Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 363

Tema: Osuđujete li?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemrem vjerovati.

bubimirko

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Mene Bubimirko podsjeća na pjetlića u kokošinjcu. Kao, on je tu iznad njih i što one znaju, samo kokodaču, a nikako da se odlijepi od njih, stalno ga nešto vuče u kokošinjac.
    ..."a koke čudne ptice, uvek im srce puca, za nekim grubijanom koji dobro kljuca..."

i još moram dodati da je moj kokošinjac uvijek pun kokoši.......a da li u tvoj ikad zaluta kakav pjetlić????

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bubimirko, da bi rasprava bila konstruktivna i opozicija mora raspravljati argumentirano.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj bubimirko prvotno napisa

.......za konstruktivnu raspravu potrebna vam je opozicija......a ruku na srce toga baš ovdje SKORO da i nema
    a kako bi i bilo kad u pogledu dojenja i majčinog mlijeka nema kompetetne (istovjetne, jednakomjerne, jednakovrijedne) zamjene ili opozicije (tu mislim na adaptirano i druga mlijeka, ne na ljude)?

ruku na srce, valjanjih argumenata za nedojenje nema, ostalo su puste priče...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma da? Valjanih argumenata za nedojenje nema?
    A moja pusta priča su tri vrste lijekova i to što sam 2,5 mjeseca pila samo jedne da bi moje dijete barem malo dojilo.
    Ma već mi je dosta ovog bezrazložnog opravdavanja, ali me ovakve stvari

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tashunica, nemaš se što opravdavati. ovdje se misli na raspravu o dugom dojenju.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Znam o čemu se vodi rasprava, pratim cijelo vrijeme, ali Riana reče da u pogledu majčinog mlijeka nema kompetentne zamjene (misli na adaptirano) i da valjanih argumenata za nedojenje nema. Mene je to poprilično zasvrbilo, ne znam možda sam krivo shvatila ili sam još uvijek previše osjetljiva na tu temu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pretpostavljam da riana nije mislila na razloge (medicinske i sl.) za nedojenje nego na argumente iz skupine "ma nije dojenje toliko bitno, formula je prihvatljiva alternativa".

naravno da ima situacija u kojima majka ne može/ne smije dojiti. neke od njih moguće je riješiti zalihama majčinog mlijeka, mlijekom druge dojilje, a ponekad je formula jedino rješenje.

ali te situacije su puno, puno rjeđe nego što nas marketing hoće uvjeriti.

a nedostatak podrške od strane onih koji bi morali znati pomoći dovede do formule one mame i bebe koje tamo uopće nisu trebale stići... i to je prežalosno, jer se zaista ne radi o ravnopravnim opcijama.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

morala sam biti preciznija i jasnija

mislila sam naravno kad je sve ok s mamom, oprosti...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koristim priliku da kopiram renatin post

Citiraj renata prvotno napisa
    mene fascinira kako mi nikako ne uspijevamo prenijeti nasu poruku o dobrobiti dojenja a da u paketu ne ide dojam da ne volimo sve druge mame koje imaju razlicito misljenje.
    fakat me fascinira, i to zato sto se stvarno trudimo suprotno. pod "mi" mislim - mi u rodi (! ne odnosi se na sve sudionike foruma), pogotovo mi savjetnice o dojenju.

toliko puta smo rekle da je IZBOR MAJKE hoce li UOPCE dojiti ili ne i da mi svaki taj izbor postujemo. ne samo hoce li dojiti do 6mj ili 1g ili 3g, nego cak uopce dojiti. mi jedino mozemo govoriti o dobrobitima dojenja za majku, dijete i drustvo, dakle educirati i informirati, a onda je na majci da odluci za sebe i svoje dijete, ali na temelju dobre informacije, a ne na temelju mitova i legendi.
    ovo "ovdje vlada stav da mame koje svjesno NE ŽELE dojiti dijete preko godinu ili godinu i pol nisu dobre mame" me svaki put ostavi :shock:
    ili ja jednostavno trebam cesce biti na forumu da shvatim da se nesto promijenilo??

za duljinu dojenja - svaki svaki put kad savjetnice o dojenju priacju o tome koliko dugo bi trebalo dojiti, kazu da SZO preporuca do dvije godine ili dulje, a zapravo dok majka i dijete to zele. nije samo dijete to koje treba odrediti duljinu dojenja, naravno. dojenje je igra para majka-dijete i treba ga gledati kao cjelinu, ne samo ono sto dijete zeli i treba. ali ne dopustamo da nas netko uvjerava da dugacko dojenje djetetu ne treba, ne pase ili da je cak stetno. samo to.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ms. ivy ja sam totalni zagovornik dojenja. Znala sam da neću dugo dojiti, ali sam svejedno cijelu trudnoću provela informirajući se o tome baš na ovom forumu. Sve sam naučila i uspješno smo dojili 2,5 mjeseca.
    Kas sam trebala prestat plakala sam danima. Meni pune cice mlijeka, a on bočicu ne želi ni primirisati.
    Previše majki odustaje od dojenja zbog neinformiranosti i okoline što je jako, jako žalosno, ali svejedno nije za osudu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zato sam citirala renatu, da nas sve podsjeti.

znaš da su i 2,5 mjeseca bila dragocjena za tvog mališu

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Krivo si me shvatila, ja uopće ne mislim da me netko osuđuje samo me dirnula ta rečenica.

Riana sve ok. Još me uvijek ta tema previše dira.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja ću se vratiti na sam početak teme i pitanje koje je postavljeno...
    ne, ne osuđujem nikoga, ne uzimam si to za pravo, za osudu su neke druge stvari...
    ja ne dojim...na ovom forumu se zna kako je došlo do toga...a ipak, nikada se nisam prestala pitati jesam li mogla, u datom trenutku, ipak biti psihički i fizički nešto jača...
    ali veliki sam zagovornik dojenja...
    kažem, ne osuđujem, ali ipak malo poprijeko gledam na one koje su se na bočicu odlučile samo iz vlastitog komfora...ne razmišljajući, ne informirajući se, ponesene samo sobom kao jedinkom...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni su jednom predložili da dečku dam bocu...kao duže će spavati, a atebi će se sise "napunit"...to veče mi i danas zna bit pred očima...nakon svega što smo prošli, ja moram gledat miša s bocom u ustima...a on?..a pojeo je...a ja?...a plačem...mislim da će me većina razumjeti... hvala Bogu pa postoje ovakve stranice, forumi, žene koje daju svoja iskustva... za info...moj dečko ima cca 3,5mj 65cm i 7.6kg...pa toliko o tome: mama nemate dovoljno mlijeka i vaš dečko treba nadohranu

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaš kaj puno stvari je uvijek raspravljano na više topica ali bez uvrede kaj pametnoga se može zaključiti iz tih rasprava kad osobe koje sudjeluju su više manje istomišljenici.......za konstruktivnu raspravu potrebna vam je opozicija......a ruku na srce toga baš ovdje SKORO da i nema
    eh bubimirko, da te tapšemo po ramenu i , pa tek onda bi svi na ovom forumu bili istomišljenici (recimo, glede "produženog" dojenja).
    pa upravo tada bi vladalo jednoumlje.
    da svi isto mislimo, ne bi ni bilo ovako ponekad žučnih rasprava.
    a ne bi bilo ni potrebe da se mi toliko angažiramo oko svega toga, jer svi bi se slagali i bili zadovoljni.
    očito da je realnost sasvim drugačija.
    probaj stvari malo sagledat i iz nekog drugog kuta.

bubimirko

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    znaš kaj puno stvari je uvijek raspravljano na više topica ali bez uvrede kaj pametnoga se može zaključiti iz tih rasprava kad osobe koje sudjeluju su više manje istomišljenici.......za konstruktivnu raspravu potrebna vam je opozicija......a ruku na srce toga baš ovdje SKORO da i nema
    eh bubimirko, da te tapšemo po ramenu i , pa tek onda bi svi na ovom forumu bili istomišljenici (recimo, glede "produženog" dojenja).
    pa upravo tada bi vladalo jednoumlje.
    da svi isto mislimo, ne bi ni bilo ovako ponekad žučnih rasprava.
    a ne bi bilo ni potrebe da se mi toliko angažiramo oko svega toga, jer svi bi se slagali i bili zadovoljni.
    očito da je realnost sasvim drugačija.
    probaj stvari malo sagledat i iz nekog drugog kuta.
    ma uopće nemam volje za komentirati sve ovo.....tak i tak večinu toga kaj napišem izbrišu......a glede prve rečenice....i ovo je jednoumlju.....baš sam ja neka opozicija......to je ko ona da jedna lasta ne čini proljeće.......a rasprave su žućne samo kad ja iznesem svoj stav i pogled.......i onda počnu one već klasične rečenice....znanstveno dokazano-juul je napisao.....i kaj ti ja sve znam, a već sam po milijardu puta napisao da su to moji stavovi i da me baš briga za neke knjige, i članke i letke....moj stav je moj stav i uopće ne vidim niti jednog pametnog argumenta da ga mijenjam....i ja baš i jesam taj koji stvari gleda iz drugog kuta.....no da ne duljim iako bi mogao napisati cijelu storiju.....LOŠE SAM VOLJE DANAS...pa ću se probati odmaknuti od svega danas

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma baš si smiješan .
    pa ti imaj svoj stav, valjda netko tko ne misli kao ti ima pravo na svoj, a to što ga argumentira, to može biti samo prednost.
    nema dijaloga ako samo izneseš i kažeš "ja tak mislim i bok".
    to je iznošenje mišljenja, a ne rasprava.
    imaš pravo i na jedno i na drugo.
    breišu te kad postaneš nepristojan, jer pravila ponašanja su za sve ista.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

......a rasprave su žućne samo kad ja iznesem svoj stav i pogled.......

uz takvo mišljenje u sebi, moram te razuvjeriti da žučnih rasprava ima i bez tebe :D
    pogledaj bolje 8)

no hard feelings

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ne laskaj si da si jedina lasta .
    šta ti živiš samo na rodinom forumu ili i izvan njega?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

..LOŠE SAM VOLJE DANAS...pa ću se probati odmaknuti od svega..
    Otvori novi topic o razlozima, a mi ćemo te probat' argumentirano uvjeravati da prestaneš biti jer nemaš razloga za to.
    Nemoj, šalila sam se

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Znam da ovo nije vezano uz temu ali
    Citiraj Bubmirko prvotno napisa
    i još moram dodati da je moj kokošinjac uvijek pun kokoši.......a da li u tvoj ikad zaluta kakav pjetlić????
    Ne bih sad o tome, ZNALA SAM da ćeš ovako nekako prokomentirati. Suzdržavam se od daljnje rasprave samo zato jer to nalažu pravila foruma ali priznajem da bih se vrlo rado raspravljala s Bubimirkom (ne zovem se uzalud Lidač)

bubimirko

Početno

breišu te kad postaneš nepristojan, jer pravila ponašanja su za sve ista.
    nemoj mi molim te o nepristojnosti(na prste jedne ruke bi mogao nabrojati ako sam bio koji puta nepristojan-očito brkaš pojmove).......uvijek pazim kad nešto pišem da ne zvuči tako......smisao za humor ravan je nuli(čast iznimkama)......ne pomaže čak niti kad smajlića stavim......hebes čovjeka koji se ne zna šaliti na svoj i na tuđi račun

bubimirko

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Znam da ovo nije vezano uz temu ali
    Citiraj Bubmirko prvotno napisa
    Ne bih sad o tome, ZNALA SAM da ćeš ovako nekako prokomentirati. Suzdržavam se od daljnje rasprave samo zato jer to nalažu pravila foruma ali priznajem da bih se vrlo rado raspravljala s Bubimirkom (ne zovem se uzalud Lidač)
    kao što znaš moj pp ti je uvike otvoren za SVE, i to mislim za ama baš sve.....tak da slobodno se javi, biti će mi drago.....samo upozorenja radi daleko sam ja od pjetlića.......prije kakav kokot

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj ćeš, mi smo jedne uštogljene pripadnice sekte bez smisla za humor, sklone kokodakanju i čupanju u blatu.
    pa šta onda radiš još tu s nama ?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure i decki!, molim da se konstruktivno vratimo na temu ako tko jos ima nesto pametno za reci

bubimirko

Početno

kaj ćeš, mi smo jedne uštogljene pripadnice sekte bez smisla za humor, sklone kokodakanju i čupanju u blatu.
    pa šta onda radiš još tu s nama ?

niste sve takve
    ovo s nama je vrlo širok pojam.......ima ovdje divnih ljudi s kojima zbilja uživam pričajući što ovako što privatno, ne želim nabrajati ali oni će već znati, a osim njih nađem ja ovdje i dosta stvari koje su korisne......već sam negdje napisao....čitam-filtriram informacije- kaj me zanima upamtim- ostatak na drugo uho van....jel ti je to dovoljno dobar argument kad ga je već potrebno imati

bubimirko

Početno

zrinka ovo i je rasprava na temu......jel očito se osuđuju stavovi, kako s moje strane tako i sa druge strane......a tema je i dalje dojenje tj. nedojenje

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubi, uvažavam tvoj argument .
    slažem se s tim da ovo "nama" često i stvara probleme.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja na to gledam kao i na masu drugih stvari...
    to je isto ko da pitaš da li osuđujem mamu koja ostavlja dijete da plače u kinderbetu do iznemoglosti, da li osuđujem mamu koja rađe šeta po zadimljenom šoping centru umjesto po parku, da li osuđujem roditelje koji rađe popodne spavaju ili gledaju sapunice nego da se bave s djecom, one koji puše.....
    svatko od nas radi na svoju dušu; iskreno vjerujem da svi žele najbolje za svoje dijete; e sad, problem je koliko je ko spreman žrtvovati za to... :/

i samo još jedna stvar koja je možda malo OT...
    ne znam zašto se stalno naglašava da je "komotnije" dati bočicu?! :? pa di ćeš veće komocije od cice? di god se nađeš, u kojim god količinama, čisto, toplo....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anki, mislim da se komocija i bocica dovode u vezu jer se beba moze ostaviti na cuvanje nekome, bebu ne mora nuzno hraniti mama itd.
    To je bio barem jedan od glavnih razloga moje sestre kad je odlucila uvesti adaptirano i prekinuti dojenje. (da moze negdje otici bez bebe :/ )

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a izdajanje?
    ako baš negdje moraš hitno i bez bebe?

bubimirko

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Anki, mislim da se komocija i bocica dovode u vezu jer se beba moze ostaviti na cuvanje nekome, bebu ne mora nuzno hraniti mama itd.
    To je bio barem jedan od glavnih razloga moje sestre kad je odlucila uvesti adaptirano i prekinuti dojenje. (da moze negdje otici bez bebe :/ )
    pa dobro...kaj je to za osuđivanje.......bolje za djete tako nego da ga vučeš po svim onim šoping centrima di se i cigareta zgasi jel nema dovoljno kisika......a za one koji će reči da niti nemoraš pohoditi takva mjesta--OK možeš se zatucati u 4 zida i tak vegetirati.....a jel to zdravije i bolje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa jednostavnije je smuckati bocicu nego se izdajati. A bocicu mlijeka moze smuckati bilo tko. :/ O toj komociji se radi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubimire, pa valjda postoji malo veci izbor od toga ili trunuti u cetiri zida ili otici u shopping centar?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa jednostavnije je smuckati bocicu nego se izdajati. A bocicu mlijeka moze smuckati bilo tko. :/ O toj komociji se radi.
    pa ne mora se zato prekinuti s dojenjem
    pa nečeš bebu ostaviti na tjedan dana (mada znam i puno goru verziju)
    i da je dan-dva u pitanju, nema veze , dojiš kad se vratiš
    ako beba neće odbiti sisu :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bubimire, pa valjda postoji malo veci izbor od toga ili trunuti u cetiri zida ili otici u shopping centar?
    pa anki mu je dala prijedlog

Citiraj anki prvotno napisa
    da li osuđujem mamu koja rađe šeta po zadimljenom šoping centru umjesto po parku

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa dobro...kaj je to za osuđivanje.......bolje za djete tako nego da ga vučeš po svim onim šoping centrima di se i cigareta zgasi jel nema dovoljno kisika......a za one koji će reči da niti nemoraš pohoditi takva mjesta--OK možeš se zatucati u 4 zida i tak vegetirati.....a jel to zdravije i bolje
    a ti ga isto bubneš i ostaneš živ!

pa sve da i ideš u šopin centar, koliko dugo ostaješ tamo? recimo da nahraniš bebu i još izdojiš jednu bočicu...to je dosta za par sati.

bubimirko

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    pa ne mora se zato prekinuti s dojenjem
    pa nečeš bebu ostaviti na tjedan dana (mada znam i puno goru verziju)
    i da je dan-dva u pitanju, nema veze , dojiš kad se vratiš
    ako beba neće odbiti sisu :/
    to mi je savršeno OK.....ali koliko ih će se ovdje složiti s takvom verzijom o danu-dva.....kad ne žele dijete ostaviti na sat vremena kod baka i djedova, tak da uzaludno o tome pričamo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

znači ti osuđuješ mame koje se ne žele razdvajati od bebe (npr. ja) pa je svuda nosaju sa sobom 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

McGrubi, znam to. Ali, situacija je takva da neke zene jednostavno nece i ne zele dojiti. Ja sam navela najblizi primjer koji sam imala, moju sestru. Njoj je to od pocetka bila gnjavaza. Ali, nekako je progurala ta dva-tri mjeseca. Kasnije je rekla kao sta ima veze da tu i tamo popije adaptirano, ne bi bila ni prva ni zadnja koja to radi, sta ima veze, zasto se ne bi odmorila koji put itd. Nakon nekoliko dana davanja adaptiranog jednostavno je prestala dojiti. I kaze njoj je tako bolje i lakse, dojenje joj je bilo tlaka i gotovo.
    Tako razmisljaju sve njezine prijateljice, tako razmislja ona, moja mama je nas jako kratko dojila tako da je od nje dobila razumijevanje....takva je situacija. Meni osobno takva komocija nije nimalo jasna, ali eto, takav je momentalni trend.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma nije ni meni jasna...

pripisujem to "katastrofi 70-tih" i marketingu koji je ostavio dva traga :
    -adaptirano je skoro isto ka i majčino
    -s adaptiranim je lakše

zato je potrebno da svi pročitaju oni extremni text "posišito ovo", da shvate da je adaptirano kemijska formula

ili da bar na kutijama adaptiranog pišu moguće nuspojave :/

bubimirko

Početno

znači ti osuđuješ mame koje se ne žele razdvajati od bebe (npr. ja) pa je svuda nosaju sa sobom 8)
    u drastičnim primjerima DA......a to su ovi koji nikada ne ostave dijete kod roditelja na par sati da bi nekaj obavili u miru i ne natezali bebu po silnim mjestima na koja recimo moraju ići....za tak nekaj zbilja ne vidim valjanog argumenta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znas sta mi je bilo smijesno.....nedavno je nas kucni doktor pricao muzu kako masu nasih cura (s podrucja ex yu) mame i babe tjeraju da doje, a one jadne to ne zele. pa kao kako nije u redu praviti takav pritisak na mlade mame itd.
    Znaci, stvarno jos uvijek ima ljudi koji na to sve skupa gledaju kao jednu veliku gnjavazu u ovoj dobi tehnoloskog napretka. I kao, nitko nije zasluzio takvo driblanje.....zasto se muciti s dojenjem kad ne moramo. Pa adaptirano je jednako dobro, toliko djece se danas ne doji pa nikome nista ne fali blablabla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubimirko, a zasto je to za osudu?
    Evo npr. kod nas: ja svugdje vodim djecu sa sobom. Moja starija kcer je do sada bez nas ostajala jedino u vrticu. Ako nesto treba da se obavi bez djece, djecu cuvamo ili ja ili muz.
    U svim javnim mjestima na koja dodjemo, mjestima tipa cekaonice kod doktora, porezna uprava, magistrati, zubar itd. imaju organizirane kutke za igru....tu i tamo se desi da djeci negdje bude dosadno....ali djeca radije idu sa mnom nego da ih netko deseti cuva.
    Mi smo tako navikli, djecu i nemam tu bas kome ostavljati i njima to nije neka gnjavaza.
    Ja mislim da dobar dio problema lezi u tome da mnoga mjesta nisu child friendly i ocekuje se da djeca tamo ne dolaze. A meni nije neka norma da svako malo trcim nekome i ostavljam djecu radi ovoga ili onoga....to je mozda necije ocekivanje, ali ne mora biti i zelja roditelja ili djece.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u drastičnim primjerima DA......a to su ovi koji nikada ne ostave dijete kod roditelja na par sati da bi nekaj obavili u miru i ne natezali bebu po silnim mjestima na koja recimo moraju ići....za tak nekaj zbilja ne vidim valjanog argumenta
    gle, krv nije voda
    ja volim razgledavati vrtne centre, a voli i moja mala , puno novih, zanimljivih stvari ... zeleno...
    od vlastitog mira sam se oprostila kad sam zatrudnila, život više nikad neće biti isti
    eee di je ono lipo vrime studiranja.. bez briga.. a tuluma... a do zore...
    pa-pa
    počelo je novo poglavlje mog života : roditeljstvo
    a kad odem u penziju onda ćemo s ostalim "hokejašima" pičit po Evropi 8)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma nije ni meni jasna...

pripisujem to "katastrofi 70-tih" i marketingu koji je ostavio dva traga :
    -adaptirano je skoro isto ka i majčino
    -s adaptiranim je lakše

pa ne znam baš..možda sam ja odrasla u nekoj čudnoj sredini. mene je mama dojila preko godinu dana, a spadam u generaciju 70-tih. i uvijek mi je govorila kak joj je to bilo super jer se nije morala gnjaviti s bočicama; tak da ja nikad dojenje nisam doživljavala ko nešto posebno, nego ko nešto normalno. i sve njene frendice su dojile.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

od naše penzije sigurno
    sorry nisam izdržala

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda nemjau kome ostaviti dijete
    mozda su roditelji vec umrli, ili su prestari...

tko zna

ako nekas kome ostaviti dijete, znaci li to da ne smijes ici nigdje, pa ni u shoping?

bubimirko

Početno

gle, krv nije voda
    ja volim razgledavati vrtne centre, a voli i moja mala , puno novih, zanimljivih stvari ... zeleno...
    od vlastitog mira sam se oprostila kad sam zatrudnila, život više nikad neće biti isti
    eee di je ono lipo vrime studiranja.. bez briga.. a tuluma... a do zore...
    pa-pa
    počelo je novo poglavlje mog života : roditeljstvo
    gleč....vjerujem da ne hodaš samo po cijele dane po vrtnim centrima, tak da je očito da moraš imati i potrebe otiči i negdje izvan tog vrtnog centra....a po meni to kaj ostaviš klinca negdje na sat dva isto vrlo bitno za razvijanje tog svojeg roditeljstva jer takva "bolesna privrženost" još nikome nije donijela nikaj dobroga.....samo ćeš napraviti asocijalnu osobu koja se uopće ne će znati ponašati i družiti u društvu(znam nekoliko takvih)...bilo djece bilo odraslih, a vjerujem da ćeš i djedovima i bakama načiniti veselje

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •