Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Peg Perego Primo Viaggio - pitanje za instalaciju

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Peg Perego Primo Viaggio - pitanje za instalaciju

Evo jedno pitanje u vezi Peg Perego Primo Viaggio. Naime, ta autosjedalica ima postolje koje ostane u autu i zaveže u kojoj se sjedalica samo 'klikne'. E sad, po uputama to je jedino što se mora napraviti, no meni se to čini malo nesigurno. Nekidan sam skužila da postoji neka naljepnica na stolici gdje je naslikano da se gornji dio pojasa potegne oko pozadine sjedalice, no nisam nikako to mogla izvesti. da li netko zna nešto o tome ili ima neko iskustvo?

Imam i jednu zanimljivost. Ja sam inače iz Toronta i u rodilištima u tom gradu i široj okolici ako ne više beba ne smije doma ako nema autosjedalicu koja je instalirana kako treba. naime, na otpustu sestra otprati bebu do auta do to sve provjeri. usprkos toga brdo ljudi ne instaliraju sjedalice na ispravan način, no barem se diže svijest na taj način. ja sam isčekivala da će mene pitati sestre u Puli za sjedalicu s obzirom da je to Baby Friendly rodilište, no izgleda da nije 'friendly' u tom smislu...

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja malo nakrivim sjedalicu i pojas utaknem na mjesto sa straznje strane sjedalice (neka strelica je nacrtana). istovremeno moras spustiti onu rucku u horizontalan polozaj. sve je nacrtano na tim slicicama, malo isprobaj.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To je stvar kratkih pojaseva u autu na žalost.... ali ne moj da te to pati, ako je postolje ispravno i dobro učvršćeno, ovaj dio pojasa iza sjedalice je manje bitan

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne bi složila da je dovoljno samo bazu pričvrstiti. jako je važno da se sjedalica pričvrsti i tim stražnjim pojasom

u mojim uputama (ali imam samo na engleskom jer su kolica i sedalica kupljeni u Sloveniji) je sve objašnjeno (slike 25-27).

ako ne nađeš u svojim uputama, poslikat ću poslije digitalcem i staviti na net

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjedalica

pišem s N u krilu pa mi lupa po tastaturi

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tako su meni savjetnice rekle, isto nam je bilo.... jel su nam pojasevi prekratki i nije pomoglo ni kad smo podmetnuli, crva - dekicu što god...

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako su savjetnice rekle da je dovoljno, neću proturječiti

mi isto imamo jako kratke pojaseve (stara opel astra) i namjestimo sjedalicu jako teško, ali uspijemo. naši mali trikovi:

- podigli smo stražnje sjedalo i maksimalno privukli onaj dio s kopčom prema sjedalici (i onda spustili sjedalo, jel )
    - naš pojas se s gornje strane, tamo gdje je pričvršćen za bočnu stranu auta, isto može malo spustiti (to sam skužila tek kad je starija imala 3 mjeseca)
    - prvo moramo provući gornji dio pojasa iza sjedalice a tek onda spustiti ručku

time smo dobili taman tih par centimetara koji su nam nedostajali

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma mislim da bi se obavezno trebalo s tim pojasom još učvrstiti, pa postolje je totalno nestabilno bez toga :/ Malo probaj podignuti AS zajedno sa postoljem (kao što sam rekla nestabilno je i to se bez problema može podić...).

Ali da ne otvaram novu temu, mene muči jedna druga stvar - kada stavim sjedalicu, ona vaservaga se ne može nrihtati pravilno, tj. postolje (a samim time i AS) vise prema naprijed malo i trebalo bi ih podići. Sjedalo ne mogu naginjati, jedino mi pada na pamet podmetnuti po prednji dio postolja ručnik ili deku (fali možda 1-2cm). E sad mene zanima smijem li to napraviti???? Ili ta mala razlika u položaju AS nije toliko bitna (meni se ipak čini da je, inače ne bi postavili tu vaservagu).

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koalice, jel misliš na strani naslona automobila?

tu smo i mi morali podmetnuti srolani ručnik, to je ok. još su bolje one spužvaste rolice za bazen, ali do njih nisam mogla doći

sorry na malim slovima, pišem s bumbom u krilu

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim na stranu koja je naprijed, znači prema prednjem sjedalu. Samo me zanima može li to štetiti sigurnosti sjedalice, meni se čini da ne, ali ipak da pitam...... :/

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koalice, rucnik se smije podmetnuti na dio gdje su noge, a ostatak sjedalice ne smije biti u zraku nego na sjedalu.

Koliko sam ja skuzila tebi as visi u zraku, to se zna dogoditi kad se zategne pa ostane visit. Probajte nekako drugacije slozit da ona sjedi na sjedalu.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zapravo da, visi praktički u zraku. Twingo očito ima kratka sjedala. I užasno je nezgodno ubacivat to unutra. A jel dovoljno da onda nabijem prednji sic što više iza da čvrsto drži AS???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •