Citiraj lidac2004 prvotno napisa
Citiraj limunada prvotno napisa
....susrela sam se s ljudima koji su skloni reći: mogla je da je htjela/najlakše je odustati/sama si je kriva jer se nije dovoljno trudila... Za mene su to osude, za nekoga možda samo komentari, svatko ima različit prag tolerancije.
ja sam bas na ovom forumu procitala dosta puta ovakve izjave tipa "nije se dovoljno trudila" pa se pitam a sta je to nego osuda?

i ko uopce ima pravo pricati o tome da li se neko dovoljno ili nedovoljno trudio, osim same osobe o kojoj je rijec?

ja ne osudjujem jer znam da su teorija i praksa u dosta slucajeva dva sasvim razlicita svijeta.

i da, onaj koji nije imao problema u vecini slucajeva nece vjerovati onome ko je imao, ne kaze se uzalud da sit gladnome ne vjeruje......
Potpisujem.

Citiraj inga prvotno napisa
U zadnjih godinu dana vidjela sam jednom ili dvaput, nisam sigurna, mamu kako u SB doji dijete u parku. Svi ostali su bebicama, bez obzira na dob, gurali flasice u usta.
Ova formulacija "gurali flasice u usta" je po meni jedna vrsta osudjivanja. Inga, ti ne mozes znati razloge zasto neka mama koju ne poznajes i ne znas njenu pricu, hrani dijete na bocicu, pa se ne bi trebala takvim scenama" cuditi.

Ja nisam nikako uspjela dojiti. (niti uz pomoc dr. Stanojevica, babica,patronazne, pedijatra, SOS telefona). Izdajala sam se mjesec i pol, a onda teski apces, infekcija. Pa operacija dojke, nakon koje sam se oporavljala duze nego od carskog. Na UZV su mi rekli da imam suzene kanalice. Zaustavili mlijeko. Neki ljudi i dalje misle da se nisam dovoljno trudila. Ja znam da nisam vise mogla. No, najvise me smeta kada osudju ljudi koji ne znaju ovu pricu. Pa su se u parku iscudjavali bocici koju "guram" djetetu u usta.