Neki dan sam radila, pa evo mozda se nekome svidi.
Ovo je recept za 2-3 osobe.

2 mala vrhnja za kuhanje i 1-1.5 dcl mlijeka (ne light)
15-20 dag dimceka u komadu
oko 250 g spinata smrznutog
pola pakiranja one zelene gorgonzole
10 dag tvrdog sira (ja uzmem gaudu)

Najprije narezati dimcek (ili moze neka druga vrsta sunke - ja uzmem dimcek jer ima malo dimljenog okusa) na kvadratice, a nacin rezanja je kao kad recimo mrkvu ili krumpir rezete za francusku salatu.
Na malo maslinovog ulja staviti te kockice dimceka, posoliti ih obavezno (ja jos stavim malo papra s cesnjakom, ali nije nuzno)
Kad se malo izdinsta, dodati vrhnja s mlijekom i promijesati. Staviti spinat i kad se pocne malo otapati, dodati sireve.
Zakuhati i pustiti da se mrvicu ohladi umak da nije prerijedak onako vreo.

U medjuvremenu skuhati nesto od tjestenine, iako ja preporucam njoke - njammm...

E, da, ako niste za mesnu verziju moze i bez dimceka, al se moze i spek narezati tanko pa staviti uz dimcek

Kaloricno, al ukusno.

Ako znate varijacije na temu, slobodno se izrazite