listu je prazna)
    evo link pa pogledaj

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=171&Show=2002

i ovdje

http://www.zagreb.hr/dokument.nsf/VP...penDocument&08

na dnu stranice imas i obrasce za download, tako da ne moras ici tamo po to

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    imas pravo na jednokratnu pomoc od grada zagreba ako:
    evo link pa pogledaj
    A daj mi reci jel to vrijedi i uV.Gorici?
    Recimo ja sam u V.G. a on je u D.Selu npr. ili Karlovcu?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da ne. v. gorica je grad za sebe, tako da od zagreba nazalost nista. a i da imas prebivaliste u zagrebu, a otac u karlovcu, opet nista. pogledaj si malo one linkove gore.. a i ovo nije tema topica, dobit cemo po nosu od adminica

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma znam da od Zagreba nemogu dobit ali me zanima dali ovo s prijavama u raznim gradovima isto vrijedi kao i za Zagreb!
    Znam da bi mogla dobit od grada VElike Gorice 1500 kn: samo ako vrijedi ovo pravilo koje si navela onda :?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="mikka"]o, da, daje, ali ne svima.
    imas pravo na jednokratnu pomoc od grada zagreba ako:
    /quote]
    mislim stvarno...
    ja sam se nadala da sam krivo shvatila, prijatelji nas uvjeravali da to nije moguće, a kad ono... :? :? :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vendela ne znam, mozda velika gorica ima pametnije "odluke"

khaa pa da, ja se iznervirala oko toga strasno.. u svom gradu ne vrijedim jednako kao neki koji su se doselili prije 5 godina zato jer mi je dragi stranac.. ako to nije diskriminacija, onda ne znam sta je

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    vendela ne znam, mozda velika gorica ima pametnije "odluke"

khaa pa da, ja se iznervirala oko toga strasno.. u svom gradu ne vrijedim jednako kao neki koji su se doselili prije 5 godina zato jer mi je dragi stranac.. ako to nije diskriminacija, onda ne znam sta je
    ovaj tvoj slucaj je zaista nemoguc tj. cista diskriminacija!
    Znaci po tome bilo bi pametnije u rodni list neupisat ime oca jer onda imas pravo na nesto sto bi trebalo biti normalno i dapace pristupacnije u slucaju samohranih roditelja!
    I onda oni pricaju o nekim kao poticajima za porast natalitata!
    strasno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, trebala sam pricekati dok ne dobijem novce pa tek onda ici s MD da ga prizna
    mogli bi to reklamirati kao "poticaji za odabrane!"
    ma nabijem ih (sorry na izrazu)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sve pet potpuno te razumijem

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ovo još uvijek ne mogu vjerovati :shock:
    ako je to stvarno tako onda to definitivno treba dati u novine! pa koja je to fora? kaj nije logično da samohranoj majci ti novci trebaju još i više nego nekom paru?!?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa eto... po ovom se točno vidi što vlast misli o samohranim roditeljima.
    a ja zagrepčanka - očito to i nisam... jer mi je dečko sa mora.
    :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ovo još uvijek ne mogu vjerovati :shock:
    ako je to stvarno tako onda to definitivno treba dati u novine! pa koja je to fora? kaj nije logično da samohranoj majci ti novci trebaju još i više nego nekom paru?!?
    Ma to vam ocu i reci :/ to je i vise nego tuzno!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa
    pa eto... po ovom se točno vidi što vlast misli o samohranim roditeljima.
    a ja zagrepčanka - očito to i nisam... jer mi je dečko sa mora.
    :shock:
    Ma ko ti kaze da si zagrebcanka :? ako ti to pise u dokumentima onda je neko ocito nesto krivo napisao
    i ja zivim vec 30 godina u ZG tj od trece godine na podrucju V.Gorice!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a da pišete bandiću? možda se ukenja pa osobno odobri? tak sam ja pisala primorcu...
    oni ne vole loš publicitet; skloni su odobriti par slučajeva "mimo zakona", samo da ih se ne razvlači po novinama....
    iako meni i dalje nije baš jasno da je to stvarno tako. jel netko zvao tamo ili možda bio na kakvom razgovoru? ili ste samo pročitale? možda postoji neki dodatni članak "u slučaju" koji nisu ni objavili, nego ga koriste tek kad ime se netko obrati ili zaprijeti :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a da pišete bandiću? možda se ukenja pa osobno odobri? tak sam ja pisala primorcu...
    oni ne vole loš publicitet; skloni su odobriti par slučajeva "mimo zakona", samo da ih se ne razvlači po novinama....
    iako meni i dalje nije baš jasno da je to stvarno tako. jel netko zvao tamo ili možda bio na kakvom razgovoru? ili ste samo pročitale? možda postoji neki dodatni članak "u slučaju" koji nisu ni objavili, nego ga koriste tek kad ime se netko obrati ili zaprijeti :?
    S obzirom da spadam u V. Goricu morala bi se obratit ovima u Gorici tj. Piculi ili mozda i to nebi islo s obzirom na sveukupnu politiku

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

anki, ja bila u kancelariji, pa kod savjetnice, pa sam trebala ici kod sefice odjela ali "ona je otisla na sastanak a poslije sastanka ide na godisnji". pa sam preko odvjetnice jos ganjala i-sipak. problem je bio sto mi je mali navrsavao 6 mjeseci, a to je rok. tako da sam sa seficinim godisnjim popusila do kraja.

khaa ja sam jos gora-moj dragi je srbin!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mikka, pa ti si onda u izvrsnoj poziciji! daj to u novine i reci da ti je dijete diskriminirano po nacionalnoj osnovi!

da su sad one novinarke s foruma da proguraju to malo u ekskluziv ili na latinicu?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da trebam tuziti grad, pa kad me odbiju ici na sud za ljudska prava u strasbour. izasao je clanak u graziji oko toga, pa sam se cula s tom novinarkom. jos da se skupi par nas.. ode grad u

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

samo se treba požuriti prije nego ovaj spuca svu lovu u dinamov stadion, rušenje doma sportova ili neki novi pametni projekt...
    ja vas podržavam! u to ime sam spremna i javno spaliti grudnjak (ali ne onaj za dojenje)

angie

Početno

hej vendela...

iz rodilista ti nece nista slati vec ces kada ga budes prijavljivala u maticni ured odluciti sto ces staviti. Dvije su opcije...jedna je da kazes tko je otac i ta se izjava pise i salje Centru...
    Druga je da ne kazes tko je otac onda Ured salje Centru tu informaCIJU I Centar te pozove na razgovor...
    Mislim da je bolja solucija ona prva radi dijeteta. Ja sam isto napravila jer ako me dijete jednom bude pitalo zasto nema podataka u Rodnom listu za tatu onda cu mu ispricati suvislu pricu.
    Centar poziva tatu da se izjasni oko ocinstva...znaci ti prebacuje sloptu na njegov teren i on se mora pobrinuti za te podatke.
    Dijete nosi tvoje prezime.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj angie prvotno napisa
    hej vendela...

iz rodilista ti nece nista slati vec ces kada ga budes prijavljivala u maticni ured odluciti sto ces staviti. Dvije su opcije...jedna je da kazes tko je otac i ta se izjava pise i salje Centru...
    Druga je da ne kazes tko je otac onda Ured salje Centru tu informaCIJU I Centar te pozove na razgovor...
    Mislim da je bolja solucija ona prva radi dijeteta. Ja sam isto napravila jer ako me dijete jednom bude pitalo zasto nema podataka u Rodnom listu za tatu onda cu mu ispricati suvislu pricu.
    Centar poziva tatu da se izjasni oko ocinstva...znaci ti prebacuje sloptu na njegov teren i on se mora pobrinuti za te podatke.
    Dijete nosi tvoje prezime.
    Hvala na informaciji! ali meni nije problem oko priznavanja ocinstva jer MD nije ni reko da nece priznat djete nego mi nije bilo jasno to oko bolnice i podataka tamo kod njih ! jer sam dobila obavjest da to ide onako kako sam napisala!
    A sta se tice socijelne sluzbe i sudskog procesa oko dokazivanja ocinstva i dobivanja alimentacije nije mi ni na kraj pameti dovodit sebe i djete u tu situaciju da se povlacim po sudu ili ista slicno!
    Vjerujem da cu to rjesit na razuman i bezbolan nacin i za sebe i za njega!

angie

Početno

sorry, valjda sam krivo skuzila...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma nema veze, svakom se moze dogodit da pokopca krivo , pogotovo kad ja nesto pokusavam objasnit!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •