haj poštovane mame.
dijete mi je danas navršilo 7 mjeseci.
smijem li joj dati pšenićni bebi gris kuhan na vodi?da li je to možda prerano za uvođenje u dohrani?
haj poštovane mame.
dijete mi je danas navršilo 7 mjeseci.
smijem li joj dati pšenićni bebi gris kuhan na vodi?da li je to možda prerano za uvođenje u dohrani?
Po tablici o dohrani koju sam dobila kod pedijatra pšenični griz može od
7-og mjeseca.
pitam zato jer svatko veli drugačije.čula sam da je poželjno davati gris oko 8 mjeseca. a moja buca voli papati.nemam ideja kaj dati za večeru. još uvijek dojim, ali to nam je zadnji obrok pred spavanje jer se jedino tak uspava.
Ne vidim zašto ne probati. Evi se nije svidio pa joj ga i danas stavljam samo u povrtne juhice.
hvala vam!![]()
Pšenični gris sadrži gluten koji se ne preporučuje davati prije navršenog 8 mj. starosti. Ja sam gluten dala nakon 9 mj. Radije sačekaj još malo, kuhaj joj palentu, miješaj voće s rižinim ili kukuruznim pahuljicama. Proso ne sadrži gluten, a ukosno je.
I ja sam tako.slava prvotno napisa
Do 9mj. je papala palentu i rižine pahuljice.
Da li si joj davala palentu svaki dan ? Ja svojoj K.kuham svaki dan palentu za ručak + voće ili povrće pa se već bojim da ne pretjerujem s kukuruzom... a teško je..gluten još nismo uveli, a ima tri obroka dnevno.. pa sad ti izmišljaj kombinacije..(uglavnom, probali smo probali rižu,kukuruz i proso).iki prvotno napisa
ja sam do 9 mj. davala palentu, proso i rizu
od 7 mj. krumpir
svaki dan drugo
Stvar je u tome što K. ima 3 obroka pa ne znam kak da joj iskombiniram ostale obroke ak joj za jedan dam žitarice. Do sad sam joj svaki dan davala palentu i proso / rižu tak da sam sad u nedoumici kak dalje..Dia prvotno napisa
Dia, koliko obroka ima tvoj bebač i ak ti nije problem da mi otprilike veliš dnevni meni..jer vidim da je tvoj par dana stariji od moje K.
Gluten si isto uvela ? S čim ste počeli ?
on meni ima 2 obroka, sad navecer pokusavam jos treci jer je nedavno prihvatio drugi
on ti ujutro u 6hkad se probudi pije adapt.
u 9h napravim vocnu kasicu, uglavnpm mijesam 2 voca (jabuka, banana, **** kruska ili marelica, kuhane sljive) kak sto imam doma sa zitaricom, ak mi je ostane onda to pomjesam i popodne
onda oko 12h opet mlijeko, u 15h je povrce nekad sa mesom ili ribom, nekad bez, recimo meso/riba svaki drugi dan, sad sam uvela i zutanjak, pa ga dajem kad nema mesa
stavim sve u vodu (povrce, uglavnom isto 2-3 vrste; mrkva, brokula, tikvica, korabica, korijen persina...) ukuham zitaricu ili krumpir, meso ili ribu
onda u 18h mlijeko
sad jos ponekad oko 20h napravim griz sa adaptiranim
e da, gluten sam pocela nekih par dana prije 9 mj. i to za sada samo psenicni griz
Dia, hvala na pomoći, mislim da ćemo i mi polako s glutenom tak da nam se malo proširi jelovnik..![]()
Moram paziti zbog njene alergije (mislim da si i ti spomenula alergiju svog sina) pa sam u vječnom strahu da joj ne dam nešto krivo.. zbunio me i forum s uvođenjem glutena.. neki vele s godinu dana, neki s 8-9 mjeseci pa sad ti znaj.. :/
Kaj se tiće papanja naš raspored je ovakav:
oko 8 sisa
oko 11 sisa i konačno buđenje
oko 12-13 palenta+povrće+meso(3xtjedno)
oko 16-17 proso/rižine pahuljice + voće
oko 20-21 voćna kašica
poslije toga nekad sisa a nekad ne..kaj ti misliš o ovom rasporedu?
Uglavnom palentu i proso joj dajem svaki dan.
Kak često daješ pšenićni griz? Dodaješ li u njega kakvu voćku ?
nismo mi alergicari
pš. griz sam prvo dala 2 dana za redom u po 1. obroku
onda 2 dane ne, a sad ga kombiniram i vrtim u krug sa ostalim zitaricama tak da bude raznoliko
tak da ga ukuham i u povrce ili smijesam sa vocem
nekad jede 2 zitarice dnevno, nekad samo jednu i krumpir
ja cu probat ovaj 3. obrok da bude mlijecan, za sad adapt. sa zitaricom, a poslije jogurt ili kravlji sir
al onda necu u sva tri stavljati zitarice, to mi je nekako too much, mozda u povrtno-mesni ne stavim
Amaranth i quinoa ne sadrže gluten. Quinou još nismo probali, a amaranth je super prihvatio (palentu neće).
sorry Dia, izgleda da sam te pobrkala s nekim...Dia prvotno napisa
![]()
A jel daješ onaj baby griz ili postoji možda od Alnature ?
Jel ima Quinoue u dm-u? Nemam u blizini nijedan dućan s bio namirnicama..martinaP prvotno napisa
ja ti dajem obicni baby od podravke, obicnu rizu, palentu imam od alnature, a kad mi se zuri skuham i onu instant, proso imam domaci, raz i jecam isto (al mu jos nisam dala) od jednog striceka
Koji pšenični griz dajete djeci (ako ne smijete navesti ime proizvođača molim PM)....ne treba mi još ali volim isprobati namirnice koje joj planiram dati i tako sam kupila Severov integralni pšenični griz, šokirala se kad sam ga otvorila :shock: (smeđi je,ima brdo stvari unutra) a okus meni osobno ne paše.....mislim uzela sam ga automatski, tek sam doma vidla da je integralni.
Dal da dam obični pšenični koji i mi jedemo? :?
to ti govore zbog glutena. Probaj sa žgancima, uvijek popularni kod djece, moja ih jako voli.lida prvotno napisa