Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 363

Tema: Osuđujete li?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ispravak: "dojenje u javnosti nije ništa neprilično...."

ps. evo super primjera koji objašnjava moje stajalište:
    obiteljski ručak, mama, tata, svekrva, obiteljski prijatelj sa ženom, ujak, ujna itd itd.... sjedim s njima za stolom, a vrijeme je dojenja. neću ga podojiti za stolom. ustat ću, i podojiti ga u drugoj sobi. jel to razumljivo?

...pogotovo ako nije riječ samo o familiji...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    al daj zamisli....dok je svima pod normalno ak ne i poželjno vidit vauuu dekolte....tak se masa zgraža nad dojenjem u javnosti..
    pa da nije sav narod tako opsjednut sisama i seksom, ne bi se radila frka oko najprirodnijeg mogućeg hranjenja djeteta! al samo kažem...radi se frka. i znam nekolicinu muškaraca koji su se 'zablejali' u 'dobru mamu koja doji'. fuj. nije žena kriva, da se razumijemo. al to je jednostavno tako

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znam nekolicinu muškaraca koji su se 'zablejali' u 'dobru mamu koja doji'
    fuj...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znam nekolicinu muškaraca koji su se 'zablejali' u 'dobru mamu koja doji'
    fuj...
    pa točno to ---- fuj

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ps. evo super primjera koji objašnjava moje stajalište:
    obiteljski ručak, mama, tata, svekrva, obiteljski prijatelj sa ženom, ujak, ujna itd itd.... sjedim s njima za stolom, a vrijeme je dojenja. neću ga podojiti za stolom. ustat ću, i podojiti ga u drugoj sobi. jel to razumljivo?
    je i ja bi tak napravila....al kad si vanka??? moja javnost: trgovački lanac više puta, čekaonica doma zdravlja, kafić sa separeima, auto na "vidljivim" pozicijama , ....nitko se nije previše zalejao...jedan mladi par se slatko smijao!! mi uglavnom pokriveni tetrom....vire samo noge koje letaju amo tamo

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pozdrav!
    Baš mi je drago što je pokrenuta ova tema. U zadnje vrijeme puno razmišljam o svim svojim poznatim mamama. Ispada da je velikom broju 'misteriozno' nestalo mlijeka u jako kratkom vremenu, a isto tako su im bebe počele spavati po cijelu noć nakon što su im dali adaptirano. Meni je to grozno. Bez obzira na to koliko sam umorna, ne pada mi na pamet posegnuti za takvim rješenjem. Ipak mi je moja beba na prvom mjestu.
    Ovo se odnosi samo na one koje mogu dojiti, a ne žele....
    A što se tiće dojenja u javnosti, mislim da je najnormalnija stvar nahraniti gladnu bebu, ali ja moram skupiti hrabrosti da to napravim. Već sam dojila na pred roditeljima i bratom (kojem nije bio bed, ali je svaki put išao na balkon zapaliti kad bi ja izvadila cicu ).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    Ispada da je velikom broju 'misteriozno' nestalo mlijeka u jako kratkom vremenu, a isto tako su im bebe počele spavati po cijelu noć nakon što su im dali adaptirano.
    tako i kod mene. prije me naravno uopće nije zanimalo koliko tko doji i tome slično, ali sada i u trudnoći kada sam malo počela s mamama pričati o tome, ispada naravno da sam ja svjetsko čudo što malu od 3 mjeseca još uvijek dojim i to popračeno komentarom "... super kad još ima mlijeka...". popizdim na to, ma ne može mi nijedna od njih reći da je nakon mjesec dana mlijeko nestalo ili da je njezino mlijeko jednostavno slabo. ako izuzmeno emotivne šokove, kojih kod njih nije bilo, njima je nestalo volje za stalno nacicavanje i dizanje po noći, a ne mlijeko. eto tako je i moja šogi nakon mjesec i pol uvela adaptirano i nakon 4. mjeseca s oduševljenjem izjavljivala eto sada napokon spava cijelu noć.

i još što je najgore od svega ispada da se više ja koja dojim moram opravdavati u vezi toga, nego xy majki koje svoje bebe hrane na bočicu, njih nitko ne tlači a trebao bi jer su one te koje su išle linijom manjeg otpora i nisu si dale truda

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

.... ja sam skoro odustala već u rodilištu...ono hipreprodukcija, nahranjeno dijete adaptiranim, spinalna, upala koja nije išla dolje neg antibiotikom...i onda još 3upale kod kuće u roku 2mj....pa klinjo koji je non stp 2tj visio na meni....Vrapče mi nije ginulo ...al evo živi smo....i hvalim Boga šato me je podrža da to sve proguram....sad kad imam to iskustvo...odustat? NI U LUDILU ...ni meni nije bed pred braćom...više je njima .... jedino pred tatom...hm

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

eh da, moj gornji post nema veze s temom, sorry

što se tiče dojenja u javnosti, za sada dojim jedino doma pred obitelji, svekijima i prijateljima. pred svojima dojim bez bada jer je i mene mama i ono nedojeno vrijeme dojila 13 mjeseci, svekrva čim krenem dojiti bježi i jednom sam je baš pitala šta joj je neugodno rekla je da je, svekar iz istog razloga jako rijetko dolazi, pred frendovima dojim, okrenem se malo na drugu stranu, "instaliram" malu i onda se normalno namjestim na kauč

a ako je svekijima neuodno toliko što se mene tiće ne moraju ni dolaziti , jer sigurno neću prestati dojiti jer je njima neugodno

i samo čekam kada će me zadesiti dojenje na javnom mjesto jer mala neće ni bočicu ni dudu

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svjetsko čudo što malu od 3 mjeseca još uvijek dojim i to popračeno komentarom "... super kad još ima mlijeka...
    to i mene fascinira...svi ŽIVI komentiraju super što imaš mlijeka...pa ja moram objašjavat...kak to sve ide...

i još što je najgore od svega ispada da se više ja koja dojim moram opravdavati u vezi toga, nego xy majki koje svoje bebe hrane na bočicu
    to i meni ubi u pojam....boca? super...sisa? ajme majko

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

neće ni bočicu ni dudu
    ja sam ponosna što moj dečko ne zna što bi s tim....u bolnici su sve sestre redom komentirale da se vidi da ne zna što bi s bocom....joj...da mi nije bilo ovog foruma...ko zna bil dojila...a duda i boca bi bile u ustima vljda non stp....a fala Ti Bože

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene je ispaljivalo ta briga oko toga jel ja prospavam noć u komadu :?
    pa brate mili , nikoga nije bilo briga prije dok sam studirala da li uopće spavam uz taj teški fax i sve tulume
    uvik bi odgovarala: iman ja staža.... pa bih se opravdavala prolaktinom.. bla..bla...
    pa kad mi prekipi : pa ne pada mi napamet prestat dojit po noći, očete da ostanem bez mlika!
    uf...
    dojila sam u kafiću , na terasi, nije se skužilo..
    u auti uglavnom

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

je sad kad kažeš...baš svi pitaju jel spavamo....a nitko nije prije pitao
    al jednom čuh za teoriju da bebe već od 2mj ne bi trebalo dojit noću neg SPAT i samo spat :shock:

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

neće ni bočicu ni dudu
    joj...da mi nije bilo ovog foruma...ko zna bil dojila...a duda i boca bi bile u ustima vljda non stp....a fala Ti Bože
    slažem se s tobom u potpunosti...ja bi vjerojatno gurala cicu u usta točno 3 sata od prethodnog obroka (milom ili silom)....izdajala se nakon svakog dojenja, tko zna šta bi sve radila.
    Nakon što sam se vratila iz rodilišta, počela sam voditi dnevnik dojenja (prema savjetima svoje patornažne; koju sam već popljuvala na forumu), i nakon par dana sam shvatila da sam već luda od gledanja na sat (kad je jela, koliko dugo je jela), zapisivanja sa koje je cice jela, i da li je kakica svaki put boje senfa. Odlučila sam se opustiti i zaboraviti na sve i samo se ravnati prema svojoj bebi.
    Mislim da nisam pogriješila, a beba samo buja. :D
    Ta ista patonažna je 'omogučila' mojoj prijateljici da počne sa dohranom nakon što joj je bebica imala dva tjedna. Uvjerila ju je da nema dosta mlijeka (od kud ona zna da njena beba može pojesti 120 ml?). A ta ista prijateljica danas više uopće ne doji (rodila prije 2 mjeseca), jer naravno, nema mlijeka, a beba joj spava po 7 sati u komadu.
    Malo sam zabrijala, sorry....
    Uglavnom, jako sam sretna što dojim i mislim da me sam pogled na moju sreću može učiniti jednom sretnom i ponosnom mamom.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne osudujem, ali mi je zao majki koje nisu dojile i beba koje nisu bile dojene.
    dojim gdje nas zatekne , ali se zbog svoje komocije malo zaklonim, maramom, vestom ili cim vec. nije mi bas ugodno da mi neko bulji u cice

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

što se spavanja tiče, ja se zadnjih mjesec i pol 'privikavam' na noćna ustajanja....tj. budim se svaka dva sata, wc, pa opet u krevet
    tak da mi se čini da mi 'jao, pa neću prespavat noć u komadu!!' neće biti neki šok...kak to ljudi predstavljaju...ko da je smak svijeta...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

je neg kak....i oj "Buja"...neka hvala Njemu!! a ono za javnost...a normalno mi je da beba mora jes...al što rekoste...ja se isto znam "zaklonit" rad svog komoditeta...kažem, mi uvijek imamo tetru, radi bljucanja...pa lipo priko ramena i njegove glavice...ono sam noge veselo mašu...a vamo sam čuješ mljac mljac....

ža mi je beba koje nisu dojene...nisam ni ja...jer adaptiranim samo povećavaš ogućnost kojekakvih bolesti....evo, ni ja nemam baš najbolji vid, odnedavno je u igri i astma...a čitah članak da su tome upravo sklonije NEDOJENE bebe...jel zato imam i dobih to što imam....ne znam...al znam da nije bajno....nakon svih početnih muka s dojenjem....sad ni slučajno ne bi na bocu.....a dojit ću koliko malac tidna (u krajnjem slučaju koliko ja fizički mognem)

spavanje??? moj je sa mnom u krevetu...pa kad tidne ja sam prištekam i veseli svi...ustvari, moram priznat da se usprkos noćom "cuganju" većinom naspavam...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    što se spavanja tiče, ja se zadnjih mjesec i pol 'privikavam' na noćna ustajanja....tj. budim se svaka dva sata, wc, pa opet u krevet
    ..
    ajme.. pa jel ti teško? :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ..
    ajme.. pa jel ti teško? :?
    ma ne privikavam se namjerno, da si navijam budilicu... jednostavno mi se tako posložilo, da ne mogu baš spavati, tj. mogu ali svaka 2 sata ...sad to još smatram 'neprospavanim noćima', ali kad dođe bebica, bit će mi gušt ustat se podojit ga kad me pogledaju njegove slatke okice...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zasto ustati? sori na pitanju. meni nikad nije bio gust ustati jer ti podoji znaju potrajati vjecno. tako da je od rodjenja samnom u krevetu, naspavan on (i nahranjen ), a bogami i ja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i ja sam se budila od 8mj trudnoće jer je beba pritiskala mjehur
    nisam ni skužila da je to "trening"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    nisam ni skužila da je to "trening"
    pa da!! ja sam se prvo šalila na tu temu, ali sad mi više zbilja nije bed ujutro nakon toliko ustajanja...privikla sam se! znam da je stvar pritiska na mjehur ali ja i dalje vjerujem da me malac trenira da ga ne prespavam

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    zasto ustati?
    tak smo namjestili spavaću sobu da je njegov krevetac malo dalje od našeg, a opet dovoljno blizu da ne moram stajati. uzmem ga, podojim u svom krevetu, i vratim. (još nisam ni rodila, ali tak je zamišljeno) strah me spavati s malom bebom u krevetu, da ga ne ozlijedim prek noći (temperamentno spavam), a soba je tak konstruirana da kraj našeg kreveta nikako ne stane njegov (npr da ga spojimo s našim i tome slično)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tak smo namjestili spavaću sobu da je njegov krevetac malo dalje od našeg, a opet dovoljno blizu da ne moram stajati. uzmem ga, podojim u svom krevetu, i vratim. (još nisam ni rodila, ali tak je zamišljeno) strah me spavati s malom bebom u krevetu, da ga ne ozlijedim prek noći (temperamentno spavam), a soba je tak konstruirana da kraj našeg kreveta nikako ne stane njegov (npr da ga spojimo s našim i tome slično)
    tako smo i mi nekako organizirali
    pa sam preokrenula sobu i sad spava s nama a krevetič je uz krevet

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh ljudi moji....ja sam u miraz dobila dva ODLIČNA krevetića (od moje mlađe braće)...i, naravno UVIK se čudila da kak roditelji mogu spavat s dicom....i, došla iz rodilišta...i AJD POGODITE!!! ma, spava sa mnom od prvog dana...meni je lakše...sam ga prištekam, nema ustajanja...ja se ne razbudim, naspavam se NE'MREŠ VIROVAT!!, uvik imamo prigušeno svijetlo da ga vidim...a i SAD SI NE MOGU ZAMISLIT da nije kraj mene, da ne vidim što radi da ga ne prištekam odma i sl....ej ljudi a BILA SAM ZADRTI ANTI-grupni spavatelj

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj ja bi to najradije, spavala s bebačem, ali 'poznata sam' po prekobicavanju, udaranju nogama i rukama na sve strane, koturanjem s jedne strane kreveta na drugu itd itd tak da se mm ne može naspavati uz mene kak spada, a bojim se da bi i bebicu izgurala tko zna gdje (samo za mm to nije opasno, za malog bi bilo itekako). jedino ak mi se navike spavanja dodatno promijene kad rodim-...... ? :/

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

k2007 možda se stvarno s vrimenom promjeni tvoj način spavanja...recimo da ja sad nekako uvik imam jedno oko "otvoreno"...oću reć, makar i spavam duboko i sl...kad je mali u pitanju kao da sve čujem...evo neki se dan mm diza na posao u 5h...at poslije ja se probudim i skužim da uopće nisma skontala kad je mm otiša, a kad se mali meškolji (signal za papat) manje više se odma budim... eto ko će znat!! uživaj sad još to malo!! trudnoća je zbilja prekrasna...ja sam nažalost imala carski...pa sam poslije, neš virovat, plakala jer mi je malac nedostajao u tbuhu...to je valjda zato što nisam pravo osjetila porod i rađanje...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

trudnoća je zbilja prekrasna...ja sam nažalost imala carski...pa sam poslije, neš virovat, plakala jer mi je malac nedostajao u tbuhu...to je valjda zato što nisam pravo osjetila porod i rađanje...
    vidiš, a ja se baš borim svim silama da mi dozvole roditi carski! ...i nije mi trudnoća nešto nezaboravno prekrasna, iako znam da je to ružno reći, jer je svima to 'najljepše razdoblje u životu'. meni je po mnogočemu bilo gadno, a sad mi je isto tlaka (iako se bebaču veselim najviše na svijetu! ), možda zato što moram do poroda samo i isključivo - ležati!

ovo je totalno off topic, pa ću prestati s jadikovkama, hahaha

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

k2007 i ja sam imala takav neki trening s ustajanjem na wc nocu ( mozda i tebi roda donese malog vrazicka ko moj )

Ja sam se ustajala prvih skoro mjesec dana podojit bebu. Ako nis drugo, sjela sa na rub kreveta jer s rezom od carskog je malo "ne bas ugodno" leci na bok i dojiti, dok malo rez ne zaraste. Doduse, nisam ni skuzila da vec mogu leci, dok mi jednom MM nije rekao da nek se legnem, jer mu je zao kaj se patimo. I ja probam i ide (ajde, jos je malo zatezalo, ali sam se podbocila kojekakvim jastucima i bilo je okej)

Dojenje u javnosti: i volim i ne volim. Stvar je u tome da volim Patriku dati jesti cicu uvijek i svugdje jer mi je to super osjecaj ali ide mi strasno na zivce kad ljudi ne znaju diskretno pogledati ako ih bas zanima nego bulje. A da se razumijemo, ja stvarno imam sistem da nema sanse da mi vidite bilo koji dio cice, nego samo mozete vidjeti da imam bebaca u narucju i da on jede. Ne brinem jedino kad znam da smo sami.

Ja sam tip zene koja nikad nije pred prijateljima, starcima ili bratom bila u majici bez grudnjaka (a bome ni postaru nebi tako otvorila vrata). Konzerva

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh draga moja...i ja sam morala mirovati...i svašta nešta...ma uvik neš ...al onda ko sve dobro....kad malaca zadak ...pa na kraju odlučiše ajd ti carski.... ...al virujem da je tak tribalo bit...

meni je bez grudnjaka SUPER...meni to "čudo" sam smeta...ovak njegova glavica i mama...ha ha...

javnost? ah da malo zableje ko što je sad to....ma mislim da su žene koje doje rijetke...imadoh prilike vidjeti...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj ja bi to najradije, spavala s bebačem, ali 'poznata sam' po prekobicavanju, udaranju nogama i rukama na sve strane, koturanjem s jedne strane kreveta na drugu itd itd tak da se mm ne može naspavati uz mene kak spada, a bojim se da bi i bebicu izgurala tko zna gdje (samo za mm to nije opasno, za malog bi bilo itekako). jedino ak mi se navike spavanja dodatno promijene kad rodim-...... ? :/
    ja sam se bojala i da cu spavati prenemirno, i da cu spavati preduboko. ma kakvi. cim se rodio, svaki njegov maltene udah-budna sam. to je majcinski nagon, budis se na svaki zvuk, svaki i najmanji pokret. tako smo programirane. bez obzira na prijasnje spavacke navike.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

to je majcinski nagon, budis se na svaki zvuk, svaki i najmanji pokret. tako smo programirane. bez obzira na prijasnje spavacke navike.
    Prepisujem i potpisujem .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam bila nemirna spavalica, i od kad sam rodila kako zaspem tako se budima, pogodiš - kad mala odspava kojim slučajem 4 sata, ja se ukočim u istom položaju

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    to je majcinski nagon, budis se na svaki zvuk, svaki i najmanji pokret. tako smo programirane. bez obzira na prijasnje spavacke navike.
    Prepisujem i potpisujem .
    vidim, sve se mijenja...pa čak i spavačke navike
    to majčinstvo je luda stvar

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj meri78 prvotno napisa
    Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    Ispada da je velikom broju 'misteriozno' nestalo mlijeka u jako kratkom vremenu, a isto tako su im bebe počele spavati po cijelu noć nakon što su im dali adaptirano.
    ma ne može mi nijedna od njih reći da je nakon mjesec dana mlijeko nestalo ili da je njezino mlijeko jednostavno slabo.
    Ja sam izdajala za svaki obrok, pa niti meni mlijeko nije nestalo za mjesec dana, a javile su se i majke koje su izdajale i po 8 i 13 mjeseci , kako njima nije nestalo mlijeka za mjesec dana.
    Moje je dijete nažalost nakon dva mjeseca završilo na adaptiranom i ne, ne spava cijelu noć niti danas s punim 21 mjesecom (a svojevremeno se budi i svakih sat vremena), tako da sam ponekda poželjela dojiti po cijele noći jer možda bi ga to smirilo...
    ali ja sam ipak čudna biljka

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ispada da je velikom broju 'misteriozno' nestalo mlijeka u jako kratkom vremenu...
    prevelikom.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne osudjujem, ko sam ja da osudjujem :/ .

Znam par osoba koje su dojenje zamjenile flasicom iz cistog komoditeta. Jedna je danima devetomjesecnjaku trpala flasicu, djete odbijalo i deralo se na sav glas, ali ona je bila uporna i djete na kraju prihvatilo. E to mi je bas zalosno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

meni je puno neugodnije vidjeti ženu kako vadi sisu usred tramvaja, kafića, ili na stanici za bus. znam da dojke za vrijeme dojenja imaju SVRHU, no šta bi bilo da neka koja NEMA SVRHU izvadi dudu među gomilom ljudi, onako, iz čistog mira. malo neukusno, zar ne? a vidjela sam NE JEDNU dojilju koja toliko uživa u dojenju da prikazuje to cijelome svijetu (umjesto da ode postrance podojiti, ili jednostavno izdoji doma, pa bebu hrani na bočicu SA SVOJIM MLIJEKOM). mislim da takvi prizori odvraćaju buduće potencijalne dojilje od istoga.
    Prvo-totalno mi je bezveze uspoređivati ženu koja doji i u tome uživa i zbog toga joj se vidi dio dojke koji se vidi i pola cura kada po ljeti hodaju nikako obučene i ženu koja bi iz čista mira i bez razloga ibacila cicu van i pokazivala je svjetu.
    Drugo-zašto bih se ja morala izdajati da nekom durgom ne bi bilo neugsno :? . Imala sam mlijeka za dvoje djece ali se nikada nisam izdajala jer mi to jednostavno nije išlo. Pa to čuvanje mlijeka, pa ovo i ono. Kad je dijete bilo gladno dobilo je friško iz cice. kakvo izdajanje. Moje je dijete bilo gladno i jelo je. Pa drugi puše po ceti pa ih nije sram, zađto bi mene dojenja bilo sram???

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

danima devetomjesecnjaku trpala flasicu, djete odbijalo i deralo se na sav glas
    ajme grozno.....ne znam kako je to nekome komoditet...ne bi se ja dizala noću...pravila, sterilizirala, grijala, hladila....dotle pola kuće na nogama....al, eto...sad kad vidim koliko moj dečko voli "svoje" sise (zabava, maženje...)...ne mogu si zamisliti da ima bocu...pa kak bi se s tim zabavljao??? ah da onda je zabava duda.... moja mama nas nije dojila...i tek sad vidim što smo propustili...i mislim da nam to zaista fali...dok smo još bili najmanji....najpotrebitiji....najnježniji....dal je osuđujem? a dođeme da joj nekad zavrtim vratom al eto.... ne znam.... i ja bi radije živog čovika nego kakvu gumenu lutku ...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ok, divim se na hrabrosti i ležernosti. meni je to neobično vidjeti na javnom mjestu punom ljudi, i ne znam baš hoću li dopuštati drugima da 'bleje' u moju cicu.......ali uvijek dajem slobodu izbora.
    nemam ništa direktno protiv tebe ili bilo koje dojilje koja to čini pred drugima jer nužda tako nalaže situaciju.
    ali imam osudu prema tome NAČELNO, tj. mislim da bi se više trebao odvajati i razlikovati intimni prostor od javnog. recimo, da se počne 'gablati' u kazalištima (dovoljno mi je neukusno neuredno obžderavanje u kinu) i tramvajima, pa obavljanje nužde, presvlačenje pelena nasred Trga i tome slično...gdje bi tome bio kraj?

ok, skrenula sam s teme...ispričavam se unaprijed...
    Opet moram napisati...Zašto onda pušaći ne idu u odvojene prostore samo za njih? Zašto vlasnici ne pokupe drekec za svojim ljubimcem, nego ga ima posvuda, zašto žene ionamo hodaju polugole po gradu i 90% muškaraca slini za njima, samo nek se što više vidi. A kad je u pitanju hranjenje dijeteta, ajmo se skrivati...Pa je li se i ti skrivaš kada jedeš pecivo na cesti da te nitko ne vidi?
    Sorry, ali mislim da pretjeruješ. Možda je tebi osobono to neugodno, ali ne vidim zašto bi moje dojenje "ometalo" ostatak populacije??? Uopće se ne slažem s tobom.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po ovome kako k2007 pise, izgleda da nas dojilje bombardiraju svojim dojkama ...
    a po mom iskustvu, jako malo zena opce doji, u javnosti ih je jos manje a ove sto cijelom svijetu pokazuju sise, bas da ih toliko ima, tesko...

osim toga, ako je zena i sama uspjesno dojila svoju djecu, pogled na dojenje ce takvu majku raznijeziti....

dojenje nije sramota i ne treba se skrivati
    ali podojiti se moze i diskretno, dojka se opce ne mora vidjeti....

meni je gore gledati uzasne seksisticke reklame na tv, reklame za nul nul acht... telefone i naslovnice neki novina sto vise na svakom kiosku nego uociti zenu koja HRANI svoje dijete

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zrinka tako je...Svaki put me recimo izživcira ona reklama za one neke žvake, kada se svi međusobno od jutra do mraka žvale. Odvratno. A nekima je to taks uper reklama
    A kad se vidi majka koja doji, svi zatvaraju oči. Pred čim, pitam se?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma treba pročitat sve postove k2007...pa dat komentar....to je mama u iščekivanju...ha ha...ma vidit ćemo ono ide ženska gradom i doji...ko je? k2007

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ona reklama za one neke žvake, kada se svi međusobno od jutra do mraka žvale. Odvratno
    potpisujem...i za porno časopise, reklame, emisije, filmove, ljubakanja po gradu, hvatanja....eh...da baš mi je čudno da pored svega toga...osuda pada na dojenje u javnosti...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

i ja bi radije živog čovika nego kakvu gumenu lutku ...

Pa da stvarno, daj zamisli, MM leži kraj meni, zdrav i u punoj snazi a ja si uzmem gumenog i jelte... .
    Ma moram se malo šaliti, ali stvarno, zakaj da dijetetu guram gumu u usta kad ono zna da ja imam cicu. I nema šanse da bi iz moje ruke pio moje mlijeko na flašicu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a ja si uzmem gumenog i jelte... .
    ah... ma miša mu pa stvarno se valja potrudit za bebonjice!!!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa

osim toga, ako je zena i sama uspjesno dojila svoju djecu, pogled na dojenje ce takvu majku raznijeziti....
    Evo jedne i ne spadam u te koje se raznježe kad vide cicu u javnosti.Ne razumijem zašto bi netko vadio sisu pred sto ljudi ( a baš totalno diskretno kod starijeg djeteta to se ne može izvesti jer dijete se mrda,gleda...i sisa se kad tad otkrije) umjesto da se makne par metara dalje i obavi to u miru.Uostalom i dijete će bolje pocicati ako je u mirnijem okruženju.Dojenje usred kafića npr je za mene čisto prese.... mame jer ne vidim nijedan pametan razloga zašto bi se moralo podojiti dijete BAŠ usred kafića.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa npr. sjedim na kavi s frendicama i dijete hoce cicu - a ja dajem cicu na zahtjev. sto bih trebala, uzeti u ruke dijete koje sve jace place jer hoce svoju cicu, izaci iz kafica i hodati naokolo u potrazi za skrivenim mjestom?? (btw, nemam pojma kakvo bi to mjesto bilo, ja zivim u centru zagreba i pijem kavu na cvjetnom trgu, tkalci, kaptol centru)....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam samo rekla svoje mišljenje.Ja sam na moru pa ima puno više diskretnijih mjesta

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Sorry, ali mislim da pretjeruješ. Možda je tebi osobono to neugodno, ali ne vidim zašto bi moje dojenje "ometalo" ostatak populacije??? Uopće se ne slažem s tobom.
    pročitaj sve moje postove na ovu temu pa ćeš shvatiti da sam se u početku nespretno izražavala. neću se nikome ispričavati na činjenicama koje sam napisala (jer zbilja neki ljudi koji znam koji to smatraju degutantnim-i daleko od toga da mislim da su u pravu!!!), meni to nije neprilično, ali i dalje - zbog svojeg komoditeta ja kad ću svoje dijete morati podojiti u javnosti malo ću odstupiti od ostalih ljudi (ne skrivati, nego se odmaknuti)

Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •