Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: savjet fizioterapeutice

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno savjet fizioterapeutice

Anja ima dystoni i svakodnevno idemo na vježbanje, napredak je već vidljiv i stvarno sam zadovoljna s fizioterapeuticom, do današnje njezine izjave koja se kosi sa mojim stajalištima, naime rekla mi je da ju moram ostaviti na podu i pustiti ju da plače i da će nakon 5 minuta plakanja skužiti da joj ja neću pomoći i onda će kao početi prije puzati, samostalno se posjedati itd. itd. i mm je bio s nama, i on se tog počeo držati kao pijan plota, ipak je ona to rekla, žena zna
    e sad, mame vježbača da li ste i vi dobivale ovakve savjete

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi imamo neka iskustva s tim fizioterapeutima. Što se tiče vježbanja mi imamo drugu priču, a to je da Elena nije neki teški slučaj i našoj teti koja nas vježba je ona skroz super i opće ne vježba s njom, već se igamo ja i Elena, a ja svako malo pitam za nešto i po svojem vježbamo kod kuće. (npr. prstiće ruku i nogu) A što se tiće plača u početku naša teta fizioterapeut dok je E. zaplakala, a ja ju privinula k sebi rekla je: joj gospođo ne smijete to raditi, to vam nije dobro, budete ju naviknuli na to! Sljedeći puta sam došla borbeno raspoložena i od tada je super. Kod zadnje kotrole doktorica me doslovce skoro špotala zašto sam ju primila kad je silila k meni :shock: , žena puno priča i jednostavno mi se nije dalo raspravljati.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E da, zaboravila sam ti reći, da ja na tvom mjestu ne bih puštala da plače već bi ju bodrila sa riječima i poticala ju, jer moja Elena već zna kad joj govorim: Ajde, ajde, uzmi , primi itd. (i vrapci već znaju koliko puta to ponavljam ) Točno kuži da ju potičem da nekud otpuže, primi itd. A dok neće, samo da ne kaže ko te fućka mama!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    E da, zaboravila sam ti reći, da ja na tvom mjestu ne bih puštala da plače već bi ju bodrila sa riječima i poticala ju, jer moja Elena već zna kad joj govorim: Ajde, ajde, uzmi , primi itd. (i vrapci već znaju koliko puta to ponavljam ) Točno kuži da ju potičem da nekud otpuže, primi itd. A dok neće, samo da ne kaže ko te fućka mama!
    o tom se i radi, sve ona kuži i kad hoće, hoće, a kad neće, neće i nema šanse da ju natjeram i onda se buni, što je meni sasvim normalna reakcija, pa nemamo ni mi volju cijeli dan samo vježbati

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo puno vježbali, ali savjetovali su nas baš suprotno; da nikad ne radim s njim bilo šta ako plače i protestira, nego sve kroz igru

a za boravak na trbuhu; za to nam je fizijatar rekao da je najbolje da bude što duže u tom položaju, ali da ga ne forsiramo preko mjere; znači dok njemu odgovara - OK, ali ako počne plakat, to više onda obično nema smisla, jer se meni bojan iz protesta, u ljutnji, onda znao počet ponovo jako izvijat, tako da s tim ne bi postigla ništa

pokušaj ju nekako zabavit i animirat, pa će, malo po malo, sve dulje htjeti biti u tom položaju , jer će joj biti zabavno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Anjice, znaš da nemam pojma o tome, ali
    Šaljemoo vibrice ~~~ da nam se frendica puno ne ljuti. Ako ništa ne upali, doći ćemo mi da ju Roko motivira - u zadnje vrijeme ga se klinci uglavnom boje pa se rasplaču, jako viče i skače na njih, nije baš najsuptilniji!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Možda je žena ustala na krivu nogu.

Nama fizioterapeutica rekla da se djeca ne puštaju da plaću.
    Inaće i sama majka jedne brojnije obiteji od naše

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    znači dok njemu odgovara - OK, ali ako počne plakat, to više onda obično nema smisla, jer se meni bojan iz protesta, u ljutnji, onda znao počet ponovo jako izvijat, tako da s tim ne bi postigla ništa
    to se i meni dogada, onda se jos vise zgrci
    meni je isto savjetovala da ga moram forsati, al ja ne mogu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad nam to nisu savjetovali.
    a zara je bila "tezi" slucaj

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zapravo sam htjela reći da su Roka najviše motivirala druga djeca - on je čuda počeo izvoditi svaki put kad su neka veća djeca bila kod nas u gostima. Mi smo samo sjedili :shock: a on je pičio.
    Ne znam koliko si u prilici, da "posudiš" nekog klinca ili klinku pa da to nekak probate, nemam pojma.
    Cryout vježbanje nema ama baš nikakvog smisla.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    znači dok njemu odgovara - OK, ali ako počne plakat, to više onda obično nema smisla, jer se meni bojan iz protesta, u ljutnji, onda znao počet ponovo jako izvijat, tako da s tim ne bi postigla ništa
    to se i meni dogada, onda se jos vise zgrci
    meni je isto savjetovala da ga moram forsati, al ja ne mogu
    tako se i Anja ponaša u ljutnji, jako se izvija i ukoči
    zato i mislim da se forsiranjem nebi baš ništa postiglo

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

anjice,
    nemamo iskustva sa tim ali šaljemo puse

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo puno vježbali, ali savjetovali su nas baš suprotno; da nikad ne radim s njim bilo šta ako plače i protestira, nego sve kroz igru
    Tako su i nama savjetovali. Vježbanje na silu ne mora, ali može imati posljedice - npr. forsira se ustajanje iz čučnja, pa nakon toga dijete više uopće neće u takav položaj, ni s vježbanjem ni bez njega - to se nama dogodilo, i trebalo je vremena da ponovno svladamo pokret kojim smo već ovladali). Suvremeni pristup Bobathu smatra da dijete lakše i brže usvaja motoričke vještine kroz igru, navođenjem djeteta da izvede neki pokret, a ne nasilnim vježbanjem.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne vjezbas ako je dijete lose volje. ona to mora shvatiti kao igru. ako jan pocne plakati uzmem ga utjesiti ili prestanem s vjezbama. na goljaku se i ja i M trudimo animirat ga na razne nacine da ne place. duda, kreveljenje, druge igracke i slicno. bili smo kod jednog fizioterapeuta (muski) koji je, cim se jan poceo plakati, prestao i uzeo ga nunati da se umiri. bilo je to jako lijepo od njega i jan se sto je najbolje i smiri.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a za boravak na trbuhu; za to nam je fizijatar rekao da je najbolje da bude što duže u tom položaju, ali da ga ne forsiramo preko mjere; znači dok njemu odgovara - OK, ali ako počne plakat, to više onda obično nema smisla, jer se meni bojan iz protesta, u ljutnji, onda znao počet ponovo jako izvijat, tako da s tim ne bi postigla ništa

pokušaj ju nekako zabavit i animirat, pa će, malo po malo, sve dulje htjeti biti u tom položaju , jer će joj biti zabavno
    ovo je i naša situacija.
    Imamo odličnu ft, radi sa lavićem više od dva mjesca 1x tjedno i sada ga već dosta dobro kuži tako da prekida vježbe kada počme cendrati i protestirati, igra se s njim, mazi, smiri ga i onda nastavi.
    Prije nje bili smo kod jednog ft koji je imao princip "mora naučiti da je vrijeme za vježbanje!".
    Pobjegli glavom bez obzira.
    L. je odličan, napredak je jako vidljiv a sve bez ikakve prisile.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nazalost, moje dijete pocne plakat cim ga netko tko nisam ja uzme u ruke. Tako da place uvijek kad vjezba s ft, na pregledima kod doktora i sl.
    Ne mogu odustati od vjezbanja zbog toga jer to radimo za njeno dobro. Dijete je jednostavno takvo.
    :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nazalost, moje dijete pocne plakat cim ga netko tko nisam ja uzme u ruke. Tako da place uvijek kad vjezba s ft, na pregledima kod doktora i sl.
    Ne mogu odustati od vjezbanja zbog toga jer to radimo za njeno dobro. Dijete je jednostavno takvo.
    :/

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi smo imali problema sa plačom i to je normalno, ali ja sam inzistirala da ja vježbam i tamo s njom i ako je potrebno da me ispravlja i od tada je druga priča. Rekla sam joj jednostavno da nema smisla vježbati dok dijete plače i da ja to tako ne želim. I ona se složila s time jer i njoj paše , a nama još više.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj Filip nije nikada htio vježbati ni s njom ni sa mnom, samo bi se ukočio. Bilo ga je nemoguće pomaknuti, ja mislim da bi mu bila nogu slomila da sam je pokušala saviti. A sve se to dogodilo jer ga je ona ko malenog od 3 mjseca forsirala sve dok ne bi pocrvenio od jakog plača, a meno+i nije dala da priđem. Nakon nekog vremena se počeo plašiti igračaka koje mu je ona pokazivala!
    Strašno!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H je strasno plakala dok smo vjezbali, pocela bi cim je vidjela da je gdja usla u kucu (dolazila je kod nas doma). Tako da nam je ona uglavnom samo pokazivala vjezbe i pratila nas rad (i onda bi H plakala, ali ipak malo manje). Inace, savjetovala nam je da je drzimo na podu, ali nikada da je pustamo da place, vec suprotno, da je poticemo kroz igru na okretanje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prosli tjedan smo bili 2. put na vjezbama - nosili smo remencice za kukove pa malo zaostajemo u motorici - Megan je 30 minuta plakala, ispustila doslovno 3 suze i pruzala nevideni otpor fizioterapeutici, koja nije prestajala vjezbati i rekla da ona mora shvatiti da mora vjezbati.

Megan je 5. mjeseci stara i kada nas dvije vjezbamo kod kuce ja joj pjevam pricam ako joj se neka vjezbica ne svidi predemo na drugu. Za to je fizica rekla - Ne, mama, ne smijete prekidati iako ona pocne plakati.

Sve mi to zvuci kao slamanje volje djeteta i sve vise mislim da sam pogrijesila sto sam uopce krenula na vjezbe.

Sto mislite o svemu ovome?

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nemam pojma zašto je tako, ali i Pero, koji inače ima uvijek puno strpljenja za doktore (voli ih, tek tako, smije im se i slično), ne podnosi fizioterapeute.
    A ovi na GOljaku, kamo smo dva puta išli na demonstraciju baby handlinga (ima normohipertoniju - diskretnu asimetriju), zbilja mu niš ne rade što bi ga smetalo (okreću ga, pokazuju kak da se igramo s njim, sve neke ugodne stvari). Ali on podivlja i nema pomoći.

Ne znam kamo idete na vježbe, znam da nama Vinogradska nije sjela...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vinogradska

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tatjanae prvotno napisa
    Sve mi to zvuci kao slamanje volje djeteta i sve vise mislim da sam pogrijesila sto sam uopce krenula na vjezbe.
    točno to, dresura
    vježbe vam trebaju, a jel možeš kako promijeniti fizioterapeutku?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tatjanae, nisi pogriješila što si krenula na vježbe, ali vam očito pristup ne odgovara. Naš dojam o Vinogradskoj je bio isti, pa smo se prebacili na Goljak. Da tamo nisam vidjela da se s djetetom može vježbati i bez prisile, možda bih nasjela na priču da "dijete mora shvatiti da mora vježbati". Ovako sam potražila drugo mišljenje, i završili smo s vježbanjem puno sretniji i zadovoljniji. Slažem se s MGrubi, možda da promijeniš fizioterapeuta? Ili čak fizijatra?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam sa starijim išla i o tome sam već pisala. S vježbica smo samo izlazili totalno isfrustrirani i on (zbog prisile), a ja jer se na mene vikalo i otresalo i uvjeravalo me se da ne radim dovoljno!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo vjezbaci ali nemamo to sto ima tvoje dijete, cak i neznam sto je to ali ja ga nebi pustala da place, mislim da se time nista ne postize...
    netko je vec rekao treba ga bodrit a ne uciniti da se osjeca bespomocnim!!
    tebi i maloj bebi

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo vježbali od lavićevog 4. mjeseca života.
    Terapeut koji je imao parolu "dijete mora naučiti da je vrijeme za vježbanje" nas nije vidio više nikada u životu.
    Pronašli super terapeuticu koja je dolazila doma.
    Gotovi smo sa vježbanjem, a vježbali smo sve to vrijeme uz pjevanje, smijanje, glupiranje, bez ikakve prisile i frustracije za lavića.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Slatkici je jedina dijagnoza lijenost i tvrdoglavost Kod nas grad financira tetu vježbalicu i idemo povremeno kod nje da nam pokaže par vježbica. Kod nas je potpuno suprotno: meni protestira i vrlo teško ju "nagovorim" na nešto, a s tetom izdrži bez frke 15ak minuta! A teta sva hepi kaj ima neko dijete koje je se ne boji :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Vi imate izbor.
    Mi imamo samo 2 fiziterapeutice i to u Dubrovniku u bolnici.

Slavonka Nina

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Slatkici je jedina dijagnoza lijenost i tvrdoglavost Kod nas grad financira tetu vježbalicu i idemo povremeno kod nje da nam pokaže par vježbica. Kod nas je potpuno suprotno: meni protestira i vrlo teško ju "nagovorim" na nešto, a s tetom izdrži bez frke 15ak minuta! A teta sva hepi kaj ima neko dijete koje je se ne boji :D
    Enela, koji je to grad koji financira tete vježbalice :?
    Jel to klasična ambulanta ili nešto pod općinom grada ili ide fizio po kućama?
    Pa to bi stvarno trebalo biti tako u cijeloj HR.
    Pozdrav!

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tatjanae, ne odustaj od vježbi. Znam da je u početku teško i tebi i bebačici ali je to odlično za nju.

Mi idemo privatno kod ftp-a. Krenuli smo kad je Luciji bilo 4 mj. U početku je plakala ali sad doma vježba bez problema (pustim muziku pa joj pjevam ili izvodim grimase, brojim i sl.). Kad dođemo na obuku upravilu plače ali mislim da je to zbog nepoznate okoline. Iste vježbe doma u pravilu radimo bez plača (po nekad joj treba dan-dva da se privikne na vježbu). Naši ftp kod jakog otpora (plača) prekidaju vježbanje i prime ju oni ili ja u naručje dok se ne smiri malo pa opet počinjemo vježbati.

Mi smo imali veliki otpor oko ležanja na trbuhu, ali kad joj je ftp pokazao kako da se okrene sa leđa na trbuh i obratno skužila je da je to super pa se sad stalno kotrlja.

SAMO HRABRO NAPRIJED i držim fige da će uskoro htjeti vježbati.

p.s. ima dana kad i nas dvije ne napravimo ništa.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala na savjetima i ohrabrenjima, od vjezbanja necu odustati ali ponekad je zbilja tesko nesto napraviti kada ti govore stvari koje ja ne zelim prihvatiti ili mislim da nisu na mjestu.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Slavonka Nina prvotno napisa
    Citiraj enela prvotno napisa
    Enela, koji je to grad koji financira tete vježbalice :?
    Jel to klasična ambulanta ili nešto pod općinom grada ili ide fizio po kućama?
    Pa to bi stvarno trebalo biti tako u cijeloj HR.
    Pozdrav!
    Grad je odlučio donirati neku lovu i pedijatrica se izborila da to bude fizioterapeut koji nije stalno zaposlen već radi par sati tjedno honorarno u prostoru čiji najam također plaća grad (tak sam skužila da sve plaća grad). Grad ti je Vrbovec (ZG županija)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •