Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Horor CR

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Horor CR

Ova prica je prije svega namijenjena mamama koje su imale negativna iskustva. Ako ste strasljivi, nemojte citati dalje!

Nakon prvog poroda koji je zavrsio hitnim CR, u drugoj sam se trudnoci pripremala za VBAC. Medjutim, kako se blizio kraj trudnoce, tako je postalo sve evidentnije da ce to ipak ponovo biti CR. Naime, beba je bila na zadak i bila je poveca (po UZV 4300 – 4400 g). Jos kako sam vec imala CR, doktori mi nisu dali nikakve nade za VBAC. I tako sam pocela proucavati sve o CR i nacin na koji bi to mogla ipak pretvoriti u pozitivno iskustvo. Naime, ja sam silno zeljela prirodan nemedikalizirani porod, tako da sam bila dosta razocarana sto moram ponovo na CR. Ali zenska psiha je izgleda takva da se moze svemu prilagoditi, pa sam se i ja pomirila sa CR. Inace sam tip osobe koji se uzasno boji igala i infuzije, doktora i bolnica. Ali ipak sam sve vise razmisljala na to da idem na operaciju u spinalnoj anesteziji, kako ne bih propustila rodjenje moje male curice. A i zdravije je i za bebu i za mene. Gledala sam jednu epizodu britanske serije «Couples», gdje je ona bjonda rodila pod spinalnom i bilo je sve super, jos je i muz bio s njom, a bio je hitni CR. Kod nas naravno muz ne moze biti s tobom, a i spinalna je dosta velika nepoznanica kako sam kasnije primijetila.
    Dakle, da nastavim – bila sam na par pregleda (tj. razgovora, jer sam ovaj put odbila 80% bespotrebnih vaginalnih pregleda tijekom trudnoce) u bolnici (Pula, ako smijem imenovati). Doktori su mi odreda rekli da je bolje opca anestezija. Bez da mi obrazloze zasto. Pitala sam ih za postotak CR koji rade pod spinalnom – i nisu mi nista konkretno odgovorili. Sve je izgledalo nekako mutno u vezi te spinalne. Moja virtualna primalja je rekla da mozda bolje da idem u Rijeku, jer da ne bi bas voljela da se netko «uci» na meni. I ja sam imala neki los feeling, ali nikako da se otkacim od te Pule. OB Pula mi je vec poznata, znam gdje je sta, a da trazim drugo rodiliste mi je izgledalo prevelik problem, prevelika gnjavaza.
    I tako sam zavrsila na patologiji u Puli, gdje su mi trebali napraviti sve preglede, pa za dva dana CR. Bila sam na pregledu kod anesteziologa, koji je rekao da nema problema za spinilnu, da je ona jos i bolja od opce. Cak mi je opipao kicmu da vidi da li su mi normalni kraljesci, i rekao je da nema problema.
    Medjutim na operaciji nije bio taj anesteziolog, vec neka zena. Najprije da naglasim da nitko nije imao pojma da bih ja spinalnu, pa su se iznenadili kad sam im rekla (pretpostavljam da je to trebalo pisati negdje u papirima koje je ispunjavao anesteziolog). Svima sam isla na zivce, jer ih je ta spinalna usporavala. Morala sam dobiti jos jednu bocu infuzije, jer je valda to protokol za spinalnu, pa su doktori rekli da idu popiti kavu dok ne budem gotova. U medjuvremenu ja sam se pocela uzasno tresti, prije svega jer je bilo hladno, ali pretpostavljam i da je infuzija bila hladna, pa kako mi je ulazila u krv, mora da je bio sok za organizam. A jednim dijelom vjerojatno i strah od operacije. I tako, ja se tresem, a oni meni da ce mi dati tu injekciju. Dobro, sjednem na stol, sagnem glavu i neka sestra me pocne stipkati oko struka (tako valda nalaze mjesto gdje treba zabiti injekciju). Imala je prodorne plave oci i bila je bezobrazna do bola. Kako me ustipne, ja poskocim, a ona se dere na mene da sjedim mirno. A mene to uzasno skaklja. Uglavnom, ne znam kako sam se uspjela smiriti, i anesteziologinja mi je dala injekciju. Meni je pao kamen sa srca i osjetila sam olaksanje. Kad ono, treba jos jedna injekcija. «Pa kako, zar niste rekli da se radi samo o jednoj?». Ne, da treba jos jedna. Ajde, izdrzala sam jednu, onda cu i drugu. Ali nakon neuspjele druge, dosla je treca, nakon neuspjele trece, ponovo su me boli, dok valda iz 5-6 pokusaja nisu nasli to mjesto koje su trazili. Ja sam bila ocajna. Nakon toga su me polegli i anesteziologinja mi je rekla da cu sad poceti osjecati toplinu u nogama i trbuhu. I trnce. A ja nikako da pocnem osjecati nesto. Dolaze doktori. Ja jos ne osjecam nista. Pocinju se pripremati za operaciju. Ja jos ne osjecam da nesto djeluje. Stavljaju mi zavjesu ispred glave da mi zaklone pogled na centar dogadjaja. Ja u panici. Desna ruka mi je bila zavezana pored noge, pa sam se ustipla za butinu. I osjetila sam bol. Stopala sam takodjer mogla micati bez problema. I ja im kazem da mi nije pocelo nista djelovati i da stanu. Ma ne brinite vi nista – kazu. «Ali nije pocelo djelovati! Ustipnula sam se za nogu i bolilo me! I mogu micati noge!». I tada se cuje ona bezobrazna sestra odizad da ce mi ona zaljepiti flaster na usta. A ja im i dalje govorim da jos uvijek ne djeluje, da sacekaju. I tada osjetim rez po trbuhu koji je boliooooo! Viknula sam - Boli, boli! I tada su mi valda povjerovali da anestezija ne djeluje. Anesteziologinja je rekla - znala sam (da mi je znat zasto je onda pustila da me rezu ako je znala!) i stavila mi je masku na lice. Ja sam pitala sta je ta maska i sta ce sad biti. Ma nista vi ne brinite....bio je odgovor. Ne znam kako sam zaspala, ali znam kako sam se probudila. Prerano. Cula sam (i osjetila) kako doktori govore da imaju jos dva sava za napraviti. Ali nisam bila toliko koncentrirana na trbuh, jer sam jos uvijek bila intubirana i pocela sam se gusiti sa tom cijevi u grlu. Tada su valda primijetili da sam se probudila pa su mi izvadili tu cijev. Za to vrijeme su i doktori zavrsili sa sivanjem. Prebacili su me na drugi stol i to je bilo to. Vani je vec cekala druga cura za CR.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj, draga žao mi je zbog lošeg iskustva

a za liječnike, ne znam što reći, a da već nije kazano, sramota

ljubi svoju dječicu

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:shock:

Pre pre pre strašno :shock:

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga, zao mi je na ovako strašnom iskustvu .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uh stvarno je teško i čitati ovako nešto,pusa tebi i bebi!

Tvoja me priča podsjetila na moje iskustvo sa carskog reza koje nije bilo ni izbliza dramatično kao tvoje,ali ipak....

Kako me operirao prijatelj mog oca veliku je važnost polagao na to tko će biti anesteziolog i tog smo gospodina čekali dva i po sata da završi jednu drugu operaciju,jer moj je doktor htio samo njega i nikog drugog.
    Sve je prošlo OK,kasnije su svi doktori na viziti komentirali kako je rana savršena i slično...ali i ja sam se prerano probudila još za vrijeme šivanja.
    Dobro,to znači da je anesteziolog pažljivo dozirao zbog bebe,što je pohvalno,ali ja ću se te odvratne boli sjećati dok sam živa.Bila sam svjesna sebe,gdje sam,da još traje operacija i htjela sam im reći da sam budna i da peeeečeeee a naravno ne možeš...čisti horor.

To je bio jedan od razloga zašto sam pošto-poto htjela izbjeći drugi carski,što mi je hvala Bogu uspjelo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, žao mi je što ste imale tako loša iskustva - iako bih ja to pripisala nestručnim i šlampavim doktorima , a ne samom carskom rezu.

a postoji jedna stvar od koje bježim ko od živog vraga: doktori po preporuci bližnjih! žene s "poznanstvima" su bile tretirane gore od nas "stranaca".

lunas, ponekad treba poslušati i virtualni glas .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E ovo o doktorima s preporukama je fakat istina.
    Još sam se skanjivala da nešto zatražim...da sam bila kod nekog nepoznatog doktora moja bi jezičina došla do izražaja,a ovako...ne znam,baš sam se skanjivala,sve što je rekao meni je bilo dobro.

Ako mi Bog da treće idem doktoru kojem dopadnem,ali ovaj put sa stavom da se poštuju moje želje.

hrgovanv

Početno

Tvoje iskustvo je zastrašujuće i ja sam zgrožena.....
    zašto se lijepo malo ne raspitaš, pronađeš pametnog odvjetnika i tužiš bolnicu jer u tvom slučaju imaš puno pravo i razlog za to a i spor je zasigurno tvoj. dužni su ti objasniti i obrazložiti svaki postupak koji izvode ili će izvoditi na tvome tijelu. Znam da si sad sretna da je to iza tebe, ali možeš ponovno doć na op. recimo slijepog crijeva pa da te zapadne sreča i ponovno bude dež, ista Dr. i ista sestra.......Vjerojatno bi pobjegla glavom bez obzira.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Strasna prica...Stvarno mi je zao sto si sve to prosla.
    Nazalost problem je bio ocito u nestrucnom davanju spinalne, sto je tvoju sekciju pretvorilo u horor pricu. Ja sam cula da ni u ZGB nisu sve bolnice "specijalisti" za spinalnu, i doktor mi je preporucio Sv.Duh. Ja sam sa spinalnom imala jako dobro iskustvo, a i sa anesteziologom, dr. Žalcem.

Nazalost, za kvalitetno izvodjenje carskog reza potrebno je vise strucnjaka, tako da jedna nestrucna osoba predstavlja veliku opasnost za rodilju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj hrgovanv prvotno napisa
    zašto se lijepo malo ne raspitaš, pronađeš pametnog odvjetnika i tužiš bolnicu jer u tvom slučaju imaš puno pravo i razlog za to a i spor je zasigurno tvoj. dužni su ti objasniti i obrazložiti svaki postupak koji izvode ili će izvoditi na tvome tijelu.
    Naravno da cu pokusati nesto napraviti. Najprije idem po kopiju medicinske dokumentacije, pa da vidimo sto tamo pise. Ali iz prijasnjeg iskustva, oni tamo ne napisu pola toga, ili cak nesto drugo, tako da ne postoje papirnati dokazi o nicemu. Ja sam inace pravnica, a to je i pisalo na prvoj strani trudnicke knjizice, i svima je to zapalo u oko do te mjere da su se raspitivali gdje radim i slicno. Vjerujem da su iz tog razloga jos vise pazili sta ce napisati u papirima. Svjedoka naravno nema. Mog muza nisu htjeli pustiti da prisustvuje operaciji.
    Ali mene sve to ne tangira. Ja sam takva da cu bez obzira na sve pokusati nesto napraviti. Mislim da ako svi kojima se desi nesto slicno, i poduzmu nesto, onda se mora nesto i promijeniti.

Početno

draga, vec sam ti rekla, zao mi je sto si to dozivjela, al sad je sve iza tebe, ljubi puffetu i uzivaj u njoj

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A joj!
    Pozdrav tebi i maloj curi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daphne, hvala! Nije da ne uzivam, drago mi je da je mala ok i sve, ali ne mogu se oni tako ponasati, zar ne mislis? JA bih se osjecala jadno da nista ne napravim.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa to je grozno,meni je to nasilje nad tobom ufff

srečom da je sve dobro prošlo ali šta si netko dozvoljava uuuuffff

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Grozno!

(čekaj, a gdje je onda završila injekcija, u koje tkivo, kad nisi ništa osjetila :? )

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Lunas, tako mi je zao sto si prosla sve to
    I nadam se, zbog tebe, a i svih ostalih pacijenata, da ces uspjeti nekako postici da se kazne odgovorni za takav postupak. Nekako na svaku takvu borbu protiv bezobzirnih lijecnika gledam kao na borbu za opce dobro, i za to da se tvojoj kceri, dok odraste, nitko ne usudi napraviti tako nesto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inga, tocno tako i ja razmisljam. Vec sam napravila slicnu stvar, nevezano s ovim gore, i mogu ti rec da se totalno dobro osjecam nakon toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    lunas, ponekad treba poslušati i virtualni glas .
    Istina! Primalja je bila fantasticna i zao mi je sto sam ju prekasno kontaktirala, pa mi je sve to izgledalo prekomplicirano, a premalo vremena. Tko zna, da sam dosla do nje prije...

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa
    Daphne, hvala! Nije da ne uzivam, drago mi je da je mala ok i sve, ali ne mogu se oni tako ponasati, zar ne mislis? JA bih se osjecala jadno da nista ne napravim.

naravno da moras napraviti sve sto je u tvojoj moci da se tako nesto vise nikom ne ponovi, nisam mislila sugerirati da sada zaboravis na to(iako je mozda tako zvucalo)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga, mogu samo napisati da su u ovoj bolnici užasni . Vidis samo sto se Ani desilo, a znas vjerovatno i moju pricu. I meni su rekli da odem u Rijeci, ali ja sam rekla ako su sve uspjele valjda ću i ja. Evo sad se kajem, možda bi moja princeza sad bila samnom, ili je to tako trebalo biti. Neću staviti ruku u vatri i nikome iz te bolnice ne vjerujem. Moja mala je cijelu noć teško disala, ali ujutro na redovitoj viziti su rekli da je sve uredno, sutra idete doma...a u 14 sati je bila na pedijatriji a u 23 na respiratoru. I koga sad kriviti???
    Žao mi je što jako puno žena ima loše iskustvo u Puli, sestre i doktori su arogantni i nemaju ni malo razumijevanja i još manje jednu dobro riječ.

tebi i tvojoj bebici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mantha, citala sam tvoju pretuznu pricu i nisam se mogla suzdrzati od suza. Ja sam inace pitala direktno doktore koji je postotak mortaliteta mama i beba, i rekli su mi da zadnjih 5 godina nisu imali takve slucajeve.
    Ja znam za jednu suru kojoj je umro jedan od blizanaca, a nije proslo 5 godina, tako da sam znala da lazu. Ali zakljucila sam da u biti oni se izvlace vjerojatno na to da dijete nije umrlo kod njih, nego u Rijeci, jer sve komplikacije prevoze u Rijeku.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Istina je sve što kažeš, oni se uvijek izvlače. Ali kad ti se nešto ovako desi onda čuješ raznih priča tužnih žena koje su kao i ja izgubile ono najljepše. Ali doktori u Rijeci, barem one koje sam ja upoznala na ginekologiji (zbog amniocenteze) i na pedijatriji su ljubazni. Rekli su mi istinu u faci, a ne kao u Puli (sve nešto okolo a onda skužiš da nemaju pojma). Još uvijek sam u kontaktu sa doktorima jer cekamo nalaze, a kad god zovem, barem su ljubazni. Jedna lijepa riječ, od bilo koga u ovakvim trenucima puno znači.
    mom .

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lunas tako mi je žao...

Neznam da li si vidjela šta se dogodilo meni...i mi imamo u planu tužiti bolnicu zbog nemara jer nisu imali uzv koji radi da pogledaju šta je sa bebom (dva uzv pokvarena, jedan vaginalni). Rezultat toga, beba rođena na vakum, pupčana vrpca dva puta oko vrata, ostao bez kisika, iziritiran središnji živčani sustav i oteklina na mozgu koja je polako počela splašnjavati....

Zbog tog nemara ja se svaki dan moram pitati da li ću danas primjetiti da sa mojim dijetetom nešto nije u redu jer mi nitko ne može garantirati koje će biti posljedice ,ako bude bilo, jer će se sve vidjeti kako on bude rastao...ali ja vjerujem i molim se da će sve biti dobro.

A i tu je moja trauma sa poroda kojeg se uopće ne želim prisjećati

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja prijateljica je išla pod trudovima - roditi u gospić carskim rezom. u zg joj ga nisu htjeli napraviti, iako je beba imala pupčanu vrpcu oko vrata... .

imala je sreće. stigla je na vrijeme - cura je danas živa, zdrava (i natprosječno inteligentna) .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ana, tek sada sam vidjela tvoje postove. Ne mogu vjerovati. Koja smo mi pusiona sa tom bolnicom! Hocete li ih stvarno tuziti?Koji odvjetnik?
    Pusa malenom!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme tako mi je zao sto si sve morala proci a vidim da i puno cura ima losih iskustava. Ja sam isto imala carski ali u Osijeku. Prvo te muce par dana da bi na kraju zavrsio na stolu, no svugdje ima nemara.
    Morala sam se ko budala boriti za sebe a jos me doktori sprdaju i ne zele pregledati da bi na kraju morala hitno na CR. Bolje necu u detalje no nadam se da cu drugo moci prirodno.

Početno

ana, lunas, pet puta sam rodila u toj bolnici, imala sam i dobra i losa iskustva tako da vas obje potpuno razumijem...
    eto, sreca u nesreci, ja nisam imala potrebe da tuzim jer je prvo lose iskustvo bio moj prijevremeni porod, ja mlada i budalasta, a oni bahati i napuhani ko purani, pogotovo na neonatologiji...hvala bogu da je sve islo ok, al da im fali takticnosti i humanosti, fali....ipak je neonatologija mjesto gdje su bebe s problemima(od malo jace zutice do velikih problema, a njima je to sve ravno...) drugo lose iskustvo je bio moj zadnji porod... dijete mi se pothladilo u radjaoni.. doslovce... rodila se malo ljubicasta, al dok su prerezali pupcanu postala je tamnoplava, gotovo crna od hladnoce...odnijeli su je u inkubator, na grijanje, meni nisu dali ni da je dirnem, ni da je poljubim ni da je podojim...
    stajala sam i plakala od muke kraj inkubatora, sjediti nisam mogla od savova(isti dan kad sam rodila, isla sam pjeske gore) a dr mi je rekla, o mama, to su suze radosnice zar ne??
    ja kazem ,ne ,tesko mi je gledati je ovako, i kad je vi hranite (kršitelj koda)om, a ja je mogu dojiti...
    joj, mama, ne komplicirajte, pa necemo ju sada zbog sise vadit van ...
    nakon pet minuta dolazi sestra s bocom (kršitelj koda)a, izvadi to isto moje dijete van i pred mojim ocima ju nahrani, mrtva hladna...
    dok nisam popiz***a, nazvala muza da dodje po mene jer ja i moje dijete idemo doma...

drzite se cure!

i lunas nije istina da u zadnjih 5 g nisu imali slucaj mortaliteta, mojoj frendici je mali umro pred tri godine, a sjecam se i da su pred godinu,mozda dvije dofurali neku s helikopterom da rodi u puli(s nekog otoka, neznam zasto bas u pulu) i njoj je isto beba umrla dal u toku poroda ili neposredno prije, nisam sasvim sigurna...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lunas... nemam riječi za takvu nestručnost :shock:

hrgovanv

Početno

Draga Lunas, drago mi je da si jedna od onih koja neće slegnuti ramenima il mahnuti rukom, nego ćeš primiti stvari u svoje ruke pa do kuda ide,?
    A ide sigurno jer i sama si se uvjerila i to radiš svakodnevno, u kakvom je stanju HR zdravstvo. Unazad 15 godina imam osjećaj da je kvaliteta toliko u opadanju da je to prestrašno, i koliko god nam se ponekad ne sviđao senzacinalistički pristup novinarstvu, hvala Bogu na njemu jer na taj se način stvari ipak ne zataškaju i dovuku do suda.
    svi ste ćuli za mladu osječanku 24 g. u visokom stupnju trudnoće umire na pravdi Boga ona i njeno nerođeno dijete.
    Današnje vijesti, O.B.Osijek žena u 35 god.operirala (najvjerojatnije polipe ili ciste na maternici)laparoskopski i umrla, a sirota se liječila od neplodnosti i bila uvjerena kako će nakon te op. možda uspjeti....
    ne treba globalizirati, jer ja sam uvjerenja da postoje ljudi koji imaju znanja, ali primjenjivog znanja, a ne naštrbane logaritme i da je njima sigurno koma radit u ovakvom zdravstvenom sustavu i da su jednostavno primorani pazit na sebe i na svoju egzistenciju. Jer ne radi se tu više o tome dal su njima pacijenti simpatični il dragi il što ja znam jel ih briga, već se radi da njih očito nije briga za njih same.
    Kako si jedan profesionalac u svom pozivu (bio lioječnik ili sestra) može dozvolit da mlada zdrava žena umre nakon laparoskopske op.?U 21.stoljeću u Hrvatskoj nadomak Evropi?????Ona nije preminula nakon duge i teške bolesti ili nakon teške nesreće već kako sami priznaju radi organizacijske greške.
    A to vam drage moje , drugim riječima znači da je...e lud zbunjenog u tom našem sustavu i da vlada totalna dezorganizacija, rasulo i neka ih novinari rastrgaju ko bjesni psi jer samo tako će sve te neznalice i lijenčine koji su se provlačili ovuda natjerati da se il maknu iz medicine il ih toliko javno osramotiti da više neće za njih biti pacijenata.
    Jedino je i uv ijek cijena prevelika.......Nažalost.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lunas još je sve to dosta friško, ja sam još uvijek pod šokom. Moj muž želi da ih tužimo i nadam se da ćemo to i napraviti jer najlakše je pognuti glavu i ići dalje....dokle god bude tako ovakvih će slučajeva nažalost još biti .

A i kad bi vam rekla koji mi je doktor bio na porodu sve bi vam bilo jasno, makar ne znam da li smijem napisati ime :?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo nema veze s porodom - ali ima veze s našim "vrlim stručnjacima" (iz večernjaka, samo dijelovi članka):

Prije nekoliko mjeseci predsjedniku SDP-a Ivici Račanu hrvatski je liječnik postavio dijagnozu "smrznutog ramena", dugotrajne, ali u biti neopasne upalne bolesti za koju nema druge terapije, osim simptomatske, radi smanjivanja boli. Pokazalo se, na žalost, da je Račanova bolest neusporedivo ozbiljnija, da uzrok bolnom ramenu nije ni tenis ni neka bezazlena upala, nego metastaze.

I mnogi se danas pitaju pa kojem je to doktoru otišao Račan, koji mu je pogrešnom dijagnozom oduzeo više mjeseci, možda i dragocjeno vrijeme koje je trebalo biti iskorišteno za pravo liječenje?! Ivica Račan bio je u rukama ortopeda, stručnjaka uz čije se ime obično veže sintagma "najbolji doktor za rame" u Hrvatskoj.

Račanov je njemački liječnik dr. Milomir Ninković zbog, može se pretpostaviti, kolegijalnosti prema hrvatskom kolegi relativizirao stručnu pogrešku zamjene smrznutog ramena za tumor u ramenu i rekao, među ostalim, da je za preciznu dijagnozu nespecifičnog tumora potrebno više vremena i dijagnostičkih postupka. Naravno, ali što je sprečavalo hrvatskog liječnika da pacijenta pošalje na detaljne pretrage. Ali, ako se takvo što dogodilo Račanu koji je poznata osoba, pa što se sve onda događa nepoznatim ljudima?!

Ali "pacijent Račan" dokazuje još nešto: Doktori se ne dijele na prve, druge, treće..., nego na dobre ili loše, nesavjesne i površne ili savjesne i odgovorne. Epitet "najbolji" sasvim sigurno nije jamstvo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobar dio liječnika koji nose "epitet" - vrhunski - , sve češće potvrđuju da žive na staroj slavi.

i moja prijateljica koja je išla iz zg roditi u gospić - bila je kod jednog takvog .

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    ne znam da li smijem napisati ime :?
    nemoj ovdje na forumu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lunas, baš sam se pitala što je sa tobom.. (znam da si se pripremala za vbac).
    nemam riječi na ovo.. smetlar se valjda s više poštovanja odnosi prema cesti nego neki liječnici prema ljudima.
    jako mi je žao što si to prošla.

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa
    Ja sam takva da cu bez obzira na sve pokusati nesto napraviti. Mislim da ako svi kojima se desi nesto slicno, i poduzmu nesto, onda se mora nesto i promijeniti.
    :D Želim ti svu sreću u toj borbi. Pravda mora biti zadovoljena koliko je to moguće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Ali, ako se takvo što dogodilo Račanu koji je poznata osoba, pa što se sve onda događa nepoznatim ljudima?!
    To je prvo sto sam ja pomislila kad sam ovo procitala! :?

lida

Početno

Lunas, čitam i ne vjerujem.Iz medicinske sam struke i ovo nimalo ne služi na čast tom timu koji te porađao.
    To je katastrofa.bitno je da je sve sada ok.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lunas, grozno
    Mogu razumjeti da netko loše da spinalnu, ali da neće slušati kad pacijent kaže da ne djeluje... užas.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

lunas , stvarno je horor
    voljela bih da odgovorni dobiju adekvatnu kaznu, a ti obeštećenje

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj lunas

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jos uvijek mi ne ide u glavu taj postupak davanja anestezije, njihovo izderavanje i kako ti nisu povjerovali da ne djeluje. Strasno. Stalno evociram svoje iskustvo (prekrasno, bas u vezi anestezije) i ne mogu vjerovati. Trebala bi poduzeti pravne korake.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

lunas, tek sad sam pročitala. jedva. zlo mi je od toga, od takvih priča. i kad se pripremiš, i kad znaš šta hoćeš - opet rade po svome

ljubi puffeticu, sad je sve to iza vas. i nemoj pustiti da to prođe tek tako

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ove me priče tjeraju u plač...ali i duboki očaj, ljutnju, bespomoć... do sada me poroda bilo strah zbog sebe same, sada i zbog ovakvih degutantnih i neoprostivih liječničkih propusta

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je savjetovala jedna doktorica da obavezno taražim inekciju prije šivanja na što sam ja začuđeno: Pa što ne daju to svima??? Kaže ona meni da ne. A valjda zna, radi u Riječkoj bolnici, vidjela je već 100 poroda. Bila sam jaaaaako začuđena. :shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    do sada me poroda bilo strah zbog sebe same, sada i zbog ovakvih degutantnih i neoprostivih liječničkih propusta
    Joj, nisam htjela strasiti nove mame, zato sam i napisala da ne citaju svi. Kad si vec procitala uzmi u obzir da ja spadam u neki iznimno mali postotak baksuza kome se to desilo, pa su ogromne sanse da ti ne dozivis ista slicno. Prije svega zelim ti prirodan porod, gdje ces moci imati kontrolu. I da ti kazem za to sto sam prizivjela - da moram, prozivjela bih ponovo, jer imam najsladju bebicu na svijetu. Ali da je moglo proci bolje -moglo je. Ovo je bilo bas bespotrebno mucenje.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fakat koma od poroda

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti jedna žena ne smije pristati na neodređene odgovore - kad pita nešto o porodu (na bilo koji način ).

ja sam doktorima išla na dežurstva. lupala sam na vrata njihove nekakve zajedničke sobe - dok se nije pojavio netko da mi da informaciju. ganjala sam i njih i sestre - s papirom i olovkom u ruci. i nisam se zadovoljavala odgovorima tipa "kasnije ću", ili "ma to je jednostavno, vidjet ćete...".

kasnije - KADA? , jednostavno - PA AK JE JEDNOSTAVNO ONDA OBJASNITE.

na odgovore tipa "vi to ne razumijete" - odgovarala sam: da doktore, ja sam prirodno glupa - ali vi biste trebali znati kako se umiruje glupan. zato mi objasnite to što pitam - da i ja tako glupa mogu nešto shvatiti.

ne karikiram, doslovno sam to radila.

kad shvate da vas se ne mogu otarasiti frazama - potrude se objasniti.

zato, naoštrite jezike - i u akciju! :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Horor
    A ja sam mislila da se to samo meni može dogoditi.CR u Pulskoj bolnici `95 g. Prvo maska za anesteziju koja je bila pokvarena ,a potom i pruranjeno buđenje na operacinom stolu(cijenjeni liječnik još uvijek šiva) nakon vriska ponovno uspavljivanje i bođenje tek u šok-sobi nakon par sati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci da nisam jedina.
    Kiki2, Svaka ti cast na trecem djetetu. Ja si ne mogu zamisliti da ponovo idem na CR.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

lunas ja ti zelim sto bolji oporavak (pogotovo psihicki) i naravno da ih tuzis, jer to je nedopustivo sto ti se dogodilo. I naravno, cestitke za puffeticu

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •