Mony, ovo je!
Probat ću ovaj recept! Inače s guštom radim UMAK CARBONARA.
1. Na malo maslaca staviti slaninu izrezanu na kockice da se lagano peče.
2. Dodati vrhnje za kuhanje. Miješati na laganoj vatri.
3. Dodati naribani parmezan (Sirelin iz vrećice). Promiješati.
4. Da bi se smjesa zgusnula dodati 1 jaje i promiješati (dok se ne poveže sa smjesom) na laganoj, laganoj vatri (da se ne stvore grudice!).
5. Najbolje je ovaj umak preliti po domaćim njokima, a može i po tjestenini svih oblika!
S vrhnjem radim i UMAK S LOSOSOM
1. U 1 dl vode plus malo bijeloga vine prokuhati nasitno isjeckan crveni luk
2. Kad omekša luk, dodati vrhnje za kuhanje. Promiješati, dodati začine (sol, papar) i 1 žlicu pirea od rajčice
3. Smjesi se doda na kockice izrezani dimljeni fileti lososa (ima ih kupiti u svim prodajnim centrima, fino pakirane, tanko narezane). Umak miješati dok se ne zgusne.
4. Topao umak preliti po njokima ili tjestenini.
Dobar tek!
Žurim presvući P. koji se ukakao dok sam ga držala i ovo pisala![]()