Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: hitno iskustva-slomljena ključna kost

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno hitno iskustva-slomljena ključna kost

prijateljica je rodila u utorak, danas su joj rekli da beba ima slomljenu ključnu kost. ima li netko iskustva, preporuke i savjete?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nije ništa strašno. Moj M imao slomljenu ključnu i istegnuće ramenih živaca (mislim da se tako kaže). Za mjesec dana sve prošlo. Samo ga ne smije stavljati na trbuh, tako su meni rekli u bolnici.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam kao beba slomila kljucnu kost.Ja se toga ne sjecam.Ali znam da zbog toga nemam nikakvih problema,cak ne znam ni koja je strana bila u pitanju!

Bice sve u redu .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ništa neuobičajeno, nema potrebe za panikom. Ne ručicu treba paziti kratko vrijeme i sve će zarasti bez posljedica i posebnih tretmana.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I Gizel je imala napuknutu ključnu kost, u rodilištu su joj malo povijali da ne miče rukicom i rekli su nam da pazimo kad presvlačimo na rukicu i sve je ok
    to je normalno zbog porođajnog knala, i priroda je to tako stvorila da lako zaraste...
    sve ok
    no problem

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vjerujem da je sigurno zbunjena jer su i meni na dan odlaska iz bolnice rekli onako na brzaka "Znate, dijete vam ima slomljenu ključnu kost". A ja onako sva u panici, prvo sam počela gledati nogice . Njemu su to napravili na porodu da lakše izađe van. I samo se malo u početku dok ga presvlači treba pripaziti da ga baš za tu rukicu ne "navlači". Inače doktorima je to tako normalno, meni baš i nije bilo, ali nije to ništa zbog črga bi trebala paničariti i biti u strahu. Pusa malenoj bebici

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala svima, umirit ću je

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ključna kost nema neku značajnu funkciju i zapravo je ostatak od "starih dana".

bebi će kost zarasti, neka ne brine.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

To je njihova klasika, dođe pedijatrica dat upute prije odlaska kući i onak usput meni i cimerici koja je btw. bila u bolnici 6 dana nakon poroda jer je dijete imalo jaku žuticu i kaže da klinci imaju slomljene ključne kosti.

Ali to je skroz normalna stvar kod poroda jedino su meni rekli da moram pazit i ak primjetim da je počeo štedit rukicu da se odmah javimo pedijatru.

I nisam ga smjela stavljat ležat na tu stranu (lijevu). I još su rekli da pazim kod oblačenja i svlačenja. Nisam smjela mu oblačit ništa preko glave (znači nema bodića i sl).

Još su rekli da kad ga oblačim prvo oblačim bolesnu rukicu pa onda zdravu, a kod skidanja prvo zdravu pa bolesnu.

E da pazit smo morali cca 14 dana.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I mojoj nečekinji je bila napukla ključna kost prilikom poroda. Sestra nije smjela oblačiti one bodije preko glave, već samo one kao majice. Zaraslo je jako brzo i danas (mala ima 5 godina) nema nikakvih posljedica!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pada mi napamet jedna stvar, a sad vi razmislite svatko za sebe:

Kljucna kost na oko nevazna ima vaznost u smislu moguce asimetrije tijela koju moze prouzrokovati, koja se sve vise uocava kako djeca rastu. Takva djeca znaju biti ili previse mirna ili previse nemirna, punija ili pre tanka, slabe koncentracije. Mislim na vecu djecu ne na novorodenu. Novorodena mogu cesce plakati ili imati napade placa i mogu imati eventualno u toku razvoja u prvoj godini razlicite blokade kraljeznice. Treba o tome povesti racuna i kad kost zaraste vjezbati uz pomoc fizijatra.
    Asimetrije se mogu uociti na licu, na tijelu na kraljeznici podignutosti ili spustenosti jednog ramena, pa dalje lancano na nogama jedna kraca ili duza. Sa svim tim se super zivi, ali ne treba se zanemariti i treba se porazgovarati sa fizijatrom. Uglavnom kad se ide na vjezbe treba se cekati da kost zaraste, sto je kod malih beba relativno brzo.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nevjerojatno puno ljudi poznajem koji su imali slomljenu ključnu kost i sad se njima kao odraslima ama baš ništa ne primjeti...

a za ovakav slučaj koji si ti navela znam jedan, curici nikada nisu dijagnozirali slomljenu ključnu kost i roditelji nisu na to obraćali pažnju...

već pri oblaćenju rukavića ako se na to ne vodi računa pa prvo obuće "bolesna" rukica, druga se malo steže...
    i nikada nisam dozvolila da je se vuće za ruke, jer u jednom momentu razvoja svi su je željeli dizati za ruke...
    nježno i polako...
    al ona je imala samo napuknutu ključnu kost, a ne slomljenu...
    ne znam... svaki roditelj ima svoju savijest...
    a neki mali pomaci okom nevidljivi, svi to imamo i bez takvih lomova...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

...a sto mislite ako je 3-godisnjaku slomljena? da li to isto ne zahtijeva neku obradu? ili da ipak odemo doktoru? jer nisam sigurna, stedi rukicu, ali vec sad danas, 2 dan od pada ima skoro potpuni opseg pokreta u ramenu? samo se zali na bol, a na kljucoj kosti je crvenkasta ne porevisoka oteklina, i kolko pipam, ima neki prekid, ili neka udubina, kaja znam....da li moze to nekako pogresno zarasti?, pa da mu kasnije smeta u zivotu?

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Definitivno preporučam javiti se pedijatru.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj sin je slomio ključnu kost upravo u toj dobi,stavili su mu osmicu i poštedni režim

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sara je isto imala slomljenu ključnu kost.
    Samo što to meni nitko nije rekao u bolnici nego tek pedijatrica na prvoj kontroli s mjesec dana.
    Rekla da je već skoro zaraslo ali da pazimo kod oblačenja i da ne leži na toj strani, pazili smo idući mjesec.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samo javljam da smo bili u klaicevoj, slikanje, puknuta, krasno bez pomaka, a nije dobio osmicu nego neki mali potrgani zavojcic, vise kao imobilizacija nadlaktice to izgleda, rekli mi da doma zavezem sa nekom svojom maramom, i da ne ide par dana u vrtic, tek da se neko ne zabije u njega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •