Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Zagrebački mališani

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Zagrebački mališani

Intenzivno razmišljamo o tome da upišemo Megicu u "Zagrebačke mališane", pa me zanimaju vaša iskustva.
    Kako se tako mala djeca (Megi ima 4 godine) snalaze, što im se najviše sviđa, kako često imaju nastupe, imate li kakvo loše iskustvo.... ma, pišite o svemu što vam padne na pamet, sve nas zanima.
    Kako funkcionira organizacija zbora s obzirom da se probe održavaju na nekoliko različitih lokacija- mi bismo je vodili u Novo Brestje (Sesvete) i ide li netko baš tamo?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi pjevamo u Brestju.
    Probe su srijedom (18:50 - 19:30) i subotom (11:00 - 11:40).
    Uoči većeg nastupa, probe su zajedničke, na Trešnjevci.

Oko Božića je bilo jako intenzivno (Lisinski, Trg, Velesajam, Maksimir), ali te nitko ne prisiljava da ideš: kad ti se da ideš, kad možeš, ideš, kad ne možeš... ne ideš.
    Trenutno se spremamo za nastupe u Samoboru (nedjelja) i u Sesvetama (sljedeća nedjelja) povodom fašnika.

Kako je to kod nas?
    Pa, prema našim procjenama, ona je bila zrela i prije prošle godine, ali pravila su kruta i ne upisuju djecu prije navršene četvrte godine.
    Tako da joj je u početku bilo dosadno jer je sve te pjesme apsolvirala jako davno.
    Sad je ok: ponekad čak kaže da joj je proba i prekratko trajala.

PLaća se upisnina (mislim da je 200kn), mjesečna članarina (150) i uniforma (330, mislim).

Ne znam što te još zanima...
    Pitaj.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Onda će naše curke biti kolegice!

Zanima me kakav je taj profa kaj ih vodi. Razgovarala sam s njim telefonom i dojam je da je onak dosta ozbiljan. Kako ga tvoja curka doživljava?

Inače, mislili smo je upisati i na ritmičku grupu, ali smo čuli da je teta jako stroga, da se puno dere na klince i da "opstanu" samo one žilavije, pa smo definitivno odustali.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Profesor je više strog izgledom nego ponašanjem, ali djeca ga doživljavaju kao autoritet i Orka se ne buni da joj se ne sviđa.
    Zapravo je njime jako zadovoljna.
    Uz njega pomaže i nekoliko mama koje ih prebrojavaju, upisuju...

Za ritmiku ne znam ništa više doli da se održava prije zbora i meni je koma kad je sportska aktivnost u učionici s tepihom.

Elem, ne bih dala dijete na takvu ritmiku, ali vidjet ćeš kad dođete.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zamolila bih te još samo jedno- da mi napišeš gdje se točno održavaju probe (u crkvi, ako se ne varam?) i kako se tamo dođe, da ne lutamo. Može i na pp, hvala.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

totalno OT, ali moram pitat jer je meni to jedan od razloga sto ne zelim zaru prijaviti u ZG Malisane (sto cete, strasno sam povrsna ):
    kak prezivite da vam djeca budu u onim opravicama???

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako ćeš ti preživjeti da ti sin, npr, nosi vojničku odoru.
    Ili kuharsku?
    Ili bilo koju?

Linda, probe su u crkvi, u prizemlju sakristije.
    Napiši mi odakle dolaziš, pa ti napišem kako ćeš...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji sin?

nije stvar opcenito u odori, nego u bas tim njihovim zg malisani opravicama, ali dobro, vidim da si se nafurila pa necu provocirat

pusa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa neki hipotetički!

ja se nafurila?!?!?!
    zašto?!?!?
    zbog obrane odvratnih satenskih košuljica i sintetičkih suknjica na falde?!?!?
    yeah, right!

to je ona mudrost koju očekujemo da na Bog podari: da se ne sekiramo oko stvari koje NE možemo promijeniti.
    a mališani postoje milijun godina i milijun godina imaju tu uniformu.
    a moje dijete sretno dok pjeva, pa makar i u vreći od krumpira.
    i... tko sam ja da mi nešto smeta.
    (sve dok košulju ne bude trebalo peglati, a suknjicu nositi na kemijsko).

A još da vidiš gumbiće iz blizine

live

Početno

Moj stariji sin pjevao je u Mališanima godinu i pol. S njime je išlo još troje prijatelja iz vrtića što mu je bilo jako važno. Njemu je sve bilo super, maestro nije bio strog, nastupali su često, pa smo tako bili na mnogim događanjima na kojima inače nebi.
    Po meni, odnos prema roditeljima i djeci bio je preslužben, prehladan. Međutim, nije ni čuda jer je tamo preko 100 djece koja se svake godine izmjenjuju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što je s klincima s ribnjaka? kako se kod njih upisuje?
    čini mi se da zagrebačkih mališana ima previše i na pozornici ih je uvijek brdo.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mene zanimaju klinci s ribnjaka!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

klinci imaju audicije u rujnu i nakon zimskih praznika, al se prošećite do Ribnjaka predvečer i porazgovarajte s tetom Nensi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A još da vidiš gumbiće iz blizine
    ajme nemoj

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala Mamuška! A znaš li u koje vrijeme?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Apricot prvotno napisa
    Linda, probe su u crkvi, u prizemlju sakristije.
    Napiši mi odakle dolaziš, pa ti napišem kako ćeš...
    Dolazimo iz Dugog Sela.

By the way, bili smo u nedjelju u Samoboru i gledali nastup. Jel tvoja curka pjevala? Megi je bila u transu, jedva čeka srijedu.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hej pa sada vidim po slici, jeste li vi jučer bili na ručku u Samoborskoj kleti, i malecka je bila obučena u snjeguljicu??? Ma sigurno je to ona mi smo bili stol pokraj izlaznih vratiju :D .

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne mogu vjerovati! A moje lude cure se nisu skidale s Tare! Već sam si mislila, jadni ljudi...
    Sad mi još samo reci jesi li ti ona plava ili brineta?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj, fulala sam! Sad tek vidim da je Tara starija. Naime, moje curke su opsjedale jednu bebicu Taru, isto jučer za ručkom.

Ipak, drago mi je da smo se barem ovako upoznale!

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni :D .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Dolazimo iz Dugog Sela.

By the way, bili smo u nedjelju u Samoboru i gledali nastup. Jel tvoja curka pjevala? Megi je bila u transu, jedva čeka srijedu.
    Onda ovako: skreneš desno prije Europatradea, pa krivudaš po toj uličici dok ne dođeš do jednog čudnog T-križanja. Tu ideš desno, pa druga uličica lijevo.
    Vidi se crkva.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

OT: Mi cemo vas u doci gledati u nedjelju u Sesvetama
    Cak sam mislila da je to bilo ovu nedjelju al je vrijeme bilo sugavo pa nismo nikud isli.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ove nedjelje je bilo u Samoboru, mi nismo išli jer smo šmrkavi.
    u sljedeću nedjelju je u Sesvetama, nadam se da se vidimo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ove nedjelje je bilo u Samoboru, mi nismo išli jer smo šmrkavi.
    u sljedeću nedjelju je u Sesvetama, nadam se da se vidimo.
    Super!
    Mi smo one u žuto-smeđoj marami

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

inache, ako niste znale , zm imaju i svoju web-stranicu... sve vam tamo lijepo pishe, s mapama grada. 8) za manje od 4 godine postoji ritmika.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bili smo jučer na prvoj probi i Megi se oduševila. Odmah je stala u prvi red i bez frke pratila pokrete i pjevala. Sve u svemu, jako joj se svidjelo, tako da u subotu i službeno postaje mališanka.
    Apricot, nije vas bilo ili se nismo skužile, ili nekaj treće?

andjelina

Početno

evo da vam ja nešto kažem...ako vam dijete ima glasa definitivno su Klinci s Ribnjaka najbolji izbor...ta djeca tako prekrasno pjevaju kao jedan a uz sve to Cebalo im radi koreografiju tako da uz sve i prekrasno plešu...al da bi se upisali djeca moraju proći audiciju,inače upisati se može ponedjeljkom i srijedom od 18-20h.a iskreno u zg.mališane bi djete jedino upisala ako nema uopce glasa a voli pjevat jer ih stvarno ima previse i uopce lijepo ne pjevaju...al slatki su ipak su to djeca.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj andjelina prvotno napisa
    iskreno u zg.mališane bi djete jedino upisala ako nema uopce glasa a voli pjevat jer ih stvarno ima previse i uopce lijepo ne pjevaju.
    A, što ćeš... moraju negdje i ta naša netalentirana djeca naći sebi slične.
    Malo preoštra kritika i ne baš na mjestu.

andjelina

Početno

ja se ispricavam stvarno mi nije bilo u cilju nikoga vrijedjat niti povrijedit...niti sam mislila da je tvoja kcrkica netalentirana...opet ispricavam se...nego nije mi jasno zasto prof.Kubik skuplja toliku djecu..pa mislim stvarno ih je puno na pozornici,nemoze ti dijete uopce doci do izrazaja...a i nema audicije znaci da svako dijete koje ima volju i zelju moze uci.a recimo u klincima s ribnjaka su opet malo prestrogi.mogu mislit kako je jadnoj sjeci kad im kazu ''oprosti al ti ne znas pjevat''...ali moraju tako ako zele da zbor bude kvalitetan sto jest...
    Linda-->

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

andjelina nisi bas fer, ja znam puno ljudi koji su pjevali u malisanima i kasnije kao odrasli nastavili s pjevackim karijerama, ja sam u tom zboru pjevala 5 godina i omogucio mi je neka prekrasna sjecanja i uspomene iz djetinjstva (i nije da nemam sluha i ne znam pjevat) i super mi je sto je zbor prezivio tolike godine - nadam se da ce i moje dijete jednog dana pjevat u malisanima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni su Klinci najbolji zbor!!
    i to je potvrđeno brojnim nagradama

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pobjeglo mi...al to i onako nije tema...
    tema su mališani i kak tamo upisati djecu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Apricot, nije vas bilo ili se nismo skužile, ili nekaj treće?
    Bila je Orka s tatom, kasnili su 10 minuta.
    Drago mi je da se Lindi svidjelo

andjelina, nemam veze s organizacijom ni ustrojem zbora, ali mislim da se ovako tazmišlja...

Zašto Kubik skuplja djecu?
    Vidiš, meni je baš drago da ih "skuplja": djeci je, zapravo, premalo pruženo u ovom našem društvu i lijepo je da ih netko hoće bez audicija i ikakvih bakrača.
    Drugo, prošle nedjelje u Samoboru... koliko ih je bilo na pozornici? Dvadesetak maksimalno. Toliko ih je bilo i za Božić na Trgu. Ostali su bili bolsesni, ili ih nije imao tko dovesti, ili im se nije dalo...

Uopće ne želim uspoređivati Klince ni Mališane... nemam pojma, niti mi je važno.
    Važno mi je da dijete pjeva, da ima neku obavezu, da se druži...

A ako se jednoga dana bude htjela ozbiljnije baviti glazbom... pjevanje u dječjem zboru neće biti nikakva referenca.

I.. ja ne želim da moje dijete dođe do izražaja... onda ne bi mogla kopati nos na pozornici, svi bi je primijetili

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Zašto Kubik skuplja djecu?
    Vidiš, meni je baš drago da ih "skuplja": djeci je, zapravo, premalo pruženo u ovom našem društvu i lijepo je da ih netko hoće bez audicija i ikakvih bakrača.

Važno mi je da dijete pjeva, da ima neku obavezu, da se druži...

I.. ja ne želim da moje dijete dođe do izražaja... onda ne bi mogla kopati nos na pozornici, svi bi je primijetili
    ovaj stav me oduševljava.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne samo da smo se upisali, nego je moja mališanka već jučer imala prvi nastup. Doduše, bila je malo zbunjolica, ali poslije dvije probe nismo ni očekivali savršenstvo- ali bila je premedena, i ne samo ona nego svi od reda. Ma, slatkiši mali!
    Mislila sam da će mi srce puknuti od ponosa kad se moja Snjeguljica popela na pozornicu.

Apri, opet vas nisam skontala. Naime, ja sam tebe vidjela samo na par slika s proslave 5za5, pa nije ni čudo da smo se fulale u onoj gužvi. Ti nisi prepoznala Megicu po avataru?

andjelina

Početno

Da li se u mališane može upisati u bilo koje doba ili postoji određeno razdoblje kad su upisi? I jel najmanji koji se tek upišu prolaze nekakvu pripremu ili mogu odmah nastupati sa zborom? za one koje zanimaju Klinci evo nekolicina novijih spotova
    http://www.dbkpro.com/dnn/opis/PORTF...1/Default.aspx

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mislim da je za ovu godinu gotovo s primanjem novih članova, tako mi je rekao profesor. Mi smo došli zadnji dan upisa.

Iznenadila sam se kad mi je prof. rekao da Megi odmah može na nastup, iako je bila samo na dvije probe. Riječi pjesmica je znala od ranije, a pokrete je skidala koliko je uspjela. Rečeno mi je da dođe radi druženja i da se zabavi i upozna s djecom, a tako je i bilo. Uniforma joj nije trebala, jer su bili maskirani.

andjelina

Početno

Slatko... sutra je fašnik, u šta se Megi maskira..? A uniforma nije baš ni jeftina...Znači njoj se svidilo,to je najvažnije,da ne ide protiv svoje volje..

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

preslatka je.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Linda, Orka je stajala korak iza Megi, pored te djevojčice s maramom.
    Bila je crvenkapica u pepita suknjici i pregačici.
    Samo su joj tete zaboravile staviti pelerinu-kapucu na glavu, pa je ostala spuštena.

Iako smo razvlačile Snjeguljicu uzduž i poprijeko, ja nisam prepoznala Megi, ali ja ti ni vlastito dijete u gužvi ne prepoznajem: na koncertu u Lisinskom smo punih deset miuta snimali pogrešno dijete dok nismo skužili da se toj djevojčici cipelice ljeskaju. A Orka je bila u tamnoplavim tenisicama

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

na koncertu u Lisinskom smo punih deset miuta snimali pogrešno dijete dok nismo skužili da se toj djevojčici cipelice ljeskaju. A Orka je bila u tamnoplavim tenisicama
    Ja ću poludjeti!

Sad kad znaš kako moja Snjeguljica izgleda, nadam se da ćemo se barem upoznati na nekoj od proba. Ja nažalost nisam zapamtila tvoju Crvenkapicu, bila sam preuzbuđena i pod tremom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aj, potrudit ću se organizirati život da je ja dovedem u srijedu na probu.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

OK, nadam se da ni mene nešto neće spriječiti.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno re:

Mi smo lani isli na ritmiku ZG malisana i trpila sam ih godinu dana zbog djeteta i na kraju bila presretna kad se odlucila za drugu ritmiku i drugi zbor (Zagrepcanke i decki). O njima opcenito mislim da su jako losi pedagozi i definitivno se ne trude priuciti radu s djecom (sto je pretuzno nakon svih tih godina rada). Razocarala sam se vise puta u tih godinu dana, probat cu nabrojati cega se sjecam: probe prije nastupa za djecu od 3-4 godine u 12h i onda kad svi placu unutra ne puste ih van jer se djeca trebaju celiciti, razne ucjene ako ne budu nesto radili da nece nastupati, izgubili nam Bozicni poklon jer smo bili bolesni pa se nismo pojavili na Djeda Mrazu, ako te nema mjesec-dva, clanarina se svejedno mora platiti u punom iznosu, na nastupu djeca satima nisu dobila vodu da im se nebi piskilo (iz provjerenih izvora, bila sam teta koja ih cuva) ...
    Sad nakon iskustva i s drugim zborom mogu reci da im jedino skidam kapu sto se tice organizacije, pa mozes biti siguran da ce ti netko paziti na dijete dok je s njima.

Sto se tice pjevanja, to mi stvarno i nije neki kriterij za izbor zbora u godinama nase djece, bitnija mi je komponenta druzenja i uzivanja u muzici, a sad da li netko ima sluha i ne i nije toliko bitno kad se uvijek pusta muzika s matrice koju snime samo odabrana djeca i tako je to u svim zborovima.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

OK, nadam se da ni mene nešto neće spriječiti.
    Naravno da me spiječilo. Došla sam jako kasno s posla i nikako se nisam mogla prisiliti da ponovo sjednem u auto i vozim natrag prema Zg-u, zato je Megicu ovaj put dovezao tata.
    Ali subotom sam uvijek ja s njom na probi, jer nam tata radi, pa ćemo se valjda jednom i upoznati.
    Jesi ti bila? Nadam se da se ne ljutiš što nisam uspjela ispoštovati dogovor.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vidjela sam Megi u Orkinoj majici (ah, taj h&m) i tatu kojeg sam primijetila i u Sesvetama jer je nosio bebu u marami.
    Ma hajde, vidjet ćemo se već

mamica 13, imaš pravo da su kruti, ali opet.. i opet... i opet... u svemu moramo postaviti prioritete.
    Nažalost, tako je.

Da sam ja vođa zbora, rekla bih da ne smije dolaziti nitko tko dijete ne dovozi u sjedalici (naše je jedino).
    Ali, ja nisam vođa zbora: niti imam tu školu, niti bih imala snage/znanja/volje/sposobnosti... voditi toliki zbor.

Mi smo dobili božićni poklon iako nismo odlazili tih dana ni na probe, ni na nastupe...
    Nije se žalila ni da je gladna ni da je žedna...

Sigurna sam da ima propusta, ali napravim ih i ja, u svojoj kući, sa svojim vlastitim djetetom. Jednim jedinim.

:/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidjela sam Megi u Orkinoj majici (ah, taj h&m) i tatu kojeg sam primijetila i u Sesvetama jer je nosio bebu u marami.
    A jel ti možda i marama bila poznata?

Ja bih se živa pojela što nismo mogli doći gledati Megicu prošlu nedjelju.

andjelina

Početno

Na www.sesvete-online.info slike sa fašnika (Mališani i Klinci...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •